-
Άρα ένα 80-85% τα κρατάει παραπάνω από τετραετία τελικά ...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ισως ενα καλο που θα βγει απο την κριση ειναι οτι θα μαθουμε να σεβομαστε το αμαξι μας και οχι να τα αλλαζουμε σαν πουκαμισα καθε 4 χρονια με δανεικα οπως γινοταν επι παχεων αγελαδων...Οσοι χρεώνονται χωρίς να μπορούν είναι πρόβλημα τους . (είναι και του κράτους αλλά αυτό είναι ευρύτερη κουβέντα )
Οι λοιποί που έχουν καταντήσει να πληρώνουν leasing στην κυβέρνηση απο 100 έως 200 euro το μήνα τι φταίνε ?
Για ένα αυτοκίνητο 2000-3500 cc 4-9 ετών σε υποχρεώνει να τους πληρώσεις 1200-2500 euro το χρόνο μόνο και μόνο για να έχεις άδεια κυκλοφορίας .Γιατί ρε κερατά πρέπει να σου δίνω 100-200 euro το μήνα ?
Ετσι επειδή το αποφάσισες ξαφνικά
10.000-15.000 έχει πλέον το ρημάδι . Ποιος είσαι εσύ που θα εισπράτει το 10-20 % της αξίας του κάθε χρόνο ?το οτι δεν πρεπει να βασιζομαστε στουςπολιτικους το ξερουμε με οδυνηρο τροπο εδω και δυο χρονια...
πλεον η αγνοια δεν συγχωρειται εστω και αν προσκομισεις πιστοποιηση γιατρου που σε βγαζει με IQ πατατοφλουδας...Καταλαβαίνω το χιουμοριστικό της τοποθέτησης αλλά βρίσκω την ευκαιρία να σημειώσω τα εξής .
Υπάρχει κάτι που ονομάζεται κοινωνία . Το συντεταγμένο Κράτος έχει υποχρέωση απέναντι σε όλους και για όλους .
Αν δεν σας αγγίζει κάποιες φορές ένα μέτρο μην προτρέξετε , αποποιουμένου του βάρος του , να το προσπεράσετε .
Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να βρεθούμε εκεί . Εκεί που η αδικία και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν .
Τότε θα αναλογιστούμε τι δεν κάναμε .
Πάρτε ώς παράδειγμα το σύνολο των μέτρων που εξαγγέλλονται . Πόσα από αυτά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το παράδειγμα μας .Αν το καλοζυγίσετε θα δείτε ότι τελικά οι κατέχοντες Δεν πλήρωσαν .
-
άγνοια σε τι πράγμα?
Εδω συζητάμε για την ύφεση των αυτοκινήτων.... Η αγορά πάτωσε ΚΑΙ λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.
-
και που'σαι ακόμα , το 2012 θα είναι
-
*>Για ένα αυτοκίνητο 2000-3500 cc 4-9 ετών σε υποχρεώνει να τους πληρώσεις 1200-2500 euro το χρόνο μόνο και μόνο για να έχεις άδεια κυκλοφορίας .
μα δεν ειναι να τρελενεσαι;;;
αυτοκινητο που πηρες την 1-10-2010 μετριεται με ρυπους...μια μερα πριν με κυβικα...
ετσι η 320 κανει την μια 270 και την αλλη 600 αντιστοιχα...!!!
-
Απο κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή! Δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτό!
Στο μόνο ίσως -όπως σε όλα κλασικά- άργησαν να ανακοινώσουν αυτές τις αλλαγές!
Προσωπικά βρεθηκα πέρσι τον Οκτώβριο σε αγορά αυτοκινήτου και ήξερα την διαφορά τελών με κριτηριο κυβισμό ή CO2 και έκανα την επιλογη μου. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απο κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή! Δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτό!
Στο μόνο ίσως -όπως σε όλα κλασικά- άργησαν να ανακοινώσουν αυτές τις αλλαγές!
Προσωπικά βρεθηκα πέρσι τον Οκτώβριο σε αγορά αυτοκινήτου και ήξερα την διαφορά τελών με κριτηριο κυβισμό ή CO2 και έκανα την επιλογη μου.Συμφωνώ ότι το περιβαλλοντικό κριτήριο είναι μάλλον θετικό αλλά το εύρος των κατηγοριών (π.χ. 121-140 gr/km) είναι ανόητο, ειδικά αν για ένα μόλις χιλιόγραμο αλλάζεις κατηγορία. Ουσιαστικά για τους περισσότερους δεν υπάρχει διαφορά από το παλαιό σύστημα που πληρώνεις με βάση τα κυβικά. Μπορεί να κάνω και λάθος. Σε εμένα όμως θα μου ερχόταν μια το ίδιο. (250 με βάση τις εκπομπές, 240 αν μετρούσε ο κυβισμός)
-
Αν μέτραγε ο κυβισμός στο νέο μου αμάξι θα πλήρωνα περίπου τα ίδια και εγώ.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Αν μέτραγε ο κυβισμός στο νέο μου αμάξι θα πλήρωνα περίπου τα ίδια και εγώ.Τυχαίο? Δε νομίζω!
-
Κανονι η εδω αντιπροσωπεια της Toyota!
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Κανονι η εδω αντιπροσωπεια της Toyota!Αφού πλακώσαν τις κανονιές και οι Τογιοταίοι...
Καλό κανόνι;
Έχω φίλη που έχει αντιπροσωπεία ΤΟΓΙΟΤΑ μπορεί και η πιο παλιά στην Ελλάδα.
Μου έλεγε ό,τι από πωλήσεις δεν το συζητάμε και στο συνεργείο μπαίνουν πια μόνο αυτοκίνητα που δεν μπορούν πια να τσουλήσουν. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αφού πλακώσαν τις κανονιές και οι Τογιοταίοι...
Καλό κανόνι;
Μου έλεγε ό,τι από πωλήσεις δεν το συζητάμε και στο συνεργείο μπαίνουν πια μόνο αυτοκίνητα που δεν μπορούν πια να τσουλήσουν.Θοδωρή και η εδω αντιπροσωπεια ειχε ριξει κανονι πέρυσι .
-
Και εδω(Χανια) μαλλον η mazda μας εχει αφησει χρονους.. Οπως επισης και η μια απο τις 2 αντιπροσωπειες ford, αυτο ομως εδω και καιρο..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αφού πλακώσαν τις κανονιές και οι Τογιοταίοι...
Καλό κανόνι;
Μου έλεγε ό,τι από πωλήσεις δεν το συζητάμε και στο συνεργείο μπαίνουν πια μόνο αυτοκίνητα που δεν μπορούν πια να τσουλήσουν.Θοδωρή και η εδω αντιπροσωπεια ειχε ριξει κανονι πέρυσι .
H ΤΟΥΟΤΑ, αλλά και NISSAN έχουν μια προπορεία σε νομούς αγροτικούς - ημιαγροτικούς λογω και των αγροτικών αυτοκινήτων που πουλάνε και συντηρούν οπότε η λογική λέει ό,τι θα ήταν και οι τελευταίες μάρκες που θα είχαν πρόβλημα τουλάχιστον εκεί.
Αλλά απ' ό,τι βλέπω και μαθαίνω και εκεί υπάρχει πρόβλημα και χοντρό μάλιστα.
Φίλος μου τραπεζικός μου έλεγε ό,τι από τις αρχές ακόμα του 2009 ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι μαύρος στο τραπεζικό σύστημα. Δεν δίνονται δάνεια στους επιχειρηματίες στον χώρο του αυτοκινήτου που σε συνδυασμό με την αναδουλειά έχουν φέρει τα πράγματα όπως τα βλέπουμε. -
Η Toyota μεχρι πέρυσι είχε ψιλοπαλαβές απαιτήσεις σε θέματα υποδομής, προσωπικού, test drives και ήταν εύκολο να ξετινάξει εκτός προϋπολογισμού μικρούς περιφερειακούς dealer, μια και οι προμήθειές της ήταν κάτω του μέσου όρου της αγοράς και το κέρδος ερχόταν από τον όγκο των πωλήσεων. Μόλις έπεσε ο όγκος πωλήσεων, όσοι ήταν ανοιχτοί σε δάνεια και πλέον δεν τζιράρανε αρκετά για να έχουν ταμειακή επάρκεια, είδαν το κανόνι να πλησιάζει ταχέως...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Κανονι η εδω αντιπροσωπεια της Toyota!Έκλεισε ο Παρασκευόπουλος;
Εδώ και καιρό η αντιπροσωπεία ήταν άδεια. Δεν ξέρω αν είχε φέρει καν το νέο Yaris. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Και εδω(Χανια) μαλλον η mazda μας εχει αφησει χρονους.. Οπως επισης και η μια απο τις 2 αντιπροσωπειες ford, αυτο ομως εδω και καιρο..Και στο Ηράκλειο έκλεισε. Δεν ξέρω αν άνοιξε κάπου αλλού αλλά το κατάστημα στην Ικάρου λίγο πριν το αεροδρόμιο είναι έρημο/κενό.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Η Toyota μεχρι πέρυσι είχε ψιλοπαλαβές απαιτήσεις σε θέματα υποδομής, προσωπικού, test drives και ήταν εύκολο να ξετινάξει εκτός προϋπολογισμού μικρούς περιφερειακούς dealer, μια και οι προμήθειές της ήταν κάτω του μέσου όρου της αγοράς και το κέρδος ερχόταν από τον όγκο των πωλήσεων. Μόλις έπεσε ο όγκος πωλήσεων, όσοι ήταν ανοιχτοί σε δάνεια και πλέον δεν τζιράρανε αρκετά για να έχουν ταμειακή επάρκεια, είδαν το κανόνι να πλησιάζει ταχέως...Αστέρη, επειδή έχω δουλέψει χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου (σε επίσημες αντιπροσωπείες) σου λέω ό,τι παντού είναι έτσι. Οι απαιτήσεις των κεντρικών αντιπροσωπειών είναι σε γενικές γραμμές παράλογες σε όλες τις μάρκες.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα.
Χρειάζεσαι ας πούμε ένα laptop για το συνεργείο σου που θα πρέπει να διαβάζει κάποια προγράμματα της εταιρείας ή να έχει Online σύνδεση με την εταρεία για τεχνικούς λόγους.
Δεν σου δίνουν το δικαίωμα να αγοράσεις ένα laptop από το εμπόριο, αλλά σου το πουλάνε αυτοί σε εξωφρενική τιμή καμιά φορά 3 φορές πάνω από το πραγματικό κόστος.
Η BMW ξέρω ό,τι υποχρέωνε τους ντήλερ να αγοράζουν ακόμα και πολυθρόνες από το δίκτυο της (για να ταιριάζουν με την εταιρική εικόνα) σε τιμές μακράν από τις τιμές του πιάτσας.
Και πολλά-πολλά τέτοια ακόμα.
Από την στιγμή που σε δένουν στο άρμα τους, όλο υποχρεώσεις είσαι. -
Λαμία τον τελευταίο χρόνο έχουν βαρέσει κανόνι Seat (την πήρε η Bmw), Ford (Καραρίζου), Peugeot και Gruppo Fiat (Fiat,Alfa,Lancia Ντέλλας). Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάποια άλλη γιατί δεν είμαι μόνιμα πάνω.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Έκλεισε ο Παρασκευόπουλος;
Εδώ και καιρό η αντιπροσωπεία ήταν άδεια. Δεν ξέρω αν είχε φέρει καν το νέο Yaris.οχι το καινουριο yaris δεν το ειχε φερει καν. μονο αυτοκολλητα στην βιτρινα ειχαν βαλει...
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου