-
Προφανώς και όλα τα παιδιά θέλουν να χάνουν μάθημα!
Απλώς δε θα έπρεπε η διευθύντρια να πάρει τηλέφωνο από πριν τους γονείς για ενημέρωση; Π.χ η διευθύντρια στο σχολείο των παιδιών μιας συναδέλφου την πήρε τηλέφωνο και την ενημέρωσε από πριν.
-
ευκαιρία για παιχνίδι έψαχναν. τι να καταλάβουν τα μικρά ? το θέμα είναι ότι όποιος θέλει να μνημονευτεί τον Αλέξη και τον κάθε Αλέξη το κάνει κάθε μέρα και δεν περιμένει την 'επέτειο'. Όπως πολύ σωστά οι συμμαθητές του έκαναν σιωπηλή διαμαρτυρία στο νεκροταφείο. όλοι οι υπόλοιποι τώρα βρίσκουν την ευκαιρία για φασαρίες (βλ. κουκουλοφόροι τραμπούκοι) είτε για λούφα (φοιτητές, μαθητές).
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Προφανώς και όλα τα παιδιά θέλουν να χάνουν μάθημα!Απλώς δε θα έπρεπε η διευθύντρια να πάρει τηλέφωνο από πριν τους γονείς για ενημέρωση; Π.χ η διευθύντρια στο σχολείο των παιδιών μιας συναδέλφου την πήρε τηλέφωνο και την ενημέρωσε από πριν.
Τι λες ρε παλικάρι...
Ποιος το λέει αυτό; Καθηγητής ήμουνα και πολλά παιδιά ΔΕΝ ήθελαν να χάνουν μάθημα....Αυτή η ισοπεδωτική νοοτροπία μας έχει φάει
-
Πάντως εγώ 12 χρόνια στο σχολείο και 5,5 στο Παν/μιο δε θυμάμαι να στενοχωριέται κανείς για μια χαμένη μέρα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Quiz:Απο που ηρθε το τουβλο?
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4816.html
Ήμαρτον ρε μλκ kc, κάνε μια προειδοποίηση γι' αυτούς που τρώνε μπροστά στον υπολογιστή.
Είναι λίγο χύμα πάντως η δημοσίευση της φωτό στο μπλογκ. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα από άλλη πορεία, σε άλλη πόλη κτλ. Θα μπορούσε ο καθένας να την εξηγήσει όπως θέλει και η παρερμηνεία να πάει σύννεφο. Θα μπορούσε να είναι πχ ένας μπαχαλάκης που αστόχησε ή ένας τραμπούκος που ευστόχησε.
Δεν είναι αυτή δημοσιογραφία κύριοι...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως εγώ 12 χρόνια στο σχολείο και 5,5 στο Παν/μιο δε θυμάμαι να στενοχωριέται κανείς για μια χαμένη μέρα.Ναι, ΟΚ, αυτό που λες τώρα είναι άλλο πράγμα.
Πάντως να δω τι θα γινόταν αν κάποιος γονιός έκανε μήνυση (όπως θα μπορούσε) στην απαράδεκτη διευθύντρια, η οποία αυτή είναι η πρώτη που μάλλον θέλει τα παιδιά να χάνουν μάθημα... -
Μα ασφαλώς εννοούσα για μία σκόρπια μέρα ή ώρες, συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Quiz:Απο που ηρθε το τουβλο?
Κάποιος το πέταξε ψηλά για εκφοβισμό και για μαγκειά λόγω ηλιθιότητας, και το τούβλο βρήκε σε ένα πρεβάζι και έπεσε στο κεφάλι του άτυχου.....
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πολύ ωραίο άρθρο.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_424859'Ξέφτισμα';
Τέσπα, δικαιολογείται ο άνθρωπος. Θεωρητικό κείμενο επί φανταστικών στοιχείων μια που μάλλον δεν έχει καμία επαφή με την εδώ πραγματικότητα, πέραν της φιλολογικής.
-
Ο «αντιεξουσιαστικός» χώρος αρχικά ενισχύθηκε από την εισροή εκατοντάδων εφήβων που μαγεύτηκαν από τη δυνατότητα συμμετοχής σε φαντασμαγορικές καταστροφές δίχως ρίσκο.
Αυτό δεν είναι ξέφτισμα;
Δε μας εξηγείς όμως την δική σου άποψη που έχει ( ; ) επαφή με την πραγματικότητα. -
Στη δημοσκόπηση, μεταξύ 200 χρηστών (όχι άσχημο δείγμα), υπέρ της 'εξέγερσης' είναι 1 (και μισός) στους 10.
Αυτός ο ενάμισης βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά και τα θέτει στην πραγματική τους διάσταση.
Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε εκατέρωθεν τις καρδίες μας. Άντε να πείσεις τώρα τον δράστη ή τον υποστηρικτή του ότι δεν κάνει να σπάει και να καίει τζαμαρίες, στάσεις λεωφορείων και μετρό και να καταστρέφει πράγματα που κοστίζουν και εξυπηρετούν τον κόσμο. Μετά θα συζητάμε για το αν είναι καλό να σκοτώνουμε, να εκτοπίζουμε, να ληστεύουμε... Απλώς δεν υπάρχει λόγος. -
Το προβλημα με την διευθυντρια ειναι οτι εδωσε αδεια στα παιδια να εξελθουν του σχολειου, εν αγνοια των γονεων. Αμα ημουν πατερας κ γινοταν αυτο, αν ηθελα να την τρεξω θα ετρεχε μαραθωνιο. Αν παθαινε κατι το παιδι μου οπουδηποτε (οχι δηλαδη στην πορεια) ενω θα επρεπε να ειναι εντος του σχολειου, θα ετρεχε για παντα.
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Quiz:
Απο που ηρθε το τουβλο?
Ήμαρτον ρε μλκ kc, κάνε μια προειδοποίηση γι' αυτούς που τρώνε μπροστά στον υπολογιστή.
Δηλαδη το 'φρικιαστικη φωτογραφια' δεν σε προειδοποιησε να μην ανοιξεις την μεγαλη φωτο? Ή σε πειραξε η μικρη που δεν φαινεται κ τιποτα?
-
200 χρήστες σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης είναι καλό δείγμα;
Και τι σχέση έχει δλδ αυτό, με το αν ο α/α χώρος ενισχύθηκε ή ξέφτισε;Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ο «αντιεξουσιαστικός» χώρος αρχικά ενισχύθηκε από την εισροή εκατοντάδων εφήβων που μαγεύτηκαν από τη δυνατότητα συμμετοχής σε φαντασμαγορικές καταστροφές δίχως ρίσκο.
Αυτό δεν είναι ξέφτισμα;
Δε μας εξηγείς όμως την δική σου άποψη που έχει ( ; ) επαφή με την πραγματικότητα.Ο συγγραφέας λέει ότι αρχικά ο α/α χώρος ενισχύθηκε, και τώρα ξέφτισε.
Ε, δεν είναι θέμα άποψης. Σε μια πορεία όπως της 05-05, 17-11, τη χτεσινή κλπ, βλέπεις πόσοι είναι.
Έβλεπες και προ 2008 πόσοι ήταν.Τώρα, αν τα συγκρίνεις αυτά και τους βλέπεις λιγότερους, τι να πω.
-
To παρόν φόρουμ συμβαίνει να είναι από τα πιο πολυσυλλεκτικά που έχω δει.
Όσον αφορά την ενίσχυση του 'χώρου' (ποιου χώρου δηλαδή;), το να προσμετράς σ' αυτόν χιλιάδες άτομα που ακόμα δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους χωρίς άδεια, ούτε καν να εργαστούν, είναι απλώς μια όχι τόσο καλή προσπάθεια.
Η ξανθούλα γκομενάρα του infinity, ας πούμε, είναι μέσα στο χώρο; Whatever, δεν υπάρχει λόγος να το ζαλίζουμε όπως είπα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
200 χρήστες σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης είναι καλό δείγμα;
Και τι σχέση έχει δλδ αυτό, με το αν ο α/α χώρος ενισχύθηκε ή ξέφτισε;Ο «αντιεξουσιαστικός» χώρος αρχικά ενισχύθηκε από την εισροή εκατοντάδων εφήβων που μαγεύτηκαν από τη δυνατότητα συμμετοχής σε φαντασμαγορικές καταστροφές δίχως ρίσκο.
Αυτό δεν είναι ξέφτισμα;
Δε μας εξηγείς όμως την δική σου άποψη που έχει ( ; ) επαφή με την πραγματικότητα.Ο συγγραφέας λέει ότι αρχικά ο α/α χώρος ενισχύθηκε, και τώρα ξέφτισε.
Ε, δεν είναι θέμα άποψης. Σε μια πορεία όπως της 05-05, 17-11, τη χτεσινή κλπ, βλέπεις πόσοι είναι.
Έβλεπες και προ 2008 πόσοι ήταν.Τώρα, αν τα συγκρίνεις αυτά και τους βλέπεις λιγότερους, τι να πω.
κι εσύ, δεν έχει καλή webcam @Yale τί να κάνουμε
-
ΜΙλάμε για το αν ενισχύθηκε ο α/α χώρος ή όχι.
Όχι αν αρέσει στον κόσμο αυτό, ή όχι. Όχι αν εγκρίνουν τα μπάχαλα ή όχι. Η δημοσκόπηση δεν έχει καμία σχέση λοιπόν.Παρακάτω.
Κοίτα, το μέγεθος είναι κάτι υπαρκτό. Δεν μιλάω για το σύνολο μιας πορείας, αλλά για τα συγκεκριμένα μπλοκ των α/α.
Και είναι κάτι για το οποίο μπορείς να συγκρίνεις. ΥΠήρχε τότε, υπήρχε και 'πιο τότε', υπάρχει και τώρα. Βλέπεις και συγκρίνεις.Ωραία, δλδ εσύ πως ακριβώς θα κρίνεις το ξέφτισμα ή την ενίσχυση; Θα το σκεφτείς θεωρητικά και θα πεις... χμμ.... ε ναι θα μειώθηκαν. χμμμμμ μπα αυξήθηκαν. Ε, κάτι τέτοιο κάνει και ο συγγραφέας. Υποθέτει ότι σύμφωνα με μια άλφα λογική θα έχει συμβεί το τάδε. Σαφώς. Σωστή λογική, όλα καλά, ΘΑ μπορούσε να είχε συμβεί.
Ε δεν έχει όμως. Ο κόσμος που μαζεύουν οι α/α και δραστηριοποιείται μαζί τους αυξήθηκε. Τι να κάνουμε τώρα Όσο για το ποιοι προσμετρώνται, οι ίδιοι που προσμετρώνταν ΠΑΝΤΑ. Δεν άλλαξε κάτι.
ΤΟ ζήτημα παραμένει.Ήταν λιγότεροι, είναι περισσότεροι.
Τώρα, αυτό πως μπορεί να μεταφραστεί σε 'ξέφτισμα'... ε.. κάπως με το ζόρι θα γίνει κι αυτό
ΕΕΠ σε άλλες φάσεις, που ΟΝΤΩΣ υπήρχε ξέφτισμα, το έβλεπες αυτό. Μειώνονταν οι αριθμοί, εξαφανιζόταν η παρουσία. Τότε, ναι υπήρχε ξέφτισμα, όπως έχει υπάρξει σε διάφορες φάσεις. Και όλως περιέργως αυτό φαινόταν.
Θα το ξαναγράψω, γιατί συνήθως υπάρχει μια δυσκολία.
Στις περιόδους που υπήρχε ξέφτισμα, αυτό φαινόταν στην πράξη.
Τώρα στην πράξη φαίνεται το αντίθετο.Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το προβλημα με την διευθυντρια ειναι οτι εδωσε αδεια στα παιδια να εξελθουν του σχολειου, εν αγνοια των γονεων. Αμα ημουν πατερας κ γινοταν αυτο, αν ηθελα να την τρεξω θα ετρεχε μαραθωνιο. Αν παθαινε κατι το παιδι μου οπουδηποτε (οχι δηλαδη στην πορεια) ενω θα επρεπε να ειναι εντος του σχολειου, θα ετρεχε για παντα.Quiz:
Απο που ηρθε το τουβλο?
Δηλαδη το 'φρικιαστικη φωτογραφια' δεν σε προειδοποιησε να μην ανοιξεις την μεγαλη φωτο? Ή σε πειραξε η μικρη που δεν φαινεται κ τιποτα?
Σε 14άρα βλέπεις το φόρουμ ρε Κώστα ή από το κινητό? Εμένα και στη μικρή μια χαρά φαίνεται η σπηλιά στο κεφάλι του άτυχου. Τεσπα, να είχαμε να λέγαμε...
-
mjacob το θέμα δεν είναι η ποσότητά τους, αλλά η ποιότητά τους. Αυτή ξεφτισε.
Δεν είναι πλέον μια ομάδα αντιεξουσιαστών, αλλά μια ομάδα που εκτονώνεται χωρίς να έχει καμία ιδεολογία. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
mjacob το θέμα δεν είναι η ποσότητά τους, αλλά η ποιότητά τους. Αυτή ξεφτισε.
Δεν είναι πλέον μια ομάδα αντιεξουσιαστών, αλλά μια ομάδα που εκτονώνεται χωρίς να έχει καμία ιδεολογία.Αφ ενός δεν νομίζω ότι το έθεσε έτσι ο συγγραφέας.
Το 'ξεφτίζω' συνδέεται άμεσα με το μέγεθος. Κάτι που ξεφτίζει, μικραίνει.
Αλλιώς έχουμε 'εκφυλισμό', 'ξεθώριασμα', κάποια λέξη τέσπα που να συνδέεται με την ποιότητα και όχι με την ποσότητα. Δεν νομίζω να είχε λεκτικό πρόβλημα ο συγγραφέας.Τώρα, για την ποιότητα/ιδεολογία. ΕΚεί κι αν είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ δύσκολο να κάνεις ουσιαστικές κρίσεις. Πρέπει να γνωρίζεις αρκετά καλά το χώρο, να μαθαίνεις και πιθανότητα να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις για να έχεις το κριτήριο. Προσωπικά δεν το κάνω πια αυτό (α/α δεν ήμουν ποτέ, αλλά μέχρι κάποια εποχή είχα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όρεξη να παρακολουθώ από κοντά τις δράσεις τους, που φυσικά δεν είναι μόνο οι πορείες).
Και θες να μου πεις δλδ, ότι ο συγγραφέας είχε άποψη για την ποιότητα και τις ιδεολογικές αναφορές του α/α χώρου πριν και μετά το 2008; Εκεί θα γελάσω μέχρι αηδίας.
Αν θες πάντως και επ αυτού μια δική μου παρατήρηση.
Μετά τα γεγονότα της Marfin υπήρξε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση στο χώρο γύρω από αυτό το ζήτημα, των μπαχαλάκηδων δλδ. Αυτή ήταν εμφανής, ακόμα και σε κάποιον 'πιο στην απέξω' όπως εμένα. Σε επίπεδο πορείας, επίσης έβλεπες διαφοροποίηση. Ακόμα και χτες, αν δεις, τα τυχαία σπασίματα ήταν πολύ πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες εποχές. Η χτεσινή πορεία, προ Marfin, θα είχε πολύ περισσότερες καταστροφές, πολλά περισσότερα καμμένα υποκαταστήματα.
Οι δε μολότωφ, θα νόμιζα ότι είναι πρακτικά εξαφανισμένες (αν δεν έβγαινε μια 'κατιούσα' δίπλα μας στη βουλή που πετούσε κατά... συστοιχία). Και πάλι, δεν υπήρχε η γενικευμένη χρήση μολότοφ σε 'ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους'.Από αυτή την άποψη λοιπόν, αν είναι να πεις κάτι θα έλεγες το ακριβώς αντίθετο από το ξέφτισμα.
Και πάλι. Εγώ δεν θα έλεγα πως είμαι σε θέση να κρίνω την ιδεολογική εξέλιξη των α/α, και να κρίνω αν αυτή σήμερα είναι ποιοτικότερη από παλιότερα ή όχι.
Επ' αυτού είμαι σίγουρος όμως, ότι ο συγγραφέας δεν έχει καμία πραγματική αναφορά. -
Ξεφτίζω: http://el.thefreedictionary.com/ξεφτίζω
Αυτά που περιγράφεις δεν είναι ξέφτισμα; Και εσύ ο ίδιος λες οτι παρατήρησες διαφοροποίηση.
Πιο ήπια πράγματα δηλαδή.Αυτό που λές δε συνάδει με το παρακάτω...;
Μ’ αυτή την έννοια, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 υπήρξαν το ακραίο ίσως σύμπτωμα μιας ολόκληρης εποχής, που πλέον έληξε. Δεν απομένει παρά μια γενναία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε χώρους γνώσης και θα καταργήσει το άγος του ασύλου, για να περάσει η κοινωνία σε ένα στάδιο όπου γεγονότα σαν αυτά του Δεκεμβρίου 2008 να θεωρούνται τόσο ξεπερασμένα δείγματα πολιτικής υπανάπτυξης όσο και αυτά του Απριλίου 1967.
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου