-
Ακούγεται ότι σήμερα τα ποσοστά απόρριψης από ΚΤΕΟ σε ΚΤΕΟ (δημόσιο ή ιδιωτικό) διαφέρουν πάρα πολύ.
Υπάρχει ΚΤΕΟ στην περιοχή της αμαλιάδας που 'κόβει' με ρυθμούς 0,3%. π.χ. στα 1000 οχήματα αποτυγχάνουν στον έλεγχο τα 3. Ελληνικό σπορ με 7 γράμματα από Λ......για. από την άλλη υπάρχουν (ακόμα) ΚΤΕΟ που αντίστοιχα κινούνται με 20%. Στην Αθήνα ο μ.ο. των ΚΤΕΟ είναι +/- 5% , τα δημόσια είναι λίγο πιο 'αυστηρά' εκεί κόβουν με 2,75% (αυτοκίνητα 10-15ετίας)
Καλά οι χαρτογιακάδες του ΥΜΕ δεν προβληματίζονται μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουν για λίγο τον χαρταετό και να ασχοληθούν (στοιχειωδώς τουλάχιστον) με την καθημερινότητα μας στο πλαίσιο ελέγχου εφαρμογής των νόμων
-
Πάει κ αυτό! Σε 30' ήμουν έτοιμος και άψογος όπως μου είπαν!
Παρατήρησα ότι είχε πολύ κόσμο. Της άνας γινόνταν!
-
Κανένας με εμπειρία απο φιμέ σε κτέο?
Πέρασα το δικό μου πριν φύγω, με μεμβράνες σε όλα πλην παρπριζ, κανονικά με βεβαίωση εγκαταστάτη (την καινούργια), αυτοκόλλητο στις μεμβράνες και βεβαίωση νοσοκομείου.
Όμως δεν γράψανε τίποτα πάνω στο χαρτί του κτέο πει μεμβρανών...
Είμαι καλυμένος με τους τροχαίους?? -
Όσοι είχαν βάλει πιο παλιά χωρίς το αυτοκόλλητο τι κάνουν?
Αυτή τη καινούργια βεβαίωση πρέπει να πεταχτώ στο κατάστημα του εγκαταστάτη και να τη ζητήσω? -
Πας στο κατάστημα που στα έβαλε, γιατί εκτός της βεβαίωσης, σου κολάει και αυτοκόλλητα πάνω στις μεμβράνες που αναφέρουν τον τύπο τους. Είχα κι εγώ την παλιά, κι έτρεχα να βρώ κάποιον αντιπρόσωπο κοντά να μου δώσει την καινούργια και να μου κολήσει τα αυτοκόλλητα
Το θέμα είναι τί γίνεται με τις μπροστινές. Εκεί, όπως θα δείς στη βεβαίωση που θα σου δώσει, χρειάζεσαι εξτρά χαρτί απο νοσοκομείοΕπίσης το θέμα είναι ότι με τις μεμβράνες το έχουν σκίσει ^3
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κανένας με εμπειρία απο φιμέ σε κτέο?Πέρασα το δικό μου πριν φύγω, με μεμβράνες σε όλα πλην παρπριζ, κανονικά με βεβαίωση εγκαταστάτη (την καινούργια), αυτοκόλλητο στις μεμβράνες και βεβαίωση νοσοκομείου.
Όμως δεν γράψανε τίποτα πάνω στο χαρτί του κτέο πει μεμβρανών...
Είμαι καλυμένος με τους τροχαίους??Πιο καλά και πιο πολύ δεν γίνεται. Είσαι 100% νόμιμος, τώρα με τον τροχαίο είναι άλλη υπόθεση (οι μισοί έχουν άγνοια επί του θέματος).
-
Πας στο κατάστημα που στα έβαλε, γιατί εκτός της βεβαίωσης, σου κολάει και αυτοκόλλητα πάνω στις μεμβράνες που αναφέρουν τον τύπο τους. Είχα κι εγώ την παλιά, κι έτρεχα να βρώ κάποιον αντιπρόσωπο κοντά να μου δώσει την καινούργια και να μου κολήσει τα αυτοκόλλητα
Το θέμα είναι τί γίνεται με τις μπροστινές. Εκεί, όπως θα δείς στη βεβαίωση που θα σου δώσει, χρειάζεσαι εξτρά χαρτί απο νοσοκομείοΕπίσης το θέμα είναι ότι με τις μεμβράνες το έχουν σκίσει ^3
Σχετικά με τη βεβαίωση έχω από ιδιώτη και όχι από Νοσοκομείο! Δυστυχώς δε μπορούσα να μπω στη διαδικασία και φοβόμουν το τρέξιμο στη τελευταία περίπτωση! Πρόβλημα που να δικαιολογεί την παρουσία μεμβράνης στα μπροστινά τζάμια πάντως έχω, δεν έστησα κομπίνα γιαυτό
Από τη στιγμή που οι μεμβράνες σου είναι εγκεκριμένες, αυτός που τις τοποθέτησε σου έδωσε βεβαίωση και έχεις τη βεβαίωση από το Νοσοκομείο νομίζω ότι εισαι 100% νόμιμος και δεν μπορούν σε έλεγχο να σου κάνουν κάτι!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Σχετικά με τη βεβαίωση έχω από **ιδιώτη **και όχι από Νοσοκομείο! Δυστυχώς δε μπορούσα να μπω στη διαδικασία και φοβόμουν το τρέξιμο στη τελευταία περίπτωση! Πρόβλημα που να δικαιολογεί την παρουσία μεμβράνης στα μπροστινά τζάμια πάντως έχω, δεν έστησα κομπίνα γιαυτό
Δυστυχώς δε σε καλύπτει, και υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν στο ΚΤΕΟ...
-
Ρε παιδιά, αυτή τη μεμβράνη γιατί τη βάζετε? Για τον ήλιο ή για να μη σας βλέπουν και να το παίζετε undercover?
Γνώμη μου είναι πως χάνεις πολλά σε ορατότητα... Χάνεις επίσης τον καταγάλανο ουρανό της Ελλάδας και τα όμορφα τοπία, χιόνια, κτλ... καθώς οι μεμβράνες παραλλάσουν και σκουρύνουν τα χρώματα...
εμένα ποτέ δε μου άρεσαν... Μια φορά όμως κατάλαβα ότι θα ήταν χρήσιμες... Παλιά, όταν ρε γμτ δε μπορούσες να κρυφτείς με το αίσθημά σου ούτε στο ίδιο σου το αμάξι
-
Σχετικά με τη βεβαίωση έχω από **ιδιώτη **και όχι από Νοσοκομείο! Δυστυχώς δε μπορούσα να μπω στη διαδικασία και φοβόμουν το τρέξιμο στη τελευταία περίπτωση! Πρόβλημα που να δικαιολογεί την παρουσία μεμβράνης στα μπροστινά τζάμια πάντως έχω, δεν έστησα κομπίνα γιαυτό
Δυστυχώς δε σε καλύπτει, και υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν στο ΚΤΕΟ...
Για τους τροχαίους το γνωρίζω! Κανα 2 φορές που έτυχε πρόσφατα και με σταμάτησαν μόνο που τους είπα ότι έχω χαρτί αλλά από ιδιώτη, μου είπαν οκ και έφυγα! Στο πολύ χαλαρό όμως η συζήτηση, δεν είναι και πολύ σκούρες οι μεμβράνες!
Για το Κτεο νομίζω ότι ποτέ δε χρειαζόταν! Μόνο η βεβαίωση από τον εγκαταστάτη!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ρε παιδιά, αυτή τη μεμβράνη γιατί τη βάζετε? Για τον ήλιο ή για να μη σας βλέπουν και να το παίζετε undercover?Γνώμη μου είναι πως χάνεις πολλά σε ορατότητα... Χάνεις επίσης τον καταγάλανο ουρανό της Ελλάδας και τα όμορφα τοπία, χιόνια, κτλ... καθώς οι μεμβράνες παραλλάσουν και σκουρύνουν τα χρώματα...
εμένα ποτέ δε μου άρεσαν... Μια φορά όμως κατάλαβα ότι θα ήταν χρήσιμες... Παλιά, όταν ρε γμτ δε μπορούσες να κρυφτείς με το αίσθημά σου ούτε στο ίδιο σου το αμάξι
Πέτρο, η διαφορά το καλοκαίρι με ήλιο είναι τεράστια. Όταν καμιά φορά δεν παίρνω το δικό μου αμάξι, συχτιρίζω. Ειδικά για τους πίσω πού ψήνονται δεν το κουβεντιάζω.
Αν δεν απατώμαι, στην αυστραλία είναι υποχρεωτικές -
Αν δεν απατώμαι, στην αυστραλία είναι υποχρεωτικέςΔεν μετράει, εκεί είναι κάγκουρες!
-
Να ρωτήσω κάτι: με τον έλεγχο εκτός του αυτοκόλλητου που μου κόλλησαν στην πινακίδα μου κόλλησαν κι ένα που γράφει πότε είναι ο επόμενος έλεγχος και το τηλ τους (σαν διαφήμιση το βλέπω) στο μέσα παμπρίζ. Αυτό είναι υποχρεωτικό να υπάρχει εκεί;
(μισώ τα αυτοκόλλητα ειδικά μέσα στο παμπρίζ μόνο των τελών έχω)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1
Mονο το σημα των τελων ειναι υποχρεωτικο.
Ουτε η ασφαλεια χρειαζεται, ουτε το διαφημιστικο αυτοκολλητο απο το ΚΤΕΟ. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν δεν απατώμαι, στην αυστραλία είναι υποχρεωτικές
Δεν μετράει, εκεί είναι κάγκουρες!
Να ρωτήσω κάτι: με τον έλεγχο εκτός του αυτοκόλλητου που μου κόλλησαν στην πινακίδα μου κόλλησαν κι ένα που γράφει πότε είναι ο επόμενος έλεγχος και το τηλ τους (σαν διαφήμιση το βλέπω) στο μέσα παμπρίζ. Αυτό είναι υποχρεωτικό να υπάρχει εκεί;
Δεν είναι υποχρεωτικό Σάββα. Όταν πέρασα το δικό μου και είδα τον μηχανικό να το κολλά των ρώτησα αν είναι υποχρεωτικό και μου απάντησε αρνητικά. Μάλιστα μου είπε, 'ξεκόλλα το μόλις μπεις μέσα, εγώ δε μπορώ να το κάνω θα με κράξουν'.
-
Ωραία! Πηρε πόδι...
-
Σε ποιο ΚΤΕΟ στο έβαλαν?
-
-
Γειά σας. Μόνο τα τέλη είναι υποχρεωτικό να είναι κολλημένα στο τζάμι. Ακόμα και το σήμα του Κτέο στη πινακίδα είναι ενδεικτικό και μπορείς να το βγάλεις. Τα κτέο υποχρεούνται οστόσο να στο κολλήσουν.Και εμένα στην ΚΤΕΟΗΕΛΛΑΣ autovision που πήγα στην Πειραιώς 50 (είχα περάσει στο κτέο της ίδιας εταιρείας στη Βάρη) για να ρωτήσω με αφορμή το μέσα αυτοκόλλητο τα ίδια μου είπαν.Κάτι που δεν είχα προσέξει είναι πως το μέσα αυτοκόλλητο, εκτός από διαφημιστικό εννοείται, είναι και χρηστικό γιατί έχει την ημερομηνία,το μήνα και το έτος του επόμενου ελέγχου.ΚΑΛΟ!Για μένα που ξεχνάω και το δίπλωμα να πάρω μαζί μου είναι πολύ χρήσιμο γιατί σχεδόν κάθε μέρα πέφτει το μάτι μου στο αυτοκόλλητο σήμα και έχω μάθει πια την ημερομηνία.Επίσης για το σήμα στη πινακίδα που μπορώ να το βγάλω αν θέλω μου είπαν τα παιδιά στο κτέο πως θα χτυπάει άσχημα στην τροχαία και με αφορμή την απουσία του σήματος θα με σταματάνε συνέχεια να ρωτήσουν για κτέο(παρόλου που αν δείξεις το αποδεικτικό είσαι οκ) Και ξέρετε αν δεν βρουν κάτι να γράψουν δεν ησυχάζουν...Με τις μεμβράνες πολύ κακό για το τίποτα από ότι καταλαβαίνω.Δουλειά να σχολούμαστε...
-
Σημειώνω και τη δική μου εμπειρία από έλεγχο των αυτοκινήτων της οικογένειας μου στα ΚΤΕΟ της auteco, εκεί οι άνθρωποι με ενημέρωσαν πολύ ευγενικά για το ότι απόδειξη ΚΤΕΟ αποτελεί το δελτίο ελέγχου ενώ το σήμα είναι ενδεικτικό για τους τροχαίους και δεν αποτελεί παράβαση αν ξεκολήσει και το χάσεις (αρκεί να έχεις το δελτίο στο αυτοκίνητο και όχι στο συρτάρι του γραφείου).
Κατά τα άλλα, διαφημιστικά αυτοκόλλητα κλπ είναι στην κρίση του καθενώς αν θέλει να τα συντηρεί στο αυτοκίνητο του. Στην δική μου περίπτωση δεν μου κόλλησαν κανένα διαφημιστικό ενώ σημείωσαν τις ημερομηνίες επανελέγχου ΚΤΕΟ & ΚΕΚ στον φάκελο με όλα τα έγγραφα που μου έδωσαν στο τέλος και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου πριν τον επόμενο έλεγχο για υπενθύμιση. Σωστοί..!!!
ΚΤΕΟ -Πότε?