-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλο ειναι να βαζουμε αντιτριβικα,απο την πρωτη μερα.........για να μην εχουμε θορυβους μετα απο χρονια.Καλυτερη η προληψη απο την θεραπεια.Τωρα οσοι πιστευουν οτι δεν προσφερουν επιπλεον προστασια αυτα τα σκευασματα,δικαιωμα τους και περαστικα τους......
Προσωπικα,καλυτερα ενα φθηνο λιπαντικο+αντιτριβικο......παρα μονο ενα πανακριβο ουαου λιπαντικοΦαίνεται ότι έχει χλωρίνη. Όπως έχω γράψει σε αυτό το topic τους έκανα ερώτηση στη σελίδα τους στο facebook και δεν απάντησαν. Αν όντως δεν έχει χλωρίνη η AMSOIL θα είχε φάει μηνυσάρα και θα το είχε κατεβάσει το άρθρο.
Τώρα είναι κοινά αποδεκτό ότι η χλωρίνη μακροπρόθεσμα διαβρώνει ή τέλος πάντων βλάπτει.Οπότε προς θεού ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΖΟΥΜΙΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
Ακολουθείστε τις οδηγίες του κατασκευαστή ευλαβικά, και δεν θα έχετε προβλήματα για πολλλλααααα χιλιόμετρα. -
εγω βάζω X1R απο την πρωτη μέρα και για πολλά χρόνια και ακόμη περισσότερα χλμ..........και δεν έχει χλωρίνη!
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Παιδια εγω νομιζω ειναι σ4η φαντασια μας..και εξηγω!
πηραμε πριν 1,5 χρονο 2 μονολιτρα.. 3 ατομα..οι βαλαμε κανονικα και στον 3 το του εβαλα λαδι υδραυλικου 58αρι 68αρι κατι τετοιο...πολυ ψιλο και καλο...
εμεις οι 2 δεν καταλαβαμε και τπτ τραγικο..και οι βαλβιδεα χτυπανε για 1 δευτερο το πρωι και ξερω γω τι...
ο αλλος δε που εβαλε απλο λαδι...χαζεψε..τι λαδαρα λεει το μοτορκοτε ..να παρουμε κιαλλο..θα βαλω στο τρακτερ στο φορτηγο στο παπι στην εξωπορτα που τριζει!
οταν εμαθε δε τι του εδωσα.....βαζει απλο λαδι 300 ,400 mlσε ολα...Tα υδραυλικά λάδια είναι 10αρια αν δεν κάνω λάθος.Αυτά που λες ,58αρι 68αρι,πιο πολύ για βαλβολίνες ακούγονται.
-
Ο χρήστης Happy έγραψε:
Παιδια εγω νομιζω ειναι σ4η φαντασια μας..και εξηγω!
πηραμε πριν 1,5 χρονο 2 μονολιτρα.. 3 ατομα..οι βαλαμε κανονικα και στον 3 το του εβαλα λαδι υδραυλικου 58αρι 68αρι κατι τετοιο...πολυ ψιλο και καλο...
εμεις οι 2 δεν καταλαβαμε και τπτ τραγικο..και οι βαλβιδεα χτυπανε για 1 δευτερο το πρωι και ξερω γω τι...
ο αλλος δε που εβαλε απλο λαδι...χαζεψε..τι λαδαρα λεει το μοτορκοτε ..να παρουμε κιαλλο..θα βαλω στο τρακτερ στο φορτηγο στο παπι στην εξωπορτα που τριζει!
οταν εμαθε δε τι του εδωσα.....βαζει απλο λαδι 300 ,400 mlσε ολα...Tα υδραυλικά λάδια είναι 10αρια αν δεν κάνω λάθος.Αυτά που λες ,58αρι 68αρι,πιο πολύ για βαλβολίνες ακούγονται.
στα υδραυλικά δεν έχουν αυτή την σειρά,οσο μεγαλώνει ο αριθμός είναι πιο λεπτόρευστο και αντέχει σε μεγαλύτερες πιέσεις και θερμοκρασίες.
-
Δεν το ήξερα,κάτι μάθαμε και σήμερα!
-
Χλωρίνη ή μη χλωρίνη ποσώς με ενδιαφέρει αν δουλεύει, θέλω να πω δεν ότι με νοιάζει τι χρώμα έχει η γάτα αρκεί να πιάνει τα ποντίκια.
-
pm που ειχα στειλει στον 21 Quadra
motorkoteΑποστολή: 01/10/14 12:34
Από: otso
Προς: 21 Quadra
μαστορα σου το γραφω και σε αυτο το φορουμ μηπως κατα τυχη μπεις εδω.μαστορα σου γραφω σε πμ γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν το πολυπαρακολουθεις το φορουμ και επειδη δεν εχει και νοημα ντε σωνει και καλα να δωσεις γνωση σε ανθρωπους που δεν την θελουν.
μου ειπες να βαλω motorkote και θυμηθηκα οτι στην τελευταια αλλαγη λαδιων ειχα βαλει δηλαδη πριν 11 μηνες και περιπου 5000χλμ.
να σου υπενθυμισω.
χτυπαω το καρτερ και το βαθουλωνω.
αναβει λαμπακι λαδιου
το κυκλοφορω στα χωραφια με 2α 3η στα χωραφια σε χωματοδρομους για καμμια 30α χλμ περιπου ισως και περισσοτερα .
δεν ακουγεται κανενας θορυβος απο την μηχανη
ανοιγω και βγαζω το καρτερ μεσα εχει τον σωληνα που ρουφαει λαδι η αντλια λαδιου σπασμενο στην βαση του επανω εκει βου βιδωνει στην αντλια.
δεν βρισκω ψηγματα μεταλλου στο καρτερ
βγαζω και ελενχω τα μεταλλα και κοιταω και τον στροφαλο , ολα αψογα τα βλεπει και μηχανικος και μου λεει οκ
κολλαω και τοποθετω τον σωληνα , βαζω το καρτερ , βαζω λαδι και φιλτρο .
οταν το βαζω μπροστα ακουγεται ενας μεταλλικος θορυβος , μετα απο 1 χλμ δεν ακουγεται τιποτα και απο τοτε ολα οκ.
τι λες απο το motorkote που ειχα βαλει την γλυτωσα την ζημια; πρακτικα το μοτερ δεν πρεπει να λιπαινοταν για ολα αυτα τα χλμ που εκανα.
αν ναι πρεπει να ειναι η πρωτη τεκμηριωμενη αποψη οτι το motorkote δουλευει .η γνωμη σου; σου το γραφω επισης επειδη ξερω οτι το χρησιμοποιεις σε ολα τα αυτοκινητα σου
καλο απογευμα.
-
και να εξηγησω περισσοτερο σε φιατ ουνο που το εχω για να πηγαινω στα χωραφια , το χτυπησα στο καρτερ , εκανε χοντρο βαθουλωμα , και οταν το εβγαλα ειχε μεσα και την αλουμινενια σωληνα που ρουφαγε η αντλια λαδιου. με λιγα λογια η αντλια λαδιου δεν ρουφαγε λαδι , και εγω συνεχισα να το χρησιμοποιω κανονικα μεχρι να τελειωσω τα ποτισματα τον αυγουστο.
ειχα βαλει μοτορκοτε πριν 5000 χλμ , χρονικο διαστημα 9 μηνες. ο κινητηρας ειχε 150000χλμ περιπου.
αρα εμενα με επεισε, απλως ειχα απορια πως δεν το εχουν παρει χαμπαρι στις αλλες χωρες της ευρωπης. -
http://www.trade-wind.gr/media/catalog/ ... ebsite.jpg
Αυτο ετσι?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
http://www.trade-wind.gr/media/catalog/product/cache/11/image/950x950/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/o/motorkote-product-images_new-website.jpgΑυτο ετσι?
ΝΑΙ
-
Αν το εσβησες και το ξαναεβαλες μπροστα αρκετες φορες και δεν τραβουσε λαδι θα ειχε κολησει σιγουρα .Παντως εβλεπα καποια βιντεο απο αμερικη που σε μαντρες πριν την ανακυκλωση του αυτοκινητου,βγαζουν την ταπα του λαδιου και χτυπανε κοφτη τον κινητηρα για κανα 5-10 λεπτα.Συγκεκριμενα θυμαμαι ενα bmw αντεξε 10 λεπτα!Βεβαια εβγαιναν καπνοι απο καθε μερια του κινητηρα.Να πω πως κι εγω το ειχα χρησιμοποιησει πριν πολλες χιλιαδες χιλιομετρα το εν λογω προιον και οι διαφορες στην λειτουργια ηταν μικρες(βεβαια το λαδι που βαζω ειναι 5w50 η 10w60)αρα οσο να ναι ειναι λιγο ηχομονωτικο απο μονο του.Αν υπηρξε καπου μικρηηηηη διαφορα ισως στην καταναλωση καυσιμου ΙΣΩΣ.Θα το ξαναδοκιμασω παντως εν καιρω.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
και να εξηγησω περισσοτερο σε φιατ ουνο που το εχω για να πηγαινω στα χωραφια , το χτυπησα στο καρτερ , εκανε χοντρο βαθουλωμα , και οταν το εβγαλα ειχε μεσα και την αλουμινενια σωληνα που ρουφαγε η αντλια λαδιου. με λιγα λογια η αντλια λαδιου δεν ρουφαγε λαδι , και εγω συνεχισα να το χρησιμοποιω κανονικα μεχρι να τελειωσω τα ποτισματα τον αυγουστο.
ειχα βαλει μοτορκοτε πριν 5000 χλμ , χρονικο διαστημα 9 μηνες. ο κινητηρας ειχε 150000χλμ περιπου.
αρα εμενα με επεισε, απλως ειχα απορια πως δεν το εχουν παρει χαμπαρι στις αλλες χωρες της ευρωπης.Αν συμπληρώσω οτιδήποτε στα γραφόμενα σου θα νομίζουν ότι είμαι ντήλερ του Motorkote, οπότε μένω στις δικές μου διαπιστώσεις και εσύ στις δικές σου, ξέρουμε μκαι οι δύο ότι είναι 100% αληθινές, οπότε end of story και ο καθένας ας κάνει ότι θέλει, εμείς ενημερώσαμε για τις παρατηρήσεις μας, μη μας παρεξηγήσουν κιόλας.
-
Το motorkote, το X1-R και το da vinci και τα τρια ειναι σκληρυντες μεταλλων και επιδρουν πανω στην επιφανεια τους,εξου και χρειαζονται θερμικους κυκλους για να επιδρασουν?Βεβαια στην σχολη που ανεφερε το βιβλιο κατι παρομοιο για χημικη σκληρυνση του μεταλλου σε μικρο βαθος οι θερμοκρασιες ηταν αρκετα μεγαλυτερες απο αυτες που αντεχει ενα λαδι κινητηρα νομιζω.
-
χ1r και da vinci είναι το ίδιο πράγμα......
τί θα πεί σκληρυντής μετάλλου;;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
χ1r και είναι το ίδιο πράγμα......
τί θα πεί σκληρυντής μετάλλου;;;;x1r ειναι το προσθετο.
da vinci ειναι το λαδι που εχει ενα μικρο ποσοστο 6 ή 7% αν θυμαμαι καλα απο το προσθετο, γαμω τα ονοματα του δωσανε οι π@π@ρες. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
da vinci ειναι το λαδι που εχει ενα μικρο ποσοστο 6 ή 7% αν θυμαμαι καλα απο το προσθετο, γαμω τα ονοματα του δωσανε οι π@π@ρες.εγω βάζω σκέτο το πρόσθετο http://www.x1r.gr/davinci,-yπ�%B ... C-c-7.html
ναι αλλά το motorkote έχει το όνομα και το χ1r τη χάρη..... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
da vinci ειναι το λαδι που εχει ενα μικρο ποσοστο 6 ή 7% αν θυμαμαι καλα απο το προσθετο, γαμω τα ονοματα του δωσανε οι π@π@ρες.εγω βάζω σκέτο το πρόσθετο http://www.x1r.gr/davinci,-yπ�%B ... C-c-7.html
ναι αλλά το motorkote έχει το όνομα και το χ1r τη χάρη.....Πολυ διαστημικο λεωφορειο 'παιζει' στο site
-
H ΝΑΣΑ χρειάστηκε ένα υπερλιπαντικό για τις ράγες που σύρεται στα τελευταία μέτρα το διαστημικό λεωφορείο μέχρι την ανύψωσή του σε κάθετη θέση, έτσι ζήτησε από διάφορες εταιρίες να φτιάξουν δείγματα, το καλύτερο όπως λέει η X1R ήταν το δικό της και κέρδισε το συμβόλαιο, τώρα τι σχέση έχει η οριζόντια τριβή και μάλιστα με ταχύτητα χελώνας με αυτή του στροφάλου / κουζινέτα / εμβόλων δεν γνωρίζω, πιστεύω ότι το λιπαντικό για αυτή την χρήση πρέπει να έχουν τα μόρια του μεγάλη αντοχή στη διάτμηση, και στον κινητήρα αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αλλά εκεί επικρατεί θερμοκρασία και συνεχώς μεταβαλλόμενη πίεση και όχι σταθερή,τα μεγέθη σίγουρα είναι διαφορετικά, δεν μπορώ να γνωρίζω περισσότερα, έχω όμως ακούσει καλά λόγια και για το Χ1R.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ναι αλλά το motorkote έχει το όνομα και το χ1r τη χάρη.....Δεν είναι το σκέτο x1r. Είναι μίξη με το davinci από όσο βλέπω. Θέλω κάποια στιγμή να στείλω email στο site της x1r και να τους ρωτήσω που στην Ευρώπη έχουν επίσημο dealer, για να πάρω σκέτο το πρόσθετο και όχι μίξη.
Εδώ είναι το σκέτο πρόσθετο της x1r αν και θα τους ρωτήσω για να είμαι 100% σίγουρος.
https://x1rcorp.com/product/engine-treatment-concentrate-8-oz/ -
https://www.google.gr/search?q=x1r&biw= ... B800%3B600
αυτο βαζω εγω..........
MotorKote αξιζει?