-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Σήμερα τελικά οδήγησα το 1,8. Αρκετή δύναμη, δεν μπορώ να πω... Και το πάτημα του αρκετά καλό, αν και λίγο σκληρό.
Για θόρυβο που είπε ο φίλος πιο πάνω δεν μπορώ να πω. Μετά από τα 140 χμ/ώρα ακουγόταν ένας μπάσος ήχος από την μηχανή. Όμορφος ήχος που ίσως να κουράσει σε ταξίδι.
Μου είπε ότι το 1,4 είναι πιο πολιτισμένο και σε ήχο και σε ανάρτηση. Τελικά λέω να πάω να το κλείσω από βδομάδα.Βρε ανθρωπε μου... αντιλαμβανεσαι πληρως οτι θα δωσεις 19κ+ για ενα αμαξι που δεν εχει να πει και τιποτα απεναντι στον ανταγωνισμο? Μηπως να το ξανασκεφτοσουν? Μηπως να αφηνες λιγο το design κατα μερος και να πιανες λιγο την ουσια?
Νταξ... εγω το λεω με ολο το θαρρος... μην τυχον και εχουμε δράματα τυπου Aserf που ολοι δισταζαν να του πουνε 'τι πας να κανεις' και τωρα εχει φαει ενα μικρο πακετακι...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Σήμερα τελικά οδήγησα το 1,8. Αρκετή δύναμη, δεν μπορώ να πω... Και το πάτημα του αρκετά καλό, αν και λίγο σκληρό.
Για θόρυβο που είπε ο φίλος πιο πάνω δεν μπορώ να πω. Μετά από τα 140 χμ/ώρα ακουγόταν ένας μπάσος ήχος από την μηχανή. Όμορφος ήχος που ίσως να κουράσει σε ταξίδι.
Μου είπε ότι το 1,4 είναι πιο πολιτισμένο και σε ήχο και σε ανάρτηση. Τελικά λέω να πάω να το κλείσω από βδομάδα.Βρε ανθρωπε μου... αντιλαμβανεσαι πληρως οτι θα δωσεις 19κ+ για ενα αμαξι που δεν εχει να πει και τιποτα απεναντι στον ανταγωνισμο? Μηπως να το ξανασκεφτοσουν? Μηπως να αφηνες λιγο το design κατα μερος και να πιανες λιγο την ουσια?
Νταξ... εγω το λεω με ολο το θαρρος... μην τυχον και εχουμε δράματα τυπου Aserf που ολοι δισταζαν να του πουνε 'τι πας να κανεις' και τωρα εχει φαει ενα μικρο πακετακι...
Δικαίωμα .
19+κ και η αυξηση προ των πυλών
Τι παλικάρια έχει ..... πως τους διαλάγει .... τι τους ταίζει ?
Πως τα λέν ............. Για σεμηνάριο .......
Ειναι ο θεός ο Σαρα ....... -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δικαίωμα .
Ειναι ο θεός ο Σαρα .......Με συγχωρείς, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το ύφος σου και σε ποιόν αναφαίρεσε.
Αλήθεια ποιό αυτοκίνητο θα έπαιρνες;Βρε ανθρωπε μου... αντιλαμβανεσαι πληρως οτι θα δωσεις 19κ+ για ενα αμαξι που δεν εχει να πει και τιποτα απεναντι στον ανταγωνισμο? Μηπως να το ξανασκεφτοσουν? Μηπως να αφηνες λιγο το design κατα μερος και να πιανες λιγο την ουσια?
Την ουσία;;;; Δηλαδή; Τι πρόβλημα έχει (πέρα από την τιμή) και τί καλύτερο έχει να προσφέρει ο ανταγωνισμός; Από όσο έχω ψάξει δεν έχει βγάλει κανένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα από το 2008 και μετά. Και μην μου πεις ότι είναι λίγα τα 100 άλογα. Από ατμόσφαιρα είναι ο 3ος καλύτερος κινητήρας (έχει και 9 φορολογήσιμους ίππους). Ποιό αμάξι θα πρότεινες;
Μπορείς να με κατατοπίσεις λίγο για αυτό;
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις γνώμες. Όπως δεν σας παίρνω εγώ στραβά, ελπίζω να μην με πάρετε κι εσείς!
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις γνώμες. Όπως δεν σας παίρνω εγώ στραβά, ελπίζω να μην με πάρετε κι εσείς!
Αγαπητε... αν εψαχνα για 1.4 ατμοσφαιρα... θα επαιρνα ενα Ceed κομπλε με 14κ και 7 χρονακια εγγυηση. Τουλαχιστον θα ηταν μια πολυ τιμια επιλογη για τα λεφτα και δεν θα ειχα και καμια ιδιαιτερη αξιωση απο το αμαξι.
Αν εδινα 19κ... θα ηθελα και να παιρνει τα ποδια του, και να ειναι ησυχο, και ανετο, και και... πραγματα που δεν ειναι το civic ουτως η αλλως, ποσο δε μαλλον σε αυτη την τιμη που το ζητουν!
Ο κινητηρας και ο καλυτερος ατμοσφαιρικος του κοσμου να ηταν ειναι παντελως αδιαφορο! Μα παντελως αδιαφορο! Το θεμα ειναι ο εκαστοτε κινητηρας τι φορτιο εχει να σηκωσει. Το αμαξι το κρινεις ως συνολικη πλατφορμα και οχι μεμονωμενα.Τεσπα... αν σου αρεσει τοσο πολυ το Σιβικ 1.4, να το παρεις και ευχομαι να μην το μετανοιωσεις ποτε. Απλα προσωπικη μου γνωμη βασιζομενη σε καποια αντικειμενικα κριτηρια ειναι πως ειναι απο τις χειροτερες επιλογες. Αν εκανε 15-16κ... θα το εκρινα πολυ ποιο ηπια. Βασικα οποιοδηποτε αμαξι σε αυτα τα λεφτα εχει να προσφερει καλυτερο προιον!
-
...
Τελικά η τιμή του είναι στα 19164 € όπως μου πε και θα είναι τόσο μέχρι την επόμενη Παρασκευή...1400κυβικά με 100 άλογα και κοστίζει 19164euro;;
Πανάκριβο και θεωρώ και εγώ ότι δεν αξίζει τόσα λεφτά.
Η αγορά είναι γεμάτη από πολύ καλύτερες προτάσεις.
Στο κάτω - κάτω υπάρχουν πολύ ποιο φθηνά 1400άρια και με περισσότερα άλογα...Για την ιστορία και μόνο φίλος έχει 6 μήνες μαύρο Civic 5πορτο 1800.
Το είχε σκεπάσει με κουκούλα αδιάβροχη (για τους γνωστούς λόγους) και μετά από 2 μέρες που την έβγαλε όλο το αμάξωμα είχε γεμίσει με κυλίδες. Ξεθώριασε το χρώμα. Και τώρα τρέχει και δεν φθάνει...με τον 'εξυπηρετικό και φιλικό' Σαρακάκη... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αγαπητε... αν εψαχνα για 1.4 ατμοσφαιρα... θα επαιρνα ενα Ceed κομπλε με 14κ και 7 χρονακια εγγυηση. Τουλαχιστον θα ηταν μια πολυ τιμια επιλογη για τα λεφτα και δεν θα ειχα και καμια ιδιαιτερη αξιωση απο το αμαξι.
Αν εδινα 19κ... θα ηθελα και να παιρνει τα ποδια του, και να ειναι ησυχο, και ανετο, και και... πραγματα που δεν ειναι το civic ουτως η αλλως, ποσο δε μαλλον σε αυτη την τιμη που το ζητουν!
Ο κινητηρας και ο καλυτερος ατμοσφαιρικος του κοσμου να ηταν ειναι παντελως αδιαφορο! Μα παντελως αδιαφορο! Το θεμα ειναι ο εκαστοτε κινητηρας τι φορτιο εχει να σηκωσει. Το αμαξι το κρινεις ως συνολικη πλατφορμα και οχι μεμονωμενα.Τεσπα... αν σου αρεσει τοσο πολυ το Σιβικ 1.4, να το παρεις και ευχομαι να μην το μετανοιωσεις ποτε. Απλα προσωπικη μου γνωμη βασιζομενη σε καποια αντικειμενικα κριτηρια ειναι πως ειναι απο τις χειροτερες επιλογες. Αν εκανε 15-16κ... θα το εκρινα πολυ ποιο ηπια. Βασικα οποιοδηποτε αμαξι σε αυτα τα λεφτα εχει να προσφερει καλυτερο προιον!
+1
ειδικα το ceed ειναι ΠΟΛΥ τιμια προταση, και με πληρη 7ετη εγγυηση, οχι τις μαιμουδιες του 'Σ'...
επιμενω για τη ισοτιμια της λιρας. Εκει που εχει φθασει, το σιβικ θα επρεπε να πωλειται κατω απο 15000€.
αλλα τι να κανουμε, ανεβηκε το γιεν λεει...
-
Δικαίωμα .
Ειναι ο θεός ο Σαρα .......Με συγχωρείς, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το ύφος σου και σε ποιόν αναφαίρεσε.
Αλήθεια ποιό αυτοκίνητο θα έπαιρνες;Βρε ανθρωπε μου... αντιλαμβανεσαι πληρως οτι θα δωσεις 19κ+ για ενα αμαξι που δεν εχει να πει και τιποτα απεναντι στον ανταγωνισμο? Μηπως να το ξανασκεφτοσουν? Μηπως να αφηνες λιγο το design κατα μερος και να πιανες λιγο την ουσια?
Την ουσία;;;; Δηλαδή; Τι πρόβλημα έχει (πέρα από την τιμή) και τί καλύτερο έχει να προσφέρει ο ανταγωνισμός; Από όσο έχω ψάξει δεν έχει βγάλει κανένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα από το 2008 και μετά. Και μην μου πεις ότι είναι λίγα τα 100 άλογα. Από ατμόσφαιρα είναι ο 3ος καλύτερος κινητήρας (έχει και 9 φορολογήσιμους ίππους). Ποιό αμάξι θα πρότεινες;
Μπορείς να με κατατοπίσεις λίγο για αυτό;
Civic 1,4 100hp (TA KAΛΑ)
+σχήμα
+αξιοπιστία, μηχανικών μερών
+χώρος αποσκευών
+τέλη-ποιότητα κύλισης
-ροπή
-επιδόσεις
-ανάρτηση
-άνεση
-πίσω άξονας
-ποιότητα πλαστικών
-αντιπρόσωπος
-κόστος service
-service κάθε 6 μήνες -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για την ιστορία και μόνο φίλος έχει 6 μήνες μαύρο Civic 5πορτο 1800.
Το είχε σκεπάσει με κουκούλα αδιάβροχη (για τους γνωστούς λόγους) και μετά από 2 μέρες που την έβγαλε όλο το αμάξωμα είχε γεμίσει με κυλίδες. Ξεθώριασε το χρώμα. Και τώρα τρέχει και δεν φθάνει...με τον 'εξυπηρετικό και φιλικό' Σαρακάκη...α! ξέχασα! Την ίδια κουκούλα έχω και εγώ στο κουπέ... Την πήραμε από την ίδια εταιρεία την κουκούλα...
Στο κουπέ την έχω βάλει πάνω πολλές φορές και με βροχή και με χιόνια!
Κάποιες φορές την έχω πάνω στο αυτοκίνητο και 10 μέρες ... χωρίς να την βγάλω ...Στο δικό μου δεν έχει παρουσιάσει τίποτα...απολύτως
Όσο για την αγορά του Civic εγώ την θεωρώ γενικά αψυχολόγητη κίνηση.
Από εκεί και πέρα όμως ο καθένας μας παίρνει αυτό που θέλει τελικά, και οι υπόλοιποι απλά του ευχόμαστε καλορίζικο και καλοτάξιδο... -
Για το θέμα με τους λεκέδες στο χρώμα, όπου κατα τόπους το χρώμα εμφανίζεται πιο ανοικτό, το είχα πάθει κι εγώ με τον ίδιο τρόπο, αν και σε άλλο αμάξι. ΜΕτά από βροχή κι ενώ το αμάξι ήταν ολοκαίνουριο, τράβηξε υγρασία τη κουκούλα και παρουσίασε αυτά τα προβλήματα. Το πρόβλημα λύθηκε όταν το αμάξι αφέθηκε για καμιά 10ρια μέρες εκτεθειμένο σε ήλιο κυρίως.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
+σχήμα
+χώρος αποσκευών
+τέλη1-ποιότητα κύλισης
2-ροπή
3-επιδόσεις
4-ανάρτηση
5-άνεση
6-πίσω άξονας
7-ποιότητα πλαστικών
8-αντιπρόσωπος
9-κόστος service
10-service κάθε 6 μήνεςΠρέπει να ομολογήσω μία από τις καλύτερες απαντήσεις (χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους υπόλοιπους!).
Για να σχολιάσω λίγο τα αρνητικά που ανέφερες:- Όπως είπα παραπάνω το 1,8 που είναι πιο σκληρό από το 1,4 δεν μου φάνηκε κουραστικό. Άρα από ποιότητα κύλισης μάλλον είμαστε οκ.
- Χαμηλά όχι, αλλά αν το πας ψηλά (με ότι συνεπάγεται αυτό σε κατανάλωση) έχει ροπή (σίγουρα μικρότερη από κάθε τουρμπάτο).
- Δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, αλλά για αμάξι 1340 κυβικών οι επιδόσεις του είναι μια χαρά. + το γεγονός ότι δεν είμαι κάποιος με το χρονόμετρο στο χέρι.
- Σίγουρα ο ημιάκαμπτος είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους πολλαπλούς συνδέσμους (δεν έχω δικαιολογία για αυτό).
- Άνεση; Με ποιά έννοια; Το αμάξι είναι αρκετά ευρύχωρο για τα δικά μου κυβικά (1,72 - 68 κιλά) και πίσω ο χώρος είναι αρκετά ικανοποιητικός. Αν εννοείς ότι κοπανάει λόγω ανάρτησης, δεν θα συμφωνούσα μαζί σου (είναι σκληρή βέβαια), + ότι η ανάρτηση στο καινούριο 1,4 είναι πιο μαλακή από το 1,8.
- Ότι και στο 4.
- Δεν μου φάνηκε άσχημη η ποιότητα των πλαστικών (άλλαξε σε σχέση με το 1,8 σε μερικά σημεία). Και όπως λέω και στην 1η σελ είδα περίπου 7 αυτοκίνητα. Τα πλαστικά του είναι σε μερικά σημεία αρκετά μαλακά σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που έχουν πολλά σκληρά μέρη.
- Ότι και να πεις έχεις δίκιο, αν και ακούστηκε μία αλλαγή προς το καλύτερο (που δεν την πολυπιστεύω).
9+10. Και ναι και όχι... Γιατί το 6μηνο (ή 10000 χμ) έχει κόστος μόνο τα λάδια (που μπορείς να πας τα δικά σου) και το φίλτρο, οπότε είναι περίπου 60-70 €. Το 12μηνο (ή 20000 χμ) κοστίζει περίπου 150 €. Άρα σύνολο 220 € περίπου. Γνωστός για το γιάρις δίνει 120 € για το χρόνο και 250 € για τα 2 χρόνια. Άρα στην 4ετία είναι 740 €. Στον χρόνο αντιστοιχεί σε 185 €, δηλαδή 35 €/χρόνο λιγότερα. Δεν νομίζω να είναι σημαντική διαφορά.Αν ξέρετε τιμές για άλλα αυτοκίνητα ευχαρίστως να τα συγκρίνουμε.
Να προσθέσω εγώ ένα αρνητικό που το χα πει και δεν το βαλες. Την τιμή του. Τα 19000 € είναι όντως αρκετά (είναι εξάλλου ο λόγος που το σκέφτομαι και δεν το χω παραγγείλει ήδη), αλλά ... μάλλον θα ενδόσω.
-
Δικαίωμα .
Αλήθεια ποιό αυτοκίνητο θα έπαιρνες;Τι ακριβώς δεν κάτάλαβες .?
οκ ήταν πολλά τα εικονιδια και οι τελίτσες........ sorry
Λοιπόν γαι να γίνω σαφής**1η δήλωση : περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. (αν εσένα σου αρέσει κάτι και εμένα όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα) **
2η δήλωση : με 19+κ πέρνεις σαφώς καλύτερα αυτ/τα.
3ή δήλωση : ο Σαρακ@κης είναι η πιό χάλια αντιπροσωπία
4η δήλωση : με 19+κ θα ήθελα να πάρω περισσότερα άλογα, ποιότητα κύλισης, και οδηγική συμπεριφορά.
5ή δήλωση : έχει ακριβά service και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να περιμένεις μήνες ανταλλακτικό.
6η δήλωση : Προσφορές γίνονται τώρα στην πτώση της αγοράς όχι αυξήσεις τιμών.
7η δήλωση : όλα αυτά είναι προσωπική γνώμη, αλλα απο ότι βλέπω υπάρχουν αρκετοι που σε πολλά συμφωνούν, -
....
Επειδη με εκπλησει λιγακι η ευκολια με την οποια αντιλεγεις σε καποια πραγματα που στα τονισαν ως αρνητικα....να ρωτησω κατι.... Αλλα αμαξια της κατηγοριας εχεις οδηγησει? Και αν ναι ποια?
Δεν διαφωνω φυσικα πως μπορει να ειναι μες τα αποδεκτα σου ορια καποια πραγματα, αλλα οταν μπορεις απλα να παρεις κατι σαφως καλυτερο... ξερω γω... Πχ... θεωρεις την ποιοτητα κυλισης αποδεκτη. Οκ. Γιατι να μην επιλεξεις με τα ιδια λεφτα κατι με πολυ καλυτερη απο το 'αποδεκτο' ποιοτητα κυλισης? Αντιλαμβανομαι οτι σου αρεσε το Civic... απλα προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως σου αρεσε σε σημειο να αγνοεις πολλα αλλα πραγματα!
Προσωπικα σε αντιθεση με πολλους αλλους το Civic μου αρεσει μεσα-εξω... αλλα ως εκει. Το 1.4 απλα δεν υπαρχει σαν επιλογη, και το 1.8 ερχετε με χτυπητα μειονεκτηματα τουλαχιστον για μενα και παντα συγκριτικα με αλλα ανταγωνιστικα αυτοκινητα!
-
'Αξιοπιστία' είναι η απάντηση σ΄ όλα αυτά. Είναι Honda, δε σπάει, δε χαλάει και δε χρειάζεται ανταλλακτικά. Είναι η πιο τεχνολογικά προηγμένη Ιαπωνέζικη εταιρεία και κάνει ένα πολύ ωραίο θόρυβο στις 6500 στροφές!
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
'Αξιοπιστία' είναι η απάντηση σ΄ όλα αυτά. Είναι Honda, δε σπάει, δε χαλάει και δε χρειάζεται ανταλλακτικά. Είναι η πιο τεχνολογικά προηγμένη Ιαπωνέζικη εταιρεία και κάνει ένα πολύ ωραίο θόρυβο στις 6500 στροφές!Τι να την κανεις την αξιοπιστια αμα ειναι να σε κανει τα νευρα τσαταλια?
Και ποσο ποιο αναξιοπιστοι νομιζεις οτι ειναι οι αλλοι για να εχει σημασια η επιλογη ενος κατα τα αλλα μη ανταγωνιστικου αμαξιου?
Και τα 4-5κ παραπανω πως αιτιολογουνται? Ποσα αυτοκινητα των υπολοιπων αναξιοπιστων θα βγαλουν πανω απο 4-5κ ζημια για να αιτιολογηθει η διαφορα που ζητα η Χοντα?Ασε που κανει θορυβο μετα τις 6500κ... ενω τα αλλα ισα που ακουγονται
-
+σχήμα
+χώρος αποσκευών
+τέλη1-ποιότητα κύλισης
2-ροπή
3-επιδόσεις
4-ανάρτηση
5-άνεση
6-πίσω άξονας
7-ποιότητα πλαστικών
8-αντιπρόσωπος
9-κόστος service
10-service κάθε 6 μήνεςΠρέπει να ομολογήσω μία από τις καλύτερες απαντήσεις (χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους υπόλοιπους!).
Για να σχολιάσω λίγο τα αρνητικά που ανέφερες:- Όπως είπα παραπάνω το 1,8 που είναι πιο σκληρό από το 1,4 δεν μου φάνηκε κουραστικό. Άρα από ποιότητα κύλισης μάλλον είμαστε οκ.
- Χαμηλά όχι, αλλά αν το πας ψηλά (με ότι συνεπάγεται αυτό σε κατανάλωση) έχει ροπή (σίγουρα μικρότερη από κάθε τουρμπάτο).
- Δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, αλλά για αμάξι 1340 κυβικών οι επιδόσεις του είναι μια χαρά. + το γεγονός ότι δεν είμαι κάποιος με το χρονόμετρο στο χέρι.
- Σίγουρα ο ημιάκαμπτος είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους πολλαπλούς συνδέσμους (δεν έχω δικαιολογία για αυτό).
- Άνεση; Με ποιά έννοια; Το αμάξι είναι αρκετά ευρύχωρο για τα δικά μου κυβικά (1,72 - 68 κιλά) και πίσω ο χώρος είναι αρκετά ικανοποιητικός. Αν εννοείς ότι κοπανάει λόγω ανάρτησης, δεν θα συμφωνούσα μαζί σου (είναι σκληρή βέβαια), + ότι η ανάρτηση στο καινούριο 1,4 είναι πιο μαλακή από το 1,8.
- Ότι και στο 4.
- Δεν μου φάνηκε άσχημη η ποιότητα των πλαστικών (άλλαξε σε σχέση με το 1,8 σε μερικά σημεία). Και όπως λέω και στην 1η σελ είδα περίπου 7 αυτοκίνητα. Τα πλαστικά του είναι σε μερικά σημεία αρκετά μαλακά σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που έχουν πολλά σκληρά μέρη.
- Ότι και να πεις έχεις δίκιο, αν και ακούστηκε μία αλλαγή προς το καλύτερο (που δεν την πολυπιστεύω).
9+10. Και ναι και όχι... Γιατί το 6μηνο (ή 10000 χμ) έχει κόστος μόνο τα λάδια (που μπορείς να πας τα δικά σου) και το φίλτρο, οπότε είναι περίπου 60-70 €. Το 12μηνο (ή 20000 χμ) κοστίζει περίπου 150 €. Άρα σύνολο 220 € περίπου. Γνωστός για το γιάρις δίνει 120 € για το χρόνο και 250 € για τα 2 χρόνια. Άρα στην 4ετία είναι 740 €. Στον χρόνο αντιστοιχεί σε 185 €, δηλαδή 35 €/χρόνο λιγότερα. Δεν νομίζω να είναι σημαντική διαφορά.Αν ξέρετε τιμές για άλλα αυτοκίνητα ευχαρίστως να τα συγκρίνουμε.
Να προσθέσω εγώ ένα αρνητικό που το χα πει και δεν το βαλες. Την τιμή του. Τα 19000 € είναι όντως αρκετά (είναι εξάλλου ο λόγος που το σκέφτομαι και δεν το χω παραγγείλει ήδη), αλλά ... μάλλον θα ενδόσω.
όλα τα παραπάνω τα έγραψα πολύ γρήγορα, χωρίς να τα αναλύσω ... ΝΑΙ έχεις δίκιο για τα χρήματα
που ζητά ο Σ, είναι πολλά ... αλλά για να το έχουν τιμολογήσει εκεί (ΣΤΟ ΘΕΟ) πιστεύουν ότι θα πιάσουν το κοινό που ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για το εκκεντρικό του σχήμα, το 1,8 που είναι πιο
ολοκληρωμένη επιλογή πόσο κάνει? επίσης τι αεροδυναμικό συντελεστή έχει?Αυτό τον καιρό που έψαχνα για αυτοκίνητο .... και είμαι και φιλοHondakias, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, είμουν κοντά στο Accord 2.0. To έχω γράψει και αλλού, η αντιπροσωπία λίγο γεία σου, λες και δεν τους πολύ ένοιαζε αν θα το αγόραζα και ψιλο άσχετοι με το προϊόν που πούλαγαν, όσες ερωτήσεις τεχνικές τους έκανα... δεν είχαν απαντήσεις ή τις έπαιρνα μετά από 10 μέρες και αφού τους έπρηζα, στα τηλέφωνα. Επίσης με την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών τι γίνεται ? έχουν ακουστεί διάφορα .... Δεν οδήγησα το Civic, αλλά το Αccord και αφού τους έπρηξα να μου δώσουν Τdrive car (μου έδωσαν τελικά το δημοσιογραφικό), μου έδωσε την αίσθηση ότι ακόμα δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γερμανούς. Λίγο καλύτερη corolla μου θύμισε. Εκεί που τους βγάζω το καπέλο είναι η αίσθηση του κιβωτίου, μακράν ότι καλύτερο έχω οδηγήσει, ανεξαρτήτως τιμής .....
-
Το Accord δεν έχει σχέση με το civic . Ακόμα και το εργοστάσιο κατασκευής διαφέρει πολλές φοές.
Με το απλό τέστ ( κλείσιμο πόρτας ) καταλαβαίνεις τις τεράστιες διαφορές κατασκευής.
Το Αccord είναι σαφώς διαφοροποιημένο σαν κατασκευή και ως κόστος. -
συμφωνώ .... άρα φαντάσου πως θα είναι το civic. πολύ θετικά προδιατεθειμένος (δεν το έχω οδηγήσει) είμαι απέναντι στο new Jazz ... βέβαια κι αυτό είναι λίγο τσιμπημένο στην τιμή ....
-
αυτό τον μύθο με το ακριβό σέρβις το έχω ξανακούσει...ακόμα και με τα εξάμηνα σέρβις το σιβικ έχει πολύ φθηνό σέρβις ενώ παράλληλα κάποιος τεχνικός ελέγχει το αυτοκίνητο ανά εξάμηνο...
-
δεν είναι μύθος ,αλλά ένα νταβατζιλίκι, για κάθε 6 μήνες λάδια. Να πληρώσει κι αυτός ένα μέρος του service
στην ασφαλιστική του... για τα και 'καλά' 10 χρόνια εγγύηση που σου δίνει.ΥΓ. συνήθως τα λάδια τα αλλάζω κάθε 6μήνες γιατί εγώ το θέλω .. όχι γιατί θα με υποσχεώσει
ο κάθε Σ.αλλά το jazz είναι εξαιρετικό για την κατηγορία του !!!!!
-
Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι τα 60 περίπου ευρώ που πληρώνεις το εξάμηνο και τα 100-120 που πληρώνεις το χρόνο; Όταν σε άλλες εταιρείες το απλό σέρβις κάνει από 300 έως 450; Τα τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχου δεν είναι απαραίτητα αρνητικά. Σου θυμίζω ότι η επταετή εγγύηση συνοδεύεται και από ανάλογη κάλυψη σε οδική βοήθεια. Βέβαια χόντα είναι δεν θα σου χρειαστεί αλλά ποτέ δεν ξέρεις
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)