-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πάντως νομίζω ότι δε τους πολυενδιαφέρει η αγορά της Ελλάδας.
Αυτό είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος. Θέλεις να πεις πως έχουν κάνει τέτοιες επενδύσεις και δεν τους ενδιαφέρει αν πουλάνε ή όχι; Η αγορά της Ελλάδας, μπορεί να μην έχει τα νούμερα της Γερμανίας, αλλά δεν είναι καθόλου ασήμαντη: σκέψου πόσες καινούριες και μεταχειρισμένες BMW καταλήγουν στην Ελλάδα και ίσως αναθεωρήσεις...
Αν βάλεις και τα ΜΙΝΙ, θα δεις πως η Ελλάδα είναι μια αγορά που ενδιαφέρει την BMW και την ενδιαφέρει πολύ... Εγώ δεν θεωρώ καθόλου απίθανο, να διατηρήσουν ακόμη και το 1600άρι μοτέρ, για την Ελλάδα και την Πορτογαλία... Η BMW θέλει να έχει ισχυρή παρουσία σε ΚΑΘΕ αγορά και δεν θα...σερβίρει τους πελάτες της στο πιάτο της Mercedes τόσο εύκολα...
Θέλω να πω ότι δε θα τους 'πονέσει' τόσο πολύ σε σημείο που θα νοιαστούν ή θα κάνουν κάτι διαφορετικό αν θα χάσουν πωλήσεις από τα 1600άρια.
Συμφωνούμε ότι είναι μεγάλη αγορά, το σχόλιό μου πήγαινε για τα 1600άρια μοτέρ/αυτοκίνητα που θα χάσει από τις πωλήσεις τώρα που πλέον σταμάτησε η παραγωγή του.
Αν και νομίζω ότι αυτοί που θα αγόραζαν 316i, ίσως είναι καλή ευκαιρία να πάνε στη 318i ή ακόμα και στη 320i. Αυτό όσον αφορά τη 3άρα με το συγκεκριμένο target group που έχει.
Την 1 θα πονέσει νομίζω.
Μα αυτό θέλω να σου πω! Πως αφού η πλειοψηφία των πωλήσεων είναι για το μοτέρ των 1600κ.εκ, θα τους πονέσει!
Και το να το λες εσύ πως καλό είναι να μετακινηθούν οι αγοραστές στην 118 ή την 120 είναι ένα πράγμα, το να το κάνουν , είναι ένα άλλο!
Πχ, εγώ βρίσκω σημαντικό, να μην πληρώνω ΑΔΙΚΑ, τα παραπάνω τέλη και ασφάλιστρα! Γιατί να μην αγοράσω πχ την C; Θα είναι και φθηνότερη και με καλύτερο μοτέρ, ας που λόγω του φόρου ταξινόμησης, ακόμη και τα εξτρά της, θα είναι φθηνότερα!
-
Σε κάποιο άλλο thread υπήρχε μια διαμάχη για 400cc μεταξύ Bravo 1.4 και Leon 1.8.
Ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση των πολλών ότι η διαφορά στα πάγια έξοδα ήταν μηδαμινή.
Γιάτι εδώ να έχουμε το αντίθετο? Εξάλλου αυτοί οι πολλοί είναι το αγοραστικό κοινό.
Σιγά, για λίγα ευρώ παραπάνω τέλη κυκλοφορίας? Το ότι μπαίνεις στην exclusive οικογένεια των δίλιτρων τετρακύλινδρων BMW λίγο το έχεις.... -
Ρε παιδια εγω ειχα διαβασει οτι ειναι στα αμεσα σχεδια της κυβερνησης ωστε να επιτρεπονται τα dieSel. Τελικα ολα ηταν ψεμματα?
Εδω το ραλακι μου που ειναι 1600 κυβικα και παναλαφρο ,μου σπαει τα νευρα με την καταναλωση του. Που να ειχα κανα 2λιτρο τουρμπο...... ΡΕ ΔΩΣΤΕ DIESEL ΣΤΟΝ ΛΑΟ
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Σε κάποιο άλλο thread υπήρχε μια διαμάχη για 400cc μεταξύ Bravo 1.4 και Leon 1.8.
Ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση των πολλών ότι η διαφορά στα πάγια έξοδα ήταν μηδαμινή.
Γιάτι εδώ να έχουμε το αντίθετο? Εξάλλου αυτοί οι πολλοί είναι το αγοραστικό κοινό.
Σιγά, για λίγα ευρώ παραπάνω τέλη κυκλοφορίας? Το ότι μπαίνεις στην exclusive οικογένεια των δίλιτρων τετρακύλινδρων BMW λίγο το έχεις....Στα 1.4 με 1.8 η διαφορά είναι μικρή και μόνον σε ό,τι αφορά την ασφάλεια... Από τα 1.6 στα 2.0 οι διαφορές μεγαλώνουν: τα τέλη κυκλοφορίας είναι τα διπλά, ενώ και η ασφάλεια είναι αρκετά ακριβότερη. Επιπλέον, ο φόρος κατανάλωσης, σημαίνει πως κάθε εξτρά που θα βάζεις, θα φορολογείται παραπάνω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σιγά, για λίγα ευρώ παραπάνω τέλη κυκλοφορίας? Το ότι μπαίνεις στην exclusive οικογένεια των δίλιτρων τετρακύλινδρων BMW λίγο το έχεις....Στα 1.4 με 1.8 η διαφορά είναι μικρή και μόνον σε ό,τι αφορά την ασφάλεια... Από τα 1.6 στα 2.0 οι διαφορές μεγαλώνουν: τα τέλη κυκλοφορίας είναι τα διπλά, ενώ και η ασφάλεια είναι αρκετά ακριβότερη. Επιπλέον, ο φόρος κατανάλωσης, σημαίνει πως κάθε εξτρά που θα βάζεις, θα φορολογείται παραπάνω.
Εντάξει όμως όταν κάποιος δίνει 25Κ ευρώ για ένα αυτοκίνητο δε νομίζω να τον πειράξουν τα 200 ευρώ παραπάνω σε τέλη τον χρόνο. Ασφάλεια τώρα, προσωπικά πληρώνω 410 ευρώ το 6μηνο (όχι μεικτή).
Κοίτα μια και στο asfalistra.gr. Ένα αυτοκίνητο 2000κε αξίας 38Κ ευρώ έχει ασφάλεια* 428 ευρώ το 6μηνο και το 1600άρι ίδιας αξίας έχει 395 ευρώ το 6μηνο*. Ένα αυτοκίνητο αξίας 25Κ ευρώ και 1600κ.ε. έχει ασφάλεια* 336 ευρώ ενώ το 2λτ ίδιας αξίας έχει 370 ευρώ*.
*Για Interamerican, bonus malus 2.
Νομίζω ότι οι διαφορές δεν είναι καθόλου μεγάλες.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εντάξει όμως όταν κάποιος δίνει 25Κ ευρώ για ένα αυτοκίνητο δε νομίζω να τον πειράξουν τα 200 ευρώ παραπάνω σε τέλη τον χρόνο. Ασφάλεια τώρα, προσωπικά πληρώνω 410 ευρώ το 6μηνο (όχι μεικτή).
Κοίτα μια και στο asfalistra.gr. Ένα αυτοκίνητο 2000κε αξίας 38Κ ευρώ έχει ασφάλεια* 428 ευρώ το 6μηνο και το 1600άρι ίδιας αξίας έχει 395 ευρώ το 6μηνο*. Ένα αυτοκίνητο αξίας 25Κ ευρώ και 1600κ.ε. έχει ασφάλεια* 336 ευρώ ενώ το 2λτ ίδιας αξίας έχει 370 ευρώ*.
*Για Interamerican, bonus malus 2.
Νομίζω ότι οι διαφορές δεν είναι καθόλου μεγάλες.
Μερικές παρατηρήσεις...
-
Τα τέλη είναι ανελαστικά έξοδα και επιπλέον, το πιθανότερο είναι πως αν...ελαστικοποιηθούν, αυτό θα γίνει προς τα πάνω... Θυμίσου τι ίσχυε πριν τις τελευταίες αυξήσεις: οι διαφορές μεταξύ των κατηγοριών, ήταν μικρότερες: από την στιγμή που αυξήθηκαν όλα 20%, οι διαφορές μεγάλωσαν. Στο μέλλον, μάλλον θα μεγαλώσουν κι άλλο..
-
Το τι είναι λίγο και το τι είναι πολύ είναι κάπως σχετικό... Τα 200€ το χρόνο είναι ένα σημαντικό ποσό κατ' εμέ, που ένας μέσος άνθρωπος θα το σκεφτεί... Τώρα, αν δίνει τα 25Κ, δεν σημαίνει πως του περισσεύουν... Συνήθως έφτασε ως εκεί μετά κόπων και βασάνων...
-
Η τιμή της δίλιτρης 116 , δεν θα είναι ίδια με την 1600άρα, οι φόροι θα την στείλουν 2-3Κ ψηλότερα λογικά για τον ίδιο εξοπλισμό. Άρα, η ασφάλεια δεν θα είναι η ίδια. Επιπλέον, αν πας σε μια σοβαρή ασφαλιστική (γιατί δεν θα ζήσεις και με το άγχος μήπως δεν πληρώσει...), νομίζω πως η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη... Εμένα πάντως με έτσουξε που η Αιγαίον μου έκανε 2 αυξήσεις συνεχόμενες τον τελευταίο χρόνο και πήγα στην Interamerican. Πληρώνω 400€ το χρόνο και τα βρίσκω ΠΑΡΑ πολλά. Στο επόμενο αυτοκίνητο, δεν θα κάνω το λάθος να δηλώσω κάτοικος Λεκανοπεδίου!
Το τσέκαρα πάντως κι εγώ στο asfalistra.gr και η διαφορά δεν θα είναι μεγαλύτερη από 50€, για απλή ασφάλεια... Σε μεικτή, ίσως λίγο παραπάνω... Η συνολική επιβάρυνση ετησίως λοιπόν είναι 250€ περίπου... Δεν είναι τραγικό ποσό, αλλά αμελητέο δεν είναι , κατ' εμέ...
-
-
Πάντως εγώ πιστεύω πως η κατάργηση των 1600 κ.ε. στην Ελλάδα καλό θα κάνει μιας και θα διατίθενται σε πιο χαμηλές τιμές οι δίλιτρες (που είναι και ο σωστός κυβισμός για να έχεις αξιοπρεπείς επιδόσεις και να ευχαριστηθείς πραγματικά μια BMW).
Η ελληνική αντιπροσωπία το' χε παρακάνει και σε αυτό τη βοηθούσε το ότι πούλαγε αρκετά κομμάτια λόγω των 1600 κ.ε....τους ενδιαφέρει να πουλάνε πολύ κυρίως για να κονομάνε απ' τα σέρβις, που αυτά τους ενδιαφέρουν περισσότερο.
Τώρα για να έρθουμε πάλι στο θέμα μας κάπου διάβασα ότι η καινούρια 1 θα παρουσιαστεί τέλος του έτους ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κάποιος πληροφορίες;...λογικά αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο δύσκολα θα το αφήσουν να διαρρεύσει γιατί με τους καινούριους κινητήρες απαξιώνονται τελείως οι παλιοί...μια τέτοια πληροφορία θα απέτρεπε τον οποιονδήποτε από την αγορά της 1 τώρα σε όσο δελεαστικές τιμές και να την δίνανε.
-
2. Το τι είναι λίγο και το τι είναι πολύ είναι κάπως σχετικό... Τα 200€ το χρόνο είναι ένα σημαντικό ποσό κατ' εμέ, που ένας μέσος άνθρωπος θα το σκεφτεί... Τώρα, αν δίνει τα 25Κ, δεν σημαίνει πως του περισσεύουν... Συνήθως έφτασε ως εκεί μετά κόπων και βασάνων...Ναι αλλά μιλάμε για 15 ευρώ τον μήνα ...σιγά το ποσό.
Πρέπει να ψάξω τα ποστ...νομίζω ότι τέλος 2010 με αρχές 2011.
Πάντως όχι το 2009.
-
Υπάρχει ήδη ανοιχτό θέμα
viewtopic.php?f=8&t=33548
@νδρέας
-
Μπορεί κάποιος να τα ενώσει και να μεταφέρει τα ποστ που αφορούν το νέο 116i με τον 2λτ κινητήρα στο BMW forum?
ευχαριστώ
-
Την αντικατάσταση στη σημερινή γενιά του κινητήρα των 1.6 λίτρων 122ps από ένα δίλιτρο (!) με την ίδια ιπποδύναμη τη μάθατε;
http://www.km77.com/00/bmw/1/t01.asp
http://www.km77.com/eli/motor/Ficha.asp ... che3=10210
ποιο downsizing; εδώ μιλάμε πλέον για oversizing!
Ουουου...'παλιό' νέο: viewtopic.php?p=1408274#p1408274
Τουλάχιστον θα έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις με καλή ροπή.
Στην Ελλάδα βέβαια είναι οικονομική αυτοκτονία....
Ανεβαίνουν τραγικά τα τέλη ταξινόμησης, τα τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλεια... Ελάχιστο κέρδος λοιπόν... Ήδη φαντάζομαι οι πωλητές της BMW έχουν αρχίσει το...τράβηγμα των μαλλιών τους!Kαι ήδη κάποιοι άλλοι (βλ. Audi) εχουν αρχίσει να χαμογελουν χαιρέκακα...
Δεν περπατούσε που δεν περπατούσε ο άσσος, τώρα βλέπω να πηγαίνει μπουσουλώντας. -
up
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
1,3T με 177 άλογα;
Το σκέφτεσαι από τώρα ?
Περίεργο πάντως δεν είναι, άλλωστε τα Τ-Jet φτάνουν την ίδια απόδοση ...
Πλάκα-πλάκα αυτό το μοτέρ σε 1 και 3 θα πουλάει σαν ζεστό ψωμί, όπως τα TSi-ΤFSi τώρα !Δεν νομίζω να είναι φτηνό όμως Βασίλη, έχουν αρχίσει και τα κοστολογούν με τους ίππους και όχι με τα κυβικά. Βέβαια θα μου πεις εδώ αγοράζουν την σημερινή 116....
Tα τέλη ταξινόμησης για 1300άρι είναι 12% ενώ για δίλιτρο 40%.
Ώσπου να έρθει όμως, ίσως το κράτος να έχει αλλάξει τον τρόπο υπόλογισμού των τελών ταξινόμησης... -
Πολύ πιθανό να φορούν κινητήρες fiat t-jet και ίσως με multiair αν δώσει η BMW καλά ανταλλάγματα
-
Πολύ πιθανό να φορούν κινητήρες fiat t-jet και ίσως με multiair αν δώσει η BMW καλά ανταλλάγματαΠολύ πιθανόν να κάνεις λάθος καθώς εδώ και 2 χρόνια εξελίσσεται ο 2λτ turbo και κάποια άλλα μοτέρ.
Τέσπα θα δούμε...αλλά θεωρώ απίθανο η BMW να φορέσει μοτέρ ΦΙΑΤ
-
Μα για τον μικρο 1.4 ενδιαφέρεται η BMW το αν εξελίσσει 2.0 τούρμπο δεν έχει καμία σχέση.
-
Μα για τον μικρο 1.4 ενδιαφέρεται η BMW το αν εξελίσσει 2.0 τούρμπο δεν έχει καμία σχέση.1oν, δεν είναι σίγουρο αν θα βγει 1.4Τ
2ον, ΑΝ βγει θα βασιστεί στον 1600 της 116i
3ον, είναι ασύμφορο να εξελίξει περαιτέρω η BMW ένα μοτέρ που μπαίνει εγκάρσια, κατά τον διαμήκη από το να το φτιάξει μόνη της.
4ον, είναι θέμα πρεστίζ για την εταιρία και οι Γερμανοί είναι λίγο περίεργοι και περίφανοι με τέτοια θέματα...you got the idea -
Να δώ BMW badged αλα T-Jet και τι στον κόσμο
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε T-jet σε BMW.
Πέραν του θέματος της περηφάνιας, απλά δείτε τις καταναλώσεις αυτών των κινητήρων που χωρίς άμεσο ψεκασμό καίνε κατά μέσο όρο 1λτ/100χλμ. περισσότερο από τους αντίστοιχους TSI!Δεν ξέρω τί θα γίνει βέβαια, ελπίζω όμως η BMW να προχωρήσει με το 1300άρι σύνολό της που θα είναι γάντι για την Ελληνική αγορά από πλευράς φορολογίας!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε T-jet σε BMW.
Πέραν του θέματος της περηφάνιας, απλά δείτε τις καταναλώσεις αυτών των κινητήρων που χωρίς άμεσο ψεκασμό καίνε κατά μέσο όρο 1λτ/100χλμ. περισσότερο από τους αντίστοιχους TSI!Δεν ξέρω τί θα γίνει βέβαια, ελπίζω όμως η BMW να προχωρήσει με το 1300άρι σύνολό της που θα είναι γάντι για την Ελληνική αγορά από πλευράς φορολογίας!
Ξέρεις κάτι συγκεκριμένο και το λες, ή απλά εικάζεις?
Η BMW ενδιαφέρεται για τον νέο 1.310κεκ του 2011 με Multiair δεύτερης φάσης με άμεσο ψεκασμό καυσίμου.
Αν είσαι BMWδάκιας να εύχεσαι να έχεις αυτά τα μοτέρ γιατί αυτή την τεχνολογία δεν θα την δεις από άλλο κατασκευαστή ούτε το 2015....
Τότε θα δεις τι θα πει χαμηλή κατανάλωση και ρύπους προδιαγραφών euro 6, αυξημένη απόδοση σε ιπποδύναμη και ροπή τουλάχιστον 10% σε σχέση με τους σημερινούς t-jet. Μάλιστα η attraction αυτού του νέου moteur είναι η απόκριση στο γκάζι που θυμίζει ιταλικό παλαιάς κοπής προ των προδιαγραφών ρύπων....Έλεος πια με τον TSI. Μια ξεπερασμένη αντιγραφή είναι πλεον...
BMW 1 Series (F20) 2011