-
Παζαρό ... Κηφισίας Δαχτυλίδι STOP
-
Διαβάζοντας τα σχόλια σας στις τελευταίες 2-3 σελίδες, γιά multifin κτλ. φαίνεται ότι όπως στην Αμερική έσκασε η φούσκα των ακινήτων και συμπαρέσυρε τις τράπεζες, εδώ προς το παρόν έχουμε την φούσκα των αυτοκινήτων!
Κάποιες τράπεζες θα έχουν εξίσου μεγάλο ζόρι, με τους εμπόρους, από την απαξίωση της αγοράς του αυτοκινήτου και προφανώς προσπαθούν να διατηρήσουν τις αξίες, μήπως και πάρουν πίσω τα λεφτά τους είτε από τους ιδιώτες είτε από τους εμπόρους που δάνειζαν.
Αν π.χ. χρωστάς 25.000 για ένα αυτοκίνητο που τώρα αξίζει 15.000, γιατί να μην στείλεις τα κλειδιά στην τράπεζα? Τί θα το κάνει, θα το δώσει 15.000 για να γράψει την ζημιά?
Αν κλείσει ο πολυδανεισμένος έμπορος, από ποιόν θα τα πάρει η τράπεζα?
Εν τω μεταξύ, τα δις που έδωσε το κράτος στις τράπεζες μάλλον έχουν αθόρυβα βρεί δρόμο και για την εμπορία αυτοκινήτου. Για να στηρίξουν τις τιμές!
Χρειάζεται και η απόσυρση? -
Όλα αυτά αποδεικνύουν την χαμηλή ανταλλακτική αξία των οχημάτων 'κύρους' και πολυτέλειας σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Ό,τι αποτελεί πραγματική ανάγκη διατηρεί την εσωτερική αξία (intrinsic value) περισσότερο.
Δεν τους λυπάμαι. ΛΥΠΑΜΑΙ εμάς γιατί με κάποιο τρόπο (συνήθως πίεση να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτήσει όλη αυτή την ανοησία και την υπερβολή της επίδειξης) θα μεταφερθεί το οικονομικό βάρος στο λαό. -
Τελευταία νέα απο την Κρήτη. (με κάθε επιφύλαξη)
'Κασαβέτης', Έμπορος Suzuki στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο έκλεισε.
Τα γραφεία της Jeep, Dodge, Chrysler στο Ηράκλειο έκλεισαν για να πάνε να συσκευαστούνε μαζί με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Citroen που τα έχει η 'ΜΑΚ'. Άγνωστο τί έγινε το προσωπικό πάντως η ΜΑΚ γλύτωσε το ενοίκιο στο κτήριο που χρησιμοποιούσε για τις τρείς αυτές μάρκες. Η Citroen ακούγεται ότι εδώ και ένα μήνα δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο. Ο Παπακαλιάτης Α.Ε. αντιπρόσωπος της Τογιότα πουλάει 5-6 αμάξια το μήνα και έχει ήδη διώξει το μισό προσωπικο. Ο Αμίτσης, μαντράς μεταχειρησμένων έκλεισε.
Για το μονο που είμαι σίγουρος, γιατι δεν το άκουσα απο τρίτο αλλά μου το είπαν μέσα απο την εταιρεία, είναι ότι ο Αντιπρόσωπος της Honda και Mitsu ενω στο πίσω μέρος των αγκαταστάσεων έχουν αρκετή δουλίτσα - εκεί που είναι το συνεργείο - στο μπροστινό μέρος, στην έκθεση δηλαδή, δεν μπαίνουν μέσα ούτε μύγες.
Σε συγγενικό τομέα τώρα, το τομέα του rent a car. Europcar έκλεισε αφήνοντας φέσι στην αγορά λέει κάπου 150000. Θα δουλέψει βέβαια φέτος το καλοκαίρι απο άλλον αγοραστη αλλά η κατάσταση είναι άσχημη. Hertz δεν θα προσλάβει κανένα εποχιακό φέτος το καλοκαίρι. Θα κρατήσει μονο τους μόνιμους κι αυτούς μονο για το αεροδρόμειο. Κάπως έτσι δηλαδη θα κάνουν όλες οι μεγάλες - Sixt, Avis κλπ - αφού όλα τα υποκαταστήματα στο νησι θα κλείσουν για να μείνει μόνο στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, ίσως και στα Χανιά.
Για το Βασιλάκη μου είπαν κάτι τρομερό που δεν τολμάω να το πω για το τί έκανε στους υπαλλήλους στην Opel. Saab, Ford.
Α και κάτι ψιλοάσχετο το γραφείο Neckermann - τεράστιο τουριστικο γραφείο βγήκε στο σφυρί αλλά ποιός θέλει να αυτοκτονήσει και να το αγοράσει? -
Το χειρότερο είναι ότι σε αυτό το κλίμα βρίσκουν ευκαιρία οι κάθε λογής εργοδότες να στριμώξουν τον εργαζόμενο και τα δικαιώματα του. Με άλλοθι ότι διαφυλάσσουν θέσεις εργασίας ....
Πόση κάμψη θα έχει η τουριστική κίνηση στην Κρήτη για να μην χρειάζονται εποχιακό προσωπικό οι εταιρείες ενοικιαζόμενων?
Όσον αφορά τις τράπεζες, τα κέρδη για το 2008 και αυτά που προβλέπονται τα 2009-10 είναι τεράστια, περίπου 20% της αξίας των μετοχών τους. Απλώς σταμάτησε η ραγδαία αύξηση κερδών! -
Πήγα χτες για μία δουλειά σε μία αντιπροσωπεία της VW. Με το που μπαίνω μέσα όρμηξαν στην κυριολεξία 2 (!) πωλητές να με εξυπηρετήσουν νομίζοντας ότι θέλω να αγοράσω αμάξι. Ξενέρωσαν όταν τους ζήτησα κάτι άλλο.
Το 2005 όταν κοιτούσα για αμάξι και είχα περάσει από τους ίδιους κανείς μα κανείς δεν συγκινήθηκε να με εξυπηρετήσει ακόμα κ όταν τους το ζήτησα μου έδωσαν ....μου «πέταξαν» στα μούτρα ένα φυλλάδιο κ έφυγαν.Ρε πως αλλάζουν οι καιροί.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πήγα χτες για μία δουλειά σε μία αντιπροσωπεία της VW. Με το που μπαίνω μέσα όρμηξαν στην κυριολεξία 2 (!) πωλητές να με εξυπηρετήσουν νομίζοντας ότι θέλω να αγοράσω αμάξι. Ξενέρωσαν όταν τους ζήτησα κάτι άλλο.
Το 2005 όταν κοιτούσα για αμάξι και είχα περάσει από τους ίδιους κανείς μα κανείς δεν συγκινήθηκε να με εξυπηρετήσει ακόμα κ όταν τους το ζήτησα μου έδωσαν ....μου «πέταξαν» στα μούτρα ένα φυλλάδιο κ έφυγαν.Ρε πως αλλάζουν οι καιροί.
γιατι ντρεπεσαι να πεις οτι πηγες να δεις το scirocco?
-
Κλασσική νοοτροπία πωλητών vw
Ένας από τους λόγους που το cc αποκλείστηκε.
Αν ήδη από το στάδιο της πώλησης σου φέρονται έτσι σκέψου να τους χρειαστείς μετάΔεν τους λυπάμαι καθόλου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι ντρεπεσαι να πεις οτι πηγες να δεις το scirocco?
όχι ρε...πήγα να δω κάτι για το GT του φίλου της αδερφής μου. Μαζί πήγαμε και μαζί γελάγαμε.
-
Από εδώ:
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μαίνεται ο πόλεμος στην αγορά αυτοκινήτων
28 Μαρτίου 2009, 04:37Μιχάλης Παπανίδης
Διαρροές, φήμες, πληροφορίες, καταστροφολογίες, «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και κάθε είδους κόλπο επιστρατεύουν «ενδιαφερόμενοι» σε μια πραγματικά κρίσιμη εποχή για τις εταιρείες της αγοράς αυτοκινήτου με σκοπό, προφανώς, τα μερίδια αγοράς και την…επόμενη ημέρα.
Τους τελευταίους δύο μήνες, σχεδόν κάθε Παρασκευή, ημέρα που οριακά κλείνουν τις τελευταίες από τις σελίδες τους τα Κυριακάτικα φύλλα, φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία πληροφορίες για κατάρρευση μιας μεγάλης εταιρείας στον χώρο του αυτοκινήτου.
Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφορούσε το όνομα Ομίλου, που λόγω της κρίσης και των μεγάλων δανειακών υποχρεώσεων έχασε το «σημείο στήριξης» και μάλιστα ο μεγαλομέτοχος έβαλε τέλος στη ζωή του. Αποδεδείχθηκε ότι ο άνθρωπος χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει τις δραστηριότητές του.
Βεβαίως οι εποχές είναι δύσκολες για ένα κλάδο, που άνθισε για 25 χρόνια περίπου και πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται στο…τέλος.
Η περίπτωση του Απέργη στα Βόρεια Προάστια ήλθε να επιβεβαιώσει ένα κλίμα, που καλλιεργείται τόσο επί πραγματικής, όσο και επί κακόβουλης βάσης.
Στο πλαίσιο της ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής κυκλοφόρησαν πληροφορίες περί σφράγισης επιταγών ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ της Mercedes Benz-Λαινόπουλος.
Τα τηλέφωνα «άναψαν». Οι μεν το επιβεβαίωναν, άλλοι δεν γνώριζαν τίποτε, άλλοι προσέθεταν τις δικές τους «πληροφορίες» και άλλοι υπερθεμάτιζαν μη μπορώντας να κρύψουν τη χαρά τους.
Τελικά η ίδια η εταιρεία παρενέβη αργά το βράδυ, μιλώντας στη zougla.gr, διαβεβαιώνοντας ότι είναι εύρωστη οικονομικά και μάλιστα καταγράφει μέσα στην κρίση καλό επίπεδο πωλήσεων. Πολύ περισσότερο αρνήθηκε ότι σφαγίστηκαν επιταγές και μάλιστα ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Αποδίδει τη διαρροή σε ανταγωνιστικά συμφέροντα, χωρίς, όμως, να μπορεί να τα κατονομάσει.
Η zougla.gr αν και είχε στη διάθεσή της το όνομα της εταιρείας απέφυγε σε πρώτη φάση να την κατονομάσει, προτιμώντας να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ, που έτσι κι αλλιώς συνεχίζεται.
Την ίδια τακτική κράτησαν, εξ όσων γνωρίζουμε, και αρκετά άλλα ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία απέφυγαν να αναφέρουν το όνομα της οικογένειας Λαινόπουλου, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρώσουν την απαιτούμενη έρευνα.
Αντίθετα ορισμένα blogs ρίσκαραν και μάλλον έχασαν.
Σε κάθε περίπτωση η αγορά αυτοκινήτου θα συνεχίσει να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και τους επόμενους μήνες και όχι μόνο σε ότι αφορά τις πωλήσεις.
Η επιχειρηματική σύγκρουση θα εξακολουθήσει σφοδρή και οι δημοσιογράφοι θα καλούνται να τη διαχειριστούν, όπως νομίζουν καλύτερα.
-
Ακομη και με -40% δεν υπάρχει καταστροφή αλλά φυσιολογική διόρθωση εν μέσω κρίσης. Καταστροφή θα ήταν το -70 -80%. Είναι λογικό ο κόσμος να επιφυλάσσεται να αγοράσει διαρκή καταναλωτικά αγαθά όταν ο κορεσμός της αγοράς είναι σχεδόν στο φουλ και σίγουρα η αγορά αντικατάστασης μπορεί να μετατεθεί χρονικά.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Ακομη και με -40% δεν υπάρχει καταστροφή αλλά φυσιολογική διόρθωση εν μέσω κρίσης. Καταστροφή θα ήταν το -70 -80%. Είναι λογικό ο κόσμος να επιφυλάσσεται να αγοράσει διαρκή καταναλωτικά αγαθά όταν ο κορεσμός της αγοράς είναι σχεδόν στο φουλ και σίγουρα η αγορά αντικατάστασης μπορεί να μετατεθεί χρονικά.Oταν η χρονια παει για -40% με τα δανεια να τρεχουν,φαντασου τι εχει να γινει του χρονου με αλλο ενα -40%
Εχουμε μπει σε βαθια υφεση που πιθανως θα κρατησει για μεγαλο χρονικο διαστημα (ανω των 3 ετων) και οταν τελειωσει θα αφησει πισω πολλα συντριμια και πολλα νεα μονοπωλια.. -
Κι ένα και δύο και τρία αυτοκίνητα…
Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ έχουμε δανειστεί από τις τράπεζες για να αγοράσουμε αυτοκίνητα. Όσα χρήματα, δηλαδή, μάζεψε ο κ. Βγενόπουλος στη MIG και έγινε είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι πύλες της Κόλασης είναι ανοικτές για να εξοφλήσουν τη ματαιοδοξία μας...
Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου ζει δύσκολες μέρες. Η τεράστια πτώση στις πωλήσεις, σε συνδυασμό με τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις των εμπόρων δημιουργούν ένα εφιαλτικό περιβάλλον. Ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι ο πρώτος που καλείται να πληρώσει, στη χώρα μας, τις συνέπειες της κρίσης.
Κι όμως! Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στην αγορά αυτοκινήτου δεν έχει τα αίτια του στην οικονομική κρίση. Η κρίση ήταν η αφορμή. Η αιτία, κατά την άποψή μας, θα πρέπει να αναζητηθεί στην καταναλωτική μανία των τελευταίων ετών. Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου ήταν (και εξακολουθεί να είναι) για τον Έλληνα απόδειξη οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης.
Χιλιάδες νέα μοντέλα πλημμύρισαν τους δρόμους, ενώ η κάθε ελληνική οικογένεια έχει περισσότερα από ένα αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων σημείωναν χρόνο με τον χρόνο όλο και νέα ρεκόρ, κάνοντας, ίσως, όσους ξένους δεν ξέρουν να έχουν την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι μία αρκετά πλούσια χώρα.
Αυτοκίνητα με 30.000 -50.000 χιλιόμετρα έφτασαν να θεωρούνται «άχρηστα» και να αλλάζονται άρον – άρον, όταν είναι γνωστό στους επαΐοντες ότι οι θεωρίες αυτές εξυπηρετούν μόνο και μόνο την ίδια την βιομηχανία του κλάδου.
Αρκετές μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού ακολούθησαν μία πολιτική «υποχρεωτικών πωλήσεων» για τις ελληνικές αντιπροσωπείες. Για να διατηρήσει κάποιος το προνόμιο του «επίσημου αντιπροσώπου» θα έπρεπε να αγοράζει από την βιομηχανία έναν ελάχιστο αριθμό αυτοκινήτων. Κι όσο αυτά τα αυτοκίνητα πουλιόντουσαν, όλα ήταν ωραία και καλά. Όταν, όμως, άρχισε η πτώση στις πωλήσεις, τα απούλητα καινούργια αυτοκίνητα και τα μεταχειρισμένα που προερχόντουσαν από τις ανταλλαγές, άρχισαν να πνίγουν τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Το τραπεζικό σύστημα έχει κι αυτό τις δικές του ευθύνες. Άνοιξε τους κρουνούς της χρηματοδότησης για κάθε έναν, όταν στο παρελθόν βρισκόμασταν στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Ό,τι έγινε στην Αμερική με τα στεγαστικά δάνεια, έγινε εδώ με τα δάνεια των αυτοκινήτων.
Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να βουλιάξει την Οικονομία. Βουλιάζει, πάντως, έναν ολόκληρο κλάδο. Κι απ’ ό,τι φαίνεται είμαστε ακόμη στην αρχή…
Οι τράπεζες θα υποχρεωθούν στο τέλος να επιλέξουν μία από τις δύο οδούς: Ή να εξαγοράσουν τις εμπορικές επιχειρήσεις για να μη χάσουν τα λεφτά τους ή να εγγράψουν μία μεγάλη επισφάλεια στους ισολογισμούς τους. Μάλλον θα προτιμήσουν το πρώτο σενάριο, τουλάχιστον για κάποιες μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Ήδη, οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι δύο τράπεζες βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στη σύναψη... «στρατηγικής συμμαχίας» με αντίστοιχους εμπόρους. Από εκεί και πέρα, δεν μας μένει άλλο από το να προσφέρουν οι τράπεζες μαζί με ένα στεγαστικό δάνειο και ένα αυτοκίνητο δώρο...
Κάποιοι προβάλλουν ως λύση ένα νέο κρατικό πρόγραμμα απόσυρσης. Πρόκειται για την απόλυτη τρέλα! Το να ζητήσουμε, δηλαδή, από το κράτος, από τον φορολογούμενο, να χρηματοδοτήσει την σωτηρία ενός εμπορικού κλάδου. Κι έστω ότι το κάνει. Πόσα ακόμη αυτοκίνητα μπορούν να αγοραστούν σε αυτή τη χώρα για να μπορούν οι εισαγωγικές εμπορικές εταιρείες να είναι κερδοφόρες;
Αλήθεια, στο εξωτερικό, στη Γερμανία για παράδειγμα, πόσα καταστήματα πώλησης καινούργιων ή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντιστοιχούν στους κατοίκους; Εδώ, στη μικρή Ελλάδα, όπου κι αν γυρίσεις το πρόσωπό σου θα πέσεις πάνω σε μία «αντιπροσωπεία» ή σε μία μάντρα. Μαντρώσαμε τα όνειρα μας σε ένα ακόμη τραπεζικό δάνειο και πιστέψαμε ότι τέσσερεις τροχοί θα έφταναν για να ταξιδεύσουν μακριά τις αγωνίες μας. Πιστέψαμε σε μία πλάνη και ήταν λάθος μας. Ακόμη, όμως, μεγαλύτερο ήταν το λάθος όσων εξέθρεψαν την πλάνη μας. Σήμερα, απλά, έφτασε η ώρα του λογαριασμού…
Θανάσης Μαυρίδης
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τελευταία νέα απο την Κρήτη. (με κάθε επιφύλαξη)
'Κασαβέτης', Έμπορος Suzuki στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο έκλεισε.
Τα γραφεία της Jeep, Dodge, Chrysler στο Ηράκλειο έκλεισαν για να πάνε να συσκευαστούνε μαζί με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Citroen που τα έχει η 'ΜΑΚ'. Άγνωστο τί έγινε το προσωπικό πάντως η ΜΑΚ γλύτωσε το ενοίκιο στο κτήριο που χρησιμοποιούσε για τις τρείς αυτές μάρκες. Η Citroen ακούγεται ότι εδώ και ένα μήνα δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο. Ο Παπακαλιάτης Α.Ε. αντιπρόσωπος της Τογιότα πουλάει 5-6 αμάξια το μήνα και έχει ήδη διώξει το μισό προσωπικο. Ο Αμίτσης, μαντράς μεταχειρησμένων έκλεισε.
Για το μονο που είμαι σίγουρος, γιατι δεν το άκουσα απο τρίτο αλλά μου το είπαν μέσα απο την εταιρεία, είναι ότι ο Αντιπρόσωπος της Honda και Mitsu ενω στο πίσω μέρος των αγκαταστάσεων έχουν αρκετή δουλίτσα - εκεί που είναι το συνεργείο - στο μπροστινό μέρος, στην έκθεση δηλαδή, δεν μπαίνουν μέσα ούτε μύγες.
Σε συγγενικό τομέα τώρα, το τομέα του rent a car. Europcar έκλεισε αφήνοντας φέσι στην αγορά λέει κάπου 150000. Θα δουλέψει βέβαια φέτος το καλοκαίρι απο άλλον αγοραστη αλλά η κατάσταση είναι άσχημη. Hertz δεν θα προσλάβει κανένα εποχιακό φέτος το καλοκαίρι. Θα κρατήσει μονο τους μόνιμους κι αυτούς μονο για το αεροδρόμιο. Κάπως έτσι δηλαδη θα κάνουν όλες οι μεγάλες - Sixt, Avis κλπ - αφού όλα τα υποκαταστήματα στο νησί θα κλείσουν για να μείνει μόνο στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, ίσως και στα Χανιά.
Για το Βασιλάκη μου είπαν κάτι τρομερό που δεν τολμάω να το πω για το τι έκανε στους υπαλλήλους στην Opel. Saab, Ford.
Α και κάτι ψιλοάσχετο το γραφείο Neckermann - τεράστιο τουριστικο γραφείο βγήκε στο σφυρί αλλά ποιός θέλει να αυτοκτονήσει και να το αγοράσει?Ο Κασσαβέτης (suzuki) έχει κλείσει εδώ και καιρό και υπολειτουργούσε ακόμα περισσότερο.
Η ΜΑΚ όντως ζορίζεται. Ο Παπακαλιάτης τώρα είναι μία περίεργη κατάσταση. Ο λογιστής του είναι κολλητός μου και όταν τον ρώτησα για τις φήμες μου είπε ότι αυτός δεν έχει τέτοια δείγματα. Ο Αμιτσης λέγεται ότι την έχει κάνει στο εξωτερικό. Πρόβλημα επίσης έχει ο Λουκαδάκης ( land rover, renault και suzuki). Σήμερα άκουσα ότι έχει ήδη/θα ξεφορτωθεί τη renault, αλλά αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη. Πάντως η κάθετη μονάδα porsche που σχεδίαζε αναβλήθηκε...
Για πες τώρα τι έγινε στη seat/saab/opel χωρίς μισόλογα και πού κολλάει η ford? -
Από Λάρισα τι λέει το report?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Από Λάρισα τι λέει το report?Ένας την έχει κάνει ήδη στην Βραζιλία....
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για πες τώρα τι έγινε στη seat/saab/opel χωρίς μισόλογα και πού κολλάει η ford?Ford είπα? Opel εννοούσα.
Καλά άντε θα πώ αλλά μονο σε σένα.
Πήγαν οι υπάλληλοι να πληρωθούν στην τράπεζα και βρήκαν 300-400 ευρώ λιγότερα απο όσα έκανε να πάρουν. Μείωση μισθών σε όλους. Αλλά το κουφό είναι ότι δεν έμεινε μονο εκεί. Τους είπε κι απο πάνω :' Κύριοι αν θέλετε. Όποιος θέλει, όποιος δεν θέλει να δηλώσει παραίτηση αλλά οσοι μείνουν θα μου υπογράψουν ότι παίρνουν τα προβλεπόμενα' -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ford είπα? Opel εννοούσα.
Πήγαν οι υπάλληλοι να πληρωθούν στην τράπεζα και βρήκαν 300-400 ευρώ λιγότερα απο όσα έκανε να πάρουν. Μείωση μισθών σε όλους. Αλλά το κουφό είναι ότι δεν έμεινε μονο εκεί. Τους είπε κι απο πάνω :' Κύριοι αν θέλετε. Όποιος θέλει, όποιος δεν θέλει να δηλώσει παραίτηση αλλά οσοι μείνουν θα μου υπογράψουν ότι παίρνουν τα προβλεπόμενα'Μείωση μισθών πάει και έρχεται. Αλλά όχι και να υπογράψουν ότι παίρνουν τα προβλεπόμενα. Δηλαδή όταν έρθει και η ώρα του φόρου να φορολογηθούν για παραπάνω έσοδα!!!
Με άλλα λόγια απαράδεκτο!!!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ford είπα? Opel εννοούσα.
Πήγαν οι υπάλληλοι να πληρωθούν στην τράπεζα και βρήκαν 300-400 ευρώ λιγότερα απο όσα έκανε να πάρουν. Μείωση μισθών σε όλους. Αλλά το κουφό είναι ότι δεν έμεινε μονο εκεί. Τους είπε κι απο πάνω :' Κύριοι αν θέλετε. Όποιος θέλει, όποιος δεν θέλει να δηλώσει παραίτηση αλλά οσοι μείνουν θα μου υπογράψουν ότι παίρνουν τα προβλεπόμενα'Μείωση μισθών πάει και έρχεται. Αλλά όχι και να υπογράψουν ότι παίρνουν τα προβλεπόμενα. Δηλαδή όταν έρθει και η ώρα του φόρου να φορολογηθούν για παραπάνω έσοδα!!!
Με άλλα λόγια απαράδεκτο!!!!!Κι εμένα μου φάνηκε 'χοντρό'. Γι αυτι έχω και επιφύλαξη.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Από Λάρισα τι λέει το report?Σήμερα έμαθα γι΄αυτόν http://www.mossar.gr/ . Θα δείξει το μέλλον τί και πώς....
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου