-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κρυφο φορντακια....
Ασε ρε σκουριασμενε που θα πεις εμενα Fordακια
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ένα πράγμα το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου στο fiesta 1.4 ήταν ότι η επιτάχυνσή του ήταν τραγική, δεν ξέρω τι λένε τα νούμερα αλλά εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσα. Και όντως πρόσεξα ότι έχει πολύ μακριές σχέσεις στο κιβώτιο. Πολύ πιο μακριές απ' ό, τι το focus 1.6 ας πούμε.
Το Mazda2 1.3 μου φάνηκε πολύ πιο σβέλτο.
Παρόλου που το μάζντα για εμένα έχει πιο όμορφο σχέδιο εξωτερικά (μέσα είναι μέτριο) νομίζω πως θα κοίταγα πολύ σοβαρά το Yaris ειδικά τώρα που έχει νέο κινητήρα και start-stop για μέγιστη οικονομία. Επίσης το Yaris είναι πολύ πιο μαλακό από το mazda.
Υ.Γ: Mazda 2, 1.3 έχω. Α! αν τελικά πας σε αυτό μην πάρεις το ΣΑΠ. Δώσε τη διαφορά και πάρε το exclusive που έχει το κλίμα και το τριπ (από όλα τα έξτρα αυτά είναι τα σημαντικά).
θα διαλεγες μαζτα,,η το καινουργιο γιαρις με τα 101 αλογα?
-
Αν θέλεις ένα νεανικό οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο παίρνεις Fiesta. Χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα τρία αλλά έχοντας ford και από αυτά που διαβάζω το fiesta πρέπει να είναι ένα κλικ πάνω από τα άλλα δυο στο στήσιμο και στο τιμόνι.
Αν από την άλλη θέλεις πρακτικότητα + χώρους παίρνεις Yaris και ξενοιάζεις!
Τέλος αν σου αρέσει... Παίρνεις Mazda 2!!! -
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Αν θέλεις ένα νεανικό οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο παίρνεις Fiesta. Χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα τρία αλλά έχοντας ford και από αυτά που διαβάζω το fiesta πρέπει να είναι ένα κλικ πάνω από τα άλλα δυο στο στήσιμο και στο τιμόνι.
Αν από την άλλη θέλεις πρακτικότητα + χώρους παίρνεις Yaris και ξενοιάζεις!
Τέλος αν σου αρέσει... Παίρνεις Mazda 2!!!αν θες πληρη αξιοπιστια?
-
Ο χρήστης nik7119 έγραψε:
αν θες πληρη αξιοπιστια?Τι πάει να πει 'πλήρης αξιοπιστία' ???
Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι το 2 θα είναι πιο αξιόπιστο από το Γιάρις?Ή και το ανάποδο...???
Που το στηρίζεις?
-
Ο χρήστης nik7119 έγραψε:
Ένα πράγμα το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου στο fiesta 1.4 ήταν ότι η επιτάχυνσή του ήταν τραγική, δεν ξέρω τι λένε τα νούμερα αλλά εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσα. Και όντως πρόσεξα ότι έχει πολύ μακριές σχέσεις στο κιβώτιο. Πολύ πιο μακριές απ' ό, τι το focus 1.6 ας πούμε.
Το Mazda2 1.3 μου φάνηκε πολύ πιο σβέλτο.
Παρόλου που το μάζντα για εμένα έχει πιο όμορφο σχέδιο εξωτερικά (μέσα είναι μέτριο) νομίζω πως θα κοίταγα πολύ σοβαρά το Yaris ειδικά τώρα που έχει νέο κινητήρα και start-stop για μέγιστη οικονομία. Επίσης το Yaris είναι πολύ πιο μαλακό από το mazda.
Υ.Γ: Mazda 2, 1.3 έχω. Α! αν τελικά πας σε αυτό μην πάρεις το ΣΑΠ. Δώσε τη διαφορά και πάρε το exclusive που έχει το κλίμα και το τριπ (από όλα τα έξτρα αυτά είναι τα σημαντικά).
θα διαλεγες μαζτα,,η το καινουργιο γιαρις με τα 101 αλογα?
Με την τώρα εμπειρία μου, θα κοίταγα να οδηγήσω και το Γιάρις. Αν ήταν πιο μαλακό από το μάζντα (πιο σβέλτο είναι σίγουρα με 101 άλογα) νομίζω ότι παρόλου που δεν μου αρέσει εμφανησιακά, θα διάλεγα Τουότα. Το mazda να φανταστείς, παρουσιάζει κάτι μικροτριγμούς και έχει μόλις 14.500 ήρεμα χιλιόμετρα. Αλλά σε αυτούς τους δρόμους...
Από την άλλη είμαι πλήρως ικανοποιημένος από την επιλογή μου και όταν το οδηγάω το χαίρομαι. Εϊναι όμορφο, σβέλτο με καλό τιμόνι και κιβώτιο. Με ενοχλεί που δεν έχει ESP, με ενοχλεί λίγο το αδιάφορο για εμένα εσωτερικό. Με ενόχλησαν τα απαράδεκτα λάστιχα (και πήγα και τα άλλαξα, γιατί με αυτά δεν παίζουμε).
Καλή επιλογή. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
αν θες πληρη αξιοπιστια?
Τι πάει να πει 'πλήρης αξιοπιστία' ???
Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι το 2 θα είναι πιο αξιόπιστο από το Γιάρις?Ή και το ανάποδο...???
Που το στηρίζεις?
-
Το πλήρες αρχείο του TUV για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της γερμανικής αγοράς θα το βρει κανείς στο thread για το Autobild.
Εκεί υπάρχει το Mazda 2 στα αυτοκίνητα κλάσης έως 2 ετών στην δεύτερη θέση ενώ το Yaris σε όλες τις κλάσεις και καταλαμβάνει από την 5η και έως την 9η θέση. (π.χ. το Mazda Demio από 5η ως 7η).
Εντούτοις τα νούμερα για τα 2 αυτοκίνητα Yaris , 2 είναι τόσο κοντά που οι διαφορές τους είναι στα πλαίσια του στατιστικού λάθους, δεδομένου ότι η λίστα περιλαμβάνει πάνω από 100 αυτοκίνητα και αυτά τα 2 είναι στα πρώτα.
Άρα μάλλον έχουν παραπλήσια (πολύ υψηλή) αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. -
Γεια σε όλους!
Πριν λίγο γύρισα από τεστ drive για το yaris. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό στο δρόμο, ήσυχο και ξεκούραστο. Βγήκα και εθνική και ήταν πολύ καλό. Για κάποιον που ζητάει ένα πρακτικό αμάξι είναι το καλύτερο...
Τα πράγματα χάλασαν λίγο όταν πήγαμε στην τιμή.1ον το esp δεν είναι στανταρ(ενώ στο iq ναι ) και ο πωλητής μου έλεγε ότι δεν χρειάζεται κτλ.Όταν τον ρώτησα πως γίνεται το iq να το έχει στάνταρ λέει για να χτυπήσει το smart...Αν θέλει κάποιος να το βάλει πρέπει να περιμένει 3-4 μήνες και είναι 700 ευρώ
2ον για την έκδοση Dynamic και 5θυρο έβγαινε μια τιμή γύρω στα 15 700.Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο πωλητής χρέωνε μέχρι και τα πατάκια 35 ευρώ, έλεος!!!!!Επίσης είπε ότι η τιμή είναι με έκπτωση 500 ευρώ (είχε βάλει μέσα και αισθητήρες παρκαρίσματος)
Δεν ξέρω. Λέτε είμαι υπερβολική και μου φαίνονται πολλά?
Τώρα σκέφτομαι για το i20 αλλά η αλήθεια έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην toyota. -
Το mazda 2 1300 touring 86hp έχει έκπτωση 300 ευρώ μια και λέμε για τιμές.
-
Ο χρήστης sakismazvol έγραψε:
Το mazda 2 1300 touring 86hp έχει έκπτωση 300 ευρώ μια και λέμε για τιμές.όχι ότι είναι καμιά σοβαρή έκπτωση αυτή!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το mazda 2 1300 touring 86hp έχει έκπτωση 300 ευρώ μια και λέμε για τιμές.
όχι ότι είναι καμιά σοβαρή έκπτωση αυτή!!
Το 3θυρο εχει 450 εκπτωση.... ίσα ίσα το μεταλλικό χρώμα
-
Ο χρήστης kifisia222 έγραψε:
2ον για την έκδοση Dynamic και 5θυρο έβγαινε μια τιμή γύρω στα 15 700.Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο πωλητής χρέωνε μέχρι και τα πατάκια 35 ευρώ, έλεος!!!!!Επίσης είπε ότι η τιμή είναι με έκπτωση 500 ευρώ (είχε βάλει μέσα και αισθητήρες παρκαρίσματος)Δεν ξέρω. Λέτε είμαι υπερβολική και μου φαίνονται πολλά?
Τώρα σκέφτομαι για το i20 αλλά η αλήθεια έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην toyota.Είναι πάρα πολλα
Αν δεν θέλεις ντε και καλά το μικρό μήκος/μεγεθος, δεν ριχνεις μια ματιά στο Kia Pro'ceed 1.6 SC2 με την εκπτωση -1100 ευρω που έχουν πάει 14800 τιμή καταλόγου...Το 1.4 είναι ακόμα πιο φθηνό...
-
Ναί τα 300 ευρώ δεν ειναι κ τεράστια εκπτωση αλλά τα 12990 αρχίκη τιμη για την έκδοση ειναι πολύ καλη.
-
Ο χρήστης sakismazvol έγραψε:
Ναί τα 300 ευρώ δεν ειναι κ τεράστια εκπτωση αλλά τα 12990 αρχίκη τιμη για την έκδοση ειναι πολύ καλη.υστερεί πολύ σε εξοπλισμό όμως.
-
Ξεθάβω το thread μετά απο αρκετο διάστημα για να ενημερώσω οτι τελικά
,μετά απο ΜΕΓΑΛΗ αναζήτηση (καινούργια-μεταχειρισμένα) κατέληξα στο Ford Fiesta Sport.To αμάξι παραγγέλθηκε και το περιμένω σε πρπου 20 μέρες.
Ευχαριστώ για την βοήθεια/συμμετοχή παίδες
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
,μετά απο ΜΕΓΑΛΗ αναζήτηση (καινούργια-μεταχειρισμένα) κατέληξα στο Ford Fiesta Sport.To αμάξι παραγγέλθηκε και το περιμένω σε πρπου 20 μέρες.
Ωραίος, να έχεις πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Ωραιος φιλε με το καλο να σου ρθει και να το ευχαριστηθεις με την ψυχη σου.
-
Καλοτάξιδο
Mazda 2 1.3 vs Yaris 1.33 vs Ford Fiesta 1.4