-
Ότι απλώς έχει την προσοχή που του αξίζει !
-
Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει κάποιος αμάξι τέτοιο για 400.000χλμ... ας είμαστε ρεαλιστές.
Η εγγύηση είναι 100.000 ή 3 χρόνια όποιο έρθει πρώτο. Εμένα έληξε η εγγύηση μου στα 34.000χλμ γιατι περάσανε 3 χρόνια. Πράγμα πολύ άσχημο...
Μακάρι να υπήρχε επέκταση... -
Εγγυηση για 100 χιλ ,νομιζω οτι δεν χρειαζεται σχολιο για την αξιοπιστια απο κει και πανω δεδομενου οτι ξερουμε ολοι οτι παμε για αλλαγη κινητηρα .Η μηπως ροτορα ,μπα δεν συμφερει!,Προσοχη λοιπον στο δεξι ποδι!
-
Μόλις πριν λίγες γραμμές σου απάντησαν ότι πολλά 8ρια έχουν φύγει προ πολλού απ αυτό το όριο, και μέσα σ αυτά είναι και αμάξι για δοκιμή μακράς διαρκείας σε περιοδικό.
Εσύ επιμένεις για την αναξιοπιστία. Έχεις κάποια εσωτερική πληροφόρηση? -
καμια φορα δημιουργουνται εντυπωσεις..
οταν σου λεει ο αλλος 100.000 χλμ εσυ λες: γιατι μετα τι θα γινει??αντιστοιχα ομως και οι κατασκευαστες που σου δινουν 2-3 χρονια εγγυηση, στην ουσια υπολογιζουν πως ουτε καν θα πλησιασεις τα 100
ιδια εντυπωση και με τους τουρμποκομπρεσσορες.εβγαλαν τις νεες εκδοσεις με 160 αντι 170(το gt υποτιθεται οτι ηταν περιορισμενης παραγωγης και τα 160αρια δε θυμαμαι να λενε πουθενα gt ) και ολοι ετρεξαν να μιλησουν για αξιοπιστια,μεταξυ τους και γω αρχικα ..
τα 10 αλογα προκαλουσαν το προβλημα -
Δηλαδή το δικόμου 8αρι, με 155000 χλμ, έπρεπε να είχε σπάσει : ... Η ατμοσφαιρική έκδοση του wankel, με σχετική προσοχή, αντέχει. Παράδειγμα τα πολλά rx7 mk1 που κυκλοφορούν- ένα στην Ηλιούπολη έχει 350000 χλμ.
-
Ενταξει να το γραψω αλλιως!
Δεχομαι οτι το 8ρι εχει μεγαλυτερη αξιοπιστια απο το 7ρι!
Αν δεχτουμε οτι ξεπερνα με ανεση τα 100 χιλ κμ με εβλαβεια και φτανει τα 180 χιλ κμ τοτε εχει πιασει την αξιοπιστια ενος παλινδρομικου συνολου?
Και τα κανω 200 χιλ κμ .Το 7ρι που αναφερει ο παραπανω φιλος με τα 350 χιλ δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι αθικτος ο κινητηρας εκτος και το αμαξι το βγαζει εξω μονο για να γεμισει η μπαταρια του.
Φυσικα και δεν μπορει να θεωρηθει αξιοπιστος κινητηρας ο βανκελ οσον αφορα την μακροζωεια του και σε σχεση με εναν κλασικου τυπου!
Οι πληροφοριες μου ερχονται απο κατοχους πιο πολυ 7ριων που κοστιζε αν θυμαμαι καλα ο ροτορας 1,3 εκ για αγορα μονο! Και τα 100 χιλ ηταν κατορθωμα αν φυσικα 'δουλευες' ενα τετοιο κινητηρα μεσα στο ευρος ροπης του παντα και οχι μη μου απτου!
Και τα 100 χιλ κμ εγγυηση δεν ειναι πολλα κατα την γνωμη μου αφου με εναν παρομοιας δυναμης ατμοσφαιρικο κινητηρα θα κανεις τα 100 χιλ αμεσως 200 χιλ και κυριολεκτω!
Η εμπειρια μου αυτο λεει οπως επισης οτι ειναι το μονο μειον (+καταναλωση) που θα μπορουσε να αποτρεψει την αγορα ενος πετυχημενου μοντελου οπως αυτο!Επισης αγαπητε osis φυσικα και τα 10 και 15 αλλογα παραπανω μπορουν να κανουν την ζημια .Αλλα στην περιπτωση που αναφερεις η διαφορα απο την φυσιολογικη ιπποδυναμη ενος 1,4 Τ ,Κομ. ειναι σαφως πολυ μεγαλυτερη .Αυτη ειναι η γνωμη μου! Και εχει δικαιωθει διστυχως!
-
που εχω διαβασει οτι το μοτερ του rx-7 εχει ημερομηνια ληξης στα 100.000χλμ
-
Τα τουρμπάτα τόσα έβγαζαν πάνω κάτω.
Βρήκα ένα τυπά στην ελλάδα εκεί που πήγα το τουοτα για σέρβις και είχε ένα άσπρο ρο-χι 7 κουκλί.
Είχε φέρει ρότορα καινούργιο απο αμερική γιατι ο δικός του τα παιξε στα 100 κάτι, και μου είπε ότι ο καινούργιος έχει βελτιωμένο σύστημα λίπανσης και μάλλον δεν θα έχει προβλημα. (σιγά μην κάνει τώρα 100.000 χλμ ) -
Για everyday car θα το σκεφτόμουνα-προβληματιζόμουνα να αγοράσω wankel. Πόσοι όμως έχουν αγοράσει ένα RX-8 για μοναδικό αυτοκίνητο;;
Ούτως ή άλλως μια τέτοια κατασκευή 'χαραμίζεται' σε χρήσεις απλής μετακίνησης. Και το λάθος για εμένα είναι αυτό. Ότι επειδή μπορεί να ικανοποιήσει τόσες πολλές ανάγκες σαν αυτοκίνητο καταλήγει σε λάθος χέρια.
Αν ήταν διθέσιο, χωρίς χώρο αποσκευών κλπ είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζε λιγότερη γκρίνια. Θα είχε καταλήξει σε πιο 'ψαγμένους', αλλά σαφώς λιγότερους. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Για everyday car θα το σκεφτόμουνα-προβληματιζόμουνα να αγοράσω wankel. Πόσοι όμως έχουν αγοράσει ένα RX-8 για μοναδικό αυτοκίνητο;;
Ούτως ή άλλως μια τέτοια κατασκευή 'χαραμίζεται' σε χρήσεις απλής μετακίνησης. Και το λάθος για εμένα είναι αυτό. Ότι επειδή μπορεί να ικανοποιήσει τόσες πολλές ανάγκες σαν αυτοκίνητο καταλήγει σε λάθος χέρια.
Αν ήταν διθέσιο, χωρίς χώρο αποσκευών κλπ είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζε λιγότερη γκρίνια. Θα είχε καταλήξει σε πιο 'ψαγμένους', αλλά σαφώς λιγότερους.αν δε μπορεις να χεις 2-3 αυτοκινητα να αραζουν για παρτη σου θα χαραμισεις σε 'απλες' μετακινησεις το καλο σου τι να κανεις δηλαδη??
αν αυτο δεν εχει καθημερινο χαρακτηρα τι να κανουμε..αυτο μονο μειον μπορει να ειναι για την αγορα του
(δε μιλαω για το rx8,το οποιο περα απο την καταναλωση το θεωρω καθημερινοτατο, γενικα μιλαω)
για αυτο αλλωστε διαφορα evo και focus rs προσπαθουν να γινουν πιο καθημερινα και ευχρηστα σε σχεση με τους προκατοχους τους.βεβαια αυτη η βουτηροποιηση δεν αρεσει σε ολους αλλα μαλλον αρεσει στους περισσοτερους
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αν ήταν διθέσιο, χωρίς χώρο αποσκευών κλπ είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζε λιγότερη γκρίνια. Θα είχε καταλήξει σε πιο 'ψαγμένους', αλλά σαφώς λιγότερους.αν δε μπορεις να χεις 2-3 αυτοκινητα να αραζουν για παρτη σου θα χαραμισεις σε 'απλες' μετακινησεις το καλο σου τι να κανεις δηλαδη??
αν αυτο δεν εχει καθημερινο χαρακτηρα τι να κανουμε..αυτο μονο μειον μπορει να ειναι για την αγορα του
(δε μιλαω για το rx8,το οποιο περα απο την καταναλωση το θεωρω καθημερινοτατο, γενικα μιλαω)
για αυτο αλλωστε διαφορα evo και focus rs προσπαθουν να γινουν πιο καθημερινα και ευχρηστα σε σχεση με τους προκατοχους τους.βεβαια αυτη η βουτηροποιηση δεν αρεσει σε ολους αλλα μαλλον αρεσει στους περισσοτερους
Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επειδέξιους πωπούς....
Έχεις ακούσει κανένα ιδιοκτήτη RX-7 να γκρινιάζει για την κατανάλωση; Ή και να υπάρχει σίγουρα αυτοί είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς του 8ριου.
Καταλήγω μάλλον ότι το αμάξι αυτό αγοράστηκε από πολλούς 'άσχετους' λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του, όπως και της πολυχρηστικότητάς του.
Μπορεί να κουβαλήσει 4 άτομα και τις αποσκευές τους, μπορεί να μπει στην πίστα και να σε χαζέψει, μπορεί να φορτώσει πράγματα από το ΙΚΕΑ, μπορεί, μπορεί...
Γνωρίζω παληκάρι που αντί να αγοράσει 3.16CI sport pack, αγόρασε RX-8. Με την λογική ότι μοιάζει με κουπέ(είναι και καλύτερο γιατί έχει άλλες 2 πόρτες), είναι πισωκίνητο(είναι και καλύτερο γιατί έχει μπλοκέ), είναι γρήγορο(ΠΟΛΥ πιο γρήγορο από μια 3.16), 'χάζευα και μικρός το RX-7'....
Έτσι κατέληξε με το RX-8 και το πούλησε μετά από 1 χρόνο. Γιατί τελικά έκαιγε πάρα πολύ, γιατί δεν μπορούσε να το μαζέψει με το esp off(αγόρασε και ένα οικόπεδο μια φορά ), γιατί βαριόταν να συμπληρώνει λάδια κλπ.
Ενω αν είχε κανένα 50άρικο, θα το είχαν αγοράσει πολύ λιγότεροι. Αν ήταν και λιγότερο πολυχρηστικό, θα το είχαν πάρει ακόμα πιο λίγοι. Και μάλλον δεν θα γκρίνιαζε κανείς τους, γιατί θα ήξεραν πολύ καλά τι άγοραζαν.Και σίγουρα θα ήταν το 2ο ή 3ο αυτοκίνητό τους... Έτσι όμως κέρδισε πελάτες η mazda, και οι μαντράδες μεταχειρησμένα από αγανακτησμένους... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ενταξει να το γραψω αλλιως!
Δεχομαι οτι το 8ρι εχει μεγαλυτερη αξιοπιστια απο το 7ρι!
Αν δεχτουμε οτι ξεπερνα με ανεση τα 100 χιλ κμ με εβλαβεια και φτανει τα 180 χιλ κμ τοτε εχει πιασει την αξιοπιστια ενος παλινδρομικου συνολου?
Και τα κανω 200 χιλ κμ .Το 7ρι που αναφερει ο παραπανω φιλος με τα 350 χιλ δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι αθικτος ο κινητηρας εκτος και το αμαξι το βγαζει εξω μονο για να γεμισει η μπαταρια του.
Φυσικα και δεν μπορει να θεωρηθει αξιοπιστος κινητηρας ο βανκελ οσον αφορα την μακροζωεια του και σε σχεση με εναν κλασικου τυπου!
Οι πληροφοριες μου ερχονται απο κατοχους πιο πολυ 7ριων που κοστιζε αν θυμαμαι καλα ο ροτορας 1,3 εκ για αγορα μονο! Και τα 100 χιλ ηταν κατορθωμα αν φυσικα 'δουλευες' ενα τετοιο κινητηρα μεσα στο ευρος ροπης του παντα και οχι μη μου απτου!
Και τα 100 χιλ κμ εγγυηση δεν ειναι πολλα κατα την γνωμη μου αφου με εναν παρομοιας δυναμης ατμοσφαιρικο κινητηρα θα κανεις τα 100 χιλ αμεσως 200 χιλ και κυριολεκτω!
Η εμπειρια μου αυτο λεει οπως επισης οτι ειναι το μονο μειον (+καταναλωση) που θα μπορουσε να αποτρεψει την αγορα ενος πετυχημενου μοντελου οπως αυτο!Επισης αγαπητε osis φυσικα και τα 10 και 15 αλλογα παραπανω μπορουν να κανουν την ζημια .Αλλα στην περιπτωση που αναφερεις η διαφορα απο την φυσιολογικη ιπποδυναμη ενος 1,4 Τ ,Κομ. ειναι σαφως πολυ μεγαλυτερη .Αυτη ειναι η γνωμη μου! Και εχει δικαιωθει διστυχως!
Sorry κιολας, αλλα και η φορντ εδινε (μππορει ακομα να δινει) εγγυηση 5 χρονια ή 100.000 χλμ....και αυτα σπαγανε μετα τις 100.000??
-
Για ποια εποχη μιλας και ποια μοντελα ?
Επισης το αποτελεσμα μετραει μετα απο το οριο της εγγυησης και οχι μονο το ψυχολογικο οριο της!
Πιστευω οτι ναι ειναι ειδικο αυτοκινητο και η λυση βανκελ (οπως λεμε διχρονος) κινητηρας δεν αρμοζει για την καθημερινοτητα! -
σιγα τον κινητηρα,χωρις ροπες ,με χαμηλη αξιοπιστια,μικρη διαρκεια ζωης και πολυ μεγαλη καταναλωση βενζινης ειναι για κλωτσιες .
-
δεν ειναι για κλωτσιες, απλα δεν ειναι για αδερφες (δεν θελω να θιξω κανεναν)
ποτε θα καταλαβαιτε οτο το ρχ8 ειναι ΕΙΔΙΚΟ αμαξι σε ΠΟΛΥ χαμηλη τιμη
αμα εκανε 50κ δεν θα το επειρνε κανεις γιατι δεν ειναι γεμανικο
οι jap παντα βγαζανε σπορ αυτοκινητα που ηταν παντα πιο φτηνα απο τα ευρωπαικα -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
οι jap παντα βγαζανε σπορ αυτοκινητα που ηταν παντα πιο φτηνα απο τα ευρωπαικατο s2000 στα 50Κ γιατι το πηραν ολοι??
δεν εχει βαση το επιχειρημα σου μου φαινεται..
οσο για το αν ειναι για αδερφες ή οχι ο κινητηρας του RX8, εμενα για τα δικα μου μετρα και κριτηρια μου φαινεται πααααρα πολυ αδερφιστικος(ουτε εγω θελω να θιξω κανεναν )
Μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα
το rx8 δεν ειναι καθολου ειδικο αυτοκινητο(χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κακο) και παγκοσμιως ειναι παμφθηνο οπως ειναι και το evo ,το 350Ζ και το s2k
ισα ισα που σε σχεση με αυτα ειναι πολυ πιο πολιτισμενο,πολυ πιο αργο και το μονο ξεχωριστο του ειναι ο ιδιαιτερος κινητηρας, ο οποιος ομως δεν ειναι και κατι το εξωπραγματικο!!!
και για τη βενζινη που καιει σε συναρτηση με τις επιδοσεις του, αξιζει να δεχτει καποια κριτικη δε νομιζεις?το μεγαλο του συν ειναι η μικρη φορολογια στη χωρα μας λογω κυβικων(πραγμα που αντικατοπτριζεται και στη τιμη του),αν ομως ζουσαμε σε αλλη χωρα δε νομιζω να μας απασχολουσε τοσο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι jap παντα βγαζανε σπορ αυτοκινητα που ηταν παντα πιο φτηνα απο τα ευρωπαικατο s2000 γιατι το πηραν ολοι??
Πόσα ατρακάριστα s2000 ξέρεις;; Άσε που όταν βγήκε, τα άλογα δεν είχαν γίνει ακόμα στραγάλια..
Και το S όταν βγήκε , για αυτά που προσέφερε ήταν σχετικά φθηνό.
Δες τις πωλήσεις των τελευταίων ετών και θα καταλάβεις... -
το σ2000 πουλησε:
1 γιατι ειναι honda
2 γιατι με 20000δοσεις παιρνεις οτι θελεις αμα εισαι γκασμας
3 γιατι ηταν cabrio και αρεσε σε πολλους αλλα και παλι ουτε αυτοι ηξεραν τι πηραν
και το ς ειναι ΕΙΔΙΚΟ αμαξι, οσους ξερω με σ2000 το εχουν κοπανισει, ο ενας ειδικα το
κοπαναει στατιστικα μια σε καθε 6 μηνες(δεν ειναι κουλος απλα πολυ ενθουσιωδης τυπος... ) -
εγω σου εδειξα οτι ενα μη-γερμανικο δυσκολοδηγητο σκληροπυρηνικο αυτοκινητο μια χαρα μπορει να πουλησει κι ας κανει 50Κ
οι λογοι λιγο με νοιαζουν οπως και αν το τρακαρουν συνεχεια.εγω ξερω πολυ καλα περι τινος προκειται, για αυτο και το απεφυγα χωρις δευτερη σκεψη.το οτι ειναι χοντα δε νομιζω οτι ειναι καποιο σημαντικο επιχειρημα
ενταξει υπαρχουν πολλοι φανατικοι χοντακηδες, αλλα περα απο αυτο δε νομιζω οτι εχει σημαντικα περισσοτερο κυρος απο τη mazda πχποσο μαλλον οταν ειναι να δωσεις και τοσα πολλα λεφτα..
δεν υπαρχει παντα λογικη και προφανης εξηγηση(οπως τα κυβικα του rx8) γιατι ενα αυτοκινητο μπορει να πουλησε ή οχι.εγω μπορω να σου πω ενα ακομα πιο σημαντικο επιχειρημα..
πουλησε γιατι απειροι πιτσιρικαδες το ειδαν στο fast and the furious και αμεσα εγινε εφηβικο απωθημενο πολυ πιο προσιτο στη χωρα μας σε σχεση με ενα supra και πιο φθηνο στη συντηρηση σε σχεση με ενα rx7
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo