Mar 13, 2013, 10:21 AM

Ο χρήστης Hannibal έγραψε:

Μα για αυτο αναφερω ολα αυτα τα κατεβατα. Για αυτους τυπους. Διοτι η ΦΙΑ και η καθε ΦΙΑ παει με το γραμμα των τυπων. Δεν θα κοιταξει (διστυχως) το ταμειο αλλα αν αυτα τα μινιμουμ που υποχρεωουταν να κανει τα εκανε (δηλαδη τα administrative and regulatory tasks). Το θεμα υπεξερεσης ειναι θεμα των νομικων αρχων του καθε κρατους. Οσο για το λαϊκο ερισμα (φανταζομαι εννοεις την δισπιστια πλεον των αγωνιζομενων στην συγκεκριμενη αρχη) εχεις δικιο αλλα παλι δεν ειναι θεμα της ΦΙΑ. Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι δεν φταει ο φορεας αλλα οι διοικουντες του φορεα αυτου. Διστυχως παρατηρουμε για αλλη μια φορα αυτο που μου λενε οι Αγγλοι. Motorsport is not based upon democracy.

Μήπως παραδίνουμε αξία στην ισχύ της FIA και τους τύπους; Εδώ είναι χρεοκοπημένη Ελλάδα, δεν είναι μια φυσιολογική χώρα όπου υπάρχουν απλώς κάποιες αρρυθμίες. Συμφωνώ ότι η ΕΛΠΑ, μέσω FIA, έχει την ισχύ να εκβιάσει, να στραγγαλίσει και να τα καταφέρει. Έχει την ισχύ να το κάνει και πιθανώς να το κάνει. Από εκεί και πέρα, όμως, και η πλευρά της λογικής διαθέτει αρκετά μέσα, το κυριώτερο εκ των οποίων είναι ακριβώς αυτό: η κοινή λογική.

Δεν νομιζω οτι αμα κανεις αγωγη στην ΕΛΠΑ θα κερδισεις κατι απο αυτο. Ουτε καν την συνετιση. Διαβασε τον κωδικα (ειμαι σιγουρος οτι μετα απο τοσα post ειχες την περιεργεια και τον διαβασες) και κρινε αναλογα το πως μπορεις να κινηθεις / κινηθειτε. Απλα προσεξτε το πως γιατι μπορει να σας γυρισει boomerang οπως γυρισε στους οδηγους του ROTAX περισυ, ευτυχως χωρις πολυ μεγαλες συνεπειες. (μεγαλες συνεπειες εννοω την αναστολη για χψω καιρο της αγωνιστικης τους lisance).
Kαι παλι αν οι νομιμες αξιωσεις αφορουν μονο οικονομικα, δεν νομιζω να κινησει το ενδιαφερον της παγκοσμιας ομοσπονδιας.

Δεν ξεκινάς να κάνεις κάτι με το φόβο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι πρόσφατα την οικονομική διαχείριση και την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τα έκανε ο ASN και άρα η μη υπογραφή νέου συμβολαίου, άρα και η μη τέλεση αγώνων, άρα και η όποια ζημία στους θιγόμενους, μπορεί άνετα να αποδειχθεί ότι οφείλεται σε ενέργειες ή παραλείψεις του ASN και όχι στους οργανωτές ή το συλλογικό τους όργανο (ομοσπονδία). Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για την καθυστέρηση ενημέρωσης, κάτι για το οποίο φέρουν ευθύνη και φυσικά πρόσωπα. Τα υπόλοιπα, που δεν είναι λίγα, όταν θα καταθέσω την πρότασή μου. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Την έκδοση λισάνς την έχω γραμμένη εκεί που πρέπει.