-
Ο χρήστης kostasfz6 έγραψε:
Ευχαριστώ φίλε μου,με βοήθησες πολύ...Θα πάω στο site της KTEOHellas να τσεκάρω!Μόλις έχω νεότερα θα γράψω..Ακούω πως είναι τρελή εμπειρία το κτέο, σύμφωνα και με αυτά που δίαβασα στο link που μου έστειλεςΜπα, αν είναι ΟΚ το αμάξι σου, έχεις ξεμπλέξει αμέσως και χωρίς να πολυεξετάζουν... Τώρα με τα ιδιωτικά, η ολη διαδικασία είναι ταχύτατη.
Μην σε ανησυχει. -
Καλημέρα! Πήρα χθες τηλέφωνο στα ιδιωτικά κτέο της KTEOHEllas και έκλεισα ραντεβού για σήμερα στον Πειραιά. Εντυπωσιάστικα, εκεί που περίμενα να μου πει να κλείσω ραντεβού για δυό μέρες μετά που είπε πως μπορούσα να το πάω και άμμεσα! Κλείνω το τηλέφωνο δηλαδη και πάω ένα πράγμα. Και αυτό διότι μου εξήγησε πως είμαι εκπρόθεσμος (+36€) και οτι καλό θα ήταν να το περάσω όσο πιο γρήγορα μπορώ για να μην έχω πρόβλημα με την τροχαία!Το ξέρατε πως μπορούν να σου πάρουν και τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος συν το χρηματικό πρόστιμο?Μπράβο τους πάντως για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση που κάνουν ακόμα και από το τηλέφωνο.Μου εξήγησε και πως να πάω στο κτέο από το σπίτι μου(!!!!).Ευτυχώς γιατί το 50 στην Πειραιώς που είναι το κτέο είχα την εντύπωση πως ήταν προς Αθήνα μεριά και όχι προς Πειραιά!Άψογοι!Μην λέω βέβαια πολλά μέχρι το απόγευμα που είναι το ραντεβού...Θα επιστρέψω με νεότερα!
-
viewtopic.php?f=5&t=9653&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF+%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD+%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%9F'
-
5:30 είχα ραντεβού για κτέο στο ιδιωτικό της Autovision στην Πειραιώς 50.Το βρήκα σχετικά εύκολα, ούτως η άλλως ένα κτέο είναι πάνω στην Πειραιώς, αλλά βοήθησαν πολύ και οι πληροφοριακές ταμπέλες.Έφτασα 5:20 στη πύλη, έδωσα τα στοιχεία μου στον υπάλληλο εκεί και αφού προχώρησα το αμάξι μου στην είσοδο του ελέγχου το παρέλαβε ο ελεγκτής και πέρασα να αφήσω τα χαρτιά μου στην γραμματεία.Άνετοι χώροι,καθαροί(!),μουσική-τηλεόραση,ευχάριστο περιβάλλον και πολύ ωραίες κοπέλες στη γραμματεία!!!Τρελάθηκα.Έψαχνα να βρω τρόπο να ξαναέρθω...Πήρα μια πορτοκαλάδα από τον αυτόματο πωλητή και χάζευα από τα μεγάλα τζάμια (στυλ ενυδρείου) την πρόοδο του ελέγχου.Δεν κατάλαβα και πολλά μιας και όλες οι γραμμές (4 ) είναι αυτόματες.Αυτό που πρόσεξα όμως είναι πως στα μηχανήματα ελέγχθηκάν τα πάντα.Στο τέλος του ελέγχου ήρθε ο ελεγκτής με το δελτίο μου και μου έδωσε αναφορά για την κατάσταση του αυτοκινήτου μου.Ευγενικότατος και πρόθυμος να μου απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του έκανα.Μου εξήγησε τί μετράει κάθε μηχάνημα ξεχωριστά αλλά και την προσέχουν στον οπτικό έλεγχο στο λάκκο!Μου έδωσε συμβουλές του στυλ, τα λάστιχα μετά το καλοκαίρι θα χρειαστούν άλλαγμα και αφού με ευχαρίστησε μου έδωσε το δελτίο με τις αναλυτικές μετρήσεις μηχανογραφημένες και με παρέπεμψε στο ταμείο.Αφού πλήρωσα η κοπέλα εκεί τακτοποίησε όλα τα χαρτιά μου σε ένα πρακτικότατο folder και αφού με ευχαρίστησε πήγα να παραλάβω το αμάξι μου.Το ρολόι μου εκείνη την στιγμή έδειχνε 5 και 55. Απίστευτο! Δεν έχω πάει σε δημόσιο να δω εκεί τι γίνεται και να σας πω την αλήθεια ούτε και πρόκειται...Έμεινα 100% ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που μου πρόσφεραν και με έκαναν να πιστέψω πως ο τεχνικός έλεγχος δεν είναι αγγαρεία αλλά must και είναι υπόθεση μισής ώρας σε πολύ λογική τιμή.Αν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες ιδιωτικοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο και παρέχουν τις ίδιες αξιόπιστες και υψηλές υπηρεσίες τότε σίγουρα θα πάμε λίγο πιο μπροστά από ότι είμαστε τώρα.Αξίζει πάντως να τα προτιμήσετε.Σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που μου έδωσαν η Autovision έχει 4 κτέο στην Αττική: στο Μενίδι,στη Βάρη,στο Πειραιά και στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής. Προτιμήστε τα από το δημόσιο της δωροδοκίας,της ταλαιπωρείας,της ασχετοσύνης και της μαγκιάς.
-
Eω παει 4 φορες στην Αγ. Παρασκευη.Αριστες εντυπωσεις ,ολα πολυ καλα και οργανωμενα .Μπραβο τους.
Ιδιαιτερη μνεια για την ευγενεια ολων των εργαζομενων!Κατι που σπανιζει... -
Γιατί δεν συγχωνεύονται τα 2 θέματα για ΚΤΕΟ;
Στην Πειραιώς 50 πήγα κι εγώ πρώτη φορά (την προηγούμενη είχα πάει στο ΙΚΤΕΟ στου Ρέντη). Πολύ οργανωμένο, ζήτημα να έκανα μισή ώρα. Με ειδοποίησαν μάλιστα την παραμονή για το ραντεβού με SMS.
-
Με sms με ειδοποίησαν και εμένα μιά μέρα πριν...Για αυτό σας λέω οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ μπροστά...
-
Πλησιάζει και εμένα ο καιρός για κτέο!Αξίζουν πράγματι αυτά τα ιδιωτικά?Έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για την Autovision αλλά όσες φορές πέρασα 'απροβλημάτιστα' ήταν από το δημόσιο.Δεν λέω να γίνεται έλεγχος αλλά μην ταλαιπωρούμαστε πήγαινε-έλα...Δεν ξέρω.
-
Για 7 ευρώ (?) που είναι η διαφορά, αξίζει με το παραπάνω η αποφυγή της ταλαιπωρίας, της αγένειας και της απώλειας του μεροκάματου. Νομίζω ότι αν διατηρηθεί η ίδια κατάσταση στα δημόσια ΚΤΕΟ, θα μείνουν μόνο με αυτούς που θέλουν να λαδώσουν για να περάσει το μπρίκι τους τον έλεγχο.
-
Λες να τα δοκιμάσω?Φοβάμαι γιατί και το αμάξι είναι παλιό και δεν ξέρω τι θα βρούνε...Μη μου βγει κανά κουστούμι τρελό και το πετάξω...
-
Ο χρήστης Mitsow έγραψε:
Λες να τα δοκιμάσω?Φοβάμαι γιατί και το αμάξι είναι παλιό και δεν ξέρω τι θα βρούνε...Μη μου βγει κανά κουστούμι τρελό και το πετάξω...ΚΤΕΟ ούτως ή άλλως θα περάσεις, αλλιώς δε θα περάσεις κάποιο τροχαίο έλεγχο που πιθανόν να σου γίνει...
Αν τώρα εννοείς ότι μπορείς να 'περάσεις' ένα παλιό αυτοκίνητο στο Δημόσιο ΚΤΕΟ τότε τι να σου πω, είναι θέμα συνείδησης για το πόσο ασφαλής θέλεις να είσαι εσύ και όσοι μεταφέρεις και για το πόσο επιβαρύνεις την ατμόσφαιρα...
_
-
Πόσο πάνε τα ιδωτικά?
Ενα που εχω κοντά χρεώνει 50€, καλά είναι? -
Φίλε πέρασα στο κτέο της Autovision και πλήρωσα 47.Τα 3€ σίγουρα είναι μικρή διαφορά αλλά δεν ξέρω πόσο θα σε χρεώσουν την κάρτα και πόσο θα σου βγει σύνολο...Βλέπεις 3ε από εδώ 2ε από εκεί τον χάσαμε τον καφέ μας το απόγευμα...Αν θες πάρε τηλέφωνο στο 2102444444 και ρώτα.Έχουν 4 κτέο, σίγουρα κάποιο θα σε βολέυει.Είναι μέχρι αργά και Σάββατο.Πάντως στον Πειραιά που πήγα εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.Σε μισή ώρα έφυγα.Αν θες διάβασε λίγο πιο πάνω αναλυτικά τί έχω γράψει.
-
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες και δεν αντιλέγω..Είναι όμως δύσκολα οικονομικά τα πράγματα και αν σε κόψουν έχεις ένα μήνα μόνο περιθώριο να το φτιάξεις...Από την άλλη όμως και στο δημόσιο το έχουν ξεφτιλίσει.Καλύτερα να δώσω τα λεφτά να το συμμαζέψω λιγάκι παρά να λαδώσω...Θα πάω σε αυτά της Autovision που γράφει ο φίλος kostasfz6 που έχουμε τουλάχιστον μια εικόνα και ότι γίνει.Ελπίσω και σε εκείνο της Βάρης να ισχύουν τα ίδια πράγματα μιας και με βολεύει καλύτερα σαν απόσταση.
50€??Σε σχέση με άλλα ιδιωτικά πρέπει να είναι το ακριβότερο... -
Γειά σας..Λοιπόν το ψιλοσυμμάζεψα το αυτοκίνητο μου και έκλεισα ραντεβού για το ιδιωτικό κτέο της Βάρης.Είναι για αύριο.Θα σας πω πως θα πάει.Μέχρι στιγμής μου άφησαν καλές εντυπώσεις από το τηλέφωνο.Μου άρεσε επίσης πως υπάρχει διαθεσιμότητα στα ραντεβού για την ώρα και την μέρα που θες να περάσεις.Ελπίζω να πάνε όλα καλά όπως γράφει και ο kostasfz6 και να μην έχω τρεξίματα.Θα δούμε αύριο...
-
Πέρασα με έναν φίλο μου ένα αμάξι σήμερα από το ιδιωτικό κτέο της Autovision που είναι στον Πειραιά (Πειραιώς 50)!Το αμάξι είχε μεμβράνες και είχαμε και την βεβαίωση (ήξερα από το δικό μου που είχα περάσει πάλι εκεί) αλλά μας είπαν πως η νομοθεσία θα αλλάξει και ότι χρειάζεται κάποιο αυτοκολλητο από τον εγκαταστάτη!Τα παιδιά δεν μας δημιούργησαν πρόβλημα στον έλεγχο μιας και μας είπαν πως το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα αλλά μπράβο τους που μας ενημέρωσαν!!!Αυτή είναι εξυπηρέτηση!!!!Άντε να γίνουν όλα ιδιωτικά να κάνουμε γρήγορα και σωστά τις δουλειές μας.
-
Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα ΙΚΤΕΟ και το μονοπώλιο (;) της AUTOVISION:
http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_6032.html
Απόσπασμα:
...
Αναφέρουν ό,τι τα ΙΚΤΕΟ στις εντός σχεδίου περιοχές των ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης επιτρέπονται σε περιοχές μόνο «Πολεοδομικού Κέντρου» π.χ Σύνταγμα, δακτύλιος Αθήνας, κέντρο γλυφάδας, Αμαρουσίου, πυρίκαυστος ζώνη Θεσσαλονίκης (Εγνατία – Τσιμισκή), κ.λ.π. και όχι σε περιοχές όπως Περιστέρι, Μπραχάμι, Νέα Ερυθράια, κ.λ.π.. Αν στοιχειωδώς εξετάσει κανείς τους ρυμοτομικούς χάρτες των δήμων που απαρτίζουν τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα διαπιστώσει ό,τι όπου προβλέπεται χρήση «Πολεοδομικού Κέντρου» η περιοχή είναι ήδη πυκνά δομημένη κυρίως με καταστήματα και εμπορικά κέντρα, δεν υπάρχουν πλέον οικόπεδα με εμβαδόν άνω των 1.500 μ2 που προβλέπει ο νόμος, αλλά και να υπήρχαν οι τιμές τους είναι εξωπραγματικές. Είναι δε απορίας άξιο πώς οι φωστήρες του ΥΠΕΧΩΔΕ θεωρούν ό,τι τα ΙΚΤΕΟ δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στις περιοχές «Γενικής Κατοικίας» ενώ δεν δημιουργούν στο «Πολεοδομικό Κέντρο». Έχει μπει άραγε ποτέ ο κ. Κωνσταντινίδης με το αυτοκίνητό τους στο εμπορικό κέντρο στην Γλυφάδα ή κ. Λουλουργάς στο Χολαργό κ.ά.
... -
Ενδιαφέρον όντως!!
όμως πόνεσαν τα μάτια μου και το μυαλό μου από τα πολλά (λάθος) 'ό,τι' -
Την περασμένη εβδομάδα με πήραν τηλ. από την Autovision για να μου θυμίσουν ότι θα πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ μέχρι τις 29/9 (είχα περάσει πάλι σε αυτούς προ 2ετίας)!!!
Αν μη τί άλλο, είναι ένα δείγμα καλού service, ό,τι και να λέμε...
Γενικότερα πάντως, για τη συγκεκριμένη εταιρία μόνο καλά ακούω. -
Μην το συζητατε,εχουμε σωθει.Χαρατσι μεν,αλλα τουλαχιστον γινεται και δουλεια,δεν ειναι μαϊμου ελεγχος,και σε πολυ ανθρωπινες συνθηκες.
ΚΤΕΟ -Πότε?