-
Γνωριζω οτι την χαμηλοτερη καταναλωση την εχεις οταν δουλευεις τον κινητηρα γυρω στην μεγιστη ροπη του.
Υπαρχουν ατομα εμπειρα στο φορουμ για να μας εξηγησουν περισοτερα, ας περιμενουμε. -
Προσωπικά μου φαίνεται αδύνατον!
Πολλά αυτοκίνητα έχουν μέγιστη ροπή στις 5,000. Δλδ με 5η -> 150-160 χλμ/ω στην εθνική.
Άρα σε αυτές τις ταχύτητες έχουν ελάχιστη κατανάλωση???
Χλωμό το κόβω, ΑΛΛΑ δεν ξέρω και πολλά από τεχνικά.. -
Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Και το δικό μου στις 5000 έχει τη μέγιστη.
-
Planetman, πάρε εσύ μια φορά το αμάξι του πατέρα σου, μηδένισε τον μετρητή, κάνε το μια μεγάλη βόλτα και πες μας εντυπώσεις.
-
Υποτίθεται ότι η αλλαγή ταχύτητας στην μέγιστη ροπή είναι η χρυσή τομή απόδοσης-οικονομίας.
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Υποτίθεται ότι η αλλαγή ταχύτητας στην μέγιστη ροπή είναι η χρυσή τομή απόδοσης-οικονομίας.Οπότε οποιαδήποτε μετακίνηση προς τα πάνω, θα μας δώσει μεγαλύτερη απόδοση και οποιαδήποτε μετακίνηση προς τα κάτω θα μας δώσει μεγαλύτερη οικονομία. Πάντα εντός ορίων, βέβαια.
-
Λοιπόν, πήγαμε στο χωριό το ΣΚ 120 χιλιόμετρα συνολικά πήγαιν' έλα όλο σχεδόν εθνική και λίγο επαρχιακός δρόμος. Με 5η κατά 90% στο κιβώριο και 90-120 km/h ταχύτητα έβγαλε μέση κατανάλωση γύρω στο 7. Εντωμεταξύ κάναμε μικρές μετακινήσεις στο χωριό αλλά πολύ μικρές και ανέβαινε στα 9 συνολικά. Απλά μου φάνηκε περίεργο γιατί ενώ είχαμε κάνει τόσα χιλιόμετρα με μέσο όρο γύρω στα 7 μετά ανέβαινε γρήγορα στα 9. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο πολύ. Τέλοσπάντων, θα δείξει και τις επόμενες μέρες με καθημερινές μετακινήσεις.
Να πω επίσης πως ο κινητήρας κάνει έναν μπάσο θόρυβο ο οποίος είναι λιγάκι ενοχλητικός στο ταξίδι.
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Απλά μου φάνηκε περίεργο γιατί ενώ είχαμε κάνει τόσα χιλιόμετρα με μέσο όρο γύρω στα 7 μετά ανέβαινε γρήγορα στα 9. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο πολύ.Οι μικρές τοπικές μετακινήσεις που έκανες στο τέλος ήταν 12-13 λτ/100χλμ, γι'αυτό σου ανεβάσαν τον ΜΟ.
-
Τελικά εκεί που το χα αποφασίσει για το focus (1.6 sport 18000 €) μου πε ένας φίλος να πάμε στην Honda να δει το type-R. Ε και δεν πάμε, του λέω. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το civic, γιατί ο 1,4 βγάζει μόνο 83 άλογα και κάνει 19000+ €.
Τί ήταν να πάω όμως;;; Έφαγα το σκάλωμα και το αμάξι μου έκανε τρελό κλικ! Μαζί με το γεγονός ότι (όπως μου είπε ο πωλητής) το 1,4 βγάζει 100 άλογα σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δώσω 19300 € για να το πάρω.
Από εξοπλισμό είναι το ίδιο με φόκους (δεν έχει bluetooth, έχει cruise και εργοστασιακό συναγερμό και αισθητήρες), λιγότερη δύναμη, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο το civic σαν εμφάνιση (μέσα - έξω).
Το ζητούμενο είναι: αξίζει να δώσω + 1300 € για ένα πιο αδύναμο αμάξι, που μου αρέσει περισσότερο όμως ή όχι; Να θυμίσω ότι μιλάμε για αγορά τοις μετρητοίς. -
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Τελικά εκεί που το χα αποφασίσει για το focus (1.6 sport 18000 €) μου πε ένας φίλος να πάμε στην Honda να δει το type-R. Ε και δεν πάμε, του λέω. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το civic, γιατί ο 1,4 βγάζει μόνο 83 άλογα και κάνει 19000+ €.
Τί ήταν να πάω όμως;;; Έφαγα το σκάλωμα και το αμάξι μου έκανε τρελό κλικ! Μαζί με το γεγονός ότι (όπως μου είπε ο πωλητής) το 1,4 βγάζει 100 άλογα σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δώσω 19300 € για να το πάρω.
Από εξοπλισμό είναι το ίδιο με φόκους (δεν έχει bluetooth, έχει cruise και εργοστασιακό συναγερμό και αισθητήρες), λιγότερη δύναμη, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο το civic σαν εμφάνιση (μέσα - έξω).
Το ζητούμενο είναι: αξίζει να δώσω + 1300 € για ένα πιο αδύναμο αμάξι, που μου αρέσει περισσότερο όμως ή όχι; Να θυμίσω ότι μιλάμε για αγορά τοις μετρητοίς.Αφου σου αρεσει αξιζει.Αλλωστε μπορεις να το δεις και απο την αλλη:η Honda εχει και 7 χρονια εγγυηση.
Διαφορα σε επιδοσεις δεν θα δεις τρομερες.Αλλα θα δεις.Ειδικα μετα τα 120 η διαφορα γινεται μεγαλη.Αλλα αφου σου αρεσει παρτο.Οι επιδοσεις δεν ειναι το παν. -
Το ζητούμενο είναι: αξίζει να δώσω + 1300 € για ένα πιο αδύναμο αμάξι, που μου αρέσει περισσότερο όμως ή όχι; Να θυμίσω ότι μιλάμε για αγορά τοις μετρητοίς.Θα σου πρότεινα πρίν καταλήξεις οριστικά, να κάνεις test drive και στα δύο μοντέλα.
-
Ο χρήστης tasm έγραψε:
Θα σου πρότεινα πρίν καταλήξεις οριστικά, να κάνεις test drive και στα δύο μοντέλα.Έχω κάνει ήδη στο φόκους...
-
Έχω κάνει ήδη στο φόκους...o.k. τότε κάνε και στο civic για να μπορέσεις να καταλάβεις στη πράξη αν οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές για σένα.Πάντως αν θές την άποψή μου τα χρήματα είναι πολλά.Με παραπλήσιες ή και χαμηλώτερες τιμές βρίσκεις αυτοκίνητα με εξίσου καλό εξοπλισμό και ανώτερες επιδόσεις.Περίμενε και για κανένα συγκριτικό απο τα περιοδικά του χώρου.
-
ΤΜαζί με το γεγονός ότι (όπως μου είπε ο πωλητής) το 1,4 βγάζει 100 άλογακαι τον πιστεύεις;
edit - διευκρινηση:
σου πε για το νέο μοτέρ με τα 100 άλογα ή ότι και το παλιό με τα 83 βγάζει 100 και τα κρύβει; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ΤΜαζί με το γεγονός ότι (όπως μου είπε ο πωλητής) το 1,4 βγάζει 100 άλογα
και τον πιστεύεις;
Αλήθεια είναι, έχει αλλάξει το μοτόρι
Θεωρώ το Focus καλύτερο συνολικά από το Civic για τα γούστα μου. Δεν θα την πάλευα με τόσο διαστημικό αμάξι, είναι και ακριβό και χωρίς καμιά σπουδαία ανάρτηση. Ενώ το Focus είναι πραγματικά εξαιρετικό στο δρόμο
-
LEON σιγουρα και χωρις δευτερη σκεψη.....για το εσωτερικο τα παραλετε νομιζω δεν ειναι κορυφη αλλα οχι και χαλια.
το πακετο κινητηρας , αναρτηση , φρενα , τιμομι , πλαισιο , ειναι εκπληκτικο πολλα σκαλια πανω απο τα υπολοιπα, και αυτο με βαση τα δικα μου κριτηρια ,ειναι κατι που δεν αγνοειται με τιποτα.
τα παραπανω σχολια αφορουν το 1,4 με το 125αρι μοτερ που ειναι υποψηφιο για τον φιλο μας, το πηρα ενα απογευμα και το πηγα στην αγαπημενη μου διαδρομη που κανω πολλα χρονια για προσωπικη μου ευχαριστηση , και απλα ηταν τελειο. -
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Υποτίθεται ότι η αλλαγή ταχύτητας στην μέγιστη ροπή είναι η χρυσή τομή απόδοσης-οικονομίας.Aυτό είναι το σωστό αλλά τι ακριβώς σημαίνει.
Μην ξεχνάμε ότι μέγιστη ροπή έχουμε με τέρμα το γκάζι. Με τέρμα το γκάζι λοιπόν και στις στροφές της μέγιστης ροπής έχουμε την μικρότερη ειδική κατανάλωση δηλαδή κατανάλωση ανά ίππο.
Αν αφήσεις γκάζι ή ελαττώσεις στροφές σαφώς και θα έχεις μικρότερη κατανάλωση.
Καμιά φορά όμως οι πολύ χαμηλές στροφές με πολύ γκάζι είναι πιο ενεργοβόρες από την προηγούμενη σχέση στο κιβώτιο και πιο πολλές στροφές με λιγότερο γκάζι. -
Θα σου πρότεινα πρίν καταλήξεις οριστικά, να κάνεις test drive και στα δύο μοντέλα.
Έχω κάνει ήδη στο φόκους...
Και εγώ όταν το πρωτοείδα έαθε πλάκα . Σχεδίαση , χώροι , αξιοπιστία,......... αλλα
Μόλις το οδηγήσεις θα ξαναγυρίσες στο Focuς η σε όποιο άλλο.
Η κύλιση και η ανάρτηση είναι μετριότατα . -
Ο χρήστης papagp έγραψε:
Γνωριζω οτι την χαμηλοτερη καταναλωση την εχεις οταν δουλευεις τον κινητηρα γυρω στην μεγιστη ροπη του.
Υπαρχουν ατομα εμπειρα στο φορουμ για να μας εξηγησουν περισοτερα, ας περιμενουμε.Στην περιοχη των στροφων μεγιστης ροπης ενας κινητηρας εχει την χαμηλοτερη ειδικη καταναλωση = στιγμιαια καταναλωση ανα παραγομενη ισχυ, νουμερο εντελως ασχετο με την μεση καταναλωση για την οποια μιλανε ολοι.
Γενικα ισχυει οτι οσο χαμηλοτερες ειναι οι στροφες τοσο χαμηλοτερη ειναι η καταναλωση σε συναρτηση παντα με το φορτιο του κινητηρα και το ποσο γκαζι παταει ο οδηγος. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Θα σου πρότεινα πρίν καταλήξεις οριστικά, να κάνεις test drive και στα δύο μοντέλα.
Έχω κάνει ήδη στο φόκους...
Και εγώ όταν το πρωτοείδα έαθε πλάκα . Σχεδίαση , χώροι , αξιοπιστία,......... αλλα
Μόλις το οδηγήσεις θα ξαναγυρίσες στο Focuς η σε όποιο άλλο.
Η κύλιση και η ανάρτηση είναι μετριότατα .Ως κάτοχος σιβικ 1.8 θα συμφωνήσω με τον φίλο μας ότι η κύλιση είναι μέτρια και η ανάρτηση σκληρή αν και αποτελεσματική. Στα 2008 μάλιστα μοντέλα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα.
Στο σιβικ 2009 f/l όμως έχουν γίνει αλλαγές προς το καλύτερο στους τομείς που το μοντέλο υστερούσε οπότε θα κάνεις καλά να το οδηγήσεις πριν αποφασίσεις. Το φόκους πάντως αντικειμενικά σε οδική συμπεριφορά προπορεύεται του ανταγωνισμού αλλά δεν βλέπεται με βάση τουλάχιστον τα δικά μου κριτήρια. Ότι και να επιλέξεις καλά χιλιόμετρα!
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)