-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Ο Μαραντονα ειναι μάλλον αυτο που λέμε 'ελεύθερος'. Μετα απο κάποια χρονια, αν η ομάδα θέλει, σε αφήνει.
Δεν υπάρχει λογική, υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες. Οποίος έχει υπάρξει αθλητής, τα ξέρει ολα αυτα.
Δεν υπάρχει 'του χρόνου φεύγω αν θέλω'. Εκτός αν υπάρχει συμβόλαιο. Μην μπλεκουμε τα πράγματα όμως.
Οποίος ξέρει ας μας πει, εγκριτα.
Μην μπερδεύεις τους επαγγελματίες με τα χοντρά συμβόλαια.
Α.Ευχαριστω, ήμουν έτοιμος.
Nα τα προσεχεις αυτα αλλη φορα!
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Υπογραφω δελτίο στο Χ σωματείο. Παραμενω αθλητής του επ άπειρο, εκτός αν μεταγραφω στο Υ σωματειο.
Ισχύει ή δεν ισχύει;Ισχύει (εκτός 2ετους αποχής που το δελτίο ακυρώνεται) αλλά υπάρχει λύση. Υπογράφεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ότι στο τέλος της σεζόν είσαι ελεύθερος και τέλος. Το ίδιο γίνεται σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Ο Μαραντονα ειναι μάλλον αυτο που λέμε 'ελεύθερος'. Μετα απο κάποια χρονια, αν η ομάδα θέλει, σε αφήνει.
Δεν υπάρχει λογική, υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες. Οποίος έχει υπάρξει αθλητής, τα ξέρει ολα αυτα.
Δεν υπάρχει 'του χρόνου φεύγω αν θέλω'. Εκτός αν υπάρχει συμβόλαιο. Μην μπλεκουμε τα πράγματα όμως.
Οποίος ξέρει ας μας πει, εγκριτα.
Μην μπερδεύεις τους επαγγελματίες με τα χοντρά συμβόλαια.
Α.Ευχαριστω, ήμουν έτοιμος.
Nα τα προσεχεις αυτα αλλη φορα!
Δεν θα ήταν άσχημο να διαβάσουμε τι υπογραφούμε και να μην βιαζόμαστε!. Μέτρα 10, κόβε μια……
Α. -
δλδ τώρα συζητάμε για το τι θα γίνει αν έρθει ένα πλούσιο σωματείο και δώσει λάστιχα λάδια τέντες και pit girls και πάρει τον αθλητή-χερά-ταλέντο της Δράμας;
πάω να δω το avatar, λιγότερο science fiction έχει
-
O αγώνας που έχει προκηρυχθεί για τις 14/4/2013 στην πίστα ΚΑΡΤΟΔΡΟΜΟ των Αφιδνών, δεν έχει έγκριση από την ΟΜΑΕ και κατά συνέπεια αγωνιζόμενοι και στελέχη που θα συμμετάσχουν , θα είναι εκτεθειμένοι έναντι του Αθλητικού Νόμου 2725/99 όπως αυτός ισχύει και των κανονισμών της Ομοσπονδίας μας .
Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε διοργάνωση που τελείται υπό καθεστώς συναγωνισμού και επάθλου, χρονομέτρησης και κατάταξης , θεωρείται αγωνιστική δραστηριότητα για την διοργάνωση της οποίας απαιτείται έγκριση της ομοσπονδίας
http://www.omae-epa.gr/pressrelease/961
Για το bold:
Ρε παιδιά, γράψτε την ανακοίνωση ώστε να μην είναι διφορούμενη!
Το παραπάνω τι σημαίνει ? Ή συναγωνισμός ή έπαθλο ή χρονομέτρηση ή κατάταξη ? (δηλαδή διαζευκτικό νόημα, οποιοδήποτε από τα παραπάνω αν συμβαίνει είναι αγώνας) ή Και συναγωνισμός και έπαθλο και χρονομέτρηση και κατάταξη ? (σωρευτικό νόημα, είναι αγώνας αν ΟΛΑ τα παραπάνω συμβαίνουν)Επί της ουσίας:
Πάω να τρέξω ένα track day και χρονομετρώ τον εαυτό μου. Είναι αγώνας ?
Πάω να τρέξω ένα track day και με χρονομετρεί ο οργανωτής αλλά δε δημοσιεύει κατάταξη, δηλ. πάω και ρωτάω και μου λέει μόνο το δικό μου χρόνο. Είναι αγώνας ?
Πάω να τρέξω ένα track day και με χρονομετρεί ο οργανωτής και δημοσιεύει κατάταξη αλλά δε δίνει έπαθλο. Είναι αγώνας ?Καλό είναι να αφήσουμε πίσω 'κόλπα' του παρελθόντος ε ?
(EDIT: Οι δικές μου απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις είναι: Οχι - Οχι - Ναι)
Και μια και το πιάσαμε -και καλά- με τον αθλητικό νόμο:
Μαζεύονται 20 άτομα, χωρίζονται σε 4 ομάδες των 5 και παίζουν στο γηπεδάκι της γειτονιάς ή, για να το κάνουμε πιο παρόμοιο, σε ένα κλειστό γήπεδο με άδεια αθλητικού χώρου, ένα τουρνουά μπάσκετ. Στο τέλος μάλιστα δίνουν και βραβείο στον πρώτο, πχ. οι χαμένοι κερνάνε τους νικητές μπύρες.
Πρέπει να έχουν δελτία ? Διαιτητές ? Γραμματεία ? Αδεια από την αστυνομία ? -
Το kartinfo & το Καρτόδρομο εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση μετά τη χθεσινοβραδινή της ΟΜΑΕ που αναφέρει από πάνω ο nass:
Το kartinfo και το Καρτόδρομο ανακοινώνουν ότι η χρονομετρημένη προπόνηση που έχει προγραμματιστεί για τις 14/4/13 στο Καρτόδρομο ουδεμία σχέση έχει με αγώνα καρτ, αποτελεί απλώς μια συντεταγμένη ασφαλή προπόνηση με καρτ τα οποία ήταν και είναι εγκεκριμένα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καρτ 2012 - 2013. Δεν θα υπάρχει κατάταξη και έπαθλα και οι προσπάθειες του κάθε οδηγού θα αφορούν ατομικά τον κάθε έναν συμμετέχοντα και τις προσωπικές του επιδόσεις. Η χρονομέτρηση των καρτ που θα λάβουν μέρος σκοπό έχει στον διαχωρισμό των οδηγών σε γκρουπ ανάλογα με την επίδοσή τους και όχι ανάλογα με την κατηγορία τους ώστε η προσπάθειά τους να είναι ανάμεσα σε ισοδύναμους οδηγούς και κατά συνέπεια πιο ασφαλής.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
δλδ τώρα συζητάμε για το τι θα γίνει αν έρθει ένα πλούσιο σωματείο και δώσει λάστιχα λάδια τέντες και pit girls και πάρει τον αθλητή-χερά-ταλέντο της Δράμας;πάω να δω το avatar, λιγότερο science fiction έχει
« επιστημονική φαντασία»
Για κάποιον που δεν γνωρίζει!.
Εάν έχεις το Κύρκο, τον Γκαίταντζη και μερικούς άλλους αντίστοιχους μέλη στο σωματείο σου, αυτοί δεν είναι πόλος έλξης σε επικείμενο αγώνα που θα διοργανώσεις?.
Αυτοί δεν φέρνουν πατρόνους?.
Και σίγουρα εγώ μιλώ για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, πάτρα και αντίστοιχα, και σίγουρα όχι για Κοζάνη…..
Α. -
Αναμφίβολα το ένα λέγετε ‘πλάκα’ και το άλλο Αγώνας!. Ο αγώνας γνωρίζουμε πως τελείτε, και με ποιους κανονισμούς και άδειες, οργανώνετε.
Εάν 10 – 20 οδηγοί, θέλουν να κάνουν τον προσωπικό τους αγώνα σε ανοικτή διαδρομή, τότε είναι παραβατικοί έναντι του ΚΟΚ, και έχει λόγο η τροχαία!.
Σε κλιστώ χώρο, για την εν λόγο διεργασία, όπου υπάρχει η άδεια προπόνησης, με αντίστοιχους προπονητές, δεν είναι αγώνας, διότι συναγωνίζεστε τον εαυτό σου και μόνον.
Και σίγουρα δεν μιλάω παρά μόνον για μηχανοκίνητη ενασχόληση…..Αναμφίβολα το «χρονομετρημένη προπόνηση» που σημαίνει ατομικότητα, μέχρι το «έχει στον διαχωρισμό των οδηγών σε γκρουπ ανάλογα με την επίδοσή τους και όχι ανάλογα με την κατηγορία τους ώστε η προσπάθειά τους να είναι ανάμεσα σε ισοδύναμους οδηγούς και κατά συνέπεια πιο ασφαλής.», είναι καταστρατήγηση του κανονισμού. Και ποιος θα μου πει ότι είναι ασφαλείς οι οδηγοί, όταν γυρίζουν μαζί?. Εκτός εάν ο καθένας είναι μόνος του στην πίστα……. Σίγουρα για τον παράγοντα ασφάλεια, θα ήθελα να μάθω ποιος υπογραφεί, και με τι προσόντα?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και ποιος θα μου πει ότι είναι ασφαλείς οι οδηγοί, όταν γυρίζουν μαζί?. Εκτός εάν ο καθένας είναι μόνος του στην πίστα……. Σίγουρα για τον παράγοντα ασφάλεια, θα ήθελα να μάθω ποιος υπογραφεί, και με τι προσόντα?.
Α.Αυτό που λες λέγεται προπόνηση και γίνεται κάθε Σάββατο στο Καρτόδρομο με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.
Σε λίγο η ΟΜΑΕ θα ζητάει λισάνς και παράβολα ακόμα και γιαυτό.
-
Εγω λεω να αφησετε τον αντονιστεαμ να ειναι κριτης μεθαυριο ωστε ολα να πανε καλα, οπως στο Ακροπολις 1-2 χρονια πριν ενα πραγμα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και ποιος θα μου πει ότι είναι ασφαλείς οι οδηγοί, όταν γυρίζουν μαζί?. Εκτός εάν ο καθένας είναι μόνος του στην πίστα……. Σίγουρα για τον παράγοντα ασφάλεια, θα ήθελα να μάθω ποιος υπογραφεί, και με τι προσόντα?.
Α.Αυτό που λες λέγεται προπόνηση και γίνεται κάθε Σάββατο στο Καρτόδρομο με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.
Υποθέτω ότι θα ζητάει παράβολα για ό,τι εμπίπτει στον ορισμό του αγώνα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2782480#p2782480
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υποθέτω ότι θα ζητάει παράβολα για ό,τι εμπίπτει στον ορισμό του αγώνα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2782480#p2782480
Παράβολα, λισάνς κλπ.
Προφανώς αυτό θέλει/ζητάει.
-
Ας μη δημοσιεύουν αποτελέσματα και κατάταξη, για να μην εμπίπτει στον κατά FIA ορισμό του αγώνα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ας μη δημοσιεύουν αποτελέσματα και κατάταξη, για να μην εμπίπτει στον κατά FIA ορισμό του αγώναΌπως έχουν εξελιχθεί όμως τα πράγματα nass, με την ΟΜΑΕ στην ουσία να απειλεί, δε ξέρω κατά πόσο θα ρισκάρουν οδηγοί και ομάδες να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο.
Προσωπικά είχα δηλώσει συμμετοχή αλλά τελικά μάλλον δε θα τρέξω.
Αύριο προπόνηση κανονικά και βλέπουμε για Κυριακή...
-
Αναμφίβολα, δεν προπονείτε η γιαγιά μου. αγωνιζόμενος ή επίδοξοι τέτοιοι προπονούνται και είναι θετικό. Πόσο παράδοξο θα ήταν αυτοί να κατέχουν λισάνς?. Να έχει εξεταστεί η υγεία τους?. Δεν μιλώ για παράβολα, όταν ο χώρος έχει άδεια και για αγώνες, οπότε για να την έχει θα έχει πληρώσει αντίστοιχα.
Θα ήταν κακό, εάν και εφόσον πρόκειται για μηχανοκίνητο αθλητισμό, προπονούμενων, να είναι ένας παρατηρητής της ομοσπονδίας, για να είναι τέτοιος?.
Το τι γινόταν μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, εάν δεν είναι σύννομο!.
Υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει, ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, χρειάζεται βελτιώσεις?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πόσο παράδοξο θα ήταν αυτοί να κατέχουν λισάνς?. Να έχει εξεταστεί η υγεία τους?. Δεν μιλώ για παράβολα, όταν ο χώρος έχει άδεια και για αγώνες, οπότε για να την έχει θα έχει πληρώσει αντίστοιχα.
Θα ήταν κακό, εάν και εφόσον πρόκειται για μηχανοκίνητο αθλητισμό, προπονούμενων, να είναι ένας παρατηρητής της ομοσπονδίας, για να είναι τέτοιος?.
Το τι γινόταν μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, εάν δεν είναι σύννομο!.
Υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει, ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, χρειάζεται βελτιώσεις?.
Α.Για ποιό λόγο θα αναγκάσεις κάποιον χομπίστα που θέλει να κάνει προπόνηση με το καρτάκι του ένα ωραίο Σάββατο ή οποιαδήποτε άλλη μέρα να πληρώσει και να βγάλει λισάνς αφού έχει περάσει από γιατρούς?
Ο 'παρατηρητής' της ομοσπονδίας θα ζητήσει επιπλέον χρήματα που θα επιβαρυνθούν όσοι κάνουν προπόνηση.
Την εποπτεία των οδηγών την έχουν οι πισταδόροι.
-
Δεν θα έλεγα όχι, εάν οι «πισταδόροι» είχαν τα αντίστοιχα προσόντα, και είχαν περάσει της αντίστοιχες εξετάσεις!.
Εδώ δεν μιλάμε για μπάσκετ και ποδόσφαιρο, μα για μηχανοκίνητο αθλητισμό, που εμπεριέχει κινδύνους.
Αγωνοδίκες και παρατηρητές, υπάρχουν σε όλες της λέσχες – σωματεία των περιοχών, οι όποιοι στο πρόσωπο των τοπικών διευκολύνσεων, θα αμείβονταν με έναν ‘καπουτσίνο’!!!!!.....
Και εφόσον υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις, δεν βρίσκω γιατί να διαφωνήσω. Μα υπάρχει γιατρός?. Ποσό θέλει να ‘κάτσει’ μια κακία?.
Φυσώ το γιαούρτι καλέ μου φίλε, είμαι εν αδίκω?.
40 + χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου. λάθη έχω κάνει, μα δεν απαξιώνονται 40+ χρόνια πείρα.
Η ασφάλεια των αγωνιζομένων, πάνω από όλα. Δεν αποτιμάτε και η παραμικρή γρατζουνιά.
Το όποιο κόστος, εμπρός στην ασφάλεια, είναι μηδαμινή ποσότητα.
Εάν αυτό δεν το πιστέψουμε, είμαστε ανάξιοι λόγου αθλητές, και αναλώσιμα όντα……
Α. -
Αναρωτιέμαι πότε έπαθε κάτι αγωνιζόμενος εν ώρα αγώνα ή εξαιτίας αγώνα. Όλη αυτή η αδρεναλίνη μπορεί να αναστήσει ακόμα και νεκρό και είναι στατιστικά αδύνατο να πάθεις κάτι εκείνη την ώρα. Είναι πάρα πολύ καλό που περνάμε τα τεστ, ειδικά το τεστ κοπώσεως, και γνωρίζω πάνω από έναν αγωνιζόμενους που έμαθαν εγκαίρως ένα πρόβλημα υγείας μόνο και μόνο επειδή ήταν αναγκασμένοι να περάσουν τα τεστ. Αλλά μην το παρακάνουμε κι όλας με τα ιατρικά τεστ, τα σαμάρια, τα αντιπυρικά σώβρακα κ.λπ. Είναι τόσα τα εμπόδια πλέον μέχρι να κάτσεις σε μια αφετηρία ώστε αν δεν το έχεις κάνει πρέπει να είσαι πραγματικά βλαμμένος και με αρκετά πλούσιο μπαμπά για να το αποφασίσεις. (Αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που στο κύπελλο νέων του Πλατή φάνηκε μόνο ένας, κι αυτός μόνο στα λόγια).
-
Είναι γεγονός ότι πρέπει να απλοποιηθούν κάποια από το ελάχιστα ζητούμενα, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες.
Μερικά από αυτά τα καταστροφικά για το άθλημα που εφαρμόστηκαν την περίοδο που ο Μανιατόπουλος έπαιρνε τις αποφάσεις, είναι υπερβολικά ακόμη και σε σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Είναι γεγονός ότι πρέπει να απλοποιηθούν κάποια από το ελάχιστα ζητούμενα, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες.Μερικά από αυτά τα καταστροφικά για το άθλημα που εφαρμόστηκαν την περίοδο που ο Μανιατόπουλος έπαιρνε τις αποφάσεις, είναι υπερβολικά ακόμη και σε σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Αναμφίβολα αυτή η χώρα πρέπει να απλοποιήσει πολλές διεργασίες κυρίως στο δημόσιο.
Μα θα βοηθούσε εάν περιέγραφες επιγραμματικά, τα λάθη του ακατανόμαστου. Έτσι οι καινούργιοι – ομοσπονδία, που διαβάζουν εδώ μέσα, θα ενημερωνόντουσαν για τα ιδικά προβλήματα!.
Ένα χέρι βοηθείας από μέρους μας, μόνον θετικό αποτέλεσμα έχει!.
Α.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???