-
Ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια σας.
REALZEUS εκανες test drive και τα 2 ή εχει τυχει να τα οδηγησεις και τα 2 κανονικα για μεγαλυτερο διαστημα του μισαωρου?
Υπαρχει καποιος που να εχει οδηγησει καποιο απο τα 2 σε Κατεχακη και Αττικη οδο που να μπορει να μου πει πως διαχειριζεται τα εγκαρσια εμποδια στις καμπες του δρομου?
Εκανα σημερα test drive το leon αλλα δυστυχως ηταν μεταχειρισμενο παλιοτερο μοντελο και stylance και οχι sport.
Αλλα περιμενα και αλλα βρηκα μπροστα μου.
Απο τη FIAT με το κλειδι στο χερι με μεταλικο, ηλιοροφη(τη σκεφτομαι, απο μονη της κοστιζει 1000), RD με ενισχυτη και sub, bluetooth και δωρο συναγερμο και 500ευρα ενω απο SEAT σε ασπρο χρωμα(μη μεταλικο) και χωρις ενισχυτη και sub και τελικη διαφορα 1300 ευρα υπερ της FIAT. Ουφφφ... Αν το bravo ειναι το ιδιο καλο στο δρομο οπως το Leon πολυ πιθανο να καταληξω εκει. Θα δουμε -
Ναι, τα έχω κάνει test drive και τα δύο και μάλιστα έφαγαν γερό σκίσιμο (μύριζαν ολάκερα μετά... ). Το Leon είναι πιο γρήγορο, πιο παιχνιδιάρικο και πιο σταθερό όντας σφιχτότερο και με ακριβέστερο και βαρύτερο τιμόνι. Το Bravo ήταν κι αυτό πολύ σταθερό αλλά λιγότερο συμμετοχικό και κοφτερό. Η διαφορά τιμής αν ψάχνεις κάτι πιο οδηγοκεντρικό, κατα την άποψη μου αξίζει να δοθεί. Αν όμως το Leon 1.8 ξεπερνάει το budget σου, τότε το Bravo είναι μια αξιολογότατη επιλογή (όντας και ομορφότερο).
-
Σ'ευχαριστω φιλε μου. Το θεμα δεν ειναι μονο το budget μου αλλα και το οτι δεν εξυπηρετηθηκα οπως θα περιμενα. Μαλλον θα παω και σε αλλη αντιπροσωπεια να δω τι εχουν να μου πουνε.
-
Σε στήσιμο το 1,4 F/L Sport Up είναι ακριβώς το ίδιο με το 1,8 και νομίζω τώρα πια ότι το έχουν διαθέσιμο για test drive οι περισσότερες αντιπροσωπίες. Αν λοιπόν δεν βρίσκεις το 1,8 Sport Up για test drive δοκίμασε το 1,4 Sport Up.
Αν μάλιστα οικονομικά σε ζορίζει το 1,8 αλλά γουστάρεις Leon δες το και σαν υποψήφιος αγοραστής το 1,4.
Η διαφορά του μοτέρ στο δρόμο φαντάζει αρκετά μικρότερη από ό,τι στα χαρτιά (125 hp έναντι 150 hp του Bravo) και με απόλυτα κριτήρια είναι αρκετά σβέλτο και ευχάριστο.Αντιστοίχως βέβαια το γκάζι του 1,8 είναι πολύ περισσότερο από τα +10hp που φαίνονται στα χαρτια σε σχέση με το FIAT.
Είναι μπλέξιμο πάντως λόγω τιμής και εξοπλισμού. Το FIAT είναι πολύ καλύτερη επιλογή σαν value for money και πολυ πιο όμορφο ειδικά στο εσωτερικό. Εγώ έκανα πριν κανένα 3μηνο την επιλογή του SEAT καθαρά για οδηγικούς λόγους (ήμουν μεταξύ του Leon 1,4 TSI Sport και του Bravo 120 Dynamic) αλλά όποτε βλέπω το Fiat στο δρόμο το ζηλεύω Όπως θα ζήλευα και το Leon αν έπαιρνα το Fiat -
Φιλε Shumako ελπιζω οτι και να επιλεξω να μη ζηλευω πολυ το αλλο.
Το θεμα ειναι οτι θελω να δοκιμασω στησιμο ΚΑΙ κινητηρα μαζι και οχι το ενα χωρις το αλλο ρε φιλε. Δε θελω το Leon 1.4 γιατι το εκανα test drive παλιοτερα και δε μου φανηκε και πολυ καλος ο κινητηρας... Οχι αυτο που θελω παντως. Ειχα κανει test drive και το bravo 150 τοτε και η διαφορα ηταν μεγαλη. -
Το πρόβλημα έχει πιο πολύ να κάνει με την κλιμάκωση του κιβωτίου...Πολύ μακριές σχέσεις που κολακεύουν μόνο την κατανάλωση και τον ανταγωνισμό. Τώρα παρατήρησα ότι μέχρι και τα extra του Bravo έχεις αποφασίσει οπότε καλορίζικο! Από θέμα άνεσης και σταθερότητας σε ΑΟ και ΕΟ δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Ίσα - ίσα που το Leon με τη Sport ανάρτηση και τις 17άρες μπορεί να περνάει πιο 'ξερά' από το Fiat τις εγκάρσιες ανωμαλίες. Δεν έχω οδηγήσει Bravo με τις 17άρες του Sport αλλά με 16άρες μπορώ να πω ότι μου φάνηκε λίγο πιο άνετο από το δικό μου το οποίο έχει 16άρες με Sport ανάρτηση. Η χάρη των πολλαπλών συνδέσμων φαίνεται σε άλλες πιο κλειστές διαδρομές.
-
Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην κλιμακωση του κιβωτιου μεταξυ των 2 αυτοκινητων φιλε μου?
-
Το Leon μου με 5η βγάζει 36,6 km/h ανά 1000 rpm και η 6η 44!! Και κάτι ανάλογο συμβαίνει με όλες τις σχέσεις του κιβωτίου. Όυσιαστικά η 2η (κόφτης στα 100) και η 3η (κόφτης στα 155) είναι 'μισή' σχέση πάνω συγκριτικά με τα αυτοκίνητα εκτός VAG (και τα Golf,Scirocco,Passat κλπ έχουν το ίδιο κιβώτιο και κλιμάκωση) και η 4η, 5η, 6η είναι μία σχέση πάνω. Του Fiat η 6η νομίζω βγάζει γύρω στα 37,5 km/h ανά 1000 rpm ενώ του Renault Megane TCE 34,5! Στο Leon 1,8 το κιβώτιο είναι διαφορετικό, η κλιμάκωση παραμένει στο ίδιο μήκος κύματος (5η 36,2 και 6η 43,7) ενώ η ροπή του γεφυρώνει πολύ καλύτερα τα κενά μεταξύ των σχέσεων. Οπότε η 'αντικειμενική' σύγκριση μεταξύ Leon και Bravo σε ρεπρίζ ειδικά 5ης και 6ης πρέπει να γίνεται με μία σχέση κάτω το Leon για να δουλεύουν οι κινητήρες στο ίδιο φάσμα στροφών.
-
Μ αυτο τον τροπο ομως μπορεις να εχεις μεγαλες ταχυτητες με 6η και λιγες στροφες, οποτε εχεις πιο ανετο ταξιδι γιατι εχεις λιγοτερο θορυβο αλλα και καλυτερη κατανάλωση...αλλο να πηγαινεις με 140 και 3.000 στροφες και αλλο με 4000...
-
Και κατέβασμα όποτε θέλεις δύναμη. Εμένα δεν με χαλάει αυτό αλλά για αρκετούς το να έχουν 20 kg/m ροπής από τις 2000 rpm στο καινούργιο τους 1,4 turbo και να αναγκάζονται να κατεβάζουν σχέση όπως πρώτα με το προηγούμενο ατμοσφαιρικό 1400άρι τους, τους φαίνεται κάπως, και δεν τους αδικώ. Από την άλλη τα οφέλη ειδικά στο ταξίδι είναι πολλαπλά από τέτοιες επιλογές στην κλιμάκωση ενώ οι 'γρήγοροι' μπορούν να μην βάλουν ποτέ την 6η
-
Δεν ξερω γενικα πως αντιδρουν τα turbo, αλλα η μονη μου εμπειρια με αυτα ειναι μ ενα golf 122αρι που εκανα test drive. Προσωπικα μ εντυπωσιασε η δυναμη του και η ροπη, αλλα παρ ολα αυτα με ξενισε λιγο η αδυναμια που εδειχνε στις μεγαλες σχεσεις. Δηλαδη μου φανηκε πολυ δυνατο 1,2,3 νορμαλ 4η που πιανει πολλα χιλιομετρα μαλιστα, ενω 5η και 6η εδειχνε λιγο πιο αδυναμο το αυτοκινητο...Παραλληλα ομως ειναι πολυ ωραια ιδεα να ταξιδευεις με 140-150 και οι στροφες να κυμαινονται στις 3.000-3.500...Με απογοητευσε λιγο οταν εμαθα οτι το megane 1.4 tce εχει 4000 στροφες με 6η στα 140 αν θυμαμαι καλα και αν εχω πληροφορηθει σωστα...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν ξερω γενικα πως αντιδρουν τα turbo, αλλα η μονη μου εμπειρια με αυτα ειναι μ ενα golf 122αρι που εκανα test drive. Προσωπικα μ εντυπωσιασε η δυναμη του και η ροπη, αλλα παρ ολα αυτα με ξενισε λιγο η αδυναμια που εδειχνε στις μεγαλες σχεσεις. Δηλαδη μου φανηκε πολυ δυνατο 1,2,3 νορμαλ 4η που πιανει πολλα χιλιομετρα μαλιστα, ενω 5η και 6η εδειχνε λιγο πιο αδυναμο το αυτοκινητο...Παραλληλα ομως ειναι πολυ ωραια ιδεα να ταξιδευεις με 140-150 και οι στροφες να κυμαινονται στις 3.000-3.500...Με απογοητευσε λιγο οταν εμαθα οτι το megane 1.4 tce εχει 4000 στροφες με 6η στα 140 αν θυμαμαι καλα και αν εχω πληροφορηθει σωστα...αυτη η διαφορα 500 στροφων μεταφραζεται σε 1 με 2 db περιπου.. ολα τα τεστ αυτο δειχνουν... η διαφορα ειναι οτι το golf σε υψηλες στροφες ψοφαει, ενω εκει δινει τα ρεστα του ο TCe
-
με 180χλμ/ω (κοντερ) και 6η, έχω λιγο κάτω απο 4000 σαλ στο λεον.
οι μακριες σχεσεις και οτι φτανει μεχρι τις 7100 σαλ, το κολακευουν ιδιαιτερα, όταν το συνδυασεις με προγραμμα. γεμιζει ολη η καμπυλη και τραβαει αβιαστα με οτι σχεση εχεις.
ιδιως η επιταχυνση με 4η και 5η...βεβαια, αν πετυχεις κανα auris, δεξι φλας (απ αλλο ανεκδοτο...σσ scirocco topic)
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
η διαφορα ειναι οτι το golf σε υψηλες στροφες ψοφαει, ενω εκει δινει τα ρεστα του ο TCe
Συγγνώμη που θα τρολλάρω τώρα λίγο το θέμα, δεν το κάνω υπέρ της VW και του TSI (χέστηκα βασικά για δαύτη και τα μπρίκια της ) αλλά θέλω να μείνω στην τελείως λανθασμένη άποψη που υπάρχει σχετικά με το 'ψόφισμα' των τούρμπο στις ψηλές στροφές.
Αυτό είναι μια παρανόηση που έχει περάσει λανθασμένα στον κόσμο, γιατί διαβάζουν πως το μοτέρ 'ξεφουσκώνει' απ τις 4-5000 και πάνω. Η ροπή ναι πέφτει, αλλά οι στροφές ανεβαίνουν με μεγαλύτερο ρυθμό απ αυτόν με τον οποίο πέφτει η ροπή και η ιπποδύναμη συνεχίζει να αυξάνεται ή έστω να μένει σταθερή.
Η ένοια 'ψοφάει στις ψηλές στροφές' δεν υφίσταται στην πραγματικότητα. Η ροπή ψοφάει αλλά ο χρήστης δεν το καταλαβαίνει αυτό γιατί αυτό που τον επιταχύνει είναι το σύνολο της ροπής επί των στροφών, ακα η ιπποδύναμη!
Αποδεικτικό στοιχείο το εξής διάγραμμα:
Που δείχνει ξεκάθαρα ότι στις στροφές που όλοι θεωρούν ότι το τούρμπο ψοφάει, στην πράξη είναι η πιο δυνατή περιοχή του. Ακόμα και στις 6500 στροφές έχει μέγιστα άλογα (είναι το μοτέρ twincharger, δεν βρήκα τώρα στα γρήγορα για το 122 το οποίο πάντως διατηρεί 122 άλογα από τις 5000 περίπου μέχρι σχεδόν τον κόφτη).
Μακάρι να μπορούσα να στείλω αυτό το μήνυμα σε όλους όσους έχουν την εντύπωση ότι τα τούρμπο ξεφουσκώνουν και είναι ψόφια στις ψηλές στροφές. Πόσες και πόσες φορές σε γλήγορες βόλτες με συνοδηγό μου έχει πει 'ρε γιατί ανεβάζεις πάνω από 5500, αφού ψοφάει από ροπή' Και προσπαθώ να εξηγήσω ότι τα άλογα είναι στο φόρτε τους μέχρι τις 6500 αλλά μάταια, αγύριστο κεφάλι ο Έλλην
Τα ίδια ισχύουν και για τον TCE βεβαίως, ούτε εκείνος 'ψοφάει' στις ψηλές στροφές!
Να και ο TCE 130
Μέγιστη απόδοση στις 5800 -
Όντως ψοφάει σε υψηλές στροφές ο 1,4 122hp. Έχει χαμηλή πίεση, με μικρή τουρμπίνα και ήπιο χρονισμό εκκεντροφόρων. Αυτό σε συνδυασμό με επιλογές για τη διαχείριση του management που μειώνουν την πίεση ψηλά σημαίνει οτι ο κινητήρας ρίχνει δραματικά τη ροπή του μετά τις 5000 rpm σε σημείο που μετά τις 5500 να πέφτει και η ιπποδύναμη τόσο ώστε να είναι ανούσια η επιμονή με την ίδια σχέση. Η φιλοσοφία λειτουργίας του θυμίζει τον ατμοσφαιρικό 1,4 8v και των 60 κάτι ατίθασων αλόγων στις 4500 της ίδιας εταιρίας. Κανείς από τους 2 δεν αγαπά τις 6000 και κανένας οδηγός που τους πιέζει μέχρι εκεί δεν κερδίζει κάτι παραπάνω. Μάλλον χάνει. Όπως δεν είναι όλοι ατμοσφαιρικοί ίδιοι δεν είναι και όλοι οι turbo ίδιοι.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Δεν ξερω γενικα πως αντιδρουν τα turbo, αλλα η μονη μου εμπειρια με αυτα ειναι μ ενα golf 122αρι που εκανα test drive. Προσωπικα μ εντυπωσιασε η δυναμη του και η ροπη, αλλα παρ ολα αυτα με ξενισε λιγο η αδυναμια που εδειχνε στις μεγαλες σχεσεις. Δηλαδη μου φανηκε πολυ δυνατο 1,2,3 νορμαλ 4η που πιανει πολλα χιλιομετρα μαλιστα, ενω 5η και 6η εδειχνε λιγο πιο αδυναμο το αυτοκινητο...Παραλληλα ομως ειναι πολυ ωραια ιδεα να ταξιδευεις με 140-150 και οι στροφες να κυμαινονται στις 3.000-3.500...Με απογοητευσε λιγο οταν εμαθα οτι το megane 1.4 tce εχει 4000 στροφες με 6η στα 140 αν θυμαμαι καλα και αν εχω πληροφορηθει σωστα...
αυτη η διαφορα 500 στροφων μεταφραζεται σε 1 με 2 db περιπου.. ολα τα τεστ αυτο δειχνουν... η διαφορα ειναι οτι το golf σε υψηλες στροφες ψοφαει, ενω εκει δινει τα ρεστα του ο TCe
ξέρεις τι είναι διαφορά 2 db ? ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Μην το βλέπεις ως νούμερο.
-
Πολυ ωραιο και σωστο το post του neos.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Όντως ψοφάει σε υψηλές στροφές ο 1,4 122hp. Έχει χαμηλή πίεση, με μικρή τουρμπίνα και ήπιο χρονισμό εκκεντροφόρων. Αυτό σε συνδυασμό με επιλογές για τη διαχείριση του management που μειώνουν την πίεση ψηλά σημαίνει οτι ο κινητήρας ρίχνει δραματικά τη ροπή του μετά τις 5000 rpm σε σημείο που μετά τις 5500 να πέφτει και η ιπποδύναμη τόσο ώστε να είναι ανούσια η επιμονή με την ίδια σχέση. Η φιλοσοφία λειτουργίας του θυμίζει τον ατμοσφαιρικό 1,4 8v και των 60 κάτι ατίθασων αλόγων στις 4500 της ίδιας εταιρίας. Κανείς από τους 2 δεν αγαπά τις 6000 και κανένας οδηγός που τους πιέζει μέχρι εκεί δεν κερδίζει κάτι παραπάνω. Μάλλον χάνει. Όπως δεν είναι όλοι ατμοσφαιρικοί ίδιοι δεν είναι και όλοι οι turbo ίδιοι.Ω ρε φίλε τόσα έγραψα παραπάνω και δε βγήκε τπτ. Οκ είναι ανώφελο , παραιτούμαι
//Ή μάλλον κάνω μια ύστατη προσπάθεια και αποσύρομαι
**
90ΚW = 125hp απ τις 5000 έως τις ~6000 στροφές**Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι απ τις 5000 και πάνω φοφάει, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, δικό σας είναι το αμάξι κάντε το ό,τι θέλετε
-
Maximum output 90kW at 5000–5500rpm
Maximum torque 200Nm at 1500–4000rpmαυτο αναφερει για το 1.4Ttsi 122hp...το διαγραμμα το εχει αυτο το pdf (http://tbr.gr/122hp/SSP_405_1.4l_90kW_T ... harger.pdf). Η αληθεια ειναι οτι τα πραγματα ειναι πως τα λεει ο neos περιπου. Οτι μπορει να χεις μειωση της ροπης ψηλα , αλλα εχεις περισσεια ισχυ ψηλα οποτε το αυτοκινητα το επιταχυνει η ισχυς του. Εξαλλου η ροπη δεν ειναι τιποτα αλλο απο την ευκολια που εχει ο κινητηρας να ανεβαζει στροφες, οποτε ανεβαζοντας στροφες να παραγει μεγαλυτερη ισχυς.
Το παραλογο ειναι οτι το γκολφ οντως ψηλα δειχνει αδυναμο αλλα αυτο μαλλον εχει να κανει περισσοτερο με την αισθηση παρα με την πραγματικοτητα...
-
Neos δεν έχεις άδικο και πολύ καλό το post αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί όταν πάω με 5η και 200 χλμ(και το στροφόμετρο δείχνει περίπου 5500 στροφές)δεν επιταχύνει άλλο το Α4 ενώ αν βάλω την έκτη και πέσουν οι στροφές συνεχίζει να επιταχύνει κανονικά και χωρίς πρόβλημα μέχρι την τελική του!!
C4 1.6 THP ή BRAVO 1.4 T-JET 150HP ή LEON 1.8TSI