-
Καλησπέρα σε όλους , είμαι 31 ετών και θέλω να αγοράσω 1 οικογενειακό πλεόν αυτοκίνητο , για την οικογένεια που σε λίγο καιρο θα αποκτήσω.
το δίλημμα μου είναι το εξής:
Να διαθέσω 25.000 ευρώ για κάποιο καινούριο (συγκεκριμένα μου αρέσει το insignia ) ή κάποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά (συγκεκριμένα την BMW 316 ή 320 3ετίας το πολύ).
Έχω καταλήξει σε αυτά τα αυτοκίνητα , οπότε θα ήθελα οι απαντήσεις σας αν είναι δυνατόν να αφορούν αυτά τα μοντέλα.
Αξίζει να δώσεις λεφτά για καινούριο? Από την άλλη το μεταχειρισμένο δεν έχει εγγύηση και ίσως τα καινούρια συστήματα του Insignia. Όμως και η B.M.W είναι πάντα B.M.W.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιάννης-Άνω Γλυφάδα -
Καλησπέρα σε όλους , είμαι 31 ετών και θέλω να αγοράσω 1 οικογενειακό πλεόν αυτοκίνητο , για την οικογένεια που σε λίγο καιρο θα αποκτήσω.
Να διαθέσω 25.000 ευρώ για κάποιο καινούριο (συγκεκριμένα μου αρέσει το insignia ) ή κάποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά (συγκεκριμένα την BMW 316 ή 320 3ετίας το πολύ).
Έχω καταλήξει σε αυτά τα αυτοκίνητα , οπότε θα ήθελα οι απαντήσεις σας αν είναι δυνατόν να αφορούν αυτά τα μοντέλα.
Αξίζει να δώσεις λεφτά για καινούριο? Από την άλλη το μεταχειρισμένο δεν έχει εγγύηση και ίσως τα καινούρια συστήματα του Insignia. Όμως και η B.M.W είναι πάντα B.M.W.
Γιάννης-Άνω Γλυφάδα -
Γιάννης-Άνω Γλυφάδα -
καινούργιο.. μεγάλο πράγμα η εγγύηση με τόσα που διαβάζουμε καθημερινά.. εκτός αν εχεις τύχη καθώς οτιδήποτε μεταχειρισμένο είναι λαχείο..
εκτος απο το insignia που και μενα μ'αρεσει στα ίδια λεφτά και με πολύ καλό εξοπλισμό παίζει και το νέο superb..
εναλλακτικά αν ανέβεις παραπάνω στα premium το νεο audi a4 αρχίζει απο 28.000 , είναι καινούργιο, πολύ όμορφο και γενικά οτι συγκριτικό εχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό βγαίνει αν όχι καλύτερο τουλάχιστον ισάξιο.
-
ωραιο το insignia αλλα η δελτα πιο πρακτικη και με 25000 παιρνεις δελτα φουλ εξοπλισμενη με καλυτερο και δυνατοτερο κινητηρα και πιο premium χαρακτηρα
-
είμαι κι εγώ ... 31 ... του 1977 δηλαδή ...
σε λίγο θα έχω κι εγώ ένα παιδάκι ...
το προηγούμενο αυτοκίνητο μου (peugeot 106 Rallye 16v επωλήθη)
και είχα παρόμοια διλήμματα με σένα ---- Να μην πάρω τίποτα, μια χαρά είναι το ΜΕΤΡΟ
- Να πάρω ένα μτχ Passat 1,8T με μαχ 14.000€
- Να πάρω ένα καινούριο Jazz με 16.000€
- Να πάρω ένα καινούριο Volvo V50 1,8 Sum, με 27.000€
- Να πάρω μια ΒΜW 320 καινούρια με 36.000€
- Να πάρω ένα Αudi A3 1,8Tsi με 30.000€
- Να πάρω ένα Mazda 6 1,8TC με 22.000€
- Να μείνω ρέστος και να πάρω μια ΒΜW 330-335
κάνε πολλά πολλά Test drive ... θα την βρεις την άκρη
συμβουλή μου καλύτερα καινούριο... αν τώρα θες bmw, βάλε
το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη .....εγώ τελικά επέλεξα ένα volvo V50 1,8 sum με 27.000€
-
αφου εισαι φαν των bmw μπορεις να βρεις μτχ 320 με αυτα τα λεφτα και με οχι πολλα χλμ..
αμα το παρεις απο αντιπροσωπεια ολο και καποια εγγυηση θα σε δωσουν..
-
Καλό το Α4 , αλλά πρέπει να ανέβεις πολύ σε λεφτά , εξάλου πιστεύω μόνο το 1.8 Τ αξίζει να κοιτάξεις.
Από την άλλη ομολογώ ότι το λογότυπο SKODA δεν το θέλω , μπορεί να είναι πολύ καλό σαν αμάξι , όμως ψυχολογικά και μόνο δεν μου αρέσει (δεν νομίζω να είμαι ο μοναδικός) -
Delta Oro 22.700 + 550Ε χρώμα + 700Ε RSS (Hλεκτονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις με λειτουργία sport )+ 500 αυτόματο παρκάρισμα - 700Ε η έκπτωση.
Έχεις ένα οικογενειακό , ντηζαινάτο , κυριλέ αυτοκίνητο με 150 άλογα για να κάνεις ασφαλείς προσπεράσεις, με καλά φρένα , χωρίς να έχεις ένα sedan , που προσωπικά δε μ'αρέσει , και μήκος 4,50μ. δηλαδή αρκετά μικρότερο από το Μοντέο που είναι γύρω στα 4,80 μ. άρα πιο εύκολο παρκάρισμα.Το μήκος της είναι ακριβώς όσο μιας BMW 316 που κοστίζει 10.000Ε παραπάνω με ψόφιο κινητήρα (115 άλογα).
Και αυτό που βολεύει για έναν οικογενειάρχη είναι τα συρόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα.Θες μεγάλο πορτ μπαγκάζ , φέρνεις τα πίσω καθίσματα 10 εκ. εμπρός.Θες να κάθονται άνετα οι πίσω τα πας 10 εκ. πίσω.
Καλό και το Ιnsignia.
BMW 316 , 318 δεν αξίζουν θα πρέπει να πας στην 320 αλλά με τόσα λεφτά υπάρχουν και άλλες επιλογές. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Γιάννης-Άνω ΓλυφάδαΗ 316 είναι μικρή μου φαίνεται για τη χρήση που θες, αλλά από ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλύτερη από το οπελ. Προσωπικά μεταξύ των δύο θα έπαιρνα το BMW. Ειδικά αν μπορείς να περιμένεις κανά 2 μήνες, με 25000 θα βρεις 316 διαμάντι.
-
μπορώ να περιμένω (για κανά 6 μηνο ) ακόμα , απλά αυτή τη φορά θα το ψάξω πολύ πριν πάρω αμάξι , όχι γιατι αυτό που έχω δεν μου βγήκε καλό (Νissan Almera 1500 cc 3 πορτο mod.2001) αλλά γιατί θα βάζω οικογένεια μέσα πλέον..
-
Ινσίνια δαγκωτό. Η μπεμβέ ίσως έχει νόημα μόνο σαν 320 (η 316 σέρνεται) και πάλι θα χάνει σε χώρους και άνεση σε σχέση με το ινσίνια. Μην κολλάς με το όνομα στην μπεμβέ, προσωπικά πιστεύω το ινσίνια μόλις περάσει παιδικές ασθένιες θα είναι πιο αξιόπιστο. Το μπεμβέ βέβαια θα είναι πολύ πιο ευχάριστο στο δρόμο αλλά με τον μπόμπιρα πίσω δύσκολα θα σου μπαίνουν περίεργες σκέψεις...
Μερικοί που προτείνουν ντέλτα απλά θα σου προτείνω να δεις το ομόσασο μπράβο το οποίο και πιο όμορφο είναι και πιο φτηνό...
-
πολλά... τα € για 316 ........
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
και είχα παρόμοια διλήμματα με σένα ---- Να μην πάρω τίποτα, μια χαρά είναι το ΜΕΤΡΟ
το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη .....εγώ τελικά επέλεξα ένα volvo V50 1,8 sum με 27.000€
καλοτάξιδο ρε τζον, αλλά αν στα 30 σου οδηγείς στέισον στα 50 τί;
Περί ορέξεως μπουγάτσα με κολοκύθι βέβαια, αλλά με βάση τις επιλογές που έθεσες μάλλον κι εσύ ο ίδιος δεν έχεις πολυκαταλάβει τί θέλεις και ποιες οι ανάγκες σου, μετρό, τζαζ και V50 μου θυμίζουν έγγυο που της μυρίζει μπριαμ στα κάρβουνα.Όσο για τον φίλος με το δίλημμα, το μεταχειρισμένο θέλει υπομονή, επιμονή και μπόλικη τύχη μέχρι να καταλήξεις στο σωστό. Αν καταλήξεις όμως θα αισθάνεσαι δικαιωμένος 1000% που δεν επέλεξες καινούριο. Με λίγα λόγια αν έχεις τα άντερα κυνήγα τη μπέμπα σου. Το ινσίγκνια σε 2 χρόνια θα το έχεις βαρεθεί.-
-
Ευχαριστώ τον φίλο για την Delta που έγραψε και προφανώς έψαξε για να δώσει και στοιχεία , όμως ρε αδερφέ lANCHIA? Είναι εγγυημένο αμάξι? θα μου πεις όμως και ποιο είναι εγγυημένο , όμως την συγκεκριμένη μάρκα πολύ την φοβάμαι .
Υ.Γ
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ -
εγω ημουν γερμανοφιλος και κατεληξα στη lancia delta αλλα δεν μπορω να πω παρα μονο καλα γιατι εχει μονο 350χλμ.
ομως αφου το vectra και polo ειχαν προβληματα και αρκετα μαλιστα σιγα μην χαλαστω αν προκυψει κατι στην δελτα...
εχω παθει ανοσια πια -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
καλοτάξιδο ρε τζον, αλλά αν στα 30 σου οδηγείς στέισον στα 50 τί;
Περί ορέξεως μπουγάτσα με κολοκύθι βέβαια, αλλά με βάση τις επιλογές που έθεσες μάλλον κι εσύ ο ίδιος δεν έχεις πολυκαταλάβει τί θέλεις και ποιες οι ανάγκες σου, μετρό, τζαζ και V50 μου θυμίζουν έγγυο που της μυρίζει μπριαμ στα κάρβουνα.sorry ρε παιδιά αλλά τι έχουν τα station ..... ??? βλέπεις όλη η ευρώπη είναι £'$$£'%$£'¬'¬$£'% και οι
τρομεροί έλληνες αγοράζουν SUV, γιατί είναι κάθε μέρα στις λάσπες ....στα 50... έε καλά να είμαστε !!!! κομπλεξισμός και στις ηλικίες ....
-
Εγώ δεν θα διάλεγα κανένα από τα δύο. Για τον απλούστατο λόγο που ανέφερε πιο πάνω ο spy. Όχι άλλα σεντάν, κουράστηκα να τα βλέπω. Και επειδή τα στέισον δεν τα συμπαθεί κανένας, η Δέλτα παίζει στη δικιά της κατηγορία από πλευράς αμαξώματος και χώρων.
Η 3άρα μόνο «οικογενειακό» αυτοκίνητο δεν είναι. Και ψάχνεις και για μεταχειρισμένο. Προσωπικά, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο κόστους πάνω από 3,000 άντε 4,000 ευρώ δεν αγοράζω σε καμία περίπτωση. Μιλώ φυσικά για αυτοκινητάκι πόλης-εργαλείο στυλ στάρλετ του 95-00 για να πηγαίνω από τη δουλειά στο σπίτι.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ θα πάρω καινούργιο, του κουτιού, ειδικά αυτή την εποχή.Για το insignia, ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να ενθουσιάσει ένα νεότατο άνθρωπο 31 ετών. (είμαστε και κοντά!)
Είναι νωρίς να καταλήξεις, όσο περισσότερο καιρό θα ψάχνεις, θα βρίσκεις και άλλα υποψήφια, αυτό είναι σίγουρο.
Κάνε πάντως μια βόλτα και δες την Δέλτα, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Το έχουν παραλάβει ήδη πολλοί από εδώ μέσα και μπορείς να μάθεις όλα τα καλά και τα κακά του.
Το αυτοκίνητο είναι αξιολογότατο και σε πολύ καλή τιμή.
Δεν υστερεί εμφανώς σε κάποιο τομέα από τα άλλα δύο (insignia και 3άρα) και σε αρκετούς υπερέχει. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
μπορώ να περιμένω (για κανά 6 μηνο ) ακόμα , απλά αυτή τη φορά θα το ψάξω πολύ πριν πάρω αμάξι , όχι γιατι αυτό που έχω δεν μου βγήκε καλό (Νissan Almera 1500 cc 3 πορτο mod.2001) αλλά γιατί θα βάζω οικογένεια μέσα πλέον..Γιάννη , σου απάντησα γιατί πάνω κάτω είμαστε συνομήλικοι (1978 εγώ) και έχουμε τις ίδιες ανάγκες γιατί και εγώ πρόσφατα παντρεύτηκα. Μια και θα βάζεις οικογένεια μέσα , σκέψου ότι ΒΜW είναι πισωκίνητη και θα έχει διαφορετική οδική συμπεριφορά από το Νissan που οδηγούσες πριν , σίγουρα όμως πιο διασκεδαστική οδηγικά.Στα συν το καλό τιμόνι της ΒMW.To εσωτερικό στις BMW είναι πάντα λιτό.Καλές οι μπέμπες αλλά υπερεκτιμημένες.
Εξάλλου δε σου προτείνω Dacia (Ρουμανική) αλλά Lancia μια εταιρεία με ιστορία στην εξέλιξη της αυτοκίνησης και παράδοση στα πολυτελή αυτοκίνητα με εξαίρεση το 70 και 80 με τις Stratos και Delta όπου σάρωνε στα Rallie και παραμένει η πολυνίκης εταιρεία στα Rallie με 11 πρωταθλήματα.Πολυνίκης στη F1 είναι μια άλλη Ιταλικά εταιρεία με σήμα το αλογάκι και 16 πρωταθλήματα.Αυτά περί ιστορίας .Σεβασμός στη BMW αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία εταιρεία χωρίς αγωνιστικές δάφνες εν αντιθέση με την πιο κυριλέ Μercedes που έχει γράψει ιστορία.
Μια που ανέφερα και την Μerc , θα σου πω κάτι που είδε ο πεθερός μου στη Γερμανία στα εργοστάσια των ΒΜW και Μerc , όντας φανατικός Γερμανόφιλος και επαγγελματίας αυτοκινηστής.Μόνο στο εργοστάσιο της Μerc βάφαν το σασί ακόμη και στο τμήμα που είναι κάτω από το ταμπλό.Δηλαδή ποιοτικά δεν την φτάνει αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή βγάζει κορυφαίους κινητήρες σε μεγάλα κυβικά.
Πάμε πίσω στη Lancia που τώρα προσπαθεί να αναγεννηθεί.Αν φοβάσαι το προβλήματα αξιοπιστίας των Ιταλικών αυτοκινήτων να θυμάσαι ότι το ομόσασο Bravo που αναφέρθηκε κάποιος δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.Αντίστοιχα και η προτελευταία ΑΡ η 159 πάλι αποδείχτηκε αξιόπιστη.Το εσωτερικό της Δ είναι πανέμορφο αν δε σε πειράζει η οπτική μόνο συγγένεια με το Bravo.Για ασφάλεια δες εδώ
http://www.euroncap.com/tests/lancia_de ... 8/328.aspx' target='_blank
Σκέψου ότι το μόνο μειονέκτημα των κορυφαίων BMW της σειράς Μ είναι τα φρένα γιατί χρησιμοποιούν μονοπίστονες δαγκάνες τη στιγμή που οι Ιταλοί στη μικρή ΜΙΤΟ χρησιμοποιούν τετραπίστονες Brembo με αποτέλεσμα να έχει την μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης.Δε ξέρω για Δέλτα και 316 αλλά όποιος γνωρίζει τις αποστάσεις ακινητοποίησεις ας τις δημοσιεύσει.Πιο σημαντική από την παθητική ασφάλεια είναι η ενεργητική και τα φρένα ενός αυτοκινητού είναι σημαντικά για κάποιον που βάζει την οικογένεια του μέσα.
Η 318 με 2000cc και 143 άλογα έχει περίπου τις ίδιες επιδόσεις με την Δέλτα με τα 150 άλογα και κοστίζει (η Comfort) 38700E.Aς δεχτούμε ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο.Αξίζει τις 15.000Ε παραπάνω ήτοι πάνω από το 60% του κόστους της Δ.
Εντέλει δε χάνεις τίποτα να πας μια βόλτα μέχρι την αντιπροσωπεία.Θα σου πρότεινα να δεις και Audi Α4 μια και είσαι Γερμανόφιλος ή να περιμένεις και την ΑΡ 159 με το 1.8Τ και τα 230 άλογα που είναι πανέμορφο αυτοκίνητο.Όσο για το Ιnsignia , ωραίο σχήμα για sedan , σε καλή τιμή που αν είχε το σήμα της ΒΜW θα κόστιζε σίγουρα 7.000 με 8.000Ε παραπάνω.Αν τη μπέμπα την έχεις καημό , χτύπα την αν και θα σου πρότεινα να τη φέρεις μεταχειρισμένη από Γερμανία.Ή καλύτερα περίμενε να κάνεις και 3ο παιδί και φέρε μία ελαφρώς μεταχειρισμένη 7άρα και να μην πληρώσεις τίποτα στο τελωνείο σαν τρίτεκνος -
Σαν λιιιιγο μεγαλυτερος και με 2 παιδια, σου λεω μονο να παρεις αυτοκινητο με 5η πορτα, επειδη στην περιπτωση σου το αυτοκινητο θα ειναι και εργαλειο και οχι μονο μουρη / επιδοσεις / κλπ. Αν ειναι χατσμπακ, σουβ ή στεισον ειναι δική σου επιλογή.
Το BMW βαση εμπειριας δεν θα το επελεγα, ειδικα στα πρωτα χρονια που τα παιδια ειναι μικρα. Τοτε χρειαζεσαι τους περισσοτερους χωρους λογω καροτσιου. Οταν τα παιδια μεγαλωσουν, παλευεται η κατασταση.
Απο την αλλη, οι χωροι ειναι καλο να υπαρχουν, αλλα ειδικα για Αθηνα ειναι ταυτοχρονα και μειονεκτημα - οποτε δεν θα επελεγα και αυτοκινητα μεγεθους ινσινια.
Προσωπικα θα επελεγα καποια ενδιαμεση λυση που συνδυαζει αρκετους χωρους και σχετικα μικρο μηκος.
Δελτα, Οκταβια5, Κασκαι, Γκολφ πλας ειναι μερικα απο αυτα που θα κοιταζα. Αυτοκινητα με διαφορετικο χαρακτηρα, αλλα που πιθανοτατα θα σε εξυπηρετησουν.
Αυστηρα μεταξυ των δυο, ινσινια με 5η πορτα.
Δίλημμα , ακούω γνώμες