Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βλέπεις γιατί λέω ότι τα έχεις μπλέξει?
...Βρε καμάρι μου...το γράφω παραπάνω ξεκάθαρα. **DTC OFF = DSC OFF. είναι το ίδιο πράγμα **γιατί μετα το dtc ακολουθεί το DSC off, ή απλά βγαίνει off το dtc (που κάνει ο,τι κάνει). Δηλαδή: με το πατημα του dtc πηγαινες απο DSC ON -> Dtc on -> dtc ή DSC off.
Μηπως, λεω μηπως, το DTC=Dynamic Traction control, και DSC= Dynamic stability control. Μηπως το πρωτο ειναι το αντισπιν, και το δευτερο το ESP? Σου ξαναλεω στον πινακα οργανων ΔΕΝ εγραφε 'DSC OFF', οτι συνδυασμο και αν εκανα στην προσαπθεια μου να απενεργοποιησω τα παντα...
Eγώ γιατί νομίζω πως άλλο πράγμα είναι το DTC και άλλο το DSC;
**Είπε κανείς ότι είναι ακριβώς το ίδιο? **
Στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα βασίζονται και τα δυο.
Επαναλαμβάνω και σε παρακαλώ δώσε μου μονολεκτική απάντηση. Το έβαλες στο sport+ (ενεργοποιώντας το DTC) και πάτησες το DSC OFF:
Nαι.
Το DTC ειναι αντισπιν, το DSC ειναι ESP. Τα περι πλατφορμας δεν με ενδιαφερουν, δεν ειμαι ηλεκτρονικος, με ενδιαφερει, οτι ΑΛΛΟ πραγμα κανει το ενα, ΑΛΛΟ πραγμα κανει το αλλο, και αυτο μου το επιβεβαιωσαν ΣΗΜΕΡΑ, στον γνωστο αντιπ/σωπο στην Λ. Συγγρου δυο διαφορετικοι πωλητες.
Τωρα βεβαια και αυτοι μπορει να ειναι ασχετοι κατα την δικη σου γνωμη...
Anyway, εγω παντως απο τα λεγομενα τους επιβεβαιωθηκα.
Μου ειπαν συγκεκριμενα, οτι λογω ηλεκτρομπλοκε, το DSC ουσιαστικα ΠΟΤΕ δεν κλεινει εντελως, δηλαδη μετα απο καποια συγκεκριμενη γωνια, μαζευει το αυτοκινητο. Η λειτουργια αυτη υπαρχει για πρωτη φορα σε bmw (κατα τα λεγομενα των πωλητων), και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το DSC ΔΥΟ σταδιων απενεργοποιησης!
Παμε τωρα παρακατω στα ευχαριστα (γιατι κατα την αποψη μου τουλαχιστον, καποιος που ΘΕΛΕΙ, και ΜΠΟΡΕΙ, να διαγραψει εντονες γωνιες, δυστυχως ΕΞΑΙΤΙΑΣ του υπερπροστατευτικου DSC, και μονο, ΠΛΕΟΝ, στην νεα 1, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ) τα οποια ειναι: 1oν, η σπορ Μ αναρτηση εχει μολις 380ευρω χρεωση, και ο συγκεκριμενος αντιπ/σωπος, κανει συνολικη εκπτωση υψους 2,500ευρω , κατι που σημαινει οτι πλεον με τα προσωπικα εξτρα που προσθεσα (υπενθυμιζω: μεταλλικο χρωμα, sportline πακετο, πολλ/λες λειτουργιες τιμονιου, variable sport steering, εσωτερικος αντιθαμβωτικος καθρεπτης, Xenon φωτα, σπορ αναρτηση Μ) το αυτοκινητο, με εναν αξιοπρεπεστατο εξοπλισμο, ανερχεται στις 27,100ευρω.
Η ψαλιδα δηλαδη με μια αντιστοιχα εξοπλισμενη Giulietta 170 Distinctive, εχει μειωθει αρκετα.
Επισης κοστολογηθηκε αναβαθμιση της Schnitzer, η οποια τοποθετειται απο τον ιδιο αντιπ/σωπο με κοστος 1900ευρω, και λεγεται οτι προσεγγιζει πλεον τους 200ιππους για την 116i.
@Popolaros
Ειχα μια πολυ συντομη οδηγικη επαφη, με μια 116i χωρις το variable sport steering και πραγματι η αισθηση δεν ηταν στο υψος των περιστασεων. Αρκετα ελαφρυ και σχετικα συνθετικο το τιμονι.
Επιπλεον, σε περιπτωση που ειχες οδηγησει καποια με πακετο ανεσης (Drive comfort) εκει περιλαμβανεται το συστημα servotronic, το οποιο ελαφραινει ακομα περισσοτερο το τιμονι στις χαμηλες ταχυτητες.
Με το variable sport steering (το οποιο επισης περιλαμβανει Servotronic, αλλα η κρεμαγιερα ειναι πιο κοντη εδω...)
η αισθηση που αποκομμισα οπως ανεφερα και στο 'οδηγησα', ηταν εξαιρετικη.