-
Πολύ καλές οι εντυπώσεις από τις εγκαταστάσεις του ΙΚΤΕΟ της Auteco, που πήγα σήμερα το πρωι, καθώς κι από τη συμπεριφορά του προσωπικού, το χρόνο αναμονής & την παρακολούθηση/ενημέρωση. Σε μισή ώρα είχα ξεμπερδέψει (κάθισα και τα είπαμε και κανα 5λεπτο με το παιδί που μου έφερε το δελτίο τεχνικού ελέγχου) και την έκανα.
Άσχετο: Ανεξαρτήτως εκτύπωσης πιστοποιητικού, 5 ευρώ θέλουν αν τους πάρεις και πας από κει γαι να σου κάνουν οποιονδήποτε επιμέρους τεχνικό έλεγχο (π.χ. ευθυγράμμιση) και 25 ευρώ για ολικό έλεγχο (link εδώ). Τώρα μη ρωτήσει κανείς γιατί τον ίδιο έλεγχο αν τον κάνεις για τον εαυτό σου είναι 25 ευρώ κι αν τον κάνεις για να είσαι 'νόμιμος' είναι 40 Ευρώ [χωρίς την κάρτα καυσαερίων]. Τα έχουμε πει...
-
Πήγα σήμερα για ΚΤΕΟ + κάρτα καυσαερίων στην Autovision της Θέρμης. Καθαρός και οργανωμένος χώρος, ευγενικοί υπάλληλοι, βλέπεις τη διαδικασία από παράθυρα στο χώρο αναμονής, σε λιγότερο από μια ώρα είχα τελειώσει. Το μόνο παράξενο που πρόσεξα ήταν ότι μάλλον δεν έλεγξαν πυροσβεστήρα, φαρμακείο και τρίγωνο.
Το Avensis προφανώς πέρασε with flying colours.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το μόνο παράξενο που πρόσεξα ήταν ότι μάλλον δεν έλεγξαν πυροσβεστήρα, φαρμακείο και τρίγωνο.Ουτε σε εμενα ελεγξαν. Απλα με πιστεψαν οταν τους απαντησα θετικα στο ερωτημα 'αν εχω'.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το μόνο παράξενο που πρόσεξα ήταν ότι μάλλον δεν έλεγξαν πυροσβεστήρα, φαρμακείο και τρίγωνο.
Ουτε σε εμενα ελεγξαν. Απλα με πιστεψαν οταν τους απαντησα θετικα στο ερωτημα 'αν εχω'.
Έτσι κι αλλιώς ο ρόλος τους δεν είναι να βεβαιώσουν ότι τη συγκεκριμένη μέρα είχες μαζί σου τρίγωνο, φαρμακείο & πυροσβεστήρα, αλλά να σου θυμίσουν ότι πρέπει να τα έχεις.
-
περασα και γω σημερα ΚΤΕΟ,για πρωτη φορα
σε ενα 20 λεπτο ημουν ετοιμος
ολες οι μετρησεις καλες βγηκανε,πυροσβεστηρες,τριγωνα δεν ειδα να ελεγχουν
μαζι με καρτα καυσαεριων 41.80 συνολο,επειδη περνουσα πρωτη φοραλεμε για τις εργατοωρες στις αντιπροσωπειες αλλα αυτων και αν ειναι premioum η εργατοωρα
τζαμπα πεταμενα λεφτα -
ΚΤΕΟ για το Duna σήμερα, άλλη μία φορά στο Μενίδι. Οι (δύο) παρατηρήσεις ίδιες με της προηγούμενης φοράς και τα νούμερα μετρήσεων σε αυτές πάνω-κάτω τα ίδια. Εντύπωση μου έκανε ότι ενώ άνοιξαν το πορτμπαγκάζ (το είχα ξεκλείδωτο) και είδαν προφανώς τον πυροσβεστήρα, ούτε τον έλεγξαν ούτε φυσικά ενδιαφέρθηκαν για τρίγωνο και φαρμακείο. Να σημειώσω ότι ο πυροσβεστήρας έχει λήξει και ψάχνω πατέντα για τον αντικαταστάτη του ώστε να τον τοποθετήσω εμπρός από τα πόδια του συνοδηγού. Ένα τέταρτο συνολικά ο έλεγχος και 47 ευρώ το κόστος χωρίς ΚΕΚ (έβγαλα αλλού). Βέβαια μόλις βγήκα από το ΚΤΕΟ με μάζεψε η ΕΛΠΑ γιατί τα έφτυσε ο θερμοστάτης αλλά τουλάχιστον ΠΕΡΑΣΑ!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να πω είναι ότι είναι ακριβότερα από τα δημόσια κατά 10 με 15 ευρώ (το κόστος ήταν 39 στα δημόσια νομίζω είναι 25-30ε ) , και στο ότι για πολλούς ίσως είναι μακριά στο Μενίδι. :Όσοι έχετε περάσει ΚΤΕΟ, ειδικά στην Αθήνα θα με καταλάβετε....
Από σπόντα σχεδόν... ψάχνωντας για ΚΤΕΟ έπεσε στην Auteco www.auteco.gr όπου διαφημίζουν οτι οι τιμές τους είναι πλεον χαμηλοτερες από τα δημόσια ΚΤΕΟ!! Έχει κάποιος εμπειρία από την συγκεκριμένη εταιρεία;
-
Από σπόντα σχεδόν... ψάχνωντας για ΚΤΕΟ έπεσε στην Auteco http://www.auteco.gr όπου διαφημίζουν οτι οι τιμές τους είναι πλεον χαμηλοτερες από τα δημόσια ΚΤΕΟ!! Έχει κάποιος εμπειρία από την συγκεκριμένη εταιρεία;[/quote]
Ναι είναι όντως το πιο φθηνό( και πιο οργανωμένο) ΚΤΕΟ Αττικής, βλέπε παρακάτω
Δημόσια -- auteco
ΙΧ = 40 -- = 39,99
Taxi= 40 -- = 35
Φορτ= 52 -- = 48
Επανέλεγχος
=9 -- = Δωρεάν
Κάρτα ελέγχου καυσαερίων
9€ Μόνο κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ -- και μαζί και αναξέρτητα από 5€σε κάθε περίπτωση αν συγκρίνεις και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και αξιοπιστίας μεταξύ δημοσίου - auteco τότε η σύγκριση αποκτά άλλη διάσταση.....σε άλλη στρατόσφαιρα
Ωράριο λειτουργίας
Δ-Π, έως 14:00 --- Δ-Π έως 20:00 & Σάββατο έως 17:00Εγκαταστάσεις
Στάβλος -- Σαλόνι ξενοδοχείου
Ραντεβού
Κατά προσέγγιση /+ 2 ώρες -- την ακριβή ώρα που σε εξυπηρετεί σε περιμένει η γραμμή.σ.σ
από 1/1/09 όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ λειτουργούν πλέον παράνομα διότι δεν κατάφεραν να εξοπλιστούν με μηχήματα και μηχανογράφηση και εν συνεχεία διαπιστευτούν κατα iso 17020 (έπειτα από 7 συνεχή χρόνια παρατάσεων) που προβλέπεται στον νόμο και έχουν έως σήμερα μόνο τα ιδιωτικά.Όπως βλέπεις η πολιτική βούληση στην Ελλάδα μας οδηγεί κατευθείαν στο θάνατο (τροχαίο ατύχημα ή καρκίνος του πνεύμονα..), ενώ μας αντιμετωπίζει στην καλύτερη ως μούλαρους....
-
2 ωραία των τελευταίων ημερών.
Πρώτο σκηνικό, από φίλο που πήγε το Renault του να περάσει ΚΤΕΟ για 2η φορά (το έχει από το 2001) στην Autovision στο Σταυρό, όπου είχε πάει και την πρώτη φορά. Την πρώτη φορά του είχαν βρει το ένα πίσω αμοστισέρ 'πεσμένο', και του είπαν ότι αν και δεν είναι επικύνδυνο ακόμα, καλό θα ήταν να το 'κοιτάξει'. Το αυτοκίνητο το ένοιωθε μια χαρά παντού (το σκίζει συχνά σε πάσης φύσεως δρόμους εκτός πόλης) και είπε να το καθιστερήσει. Τόσο που το ...ξέχασε! Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ. Πήγε στους ίδιους. Αποτέλεσμα? Έχετε ακούσει για 'αυτο-επισκευαζόμενα αμορτισέρ'?!!... Τα έβγαλαν όλα τέλεια! Τους έδειξε το προηγούμενο δελτίο που αναφερόταν το 'πρόβλημα' και η απάντηση ήταν 'ε, τι να σας πούμε, πάντως τώρα όλα είναι ΟΚ'.
Δεύτερο σκηνικό από κάποιον που τα έλεγε στο ραδιόφωνο σε συζήτηση για τη φάση με τις άγονες γραμμές κλπ. Από το νησάκι που κατοικούσε έπρεπε για να περάσει ΚΤΕΟ να πάει το αμάξι του στη Ρόδο. Για να το κάνει αυτό όμως, λόγω των δρομολογίων των πλοίων, έπρεπε να μείνει και ένα 5ήμερο προτού γυρίσει! Κι έλεγε πόσο είχε υπολογίσει ότι θα του έρθει το κόστος του ΚΤΕΟ και είχαν φρικάρει όλοι!
Αυτά τα ωραία.
-
για το πρωτο και εμενα η πεποιθηση μου ειναι οτι μουφες ελεγχοι γινονται...σηματακι να μπαινει και τι στον κοσμο...
για το δευτερο τι λυσσαξε να παει κτεο ο αλλος?
-
Περί ελέγχου των αμορτισέρ στα ΚΤΕΟ...
Καταρχήν ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν τα αμορτισέρ σκέτα. Ελέγχουν το συνδυασμό αμορτισέρ & ελατηρίων/ράβδων στρέψης/φύλων σούστας/κλπ. Στην ουσία ελέγχουν την απόκριση ολόκληρης της ανάρτησης, μαζί με τα ελαστκά, στις τεχνητές ανωμαλίες που δημιουργεί μέσω ταλαντώσεων διαφορετικών συνχοτήτων το [και καλά] 'αμορτισερόμετρο'.
Ποιο είναι το πρόβλημα: Κάποια αυτ/τα έχουν ανάρτηση 'σούπα' από το εργοστάσιο με έμφαση στην άνεση και καταπίνουν ό,τι κι αν τους δώσεις (που λέει ο λόγος), κάποια άλλα είναι στημένα για πισταδόρικες καταστάσεις κι έχουν ανάρτηση 'τραπέζι' που στόχος της δεν είναι να πατάει συνέχεια κάτω η κάθε ρόδα σε άσφαλτο που θυμίζει οργωμένο χωράφι, κάποια άλλα προσπαθούν να συνδυάσουν όσο καλύτερα μπορούν αυτά τα δύο, κλπ. Από τη στιγμή που τα ΚΤΕΟ δεν έχουν τους εργοστασιακούς χάρτες απόκρισης της κάθε ανάρτησης (δε μιλάω καν για αυτ/τα με after-market αναρτήσεις) και τα κρίνουν όλα με βάση τις ίδιες 'ανωμαλίες', μούφα αποτελέσματα θα βγουν για την 'κατάσταση των αμορτισέρ'. Άντε να συγκρίνεις τη δεξιά πλευρά με την αριστερή, από εκεί και πέρα όμως....
-
Και εγώ στην Autoeco πήγα την Lancia μου και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Βασικά είχα αρχίσει να ακούω θορύβους από το τίμονι και επειδή την θέλω την ζωούλα μου και ειδικότερα της οικογένειας μου είπε δεν πάω να κάνω έναν 'μακροσκοπικός έλεγχο' όπως λένε και στο site τους με 5 ευρώ!! Τι ειναι 5 ευρώ!!
Μου διαπίστωσαν αρκετά σοβαρή βλάβη στην κολώνα του τιμονιού την οποία με γύρω σε διάφορα forums επιβεβαίωσα οτι πράγματι υπάρχει στην Y και βγαινει πολύ συχνά. Αυτο που μου έκανε εντύπωση - σε αντίθεση με άλλο ιδιωτικό KTEO που ειχα παει πριν απο πολλά χρονια - οτι δεν ηταν του ζαμανφου και του δεν βαριέσε, αλλά πραγματικά έκαναν έλεγχο οι άνθρωποι και δεν με ξεπέταξαν.
-
Το αυτοκινητο της γυναικας περασε για δευτερη φορα ΚΤΕΟ,στην autovision Βάρης.
Βρηκανε (παλι) το μικρο θεμα που εχει το ενα αμορτισερ και συστηνουν αλλαγη των δυο πισω αμορτισερ.
Ο ελεγχος γινεται τυπικα,δηλαδη ελεγχονται ολα οσα πρεπει να ελεγχθουν και χωρις βαθος, οι υπαλληλοι εχουν ενα υφος...please, shoot me -
πλέον βλέπω στις καινούριες άδειες κυκλοφορίες (τις πράσινες τις 3φυλλες) γράφει και την ακριβή ημερ/νια που θα περάσεις ΚΤΕΟ. Στις παλιές ποτέ δεν μου το έγραφαν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πλέον βλέπω στις καινούριες άδειες κυκλοφορίες (τις πράσινες τις 3φυλλες) γράφει και την ακριβή ημερ/νια που θα περάσεις ΚΤΕΟ. Στις παλιές ποτέ δεν μου το έγραφαν.Σε ποιό 'κουτάκι'?
εμένα δε γράφει κάτι τέτοιο. (είναι από τις πρώτες νέες άδειες κυκλοφορίας και ίσως να μην είχαν αρχίσει να τα συμπληρώνουν όλα τα 'κουτάκια' ) -
Όπως όλα τα πραγματα δυστυχως έτσι και στην Ελλάδα τα ΚΤΕΟ εχουν γίνει απλή διεκπεραίωση και οχι πραγματικός έλεγχος όπως υποτίθεται οτι θα έπρεπε να είναι. Το γεγονός οτι έχουμε κάποια στιγμή να πάμε στο ΚΤΕΟ έχει γίνει συνώνυμο του φόβου μήπως μας κόψουν!!
Δεν θα έπρεπε αντι του φόβου μη μας κόψουν να φοβόμαστε μήπως σκοτωθούμε και δεν φτάσουμε ποτε στο ΚΤΕΟ από ενα πρόβλημα που στον προηγούμενο έλεγχο δεν μας είπαν γιατί απλά μας πέρασαν στο μπαμπ ή με τενεκέ λάδι;
-
Ερώτηση σχετικά με το ΚΤΕΟ:
Αν περάσεις εμπρόθεσμα - καλώς!!!
Αν είσαι εκπρόθεσμος π.χ 1 μήνα , ή 1 χρόνο , ή 2 χρόνια ή και 4 χρόνια πληρώνεις το κανονικό ποσό και πόσο προσαύξηση ;; Το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις;;;;;;
Δηλαδή για να γίνω πιό κατανοητός περνάω σε 1 μήνα εαν δε περάσω και πάω μετά από 3 χρόνια πόσο θα πληρώσω;;;;;; -
. Πότε θεωρούμαι εκπρόθεσμος ελέγχου ΚΤΕΟ και ποιο είναι το πρόστιμο;
Το ανώτερο περιθώριο καθυστέρησης είναι η μία εβδομάδα. Το παράβολο υπέρ δημοσίου για εκπρόθεσμο έλεγχο ανέρχεται:- από 18,19€ έως 23,54€ ανάλογα με τη κατηγορία οχήματος για καθυστέρηση έως 15 ημερών
- από 36,38€ έως 47,08€ ανάλογα με τη κατηγορία οχήματος για καθυστέρηση μεγαλύτερη των 15 ημερών.
http://www.auteco.gr/site/index.php?opt ... d=34&lang=
Υπαρχει και παλιοτερο θεμα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπαρχει και παλιοτερο θεμα
Ευχαριστώ!!! Αν κατάλαβα καλά πάνω από 15 μέρες , οι 16 μέρες δηλαδή = με τα 3 χρόνια!!!!
Υ.Γ Ενα πρόβλημα αυτού του φόρουμ όταν ένα θέμα που έχει συζητηθεί και έχει 28 σελίδες είναι δύσκολο να διαβαστεί!!! Χρειάζεται κάποια ... εκκαθάριση!!!!!
-
Ο χρήστης vazpapaz έγραψε:
Και εγώ στην Autoeco πήγα την Lancia μου και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Βασικά είχα αρχίσει να ακούω θορύβους από το τίμονι και επειδή την θέλω την ζωούλα μου και ειδικότερα της οικογένειας μου είπε δεν πάω να κάνω έναν 'μακροσκοπικός έλεγχο' όπως λένε και στο site τους με 5 ευρώ!! Τι ειναι 5 ευρώ!!Μου διαπίστωσαν αρκετά σοβαρή βλάβη στην κολώνα του τιμονιού την οποία με γύρω σε διάφορα forums επιβεβαίωσα οτι πράγματι υπάρχει στην Y και βγαινει πολύ συχνά. Αυτο που μου έκανε εντύπωση - σε αντίθεση με άλλο ιδιωτικό KTEO που ειχα παει πριν απο πολλά χρονια - οτι δεν ηταν του ζαμανφου και του δεν βαριέσε, αλλά πραγματικά έκαναν έλεγχο οι άνθρωποι και δεν με ξεπέταξαν.
Κάτι χρήσιμο που αν κρίνω από τους φίλους μου που με ρωτάνε, είναι οτι για τον δεύτερο επανέλεγχο στην Auteco δεν πλήρωσα μία!! Νόμιζα οτι επειδή κόπηκα την πρωτη φορά θα έπρεπε να πληρωσω και πάλι έλεγχο ή καποιο μέρος τέλος πάντων, αλλα εκανα λαθος! Σε αλλα ΚΤΕΟ πχ Autovision δεν παίζει και πρεπει να πληρώσεις από την αρχή.
ΚΤΕΟ -Πότε?