-
ΚΤΕΟ;;;;;
Λέω να μη περάσω , ζητάνε μ........!!!!!!!!!!!!! -
Θα με συγχωρεσετε που δεν εχω χρονο να διαβασω τις προηγουμενες 30 σελιδες, για μια απλη απορια που εχω?
Καθε ποτε πρεπει να περνουν κτεο τα αυτοκινητα ΙΧ μας?
Προσφατα μου ειπαν απο κτεο οτι ολα(ανεξαρτητως πινακιδας-αθηνα/επαρχια) καθε 4 χρονια.Πηγα το αμαξι μου, περασε κτεο, αλλα δεν εγραψαν πανω στην αδεια ποτε πρεπει να ξαναπερασει.
Τελικα ειναι γενικα για τα ΙΧ καθε 4 χρονια, ειναι μονο για την πρωτη φορα στο 4ο ετος και επειτα συχνοτερα(καθε ποτε?), ή ισχύει κατι αλλο?
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Θα με συγχωρεσετε που δεν εχω χρονο να διαβασω τις προηγουμενες 30 σελιδες, για μια απλη απορια που εχω?Καθε ποτε πρεπει να περνουν κτεο τα αυτοκινητα ΙΧ μας?
Προσφατα μου ειπαν απο κτεο οτι ολα(ανεξαρτητως πινακιδας-αθηνα/επαρχια) καθε 4 χρονια.Πηγα το αμαξι μου, περασε κτεο, αλλα δεν εγραψαν πανω στην αδεια ποτε πρεπει να ξαναπερασει.
Τελικα ειναι γενικα για τα ΙΧ καθε 4 χρονια, ειναι μονο για την πρωτη φορα στο 4ο ετος και επειτα συχνοτερα(καθε ποτε?), ή ισχύει κατι αλλο?
Πλέον είναι στα 4 χρόνια η πρώτη επίσκεψη και στη συνέχεια ανά δύο χρόνια.
-
Κοίτα και στο αυτοκολλητάκι που σου έβαλαν στην πινακίδα.
-
Μπορεί κάποιος Mod να φέρει εδώ τα post μου σχετιζονται με ΚΤΕΟ?
viewtopic.php?f=6&t=36933
Τι γίνεται με το ΚΤΕΟ στα νησιά? Δουλέυουν ή οχι?
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Θα με συγχωρεσετε που δεν εχω χρονο να διαβασω τις προηγουμενες 30 σελιδες, για μια απλη απορια που εχω?Καθε ποτε πρεπει να περνουν κτεο τα αυτοκινητα ΙΧ μας?
Προσφατα μου ειπαν απο κτεο οτι ολα(ανεξαρτητως πινακιδας-αθηνα/επαρχια) καθε 4 χρονια.http://www.auteco.gr/site/index.php?opt ... id=0&lang=
-
Πέρασα σήμερα κι εγώ από το ΙΚΤΕΟ της Auteco στην Λ. Κηφισού κ Πειραιώς.Πήγα ακριβώς στην ώρα του ραντεβού και με βάλαν μέσα σχεδόν αμέσως. Εξυπηρέτηση από την κοπέλα της υποδοχής-ταμείου, τυπικά καλή...Κόστος 45 ευρώ. Μέχρι πριν κανά μήνα νομίζω διαφημίζανε στα 40 ευρώ
Το οξύμωρο είναι ότι με το καλημέρα μου δώσανε ένα στατιστικού χαρακτήρα έντυπο για συμπλήρωση σχετικά με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της επιχείρησής τους, προτού καν αρχίσει η διαδικασία ελέγχου
Στα του ελέγχου τώρα, ανέλαβε τον έλεγχο μια κοπέλα (o tempora o mores ) την οποία έκπληκτος παρακολούθησα μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά να έχει οδηγήσει το αμάξι στο πάρκιν της εξόδου, και καλά ελεγμένο Ειδικά η διαδικασία της ράμπας δεν πρέπει να κράτησε ούτε 1 λεπτό ενώ απορώ πως ακριβώς έλεγξαν την ευθυγράμμιση...
Σε περίπου 15 λεπτά από την ώρα άφιξής μου στο ΙΚΤΕΟ, η ανωτέρω κοπέλα με φώναξε για να μου πει το αποτέλεσμα του ελέγχου και με χαμογελαστό υφάκι μου λέει, εντάξει κύριε, το αμάξι σας είναι σε πάρα πολύ κατάσταση..Θα σας ξαναδούμε σε 2 χρόνια, και μου δίνει το φύλλο μετρήσεων...
Το θέμα είναι ότι κοιτάζοντας το εκτυπωμένο χαρτί είδα ότι στα στοιχεία ελέγχου αναγραφόταν η φράση ...Δευτερεύουσες Ελλείψεις, και στο σχετικό πεδίο υπήρχαν 2 σημειωμένες ελλείψεις:
1ο Διακύμανση δυνάμεων πέδησης πάνω από 10% και κάτω από 20% (για τον οπίσθιο άξονα)
και 2ο, Αποσβεστήρες κραδασμών (αμορτισέρ) οπίσθιου άξονα διαφορά απόδοσης (20,37%).Ερώτηση, έστω ότι όντως ισχύουν αυτά...Με βάση τα όσα γράφει στο πίσω μέρος του δελτίου ελέγχου, οφείλω και καλά να αποκαταστήσω τις όποιες διακυμάνεις ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;
Και εν πάση περιπτώσει, αν όντως υπήρξαν προβλήματα στις μετρήσεις, γιατί η κοπέλα που με ενημέρωσε (τρομάρα της) δεν είπε λέξη περί αυτών, ούτε φυσικά μου ενέφερε το παραμικρό περί υποχρέωσής μου αποκατάστασης κλπ;
Όσο για τον πυροσβεστήρα που ανέφερα σε άλλο topic, εννοείται ότι ούτε που ανοίχθηκε ο χώρος αποσκευών -
Σημερα περασε και η Xsara μου στο ιδιο ακριβως ιδιωτικο ΚΤΕΟ που αναφερεται απο πανω με το ιδιο ακριβως κοστος...Βεβαια δεν το περασα εγω αλλα εστειλα τον αδερφο μου οποτε δεν μπορω να επεκταθω σε τοσες λεπτομερειες...Χμμμ θα τον ρωτησω και θα σου πω αργοτερα ...
Ωπ διορθωση! Στην Αuteco περασε κι εμενα αλλα στην Καβαλας... Ακυρο!
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Το θέμα είναι ότι κοιτάζοντας το εκτυπωμένο χαρτί είδα ότι στα στοιχεία ελέγχου αναγραφόταν η φράση ...Δευτερεύουσες Ελλείψεις, και στο σχετικό πεδίο υπήρχαν 2 σημειωμένες ελλείψεις:
1ο Διακύμανση δυνάμεων πέδησης πάνω από 10% και κάτω από 20% (για τον οπίσθιο άξονα)
και 2ο, Αποσβεστήρες κραδασμών (αμορτισέρ) οπίσθιου άξονα διαφορά απόδοσης (20,37%).Ερώτηση, έστω ότι όντως ισχύουν αυτά...Με βάση τα όσα γράφει στο πίσω μέρος του δελτίου ελέγχου, οφείλω και καλά να αποκαταστήσω τις όποιες διακυμάνεις ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;
Και εν πάση περιπτώσει, αν όντως υπήρξαν προβλήματα στις μετρήσεις, γιατί η κοπέλα που με ενημέρωσε (τρομάρα της) δεν είπε λέξη περί αυτών, ούτε φυσικά μου ενέφερε το παραμικρό περί υποχρέωσής μου αποκατάστασης κλπ;
Όσο για τον πυροσβεστήρα που ανέφερα σε άλλο topic, εννοείται ότι ούτε που ανοίχθηκε ο χώρος αποσκευώνΤα καλα των δημοσιων Κτεο δηλαδη.Ετσι γραφουν και εκει,μαλλον απλα για να λενε οτι κατι βρηκαν.
Μην ανησυχεις,αφου σου ειπε σε δυο χρονια εισαι ενταξει. -
Οι τεχνικές ελλείψεις περνάνε αυτόματα από το μηχάνημα στην εκτύπωση στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ οπότε δεν υπάρχει θέμα κακόβουλου υπαλλήλου κλπ. Απλά α) ήταν δευτερεύουσες και β) οχι τόσο σημαντικές. Μπορείς να ενημερώσεις το συνεργείο σου παρόλα αυτα και να τις ελέγξεις αν και ειδικά για τα αμορτισέρ δεν νομίζω οτι υπάρχει καν λόγος να ασχοληθείς.
-
Στα αμορτισέρ με τόση μεγάλη διαφορά πίσω θεωρώ ότι κάποιο είναι στα τελευταία του. Για τα φρένα το ~10%~20% διαφορά στην πέδηση δεν είναι ότι καλύτερο.
-
προς τους mod
δεν ξέρω αν υπάρχει πάλι το ίδιο θέμα,αν υπάρχει παρακαλώ μεταφερτετο.
σήμερα εξυπηρέτησα ένα φίλο και του πέρασα κτεο ένα κορολα στο ελληνικό,παιδιά ήταν η ΞΕΦΤΙΛΑ.
άπλα πήγα για να πληρώσω το παράβολο,να κάνω ένα πέρασμα πάνω από τον λακο και να βγω από την άλλη,ούτε το νούμερο πλαισίου δεν έλεγξαν οι αλήτες.
όσο για το σήμα οτι το αυτοκίνητο ελεγχθεί,έκαναν τον κόπο και το κόλλησαν
καλά που το αυτοκίνητο είναι σωστό.
(αν ήταν εκεί ο G60 σίγουρα θα τους πλάκωνε στις κλοτσιές.) -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πέρασα σήμερα κι εγώ από το ΙΚΤΕΟ της Auteco στην Λ. Κηφισού κ Πειραιώς.Πήγα ακριβώς στην ώρα του ραντεβού και με βάλαν μέσα σχεδόν αμέσως. Εξυπηρέτηση από την κοπέλα της υποδοχής-ταμείου, τυπικά καλή...Κόστος 45 ευρώ. Μέχρι πριν κανά μήνα νομίζω διαφημίζανε στα 40 ευρώΚαι να φανταστείς ότι διαφημιζόντουσαν σαν το φτηνότερο κτέο!Πιο φτηνό και από το δημόσιο!!!
Το οξύμωρο είναι ότι με το καλημέρα μου δώσανε ένα στατιστικού χαρακτήρα έντυπο για συμπλήρωση σχετικά με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της επιχείρησής τους, προτού καν αρχίσει η διαδικασία ελέγχου
Είναι για να ανεβάσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν!!!!
Στα του ελέγχου τώρα, ανέλαβε τον έλεγχο μια κοπέλα (o tempora o mores ) την οποία έκπληκτος παρακολούθησα μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά να έχει οδηγήσει το αμάξι στο πάρκιν της εξόδου, και καλά ελεγμένο Ειδικά η διαδικασία της ράμπας δεν πρέπει να κράτησε ούτε 1 λεπτό ενώ απορώ πως ακριβώς έλεγξαν την ευθυγράμμιση...
Με το μάτι γίνονται όλα όπως στο δημόσιο...Τουλάχιστον οι τύποι εκεί δεν σε κοροιδεύουν.Ξέρεις πως λειτουργούν και πας και κάνεις την δουλειά σου
Σε περίπου 15 λεπτά από την ώρα άφιξής μου στο ΙΚΤΕΟ, η ανωτέρω κοπέλα με φώναξε για να μου πει το αποτέλεσμα του ελέγχου και με χαμογελαστό υφάκι μου λέει, εντάξει κύριε, το αμάξι σας είναι σε πάρα πολύ κατάσταση..Θα σας ξαναδούμε σε 2 χρόνια, και μου δίνει το φύλλο μετρήσεων...
Έεεεεετσι!Ανεβάζουμε τις τιμές και ρίχνουμε την ποιότητα!!!! Για αυτό σου έδωσε το έντυπο στην αρχή για να μην προλάβεις να γράψεις αυτά που γράφεις εδώ και τους κάψεις!!!
Και εν πάση περιπτώσει, αν όντως υπήρξαν προβλήματα στις μετρήσεις, γιατί η κοπέλα που με ενημέρωσε (τρομάρα της) δεν είπε λέξη περί αυτών, ούτε φυσικά μου ενέφερε το παραμικρό περί υποχρέωσής μου αποκατάστασης κλπ;Ευτυχώς που οι μετρήσεις περνιούνται αυτόματα γιατί αλλιώς δεν θα είχες δει τίποτα!Αλλά και πάλι και τι έγινε αν σου κόψει κανένα αμορτισερ στο δρόμο ή μείνεις χωρίς φρένα?Θα τα πούμε σε δύο χρόνια να ξαναπάρουμε τα λεφτά....
Όσο για τον πυροσβεστήρα που ανέφερα σε άλλο topic, εννοείται ότι ούτε που ανοίχθηκε ο χώρος αποσκευών
Εεε αν έβλεπε και τον πυροσβεστήρα θα έκανε 16 λεπτά
-
Πέρα από την πλάκα πάντως είναι κρίμα να βλέπουμε να ξεπέφτουν θεσμοί όπως του κτέο. Και καλά το δημόσιο είναι δημόσιο το ιδιωτικό είναι σχετικά καινούργιο πρόλαβε κιόλας να διαφθαρεί?Δεν λέω επιχείρηση είναι και πρέπει να έχει και μία κερδοφορία τουλάχιστον ας γίνεται σωστή δουλειά!!!!Δεν είναι όλοι οι οδηγοί αδιάφοροι για την κατάσταση του αυτοκινήτου τους...Εμένα δεν με πειράζει να δίνω κάθε 2 χρόνια 50 ευρώ και να περιμένω 30 λεπτά για να κάνω έλεγχο το αμάξι μου και να ελέγχω ταυτόχρονα και το συνεργείο μου. Και πρόβλημα να έχει σιγά τα αυγά πάω και το φτιάχνω...Κρίμα πάντως γιατί βλέπουμε να πέφτουν λεφτά σε όμορφα κτίρια και σε διαφημίσεις και πινακίδες αλλά όχι σε ποιότητα...Στο τέλος θα καταλήξουμε πάλι στα δημόσια.Και εκεί με τόση πεσμένη δουλειά που έχουν πάλι σε 30 λεπτά ξεμπερδεύεις...Τουλάχιστον χωρίς κοροιδία...
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
σήμερα εξυπηρέτησα ένα φίλο και του πέρασα κτεο ένα κορολα στο ελληνικό,παιδιά ήταν η ΞΕΦΤΙΛΑ.
άπλα πήγα για να πληρώσω το παράβολο,να κάνω ένα πέρασμα πάνω από τον λακο και να βγω από την άλλη,ούτε το νούμερο πλαισίου δεν έλεγξαν οι αλήτες.
όσο για το σήμα οτι το αυτοκίνητο ελεγχθεί,έκαναν τον κόπο και το κόλλησαν
καλά που το αυτοκίνητο είναι σωστό.
(αν ήταν εκεί ο G60 σίγουρα θα τους πλάκωνε στις κλοτσιές.)Κατά τ' άλλα ευτυχώς που υπάρχει ο θεσμός των ΚΤΕΟ έτσι όπως υφίσταται σήμερα και δε βγαίνουν 'δολοφόνοι' στους δρόμους...
-
Στην auteco έχω εξυπηρετηθεί και εγώ αρκετές φορές για ΚΤΕΟ & κάρτα καυσαερίων και θα έλεγα πλέον ότι αποτελλώ πιστό πελάτη της έπειτα από αυτά που βίωσα σε άλλα δημόσια και 'επώνυμα' Ιδιωτικά..... ΚΤΕΟ παλιότερα . Τα δεδομένα που αναφέρονται παραπάνω φαίνονται εξωπραγματικά και απίθανα τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη εταιρία.
Ωστόσο πάντα μπορεί ένας υπάλληλος είχε 'στραβή' ημέρα και δεν εξυπηρέτησαι σωστά, αυτά άλλωστε συμβαίνουν παντού, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί ότι υπάρχουν οι προιστάμενοι των ΚΤΕΟ που διαχειρίζονται τη λειτουργία τους καθώς και διαδικασίες, όπως τα αριθμημένα έντυπα, παραπόνων - ενστάσεων προς τη διοίκηση για αυτόν ακριβώς το λόγο, και καλό είναι να χρησιμοποιούνται κύριοι 'συνάδελφοι' οδηγοί.....αν πιστεύετε ότι σίγουρα δεν εξυπηρετειθήκατε σωστά.
Πάντως σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι με τον τρόπο που λειτουργούν έχουν αναβαθμίσει το θεσμό ΚΤΕΟ σε επίπεδο προτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.Πρόσφατα μου έστειλαν ενημερωτική επιστολή με τα νέα οικονομικά προγράμματα τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ και κάρτας καυσαερίων που σχεδίασαν, όπου και έπειτα από έρευνα πιστεύω ανεπιφύλακτα ότι παραμένει το οικονομικότερο και ποιοτικότερο ΚΤΕΟ .
Στην τελευταία μου επίσκεψη μάλιστα πήγα για κάρτα καυσαερίων όπου μόνο με 10€ εκτός από έλεγχο καυσαερίων μου έλεγξαν ΔΩΡΕΑΝ και σύγκλιση -ανάρτηση - φρένα, παραδίδοντας μου το σχετικό επίσημο πιστοποιητικό, δεδομένο πολύ χρήσιμο και μοναδικό για την Ελλάδα. Τώρα, αν ήταν ξεπέτα δεν θα έκαναν όλο τον παραπάνω έλεγχο σε 20', αλλά σε 5' ίσως και λιγότερο ή εξ ' αποστάσεως όπως γίνεται σε άλλα γειτονικά - πολύ κοντινά ΚΤΕΟ, μένω στην περιοχή και γνωρίζω πολύ καλά τι παίζει... -
den xero ti lete eseis, pantos ego exo na to leo gia tin auteco.
eixa paei ston renth prin 3 xronia kai edosa 20 euro davatziliki giati eixa allaxei moter.
sthn auteco me exipiretisan kai moy eipan oti afou to moter poy evala einai pali 1600 cc den exo kanena provlima.
oi alloi giati mou ta piran ? IKTEO to ena IKTEO kai to allo.
mallon kapoia douleyoun opos ta kratika !STRLETAKIAS
Εμεις λεμε οτι πρεπει να γραφεις στα ελληνικα γιατι τα greeklish απαγορευονται.
Μοντ Bill33 -
Τί moter φοράς τώρα και τί γράφει η άδεια στο πεδίο του αριθμού κινητήρα?
-
Αν δε κάνω λάθος, απο τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο περάσει ΚΤΕΟ πρέπει να περνάει κάθε 2 χρόνια, σωστά?
Κανονικά πρέπει να περάσει το ατοκίνητό μου κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα αλλά δε βρίσκω πουθενά το χαρτί απο το προηγούμενο έλενγχο (ειχε γίνει σε δημόσιο ΚΤΕΟ). Υπάρχει τρόπος να βρω πότε ξαναπερνάει? Ισως απο το ταμπελάκι στη πινακίδα (αλλά δε ξέρω πως να το 'διαβάσω'..).Ευχαριστώ
-
Το αυτοκολλητάκι στην πινακίδα γράφει στο κέντρο το έτος επανέλεγχου (π.χ. 09) και είναι κολλημένο έτσι ώστε το νούμερο στο πάνω μέρος του να δείχνει το μήνα επανέλεγχου.
Η εξυπηρέτηση στα ιδιωτικά κτέο είναι εξαιρετική. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με των κρατικών. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάς σε κρατικό. Παιρνεις τηλ, κλείνεις ραντεβού (και Σάββατο) και σε μισή ώρα είσαι έτοιμος.
ΚΤΕΟ -Πότε?