-
τι σε νοιαζει ρε η λιγοτερη και η περισσοτερη τεχνολογια..
τι ξεχωρισες απο αυτα που χεις δει? απο τα κριτηρια της αρχης ταιριαζει σχεδον ολη η κατηγορια των μικρων τουρμπο και το λεον..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι σε νοιαζει ρε η λιγοτερη και η περισσοτερη τεχνολογια..τι ξεχωρισες απο αυτα που χεις δει? απο τα κριτηρια της αρχης ταιριαζει σχεδον ολη η κατηγορια των μικρων τουρμπο και το λεον..
Επιτελους βρεθηκε ο πρωτος που με καταλαβε
Τελικα τι σχεση σχεση εχει ο Λεοντας με το downsizing.....????
Τελικα ζουμε στην εποχη του downsizing ή οχι?
Θελουμε πολλα αλογα και ροπη απο χαμηλα κυβικα? -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
τι σε νοιαζει ρε η λιγοτερη και η περισσοτερη τεχνολογια..
τι ξεχωρισες απο αυτα που χεις δει? απο τα κριτηρια της αρχης ταιριαζει σχεδον ολη η κατηγορια των μικρων τουρμπο και το λεον..
Επιτελους βρεθηκε ο πρωτος που με καταλαβε
Τελικα τι σχεση σχεση εχει ο Λεοντας με το downsizing.....????
Θελουμε πολλα αλογα και ροπη απο χαμηλα κυβικα?ε ρεεεεε τα σπαω σημερα...
(οχι τα tsi προς αποφυγη παρεξηγησεων! )
-
Βρε αγορι μου γιατι επιμενεις?
Οταν η εταιρια εχει εναν 1.4 ατμοσφαιρικο που στην 8βαλβιδη του μορφη αποδιδει 77 ιππους και στην 16βαλβιδη αποδιδει 95/100 ιππους και θελει να προλαβει το πλοιο που λεγεται 'downhsizing' τοτε τι κανει?
Μη λοιπον προλαβαινοντας την απο λευκου χαρτου δημιουργια ενος νεου κινητηρα, η οποια και τεραστιο κοστος εχει αλλα και ειναι χρονοβορα, αποφασιζει να εξελιξει οσο το δυνατον καλυτερα τον ηδη υπαρχοντα 1.4 16ν. Και αυτο οπως φαινεται πετυχε αφου εναν οχι νεο κινητηρα τον εκανα εξισου καλο ή και καλυτερο απο τους πιο νεους της αγορας.
Για τελευταια φορα σου λεω οτι ο κινητηρας αυτος εχει καποια τρικ ωστε να πετυχαινει υψηλη αποδοση σε οσο το δυνατον μεγαλυτερο φασμα στροφων.
Ενας τουρμπο κινητηρας εχει κατεβασμενη κατα πολυ συμπιεση για να μπορεσουν τα μεταλλα να αντεξουν την επιπλεον καταπονηση που τους επιφερει η τουρμπινα. Ετσι για παραδειγμα θα αναφερω κατι που μου ηρθε στο μυαλο χωρις να κατσω να ψαξω τις σημειωσεις μου μες το ξημερωμα. Ειναι ο κινητηρα Ecotec 2.000cc ΜΡΙ του Astra OPC ο οποιος δουλευει στην compression ratio του 8.8:1.....
Φυσιολογικο νουμερο συμπιεσης. Οταν ομως εχεις χαμηλη συμπιεση εχεις και εντονο lag. Καλη η τουρμπινα διπλης εισοδου(εκτος αν μιλαμε για την πανακριβη μεταβλητης γεωμετριας) αλλα την διαφορα την κανει η σχεση συμπιεση στα χαμηλα οταν εισαι πλεον με αφουσκωτη την τουρμπινα απο αερα. Και εδω οι μηχανικοι της FPT εχουν κανει το θαυμα τους. Με μια αφυσικα μεγαλη σχεση συμπιεσης για ΜΡΙ κινητηρα εχουν κανει το lag ανυπαρκτο. Το στροφαρισμα ειναι αχρειαστο σε αυτο τον κινητηρα. Οχι ομως και ακατορθωτο. Μια μεγαλη τουρμπινα σου το εξασφαλιζει αυτο αποκτωντας ομως lag. Δες τον διλιτρο TFSI στο Golf GTI αλλα και στο S3. Iδιο μπλοκ, αλλη τουρμπινα αλλα το S3 στροφαρει πολυ πιο ψηλα αφου εχει ψοφησει το golf gti. Δεν μπορεις να τα εχεις ολα. Και σιγουρα τα κυβικα και οι κυλινδροι δεν αντικαθισταται.Σου ξαναλεω οτι πολυ πιο διαμαντι ειναι ο Τ-jet με την αφυσικη σχεση συμπιεσης για ΜΡΙ 9.8:1 παρα ο 1.8 TSI. Κατσε και ψαξε να δεις ατμοσφαιρικα αμεσου ψεκασμου με ατμοσφαιρικα ΜΡΙ. Εχουν διαφορες τουλαχιστον κατα 0.5:1 στην σχεση συμπιεσης υπερ τους οι αμεσου ψεκασμου, και εγω σου αναφερω οτι ενας ΜΡΙ εχει αυξημενη κατα πολυ περισσοτερο απο εναν αμεσου και το θεωρεις αστειο?
Και επειδη πολυ ασχοληθηκα εγω, μπορεις να πιστευεις οτι θελεις φυσικα ειναι δικαιωμα σου αλλα μην παραμυθιαζεις τον εαυτο σου φιλε....Ζουμε που ζουμε στην Ελλαδα των 3 οικογενειων. Μην μας περναει αυτη η συνηθεια και στο χομπυ μας.
Δεν χρειαζεται να γραψω καποια αντιστοιχη εκθεση ιδεων για να επισημανω
οτι ο 1.8Tfsi ειναι συνολικα καλυτερος απο τον T-jet 150.
Αυτο ειναι γεγονος καταγεγραμμενο και στα περιοδικα αλλα και στην
πραξη.
Προσωπικα δεν θαυμαζω και δεν θαυμαζα ποτε τους κινητηρες
της VAG την στιγμη που υπαρχουν κινητηρες στην αγορα πολυ ανωτεροι
σε ολα τα επιπεδα και Ιταλικοι, Γερμανικοι, αλλα σιγουρα και καποιοι Ιαπωνικοι.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως ΑΥΤΟΣ ο 1.8 Tfsi υπερτερει συνολικα απο τον
T-jet 150.
Eιναι καλος ο ρομαντισμος στα αυτοκινητα, και συμβαινει ευκολοτερα με τα Ιταλικα,
και εγω ειχα ερωτευτει καποτε την 75 Turbo America σφοδρα για πολλα χρονια,
αυτο ομως εμποδιζει καποιον να δει αντικειμενικα τις οποιες συγκρισεις προκυπτουν.
Οσον αφορα την απαντηση σου σχετικα με την ημερομηνια που παραθετεις,
καταλαβαινω οτι 'καταπινεις' την στεναχωρια που προκυπτει απο την
ανωτεροτητα του Γαλλικου μικρου που κερδισε μεχρι και στο Monte Carlo ιερα τερατα
αναμεσα τους και καποιες integrale λιγο μετα τα μεσα του 80.
Να υποθεσω οτι τοτε θα βγει η MIto GTA και θα επαναφερει πληρως το Gruppo
εκει που του αξιζει?
Καλη η προσπαθεια με την Mito αλλα χρειαζεται πολυ δουλεια ακομα
για να ειναι πραγματι cuore sportivo και ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι το VDC που
εχει θα απενεργοποιειται πληρως... -
Και για να μην αναφερθω στην καθολα ισαξια συγκριση μεταξυ Bravo 1.4 120T-jet VS Leon 1.4 125TSI.
Που κανει κλυσμα το φιατακι στον μαχωμενο λεοντα.....Με μεγαλυτερη ροπη απο πιο χαμηλα, με καλυτερες επιδοσεις....Παροτι ειναι εμφανης η διαφορα τους βαρους που αποτυπωνεται απο την σαφως μεγαλυτερη ποιοτητα που παρεχει το Bravo.
Αλλα εδω ο αγρος αγοραζεται με το κιλο.... -
Βαρος = ποιοτητα
-
βαση αυτων που λες δεν εχει νοημα η συγκριση των 2 μοτερ.οποτε ουσιαστικα κερδισμενος ειναι αυτος με τα μικροτερα ΚΥΒΙΚΑεκ διοτι σχεδον στα ισια κοντραρει τα αλλα 2.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
βαση αυτων που λες δεν εχει νοημα η συγκριση των 2 μοτερ.οποτε ουσιαστικα κερδισμενος ειναι αυτος με τα μικροτερα ΚΥΒΙΚΑεκ διοτι σχεδον στα ισια κοντραρει τα αλλα 2.Εδω γραμμα γραμμα πρεπει να τα λεμε
-
Πάντως το παιδί που θέλει να αγοράσει αμάξι με τις κόντρες σας δεν μπορώ να πω πολύ το βοηθήσατε.
-
βαση αυτων που λες δεν εχει νοημα η συγκριση των 2 μοτερ.οποτε ουσιαστικα κερδισμενος ειναι αυτος με τα μικροτερα ΚΥΒΙΚΑεκ διοτι σχεδον στα ισια κοντραρει τα αλλα 2.
Εδω γραμμα γραμμα πρεπει να τα λεμε
Απλά νομίζω ότι η φάση 'κερδισμένος' είναι λίγο άκυρη ρε παίδες. Δεν παίζουμε υπερατού...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Βαρος = ποιοτηταΜαλλον ποιοτητα=βαρος ...
-
Τελικα ζουμε στην εποχη του downsizing ή οχι?Kαι ναι και οχι
Για μενα οι καλυτεροι downsized κινητηρες ειναι με τη σειρα:
1)VW 1.4TSi-140-170Hp
2)Fiat 1.4T-150-180Hp
3)VW 2.0T - 272Hp
4)Renault 1.2T-100HpOλοι οι υπολοιποι με αφηνουν αδιαφορο , οχι οτι αυτο σημαινει πως δεν ειναι καλοι(Πχ 1.8Τ(F)Si) , απλα το να θεωρουνται downsized μου φαινεται γελοιο!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απλά νομίζω ότι η φάση 'κερδισμένος' είναι λίγο άκυρη ρε παίδες. Δεν παίζουμε υπερατού...
Μωρε παιζουμε!!Παντα στο τελος αυτος που χανει ξεκιναει τις βρισιες για το ποσο αδικο ηταν το παιχνιδι
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Kαι ναι και οχι
1)VW 1.4TSi-140-170Hp
2)Fiat 1.4T-150-180Hp
3)VW 2.0T - 272Hp
4)Renault 1.2T-100HpOλοι οι υπολοιποι με αφηνουν αδιαφορο , οχι οτι αυτο σημαινει πως δεν ειναι καλοι(Πχ 1.8Τ(F)Si) , απλα το να θεωρουνται downsized μου φαινεται γελοιο!!
ξέχασες τον 1.8 TFSi 120hp του Α4
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι ναι και οχι
1)VW 1.4TSi-140-170Hp
2)Fiat 1.4T-150-180Hp
3)VW 2.0T - 272Hp
ξέχασες τον 1.8 TFSi 120hp του Α4
Ετσι ετσι η VW δινει μαθηματα downsizing
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ποιον τα λες αυτα αχ και να ξερες....
Εγω που ποτε δεν εχω ζυγισει δεδομενα ποτε και ας εχω παρει λιγοτερο πραμα απο οσο μου αναλογουσε.
Γιατι εδω η λογικη ειναι τοσα δινω, ποσο πραμα παιρνω?Απλα πανε να σε βγαλουν και τρελο. Σου παρουσιαζουν εναν κινητηρα για τεχνολογικο θαυμα, οταν ενας αλλος πολυ χαμηλοτερου κυβισμου εχει οντως να επιδειξει τι καταφερνει σε αποδοση. Ναι πες μου σου αρεσει το Λεον, ναι πες φοβαμαι τη αξιοπιστια του downsizing και για αυτο επιλεγω ενανα πολυ ηπιων τονων 1800αρη αλλα υπερτροφοδοτουμενο ωστε να εχει ροπες, αλλα μην μας λες και μαλακες.
-
Βασικά υπάρχει ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα στο περί αυτοκίνησης του ΙΚΕ σχετικό... Πρέπει να το ξεθάψω.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Kαι ναι και οχι
1)VW 1.4TSi-140-170Hp
2)Fiat 1.4T-150-180Hp
3)VW 2.0T - 272Hp
Δεν ξερω αλλα εμενα μου καθεται καπως στο να βγαζει ο αλλος ιδια και περισσοτερη αποδοση μονο με τουρμπο και να ειναι και στην 2η θεση. Τελος παντων συμφωνω κατα 99%
-
Αυτος ο 1.8Τ της Fiat ποτε θα βγει ρε γαμωτο?
-
**Και για να μην αναφερθω στην καθολα ισαξια συγκριση μεταξυ Bravo 1.4 120T-jet VS Leon 1.4 125TSI.**Που κανει κλυσμα το φιατακι στον μαχωμενο λεοντα.....Με μεγαλυτερη ροπη απο πιο χαμηλα, με καλυτερες επιδοσεις....Παροτι ειναι εμφανης η διαφορα τους βαρους που αποτυπωνεται απο την σαφως μεγαλυτερη ποιοτητα που παρεχει το Bravo.
Αλλα εδω ο αγρος αγοραζεται με το κιλο....Δεν χρειαζεται, εχουν αναφερθει αλλοι με αποδειξεις...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12323' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Παραθετω απλα καποια νουμερα απο την παραπανω συγκριτικη δοκιμη
μιας και δεν εμφανιζονται στο link:0-100km/h
Bravo 10.5 - Leon 9.4
0-400m (sec-km/h)
Bravo 17.5-124 - Leon 16.8-132
0-1000m (sec-km/h)
Bravo 32.4-158 - Leon 31.0-185Ρεπριζ με 4η 40-60km/h (2 ατομα με αποσκευες)
Bravo 5.1sec - Leon 3.4sec
Ρεπριζ με 4η 80-110km/h (2 ατομα με αποσκευες)
Bravo 6.5sec - Leon 6.4sec
Ρεπριζ με 4η 120-140Km/h (2 ατομα με αποσκευες)
Bravo 6.3sec - Leon 5.1secΚαταναλωση (l/100km/h)
Εθνικη Οδος 1
Bravo 8.2 - Leon 7.6
Εθνικη Οδος 2
Bravo 12.8 - Leon 11.5Επαρχιακη Οδος (l/100km/h)
Bravo 10.5 - Leon 8.9
Πιστα (Μεγαρα) (l/100km/h)
Bravo 24.2 - Leon 22.9Γυρος Πιστας
Bravo 1:19.9 - Leon 1:17.9Σλαλομ (sec)
Bravo 6.57 - Leon 6.31
Αλλαγη Λωριδας (sec)
Bravo 4.24 - Leon 4.22Φρεναρισμα 120-0km/h (m)
Bravo 57.3 - Leon 57.7 (με 2 ατομα και αποσκευες)
Bravo 58.8 - Leon 58.3 (με 4 ατομα και αποσκευες)Ισχυς στο δυναμομετρο
Bravo 115.9/5700 - Leon 119.9/5200
Ροπη στο δυναμομετρο
Bravo 18.9/3800 - Leon 19.4/4200Ποιος κανει κλυσμα σε ποιον νομιζω ειναι εμφανες...
C4 1.6 THP ή BRAVO 1.4 T-JET 150HP ή LEON 1.8TSI