-
ρε συ φιλικα σου μιλαω και δεν βγηκα να πω τι κανω εγω με το αυτοκινητο μου, μιλησα για πολυ καλυτερους οδηγους απο μενα και μαλιστα με πισωκινητες μπεμπες οι οποιες θελουν και τα αναλογα χερια...
μεχρι και Alfa GT με εχει κερασει τσαι εκει(το ακους busso? ), και σιγουρα το βασικο ρολο θα παιξει ο οδηγος απλα λεω οτι τα suv σε καμια απαλη καμπη θα τη παλεψουν,οταν ομως εχεις πολυ γρηγορες στροφες(+120 ) ,με αναποδες κλισεις οπου αν μπεις ταπα και τα πιο σκληρα αμορτισερ γερνουν, το μαλακο suv με το ψηλο κεντρο βαρους λογικο ειναι να μην νιωθει ανετα..
-
αν μιλούσες για Terios ή Koleos θα σου έλεγα ναι.
για Καγιέν Τ και Χ5 4.4 απλά δεν ξέρεις τι λες. και ειδικά σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ασφαλτο.
3η φορά το ερωτώ: ποσα μιλισεκόντ θα καταφέρει να ακολουθήσει η Ζ4 3.0 το RS6? μη με κάνεις να ψάξω για το άρθρο rs6 vs Cayenne T τέτοια ωρα τώρα. ακομα δεν κατάλαβες τι παίζει.....?
-
καλα αμα θες να το παμε με αρθρα σου ειπα κοιτα τα γυρολογια τοσα sites υπαρχουν..επισης εχεις δικιο,δε ξερω για τι μιλαω ωστε να μιλησω για το προηγουμενο rs6, ξερω ομως πολυ καλα οταν μιλαω για Ζ4, Χ5,3αρες , cayenne(απλο οχι turbo),
ας πεταξω και range rover sport που θυμηθηκα(αλλα δεν εχω δει να τρεχει)αυτα ειχα να πω δε θα το τραβηξω αλλο, αν θες να πιστευεις οτι τα suv στριβουν καλυτερα απο κανονικα αυτοκινητα επειδη ενα περιοδικο εβγαλε το cayenne καλυτερο απο το rs6 τοτε δικαιωμα σου..
επισης φυσικη αν θυμαμαι καλα(κατι με αδρανειες, τριβες και κεντρα βαρους), ολοι μαθαμε στο σχολειο...
-
Σε steady-state ορισμένα από τα SUV που αναφέρατε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναπτύξουν σεβαστές πλευρικές επιταχύνσεις, τα προβλήματα ξεκινούν στα transient, με την μεταφορά βάρους, αν και κάτι Cayenne και κάτι X6 δεν νομίζω να έχουν και ιδιαίτερο θέμα κι εκεί... Έχουν μεν τεράστιο βάρος και ψηλότερο κέντρο βάρους από κάποιο καθαρό αυτοκίνητο δρόμου, αλλά έχουν και μετατροχιάρες, έχουν ηλεκτρονικά, έχουν, έχουν, έχουν...
-
-πριν ειπες για την καγιέν Τ με 700 άλογα, τώρα λες για την απλή.
-σε ποιό σημειο ακριβώς ειπα οτι η καγιέν Τ βγηκε καλύτερη απο το rs6??
-καλή η φυσική κλπ αλλά το θέμα ειανι τι λεει ο δρόμος. να αναφέρω την 911 πχ?...
συνέχισε καλέ μου νεε την πορεία (που σου χαράσουν οι άλλοι).
και για να πω επιτέλους κατι ον τόπικ: 350Ζ χωρίς καν δευτερη σκέψη. ειδικά με το πορτοκαλί πακ.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
συνέχισε καλέ μου νεε την πορεία (που σου χαράσουν οι άλλοι).
άλλοι??ποιοι δλδ??
παντως και η carrera που λες, μπορει να νικησε τη φυσικη, τωρα ομως προσπαθει με νυχια και με δοντια να αποδειξει οτι το GTR δε της ριχνει...
επισης για να στηριξει αυτη τη 'φυσικη' δε βαζει σοβαρο κινητηρα στη cayman(και μπλοκε) και οταν εβγαλε hypercar το εκανε κεντρομηχανοΕγω ακομα δεν καταλαβαινω γιατι δεν τα κανουν ολα suv ,να τρεχουν στο λεμαν,να τρεχουν στη φορμουλα ή εστω να τρεχουν στο gtcc βρε αδερφε, παρα μονο ασχολουνται με χαμηλα παναλαφρα προτοτυπα, κουπε, roadster και hatchback, ενω τα suv τα διαφημιζουν διπλα σε δαση(ασχετα αν λιγα πανε ποτε) και αρκουδες...
μηπως ανακαλυψαν τα υπεροχηματα και δε μας το αποκαλυπτουν για να μην τρεξουμε να τα παρουμε ολοι και δε φτασει η παραγωγη???
και τελοσπαντων το θεμα εφυγε και ξεχειλωσε.ολα αρχισαν αν θυμασαι οταν η x3 εστριβε καλυτερα απο Ζ4,καθως αυτη ειναι η εμπειρια ενος κατοχου απο πρωτο χερι(δηλαδη κατι αδιαμφισβητητο)...
το οτι μετα αρχισα να μιλαω για ασχετα ηταν δικο μου λαθος...τεσπα, δε θα το αναλυσω περισσοτερο οσοι εχουν ματια, εχουν διαπιστωσει απο πρωτο χερι για τι ακριβως μιλαω
(βλεπω και MANGO μεσα ας το σταματησω εδω γιατι θα γινει χαμος με τα off topic... ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κλπ κλπ
κλπ κλπ
οσοι εχουν ματια, εχουν διαπιστωσει απο πρωτο χερι για τι ακριβως μιλαω
κανονικά θα επρεπε να σε κάνει να ανησυχεις αυτό
-
φιλοι μου αν ξαναδιαβασετε το ποστ μου εχω αναφερει οτι μιλαω για τους ελληνικους δρομους...η χ3 ειναι οπως ξαναειπα μια υπεριψωμενη τριαρα και το συγκεκριμενο πακετο που ειχε η δικια μου ειχε πολυ σκληρη αναρτηση μονο τζιπ δεν θυμιζε...τωρα στα λιμανακια η ζ4 εχανε χρονο δυστυχως συνεχεια τα ηλεκτρονικα βοηθηματα επαιρναν φωτια...πραγματικα το χ3 λιγες εως ελαχιστες φορες ειχαν ενεργοποιηθει τα ηλεκτρονικα...καντε ενα τεστ ντραιβ αλλιως δεν μπορω να σας πεισω...
οσο για την cayenne και την χ5 επειδη τα ξερω τα αυτοκινητα και στο παρατσακ ο πατερας μου δεν πηρε ενα απο αυτα ως λατρης του 4χ4 σας πληροφορω οτι με το πακετο αναρτησης που εχει ψηλονοντας και χαμηλονοντας γινεται ανγωριστο το αμαξι....εχω πολυ μεγαλη εμπιστοσυνη στα suv οσο περιεργο κι αν φαινεται αυτο...πιστεψτε με ειδικα η νεα χ5,χ6 και η cayenne μπορουν να γινουν πολυ πιο σπορ απο πολυ χαμηλοτερα οταν με την καταλληλη ρυθμιση της αναρτησης παυουν οι κλισεις στις στροφες...μια δοκιμη μονο παιδια και θα καταλαβετε τι αμαξαρες ειναι...
-
Εχω ενα Νισσαν Πριμερα του 1995 2.000 κυβικα στεισον.
Θελω να αλλαξω τους λαμπτηρες μπροστα, μου φαινοναται οτι δεν εχουν καλη αποδοση. πως μπορω να μαθω τι ειδους λαμπτηρες παιρνει το αμαξι;;;; -
QsisVTS η Cayman έχει πλέον μπλοκέ.
Αν σε ενδιαφέρει το θέμα Porsche VS Nissan στο Ring, διάβασε το άρθρο που έχει το Drivers Republic επί του θέματος..
-
Παρακολουθω και εγω το post απο την αρχη.
Στο τελος δειχνει λιγο να ξεφευγει το θεμα.
Ειναι παντως μια απο τις λιγες φορες που διαβαζω απο καποιον πραγματα
με τα οποια συμφωνω απολυτως (xristaras).
Οσο για την boxster που αναφερθηκε, ενω ειναι ενα πολυ
ισορροπημενο, καλοζυγισμενο και ευχαριστο αυτοκινητο για ολες
τις στιγμες, ισως μετα απο ενα συντομο χρονικο διαστημα ευλογα να αναζητησει
καποιος περισσοτερη δυναμη (απο την απλη που ειναι πιο κοντα σε κοστος με 350Z)
κατι που στην περιπτωση του z αυτη η πιθανοτητα μαλλον θα ειναι πολυ μικροτερη να
συμβει...
Επισης δεν θα πρεπει να ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι αλλα
και οδηγοι αγωνων σε επαφη τους με 350Z εχουν χαρακτηριστικα πει οτι τους
προσφερει δοσεις αδρεναλινης και ευχαριστησης αντιστοιχες με κατασκευες
που κοστιζουν περιπου τα διπλασια χρηματα...
Φανταζομαι οτι η τοποθετηση αυτη δινει και μια εικονα για την προτιμηση μου στο διλλημα
του topic. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
QsisVTS η Cayman έχει πλέον μπλοκέ.Αν σε ενδιαφέρει το θέμα Porsche VS Nissan στο Ring, διάβασε το άρθρο που έχει το Drivers Republic επί του θέματος..
ωραιο αρθρο..βεβαια η ολη συγκριση θα ηταν σωστο να γινεται με τη turbo απο αποψη προδιαγραφων
-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
Εχω ενα Νισσαν Πριμερα του 1995 2.000 κυβικα στεισον.
Θελω να αλλαξω τους λαμπτηρες μπροστα, μου φαινοναται οτι δεν εχουν καλη αποδοση. πως μπορω να μαθω τι ειδους λαμπτηρες παιρνει το αμαξι;;;;Να τους βγαλεις και να δεις τι γραφουν επανω,Η1 Η4 Η7 .Απο το http://www.powerbulbs.com/bulb_finder.asp μαλλον φορας Η4.
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
..τωρα στα λιμανακια η ζ4 εχανε χρονο δυστυχως συνεχεια τα ηλεκτρονικα βοηθηματα επαιρναν φωτια...πραγματικα το χ3 λιγες εως ελαχιστες φορες ειχαν ενεργοποιηθει τα ηλεκτρονικα...Α!! εσύ ήσουνα λοιπόν στα λιμανακια με την χ3 που με καθυστερούσες (βιαζόμουν λίγο) μάλιστα είχα μονίμως το φλας ανοικτό και σου έκανα σινιάλο με τα φώτα μερικές φορές να κάνεις στην άκρη αλλά εσύ τίποτα.....!!!! *
- Το παραπάνω κείμενο δεν στηρίζετε σε πραγματικά γεγονότα.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
θα χρειαστείς πολλά turbo boost και γάτζους για να καταφέρεις να ανοίξεις λίγη απόσταση με το S3 σου απο τέτοια 'πακέτα'.δε θελω να ξανανοιξω τσακωμους(τωρα ομως προσεξα αυτο το σημειο), αλλα οταν λες 'τετοια πακετα' εννοεις πχ Χ5 4.8,cayenne s κτλ ???
δεν ξερω αν το ξερεις αγαπητε, αλλα το μονο suv που με περναει στην ευθεια ειναι η cayenne turbo(τα αλλα ουτε καν...)...
οσο για τις στροφες(και την ελληνικη ασφαλτο) ειμαι και γω τετρακινητος αν ξεχασες και δε γερνω σα φορτηγο,ουτε μου εβαλαν τετρακινηση με σκοπο να πηγαινω σε χωματοδρομους...προφανως εσυ δεν καταλαβαινεις για τι μιλας και ειναι κριμα, γιατι απ ότι εχω αντιληφθει εχεις οδηγησει πολλα(και σωστα) πραγματα, παρολα αυτα μου λες επιχειρηματα που θα ακουγα απο παιδι λυκειου...νομιζεις οτι ενα s3 ή μια z4 3λιτρη ειναι 1400αρακια που θα τα καταπιουν τα μεγαλα και κακα suv....
τεσπα....
-
αδερφέ δεν επιμένω. ειδικά με κάποιον που μιλάει για κάτι που ΝΟΜΙΖΕΙ και όχι για κατι που έχει δει απο μόνος του.
κριμα κ καμιά φορα βάλε λιγο νερό στο κρασί σου. κράτα μια πισινή, ποτέ δνε ξέρεις.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα χρειαστείς πολλά turbo boost και γάτζους για να καταφέρεις να ανοίξεις λίγη απόσταση με το S3 σου απο τέτοια 'πακέτα'.
δε θελω να ξανανοιξω τσακωμους(τωρα ομως προσεξα αυτο το σημειο), αλλα οταν λες 'τετοια πακετα' εννοεις πχ Χ5 4.8,cayenne s κτλ ???
δεν ξερω αν το ξερεις αγαπητε, αλλα το μονο suv που με περναει στην ευθεια ειναι η cayenne turbo(τα αλλα ουτε καν...)...
οσο για τις στροφες(και την ελληνικη ασφαλτο) ειμαι και γω τετρακινητος αν ξεχασες και δε γερνω σα φορτηγο,ουτε μου εβαλαν τετρακινηση με σκοπο να πηγαινω σε χωματοδρομους...προφανως εσυ δεν καταλαβαινεις για τι μιλας και ειναι κριμα, γιατι απ ότι εχω αντιληφθει εχεις οδηγησει πολλα(και σωστα) πραγματα, παρολα αυτα μου λες επιχειρηματα που θα ακουγα απο παιδι λυκειου...νομιζεις οτι ενα s3 ή μια z4 3λιτρη ειναι 1400αρακια που θα τα καταπιουν τα μεγαλα και κακα suv....
τεσπα....
Σε γενικες γραμμες συμφωνω και εγω οτι τα μεγαλα SUV δεν καταπινουν
ενα τονωμενο S3 ή μια 3λιτρη Z4.
Μην το θεωρεις απολυτως δεδομενο ομως...
Σου εχει τυχει ποτε ML63AMG? Range sport supercharged με αναρτηση στο χαμηλοτερο επιπεδο? Cayenne Turbo με αεραναρτηση επισης στο χαμηλοτερο επιπεδο?
Αν στα παραπανω SUV οι οδηγοι τους ξερουν πεντε πραγματα και δεν φοβουνται να τα 'τοποθετησουν' τα αποτελεσματα μπορει να ειναι λιγο διαφορετικα απο αυτα που περιμενεις... -
ρε συ μη το ανακυκλωνουμε το ζητημα, δεν εχει νοημα...αν καποιος οδηγος ειναι παρα πολυ ικανος μπορει και με punto gt να με κανει σκονη..δεν εχει να λεει κατι αυτο, αλλα σε γενικες γραμμες αυτα τα αυτοκινητα(suv) δεν εχουν φτιαχτει για αυτη τη δουλεια και δεν εχουν τετοιο προσανατολισμο...
μπορει καποια απο αυτα να πλησιαζουν σε συμπεριφορα τα κανονικα αυτοκινητα,ομως δεν ειναι το ιδιο..
επισης παρα τα τερατωδη αλογα τους,τα περισσοτερα απο αυτα δεν ειναι ουτε και στην ευθεια τοσο γρηγορα(οσο θα περιμενε καποιος,μην ακους 300,400 αλογα και εντυπωσιαζεσαι)..τελος οταν κατι ζυγιζει πανω απο δυο τονους,οπως και να το κανουμε εχει θεματα στον τομεα στριψιμο...
εδω εγω με 1,5 τονο και νιωθω παρα πολυ το βαρος αυτο στη στροφη...ποσο μαλλον οταν εισαι και υπερυψωμενος!!!καποιοι εχουν κανει πολυ καλη δουλεια στα suv,συμφωνοι,αλλα δεν παυουν να ειναι suv.
αν θες παντως να σου κανω ενα διαφορετικο συνειρμο με το θεμα βαρους,σκεψου οτι παρα τα επιπλεον αλογα της,αλλα και το αδιαμφισβητητα σπορ στησιμο της, μια Μ5 γενικα γυρναει πιο αργα σε πιστες απο μια Μ3 και με τη Μ6 κανει σχεδον ταυτοχρονους χρονους...
το RS6(station μονο μεχρι στιγμης) παρα τα πολυ περισσοτερα αλογα του δεν καταφερνει να ξεπερασει ιδιαιτερα μια M5 σενταν,ακριβως για τον ιδιο λογο,το βαρος...μπορω να σου λεω παραδειγματα αυτοκινητων με πολλα αλογα τα οποια χανουν απο ελαφρυτερα μεχρι αυριο το πρωι,βαζοντας σου μονο σπορ αυτοκινητα και φτανοντας μεχρι και τη veyron!!!
αμα βαλω στο παιχνιδι λοιπον βαρια και ψηλα suv,νομιζω οτι τα συμπερασματα βγαινουν αυτοματα..
κραταω μονο μια πισινη για το cayene turbo το οποιο στην ευθεια ειναι διαβολικα γρηγορο,αλλα ολα τα αλλα που μου λες δλδ X5,cayenne s,range rover sport.. τα χω δει να τρεχουν, τα εχω ανοιξει μαζι τους και σου το λεω απο πρωτο χερι οτι δεν εχουν ελπιδα..αν τωρα τα οδηγα καποιος τρομερος χερας να θα μου ριξει αλλα σιγουρα(γιατι τρομερος χερας δεν ειμαι) θα μπορουσε ομως να μου ριξει περισσοτερο με ενα αυτοκινητο σαν το δικο μου..
δε σου λεω οτι δε γινεται,απλα λεω οτι ειναι υπερανθρωπο και ξεφευγει απο τις ικανοτητες του αυτοκινητου πηγαινοντας αποκλειστικα και μονο στις ενδεχομενες τρομερες ικανοτητες καποιου οδηγου.. -
Ρε συ, πολυ σοβαρα τα παιρνεις τα πραματα...
Αφου το ξερεις οτι τα Χ5 ετοιμαζονται να φορεσουν τα νεα μοτερ..και μετα θα βαζουν στο ψωμι τους για βουτυρο πισωκινητα ατμοσφαιρικα bimmers και για μαρμελαδα πολλους κυκλους μαζι με S η χωρις...
-
Αμα βγεί ο ήλιος από τη δύση αύριο πρωί μπορεί ...
Τα όποια ΧχΜ, Τσεγιεν Τουρμπο, Q7 και άλλα τέτοια άχρηστα οχήματα τρώνε ήδη απίστευτες φάπες από κουλάδια (φανταστείτε τι μπουκέτα θα τρώνε από χεράδες δηλαδή) τα οποία οδηγούν Έβο ή S3 Stage II ή και ακόμη Cupra Stage III ( ). Το αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και με κάθε νέο μεγαλόσωμο φρούτο που θα βλέπουμε για χάρη των νεόπλουτων (κατά κύριο λόγο αλλά και άλλα 'θύματα' του σύγχρονου marketing) ή απλά όποιον θέλει ένα μεγάλο αυτοκίνητο (για να το πω κομψά).
O Νεύτωνας δεν ήταν κανας μ@λακάς. Ότι είπε εξακολουθεί να ισχύει. Ο Όγκος, το ΒΑΡΟΣ και το υψηλό κέντρο βάρους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κρυφτεί πίσω από άλογα και ενεργητικές αναρτήσεις. Σαν να προσπαθείς να κρύψεις ελέφαντα πίσω από παπαρούνα...
Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια και το ΤΤS που αναφέρθηκε σε αυτό το θρεντ, μπουκέτα ρίχνει και αυτό στους δεινόσαυρους ...
Nissan 350Z Vs AUDI TT