-
Ναι οντως για οικογενεια δεν ειναι καλο...Το ειδα απ τη σκοπια μου για τις αναγκες ενος εργενη αλλα μετα που ειδα και τα λιτρα ειναι κατω απ το μ.ο αρκετα...
-
Ο χρήστης corsa2 έγραψε:
...καλο πορτ μπαγκαζ.
Το πορτ μπαγκάζ είναι απαράδεκτο για τέτοιου μεγέθους/κατηγορίας αυτοκίνητο.Πραγματική παραφωνία σε σχέση με το πολύ καλό σύνολο,και σοβαρά αποτρεπτικός παράγοντας για αγορά.Κατά τ΄άλλα λίγο-πολύ συμφωνώ.Αλλά να δώσω 22000-24000 και μην καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας μου....
Ευτυχισμενος ιδιοκτητης ενος focus II Ghia περιμενα με ανυπομονησια να βγει το καινουριο και να το παραγγειλω αμεσως καθως το υπαρχον εφτασε σε 4 μιση χρονια τα 150.000 χλμ και ηταν ωρα για αλλαγη. Εχοντας παντα στο μυαλο την προοπτικη δημιουργιας οικογενειας ελεγα οτι εαν κρατησει τα λιτρα του προηγουμενου μοντελου θα ειμαι οριακα ικανοποιημενος. Σκετη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Μα καλα πως καταφεραν να μειωσουν τον χωρο αποσκευων χωρις να εχει γινει αλλαγη στο μηκος η εστω στον χωρο των πισω καθισματων δεν το καταλαβα. Ασε τα 24.000 χιλιαρικα. τελικα με 1000 ευρω ακομη εκλεισα το passat dsg 1.4 και θα ταξιδευει η οικογενεια με περισσεια ανεση κα οικονομια.
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
...καλο πορτ μπαγκαζ.
Το πορτ μπαγκάζ είναι απαράδεκτο για τέτοιου μεγέθους/κατηγορίας αυτοκίνητο.Πραγματική παραφωνία σε σχέση με το πολύ καλό σύνολο,και σοβαρά αποτρεπτικός παράγοντας για αγορά.Κατά τ΄άλλα λίγο-πολύ συμφωνώ.Αλλά να δώσω 22000-24000 και μην καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας μου....
Ευτυχισμενος ιδιοκτητης ενος focus II Ghia περιμενα με ανυπομονησια να βγει το καινουριο και να το παραγγειλω αμεσως καθως το υπαρχον εφτασε σε 4 μιση χρονια τα 150.000 χλμ και ηταν ωρα για αλλαγη. Εχοντας παντα στο μυαλο την προοπτικη δημιουργιας οικογενειας ελεγα οτι εαν κρατησει τα λιτρα του προηγουμενου μοντελου θα ειμαι οριακα ικανοποιημενος. Σκετη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Μα καλα πως καταφεραν να μειωσουν τον χωρο αποσκευων χωρις να εχει γινει αλλαγη στο μηκος η εστω στον χωρο των πισω καθισματων δεν το καταλαβα. Ασε τα 24.000 χιλιαρικα. τελικα με 1000 ευρω ακομη εκλεισα το passat dsg 1.4 και θα ταξιδευει η οικογενεια με περισσεια ανεση κα οικονομια.
Πως και δεν είδες το 4θυρο σενταν? αυτο θα πρεπει να εχει πολυ καλυτερο πορτ μπαγκαζ. Και αισθητικά καλύτερο απο το κάπως ιδιαίτερο σχεδιαστικά 5θυρο. Η τιμή όντως τσιμπημένη ...
-
Το sedan θα ερθει Ιουνιο ή Ιουλιο...
-
Ο χρήστης Dardanian έγραψε:
...καλο πορτ μπαγκαζ.
Πως και δεν είδες το 4θυρο σενταν? αυτο θα πρεπει να εχει πολυ καλυτερο πορτ μπαγκαζ. Και αισθητικά καλύτερο απο το κάπως ιδιαίτερο σχεδιαστικά 5θυρο. Η τιμή όντως τσιμπημένη ...
Το ειδα και το sedan αλλα τα 560 λιτρα του passat δεν παιζονται. Ασε που στην πραξη τα 25 αλογα επιπλεον του φοκους δεν μου ηταν και ιδιαιτερο δελεαρ, το δε passat ειναι και αντικειμενικα ανωτερο του focus.
-
Ε λογικο μου φαινεται, αλλες αναγκες αλλη κατηγορια...
-
Ο χρήστης Dardanian έγραψε:
Δυστυχως και στο σενταν υπαρχει μειωση στο πορτ μπαγκαζ. Δεν ειναι οπως το focus ii που σε πορτ μπαγκαζ ηταν κοντα στο μοντεο 520+, τωρα το πηγαν κατω απο 480λιτρα. Και γω αν ηθελα χωρους θα πηγαινα 'η μοντεο 'η πασσατ, το φοκους το κανανε πιο μικρο.
-
...καλο πορτ μπαγκαζ.
Το Focus δεν απευθύνεται μόνο σε ήσυχους οικογενειάρχες που κοιτάνε τον χώρο αποσκευών και το χρώμα των δερμάτινων καθισμάτων...
-
Στο θέμα του χώρου αποσκευών έχω την εντύπωση ότι οι απαιτήσεις μας έχουν φτάσει στο παραλογο. Αλοίμονο αν τα 480 λίτρα είναι λίγα για οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο καθένας πρέπει να βλέπει τις τακτικές ανάγκες του σε χώρους και όχι ... το 10ήμερο των διακοπών του που ούτε και φορτηγό μπορεί να μην φτάνει!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στο θέμα του χώρου αποσκευών έχω την εντύπωση ότι οι απαιτήσεις μας έχουν φτάσει στο παραλογο. Αλοίμονο αν τα 480 λίτρα είναι λίγα για οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο καθένας πρέπει να βλέπει τις τακτικές ανάγκες του σε χώρους και όχι ... το 10ήμερο των διακοπών του που ούτε και φορτηγό μπορεί να μην φτάνει!το πιο παραλογο ειναι οτι το 99% αυτων, φορτωνουν το αυτοκινητο 2-3 φορες το χρονο. Ολο το υπολοιπο διαστημα κυκλοφορουν με ενα αυτοκινητο εχει 30-80εκ μεγαλυτερο μεγεθος απο οτι χρειαζονται. Μετα λενε ειναι βαρυ, δε παρκαρει ευκολα, καιει κτλ κτλ...
νταξ, αμα για να πας 2 μερες καπου θελεις 4 μεγαλες βαλιτσες, τοτε δεν θες αμαξι, μεταφορικη θες
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Focus δεν απευθύνεται μόνο σε ήσυχους οικογενειάρχες που κοιτάνε τον χώρο αποσκευών και το χρώμα των δερμάτινων καθισμάτων...Αυτοί μάλλον παίρνουν Giullietta...
Στο θέμα του χώρου αποσκευών έχω την εντύπωση ότι οι απαιτήσεις μας έχουν φτάσει στο παραλογο. Αλοίμονο αν τα 480 λίτρα είναι λίγα για οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο καθένας πρέπει να βλέπει τις τακτικές ανάγκες του σε χώρους και όχι ... το 10ήμερο των διακοπών του που ούτε και φορτηγό μπορεί να μην φτάνει!
Για το πεντάθυρο γίνεται η συζήτηση.Τα 480 λίτρα που τα είδατε?Ο χώρος αποσκευών μου φάνηκε αντίστοιχος ενός VW Polo.Σίγουρα δεν καλύπτουν τις τακτικές ανάγκες μιας οικογένειας.
...Ολο το υπολοιπο διαστημα κυκλοφορουν με ενα αυτοκινητο εχει 30-80εκ μεγαλυτερο μεγεθος απο οτι χρειαζονται. Μετα λενε ειναι βαρυ, δε παρκαρει ευκολα, καιει κτλ κτλ...
Ο χώρος αποσκευών του είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με το μέγεθος του αυτοκινήτου.Επομένως αυτοί που χρησιμοποιούν ένα μικρομεσαίο για οικογενειακό(η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλαδή) δε νομίζω να μείνουν ευχαριστημένοι.Γιατί να κυκλοφορείς με ένα αμάξι σχεδόν μισό μέτρο μεγαλύτερο από τα αντίστοιχου όγκου αποσκευών μικρά?
Ίσως να ήταν η ιδεά μου αλλά από κοντά το πορτ μπαγκάζ μου φάνηκε μικρότερο από ενός Fiesta
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Focus δεν απευθύνεται μόνο σε ήσυχους οικογενειάρχες που κοιτάνε τον χώρο αποσκευών και το χρώμα των δερμάτινων καθισμάτων...Δεν είναι ανταγωνιστής της FF τo focus δηλαδή
Πωπω, τι επική τρολλιά
Σοβαρά τώρα, σιγά την elise
-
παιδια αυτοκινητο ειναι...
αμα θελετε μεγαλους χωρους αποσκευων μην παρετε το focus παρτε ενα transit no offense
-
Θα το ξαναπω, σιγά την elise Λες και τα focus που βλέπουμε στους δρόμους τα πάνε τάπα (πλην 3-3 εξαιρέσεων ).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα το ξαναπω, σιγά την elise Λες και τα focus που βλέπουμε στους δρόμους τα πάνε τάπα (πλην 3-3 εξαιρέσεων ).τα παλια και να ηθελαν δε μπορουσαν να πανε ταπα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το πιο παραλογο ειναι οτι το 99% αυτων, φορτωνουν το αυτοκινητο 2-3 φορες το χρονο. Ολο το υπολοιπο διαστημα κυκλοφορουν με ενα αυτοκινητο εχει 30-80εκ μεγαλυτερο μεγεθος απο οτι χρειαζονται. Μετα λενε ειναι βαρυ, δε παρκαρει ευκολα, καιει κτλ κτλ...
νταξ, αμα για να πας 2 μερες καπου θελεις 4 μεγαλες βαλιτσες, τοτε δεν θες αμαξι, μεταφορικη θες
χωρις διαθεση κοντρας, αλλα μαλλον ποτε σας δεν εχετε προσπαθησει να βαλετε σε ανα πορτ μπαγκαζ μια δικια σας τσαντα εστω και μικρη, καροτσι μωρου και 1-2 τσαντες τσαντουλες με τα κλαμπατσιμπαλα του μωρου, να δειτε πως τιγκαραν τα 380 λιτρα του focus II. και μιλαω για καθημερινες μετακινησεις.
-
το πιο παραλογο ειναι οτι το 99% αυτων, φορτωνουν το αυτοκινητο 2-3 φορες το χρονο. Ολο το υπολοιπο διαστημα κυκλοφορουν με ενα αυτοκινητο εχει 30-80εκ μεγαλυτερο μεγεθος απο οτι χρειαζονται. Μετα λενε ειναι βαρυ, δε παρκαρει ευκολα, καιει κτλ κτλ...
χωρις διαθεση κοντρας, αλλα μαλλον ποτε σας δεν εχετε προσπαθησει να βαλετε σε ανα πορτ μπαγκαζ μια δικια σας τσαντα εστω και μικρη, καροτσι μωρου και 1-2 τσαντες τσαντουλες με τα κλαμπατσιμπαλα του μωρου, να δειτε πως τιγκαραν τα 380 λιτρα του focus II. και μιλαω για καθημερινες μετακινησεις.
χωρις διαθεση κοντρας, πεφτουν τα καθισματα οταν θελουμε περισσοτερο χωρο. Δε χρειαζεται να τα βαλουμε ολα στο πορτμπαγκαζ
-
Δεν ειναι θέμα κόντρας. Ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του και επιλέγει.
Αν αυτά τα αντικείμενα δεν μπαίνουν σε 5θυρο μικρομεσαίο ... τότε υπαρχουν άλλες κατηγορίες που καλύπτουν τέτοιες ανάγκες.
Εχω 'ζήσει' πάντως δίδυμα με φουλ εξοπλισμό να επιβιώνουν σε Punto, Micra, C3 ... οπότε ίσως 'να θέλει τρόπο και όχι κόπο'! -
αν ειναι ρε παιδια οταν αγοραζω ενα καινουριο αυτοκινητο στην συνεχεια να εχω στον νου μου οτι σε καθε μου μετακινηση θα πρεπει να ριχνω καθισματα η να στριμωχνω τα πραγματα στο πορτ μπαγκαζ, η οπως κανει ενας φιλος με το fabia να ανοιγοκλεινω την μπαγκαζιερα οροφης. και εμεις παλια πηγαιναμε 7 ατομα διακοπες στην χαλκιδικη με το fiat 128. Οταν αγοραζεις καινουριο αυτοκινητο θα πρεπει να λαμβανεις σοβαρα υποψιν σου ολες αυτες τις ανεσεις της καθημερινοτητας που θα σου κανουν την ζωη πιο ευκολη η πιο δυσκολη, εκτος αν εχεις την οικονομικη ανεση καθε 2-3 χρονια να αλλαζεις αυτοκινητο αναλογα με τις μεταβολες των αναγκων σου.
-
Το ειδα και εγω το Focus .Το πορτ μπαγκαζ μου φανηκε πολυ μικρο οντως.Αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι οντως πολυ μικρης χωρητικοτητας.Οι 4Τ λενε 316 με ρεζερβα αναγκης και 363 με κιτ επισκευης. .Το παλιο μου ιμπιζα για παραδειγμα ειχε 280.
Κατι παιζει παντως με τοχωρο αποσκευων σε αυτη τη πλατφορμα και το S60 εχει μικρο πορτ μπαγκαζ.Ισως φταιει η αρχιτεκτονικη των αναρτησεων ή τα μετρα παθητικης ασφαλειας ποθ κοβουν χωρο.
Κατα τα αλλα το αυτοκινητο μου αρεσε,αν και το εσωτερικο μου αφησε αναμεικτα συναισθηματα.
Ford Focus 2011