-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Κάτω από τον πάγκο της κουζίνας φίλτρο ενεργού άνθρακα με δικό του βρυσάκι στον νεροχύτη.Δεν θελω εξτρα βρυσακια.
Αποχλωρίωση μόνο στο νερό που θα πίνετε και αυτό ακριβώς πριν την χρήση, κάτω από τον νεροχύτη.
Δηλαδη το φιλτρο ενεργου ανθρακα ειναι μονο για αποχλωριωση?
Το φίλτρο για άλατα το βάζεις σε ψυγεία για να μην αφήνουν κατάλοιπα τα παγάκια όταν λιώνουν.
Κάνει να το βάλεις στο πόσιμο;Λεον, υπαρχει μεγαλο προβλημα με αλατα. Ακομα και οταν πχ ποτιζω, αφηνει ασπρες σταμπες στα πλακακια του κηπου. Για τις εσωτερικες βρυσες και νεροχυτες δε το συζητω: γινονται χαλια.
Το φιλτρο χαλαζια (που υποτιθεται εξουδετερωνει τα αλατα) καθε ποτε αλλαζει? Ειναι μονο για αλατα?
-
Tο γεμίζεις με χαλαζία και συμπληρώνεις όσο καταναλώνεται. Μετά από αυτό πρέπει να έχεις φίλτρο νήματος, έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον. Έχω βάλει και φωτό της εγκατάστασης που έκανα σπίτι μου.
-
+1
Μετά το φίλτρο χαλαζία θέλει οπωσδήποτε (φτηνό) φίλτρο νήματος γιατί θα σου γεμίζει αμέσως το (ακριβό) φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Πρέπει να ελέγξεις το νερό σου μετά τα φίλτρα μήπως είναι σχεδόν αποσταγμένο και δεν κάνει να το πίνεις.
-
Η μηχανική φίλτρανση προηγείται της χημικής. Σε αντίθετη περίπτωση το χημικό φίλτρο θα γεμίσει σκουπίδια και θα χάσει αποτελεσματικότητα.
Γιώργο αποχλωριώνεις μόνο ότι πίνεις, τι να αποχλωριώσεις, το νερό για το καζανάκι του μπάνιου?
-
Γιώργο αποχλωριώνεις μόνο ότι πίνεις, τι να αποχλωριώσεις, το νερό για το καζανάκι του μπάνιου?
Δεν υπαρχει προβλημα με χλωριο αλλα κυριως με αλατα.
Οποτε, συνοψιζοντας:Βαζω στην κεντρικη παροχη ενα φιλτρο χαλαζια για αλατα και ενα νηματος για τα 'χοντρα'.
Βαζω και ενα καλο φιλτρο (ενεργου ανθρακα?) κατω απο τον παγκο για ποσιμο νερο και ειμαι οκ.Το εχω?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχω βάλει και φωτό της εγκατάστασης που έκανα σπίτι μου.Για δωσε λινκ
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν υπαρχει προβλημα με χλωριο αλλα κυριως με αλατα.
Οποτε, συνοψιζοντας:Βαζω στην κεντρικη παροχη ενα φιλτρο χαλαζια για αλατα και ενα νηματος για τα 'χοντρα'.
Βαζω και ενα καλο φιλτρο (ενεργου ανθρακα?) κατω απο τον παγκο για ποσιμο νερο και ειμαι οκ.Το εχω?
Βάλε φίλτρο πολυπροπυλενίου αντί για σπάγγο, έχει μεγαλύτερη επιφάνεια φίλτρανσης. Αν βάλεις φίλτρο κάτω από τον πάγκο, από που θα τρέχει αν δεν βάλεις έξτρα βρυσάκι, από την κανονική βρύση? Πάλι θα χαραμίζεις ενεργό άνθρακα για να πλένεις πιάτια κλπ. Το undersink φίλτρο είναι για 5-6 χιλιάδες λίτρα νερό ή 6 μήνες. Υπολόγισε τι νερό καταναλώνεις και δες αν χρειάζεσαι βρυσάκι ή όχι...
-
Βάλε φίλτρο πολυπροπυλενίου αντί για σπάγγο
Yποθετω οτι χωραει στην ιδια 'θηκη' ε?
Πάλι θα χαραμίζεις ενεργό άνθρακα για να πλένεις πιάτια κλπ
Δεν πλενουμε πιατα στο χερι, το πολυ-πολυ να τα ξεπλυνουμε για να μπουνε στο πλυντηριο.
Τελικα, με αυτες τις λυσεις το νερο θα ειναι οκ? Καλυτερο ή εστω αντιστοιχο εστω και θεωρητικα απο το να χρησιμοποιω την κανατα της Brita ή εμφιαλωμενο (Samarina rules)
-
Θέλω για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ χρήση επεξεργασία νερού. Επειδή από τιμές έχω ακούσει από 500€ έως και 2500€ για τα λίτρα που θέλω, γνωρίζουμε κάποιον αξιόπιστο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για να ρωτήσω;
-
Γεια σας παιδια. Σκεπτομαι να βαλω φιλτρο στη βρυση, μενω κεντρο Αθηνας, τι γνωμη εχετε για αυτα που εχουν φιλτρο τεχνολογιας στερεοποιημενου ανθρακα:
με φιλτρο τεχνολογιας στερεοποιημενου ανθρακα κλαση Ι -
ORLY? [Mod]
-
-
Μέσα στην εβδομάδα θα παραλάβω το σύστημα επεξεργασίας νερού που ήθελα. 99% θα μου λύσει τα χέρια και στο πόσιμο και στην λειτουργία των πλυντηρίων.
4 στάδια προκατεργασίας( 2 φίλτρα κατακαθίσεων 20ιντσα, 1 20ιντσο carbon block, αντικαθαλωτικό σύστημα με δεξαμενή και δοσομετρικό)
Ακολουθεί το σύστημα αντίστροφης όσμωσης με 2 ζεύγη μεμβρανών σε σειρά.
2 στάδια μετεπεξεργασίας(φίλτρο κελύφους καρύδας και calcite, φίλτρο ενργού άνθρακα)Και τέλος, πριν τη βρύση για το πόσιμο, ένα δίδυμο φίλτρο για τον τελικό καθαρισμό.
Η λύση του αποστειρωτή(uv φιλτρο) δεν επιλέχθηκε, γιατί μετά από λίγη ώρα(και λόγο έλειψης χλωρίου) το νερό μπορεί να αναπτύξει πάλι βακτήρια.
-
Ποσο σου στοιχισε ?
Παντως μετα απο τοσο καιρο που χρησιμοποιώ φιλτρο εχω συνηθησει και αν πιω αφιλτραριστο νερο απο την βρυση μου μυριζει χλωριο
-
Στη Θεσσαλονίκη για φθηνότερης εταιρείας ΧΩΡΙΣ την επεξεργασία με το αντικαθαλωτικό(θα χρησιμοποιούσα τον αποσκληρυντή που ήδη έχω), και με μικρότερη παραγωγή ζητούσαν από 4200€-7000€ χωρίς ΦΠΑ. Με επιπλέον έξοδα δεξαμενή εισόδου και αποθήκευσης(και τα 2 πιεστικά τους προφανώς).
Τα προφίλτρα είναι της Pentek όπως και αυτό του ενεργού άνθρακα και το δίδυμο του πόσιμου.
Τα ζεύγη της Α.Ο. είναι τα General Electric Mod Pro.
Το φίλτρο με calcite είναι της everpure.
Επιπλέον θα έχει αγωγιμόμετρο και ph-μετρο, εκτός των μανόμετρων στα στάδιαΣυνολικό κόστος 2900€ + ΦΠΑ ΜΕΤΡΗΤΑ. Επιπλέον θα χρειαστώ όπως και πριν 2 δεξαμενές και πιεστικά, περίπου δηλαδή .κανένα 500ρικο. Δηλαδή θα περάσουμε το 4χίλιαρο, αλλά θα κάνει άμεσα απόσβεση(στη διάρκεια της σαιζόν).
Επιπλέον θα είναι μικρότερο το λειτουργικό κόστος σε σχέση με αυτά που ζητούσαν οι τοπικοί πωλητές ή της Θεσσαλονίκης.Έγινε ειδική έκπτωση επί των τιμών, λόγο συνεργασίας με πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
-
-
τ'άλλαξα τελικά, φαινόταν στη γεύση η διαφορά στο πόσιμο
-
παιδια οποις θέλει το e spring ας μου πει μπορω να του το βρω σε καλη τιμη.
-
Πλάκα κάνεις, ε; Έχω δύο εβδομάδες να κοιμηθώ ψάχνοντας το eSpring σε καλή τιμή! Είσαι ο σωτήρας μου
Υ.Γ.: Φαντάζομαι ότι δεν έχεις καμία σχέση με εταιρεία που το εμπορεύεται
-
Έχω ένα τέτοιο με φίλτρο νήματος για χώματα κλπ, αλλά επειδή στο εξοχικό το νερό είναι πολύ σκληρό, λέω να προσθέσω και ένα δεύτερο για άλατα (φίλτρο χαλαζία).
Οι λύσεις είναι είτε να πάρω αυτό, ώστε να έχω και τα δυο στην ίδια συσκευασία και να μην παιδεύομαι με έξτρα σωληνώσεις, είτε να βάλω ένα ίδιο με αυτό που έχω σε σειρά με το ήδη υπάρχον.
Απορίες:
α) τα μεγαλύτερα σε μέγεθος φίλτρα (αυτά των 10 ιντσών σε σχέση με αυτά των 7) έχουν κάποιο πλεονέκτημα/μειονέκτημα;
β) υπάρχει κάποια προτίμηση για το αν πρώτο στη σειρά θα είναι το φίλτρο για τις λάσπες ή αυτό για τα άλατα;
γ) από τις παραπάνω δυο λύσεις υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να προτιμήσω τη μία έναντι της άλλης;
δ) πήρε το μάτι μου κάτι μαγνητικούς αποσκληρυντές που μπαίνουν εξωτερικά πάνω στις σωληνώσεις...κάνουν τίποτα ή πρόκειται περί απάτης παρόμοιας με αυτήν με τα 'μαγνητάκια' που 'εξοικονομούν' καύσιμο στα αυτοκίνητα;Υ.Γ. το νερό εκεί ούτως ή άλλως δεν είναι πόσιμο, απλά θέλω να είναι κατά το δυνατόν καθαρό και μαλακό για πλυσίματα κλπ και για τη μακροβιότητα συσκευών (πλυντήρια, λέβητας, θερμοσίφωνας κλπ).
Φίλτρα νερού στο σπίτι (απλα, αντίστροφης όσμωσης, κλπ)