-
dpurpler
Δεν είναι πολλά τα 11λτ/100!
Προς θεού...δίλιτρο μικρομεσαίο αυτοκίνητο,με σχετικά κοντό κιβώτιο είναι, τί καλύτερο θα περίμενες?
Τα 8,5 των άλλων,μόνο σε Εθνική με ελαφρύ πόδι μου φαίνονται λογικά!
Εδώ το Cinque Sporting μου εϊχε κατανάλωση +8λτ/100...
-
Η κατανάλωση στο δικό μου με αλλαγή μόνο του φίλτρου αντικατατάστασης είναι στα ίδια επίπεδα!
Όλα τα γεμίσματα καταγράφονται σε excelάκι οπότε βλέπω συνέχεια τις μέσες καταναλώσεις απο fullάρισμα σε fullάρισμα απο την ημέρα που το πήρα!
Έτσι με το πήξιμο που τρώω κάθε μέρα πηγαίνοντας στην δουλειά (Κηφισσό) και με το βαρύ ποδαράκι μου η κατανάλωση είναι κάπου στα 8 lt /100 km ( 1300 άρι μοτεράκι). Όταν παω normal με οικονομική οδήγηση η κατανάλωση άνετα πέφτει στο 6,5-7 lt / 100 km !
Η κατανάλωση και εμένα λογική μου φαίνεται αν και εφόσον έχεις βαρύ πόδι!
Λογικά όμως όταν δεν στροφάρεις πάνω απο τις 4 k rpm η κατανάλωση θα πρέπει να είναι πιο κάτω!
Το site που έδωσες είναι γνωστό & ωραίο αλλά μην συγκρίνεις αποκλειστικά απο εκεί καθώς μιλάμε για προφανώς άλλες συνθήκες οδήγησης....που μάλλον η κίνηση στους δρόμους τους είναι μάλλον ανύπαρκτη
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Τα φίλτρα που είναι φτιαγμένα απο αφρό χρειάζονται τακτικό καθάρισμα και λάδωμα, πχ κάθε 5000 χιλιόμετρα. Αν δεν λαδωθεί δεν κρατάει τίποτα. Υπάρχουν ειδικά λάδια στο εμπόριο, αλλά και ένα απλό 10άρι λάδι την ίδια δουλειά κάνει.
ξέρει κάποιος που θα βρω αυτό το ειδικό λάδι για τα φίλτρα αέρος?
τελικά ένα 10άρι λάδι έχει 2 ευρω και το ειδικό λάδι τουλάχιστον 10.
Μην τρελαθούμε τελικά! (αρχίζω και βάζω μυαλό!! )
Ειναι σιγουρο πως το 10αρι λαδι (προφανως μιλαμε για υδραυλικο λαδι ετσι? δε γνωριζω να υπαρχει λιπαντικο λαδι με σταθερο SAE 10...) δε θα κανει καποια ζημια στο αφρωδες υλικο του φιλτρου??? π.χ. να το λιωσει???
Για τα φιλτρα γαζας δε νομιζω να υπαρχει προβλημα...κιόμως έγινε!
Έβγαλα σήμερα το φίλτρο για έναν απλό έλεγχο και είχε μείνει το μισό!!!!!
Είχε λιώσει το αφρολέξ και διάφορα κομματάκια υπήρχαν μέσα στο κουτί.Προφανώς το 10άρι λάδι το είχε λιώσει ή κακή ποιότητα αφρολέξ?????
Τελικά που θα βρω επιτέλους αυτό το ειδικό λάδι για τα φίλτρα?
-
..σε καταστηματα που πουλανε προϊοντα βελτιωσης αυτοκινητου?
-
μπορεί το λάθος να είναι και δικό μου γιατί λέει περίπου 30% λάδι 70% βενζίνη (ή το αντίθετο)
-
Αν έβαλες βενζίνη κατέστρεψες το αφρολέξ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν έβαλες βενζίνη κατέστρεψες το αφρολέξ.δεν έβαλα
αλλά και με το λάδι μόνο πάλι έλιωσε.άρα?
Δεν ισχύει τελικά το 'απλό 10αράκι'?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
δεν έβαλα
Το φιλτρο ειναι ακριβως πανω στο καρμπυρατερ;Μηπως ξεφυγε βενζινη απο το καρμπυρατερ προς το φιλτρο;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
δεν έβαλα
Σε ένα αυτοκίνητο που είχα φίλτρο αφρολέξ (με καρμπιρατέρ) το φίλτρο έλιωνε κάθε φορά που έσκανε το καρμπιρατέρ. Σπάνια γινόταν αυτό (και μόνο όταν έβαζα μπρος γιατί δεν είχε τσοκ) αλλά όταν έσκανε, η βενζίνη κατέστρεφε το φίλτρο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δεν έβαλα
Το φιλτρο ειναι ακριβως πανω στο καρμπυρατερ;Μηπως ξεφυγε βενζινη απο το καρμπυρατερ προς το φιλτρο;
μπα όχι
και μάλιστα έχει λιώσει στο σημείο που περνάει ο αέρας ΠΡΟΣ το καρμπυρατέρ.άρα αέρας ζεστος και λάδι 10άρι = λιωμένο φίλτρο
-
παλιά είχα βάλει λάδι μηχανής (20w50) και δεν έπαθε τίποτα
και το φίλτρο πάνω γράφει 60% λάδι 40% βενζίνη (ή το αντίθετο δεν θυμάμαι) άρα με λάδι μηχανής δεν θα παθαίνει τίποτα.
Αγόρασα ένα λάδι της JR και ελπίζω επιτέλους να είμαι οκ
(όχι ότι με σκέτο φίλτρο θα είχα διαφορά αλλά η κατάσταση μου είναι γνωστή...)
-
κατηργησα τη μαμα σκουπα που ηταν τοποθετημενη απο τα δεξια προς τα αριστερα και κατεληγε στο φιλτροκουτι και τρυπησα το φιλτροκουτι απο μπροστα ωστε με μια σκουπιτσα που θα κανω(μαλλον πολυεστερικη) θα περνω αερα κατευθειαν απο μπροστα ευθεια...
Να τονισω οτι ειμαι με το μαμα φιλτρο αερα και δε προκειται να βαλω ελευθερο φιλτρο...Το θεμα ειναι οτι αλλαξα και το κολαρο εισαγωγης με σιλικονατο που συνδεει το φιλτροκουτι με την πεταλουδα και εβαλα παλι ιδια διαμετρο (60 χιλιοστα).
Αφου ομως εδωσα πιο πολυ αερα με την πατεντα σκουπα που εκανα (οχι και τελειως πατεντα αφου κανω ουσιαστικα αντιγραφη της σκουπας της suzuki sport) μηπως θα επρεπε να βαλω και μεγαλυτερης διαμετρου κολαρο π.χ. 63 χιλιοστα ή 65 αντι για τα 60 του μαμα??
Βασικα με ενδιαφερει η δυναμη στις ψηλες στροφες...
Τι πιστευετε?
-
ειχα στο αμαξι μου για ενα χρονο φιλτρο της K&N.
ΔΕΝ ειδα καμμια διαφορα στην αποδοση,χωρια που επειδη εμπαινε παραπανω αερας λογω του οτι ειναι απο βαμβακι και οχι απο χαρτι,εμπαινε και πολυ βρωμικος αερας.
τελικα ηταν τζαμπα λεφτα.
τα αλλαξα και εβαλα αυτο που εχει απο το εργοστασιο.
επισης με ενοχλησε το λαδι που ειχε και ο καθαρισμος του.
μανισιο φιλτρο και τερμα.
ολοι υποσχονται λαγους με πετραχειλια.
το αποτελεσμα ομως ειναι διαφορετικο.
με ελευθερο/ανοιχτο φιλτρο το μονο που ειδα σαν διαφορα ειναι ο πιο βαρυς ηχος του κινητηρα.το δοκιμασα και αυτο.
τωρα βεβαια δεν ξερω πως ειναι σε αλλα αμαξια.
μιλαω καθαρα για μια clk430.
ισως σε αλλα οχηματα να υπηρχε διαφορα. -
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
κατηργησα τη μαμα σκουπα που ηταν τοποθετημενη απο τα δεξια προς τα αριστερα και κατεληγε στο φιλτροκουτι και τρυπησα το φιλτροκουτι απο μπροστα ωστε με μια σκουπιτσα που θα κανω(μαλλον πολυεστερικη) θα περνω αερα κατευθειαν απο μπροστα ευθεια...
Να τονισω οτι ειμαι με το μαμα φιλτρο αερα και δε προκειται να βαλω ελευθερο φιλτρο...Το θεμα ειναι οτι αλλαξα και το κολαρο εισαγωγης με σιλικονατο που συνδεει το φιλτροκουτι με την πεταλουδα και εβαλα παλι ιδια διαμετρο (60 χιλιοστα).
Αφου ομως εδωσα πιο πολυ αερα με την πατεντα σκουπα που εκανα (οχι και τελειως πατεντα αφου κανω ουσιαστικα αντιγραφη της σκουπας της suzuki sport) μηπως θα επρεπε να βαλω και μεγαλυτερης διαμετρου κολαρο π.χ. 63 χιλιοστα ή 65 αντι για τα 60 του μαμα??
Βασικα με ενδιαφερει η δυναμη στις ψηλες στροφες...
Τι πιστευετε?
υπαρχει μια πιθανοτητα με μεγαλυτερη διαμετρο να σου μπουκωνει το μοτερ ψηλα απο τον πολυ αερα και το παραπανω καυσιμο που θα δωσει η ECU σου οταν δει οτι περναει απο τον αισθητηρα της πεταλουδας πιο πολυς αερας ενω χαμηλα θα δυλευει καλα.
για μενα κρατα την ιδια διατομη
-
κατι αλλο που θελω να πω για τα φιλτρα ειναι το εξης θελει πολλη προσπαθεια και καποιες γνωσεις για να βαλεις σωστα φιλτροχοανη εκτος βεβαια και αν ειναι ετοιμο κιτ απο εταιρεια και εχει ειδη μελετησει η εταιρεια αντι για σας.
επισης παιζουν ρολο και τα πιο απλα πραγματα οπως η διατομη του σωληνα και η θεση που θα μπει η χοανει ωστε να τραβαει οσο το δυνατον πιο κρυο αερα αλλα παραλληλα να μην κινδυνευει το χειμωνα να βραχει απο νερα αν ειναι σε καποια ακαλυπτη θεση.επισης η διατομη του σωληνα αλλαζει τελειως τα πραγματα μπορει να θελει μεγαμυτερη απο τη μαμα αλλα μπορει και να θελει μεγαλυτερη.ακομα αν αλλαξουμε θεση στην χοανη μπορει πχ η 60αρα σωλινα που χρεισιμοποιησαμε να μην κανει και να θελει σε αυτη τη θεση 65αρα σωληνα.
γενικα το θεμα αυτο θελει πολλες δοκιμες απο τον ιδιοκτητη εκτος και αν παει σε καποια λυση δοκιμασμενη.
-
Μπορείτε να μου πείτε τι είναι τα ttda,vtda,v-flow και τι παραπάνω προσφέρουν;
-
Εγώ στο Focus 1.6 χρησιμοποιώ το 57i της K&N αλλά το έχω βάλει πολύ ψηλά στο χώρο τής μηχανής και δεν παίρνει όσο αέρα θα μπορούσε. Σκέφτομαι να το βάλω ποιό χαμηλά που θα ρουφάει πολύ καλύτερα, αλλά φοβάμαι μη ρουφήξει νερο σε καμιά μεγάλη πλυμήρα και γίνει χαμός! Υπάρχει περίπτωαη να ρουφίξει νερό επειδή είναι ποιο ελεύθερο από το εργοστασιακό και δεν υπάρχει φιλτροκούτι?
-
lazpinin, στα παιδιά του Ρενώ κλαμπ, που έχουν το 57i το βάζουν να πέρνει αέρα από το αριστερό προβολάκι ομίχλης, το οποίο φυσικά έχει φύγει από τη θέση του....Εάν δεν γίνεται πλημύρα, δεν υπάρχει φόβος......
-
Τόσο χαμηλά??? Μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο! Μου έχει τύχει πολλές φορές να μπω σε νερά στο ύψος του κάτω μέρους του προφυλακτήρα. Αν το εχουν τόσο χαμηλά δεν υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ρουφήξει νερό? Λογικά δεν θα υπάρχει κίνδυνος να γίνει κάτι τέτοιο αφού το βάζουν τόσο χαμηλά.
-
Μέχρι χτες είχα ένα βαρελάκι Simota,το οποίο είχε μεταλλική χοάνη μέσα...Περίπου 20000χλμ... Το κιτ είναι ειδικά κατασκευασμένο για Swift 2005 και είναι αυτο... http://www.simota.com/search_03.php?pid ... Engine=1.5
Στο σημείο αυτό να πω ότι το αυτοκίνητο έχει κάνει τα εν λόγω χιλιόμετρα σε εθνική σε ένα ποσοστό 80% και ποτέ δεν έχω πατήσει σε χωματόδρομο και ποτέ δεν έχω φάει τη σκόνη εμπρόσθιου αυτοκινήτου...
Αποφάσισα να τοποθετήσω το φιλτροκούτι του ,με ένα πανελάκι της Green ,που είχα πριν...
Η ερώτηση,που θέλω να κάνω είναι η εξής:Λέτε να έχω κάνει κάποια ζημιά στον κινητήρα(κυλίνδρους κλπ...)..Εχει τρομάξει το μάτι μου και επιζητώ να με καθυσηχάσετε...
εχω ψιλοτρελλαθεί η αλήθεια είναι...
Σκουπα,βαρελακι ή φιλτροχοανη?