-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Πιθανό, να έχω χάσει κάτι.
Υπογραφω δελτίο στο Χ σωματείο. Παραμενω αθλητής του επ άπειρο, εκτός αν μεταγραφω στο Υ σωματειο.
Ισχύει ή δεν ισχύει;συνδρομή στο σωματείο κάθε χρόνο;
Δεν έχω απορία για τη συνδρομή, το σωματείο μπορει να ζητάει λεφτά ή αντιθετα, να παρέχει και λάστιχα στους 'αθλητές' του...
Αυτο που ρωτάω ειναι, αν ισχύει οτι υπογράφοντας δελτίο στο τάδε σωματείο, απο κει και πέρα έχει αυτόματα και επ άπειρο τα δικαιώματα μου.
Οπως ισχύει σε αλλα αθλήματα. -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Πιθανό, να έχω χάσει κάτι.
Υπογραφω δελτίο στο Χ σωματείο. Παραμενω αθλητής του επ άπειρο, εκτός αν μεταγραφω στο Υ σωματειο.
Ισχύει ή δεν ισχύει;συνδρομή στο σωματείο κάθε χρόνο;
Δεν έχω απορία για τη συνδρομή, το σωματείο μπορει να ζητάει λεφτά ή αντιθετα, να παρέχει και λάστιχα στους 'αθλητές' του...
Αυτο που ρωτάω ειναι, αν ισχύει οτι υπογράφοντας δελτίο στο τάδε σωματείο, απο κει και πέρα έχει αυτόματα και επ άπειρο τα δικαιώματα μου.
Οπως ισχύει σε αλλα αθλήματα.επ απειρο δλδ ο χ μαραντονα είναι ποδοσφαιριστης αν δεν ξεγραφτεί;
φαντάζομαι καθε χρόνο ανανεώνουν
λογικά θα ισχύει κάποια χρονική περίοδος που πρέπει να συμμετάσχεις κάπου ή κάποιοι άλλοι παράγοντες,το επ άπειρο δεν ακούγεται λογικό,εκτός και έτσι μη λογικά ισχύει σε όλα τα αθλήματα...
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αλεξανδρε να στο 'γυρισω'
και στα καρτ που παω τις κορες μου δεν ειναι αγωνας αλλα σου δινουν χαρτι με τον ταχυτερο της ημερας......τι θελω να πω
αμα θες να το καλυψεις..... ουουουουυυυ χιλιαδες τροποι.....
ή νομιζεις οτι δεν 'εγινε' κατα την διαρκεια του 'παγετωνα'.......
κι αυτο και αλλα......Φοκιωνα μου, μην μου το γυρισεις. Για αυτο εβαλα την λεξη ΚΑΙ στον ορισμο που εβαλα.
Πολλα γινανε στο παρελθον. Αλλα δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τα αναμοχλευουμε και να μπερδευουμε θεσμους και καταστασεις. Απο εκει και περα οι αποριες οι δικες μου αποριες, και οχι μονο παραμενουν αναπαντητες. Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα αθλητικα σωματεια ηδη βγαλανε τις αιτησεις για να γραφοντε οι αθλητες, χωρις ομως να ξερουμε τι ειναι αυτο που θα μας κανει να διαλεξουμε το οποιο σωματειο, χωρις να ξερουμε αν ειμαστε καλυμενοι/αναγνωρισμενοι σε περιπτωση που τρεχουμε εξω, χωρις να ξερουμε γενικοτερα τιποτα περα οτι υπαρχει μια ομοσπονδια αναγνωρισμενη απο το ΓΓΑ και οτι πρεπει να γραφτουμε σε σωματειο για να εκδοσουμε/εκδοσετε λισανς (με τον τροπο που αναφερεται στην ανακοινωση της ΟΜΑΕ). Και μετα? Τι μελι γεννεσθαι μετα? παμε τρεχουμε?
E δεν γινεται αυτο φιλε μου αν δεν ξερουμε τι μπορει να μας περιμενει στην γωνια. Παλι κορωνα γραμματα θα το παιξουμε;
Αλλα τι λεω; Εγω ενας φιλαρχος χωρις @@ ειμαι, που σας τα ζαλιζω επειδη εχω καιρο να παω με γυναικα και φυσικα που οτι λεω το λεω απο μακρυα ενω απο κοντα θα εκανα την κοτα και εχω χαμηλο επιπεδο.....
Αναμφίβολα με τους φερετζέδες δεν βρίσκεις να διαλέξεις!!!!!!!....... μα υπάρχει και ο Διόνυσος με πλούσια τα ελέη του Αλλάχ!.
Και για να .....σοβαρευτώ.
Αφού έτσι και αλλιώς είναι απόλυτα γνωστό στην ομοσπονδία το ποια σωματεία την στήριξαν, γιατί δεν μας βοηθάει ανακοινώνοντας τα?. Και ας συνεχίσει της διεργασίες που απαιτούν κάποιο χρόνο…..
Πάντως άνοιξα ενότητα με ένα από αυτά, που άξιζε και αξίζει!. Είναι και στον ελληνικό δρόμο σου φίλε.
Α. -
Ο Μαραντονα ειναι μάλλον αυτο που λέμε 'ελεύθερος'. Μετα απο κάποια χρονια, αν η ομάδα θέλει, σε αφήνει.
Δεν υπάρχει λογική, υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες. Οποίος έχει υπάρξει αθλητής, τα ξέρει ολα αυτα.
Δεν υπάρχει 'του χρόνου φεύγω αν θέλω'. Εκτός αν υπάρχει συμβόλαιο. Μην μπλεκουμε τα πράγματα όμως.
Οποίος ξέρει ας μας πει, εγκριτα. -
Ο Μαραντονα ειναι μάλλον αυτο που λέμε 'ελεύθερος'. Μετα απο κάποια χρονια, αν η ομάδα θέλει, σε αφήνει.
Δεν υπάρχει λογική, υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες. Οποίος έχει υπάρξει αθλητής, τα ξέρει ολα αυτα.
Δεν υπάρχει 'του χρόνου φεύγω αν θέλω'. Εκτός αν υπάρχει συμβόλαιο. Μην μπλεκουμε τα πράγματα όμως.
Οποίος ξέρει ας μας πει, εγκριτα.
Μην μπερδεύεις τους επαγγελματίες με τα χοντρά συμβόλαια.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Ευχαριστω, ήμουν έτοιμος.
-
Τους κανονισμούς μετεγγραφών τους φτιάχνει η Ομοσπονδία, οπότε ας της τεθεί το ζήτημα (αν υπάρχει... ΙΜΗΟ είναι πολύ κακό για το τίποτα) της εύκολης κινητικότητας.
Σε πολλά αθλήματα τα σωματεία έχουν το πρόβλημα του talent drain, ότι φτιάχνει ο ΑΟ Ανω Ποταμιάς τον παιχταρά στα 16 του και έρχεται ο ΑΟ Ολαταλεφτά και τον αρπάζει. Οπότε έχουν ζόρικους κανονισμούς μετεγγραφών. Στο δικό μας άθλημα, που δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, μπορεί να είναι χαλαρότερα τα πράγματα.
-
Nα τα προσεχεις αυτα αλλη φορα!
-
Ισχύει ή δεν ισχύει;Ισχύει (εκτός 2ετους αποχής που το δελτίο ακυρώνεται) αλλά υπάρχει λύση. Υπογράφεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ότι στο τέλος της σεζόν είσαι ελεύθερος και τέλος. Το ίδιο γίνεται σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Nα τα προσεχεις αυτα αλλη φορα!
Δεν θα ήταν άσχημο να διαβάσουμε τι υπογραφούμε και να μην βιαζόμαστε!. Μέτρα 10, κόβε μια……
Α. -
δλδ τώρα συζητάμε για το τι θα γίνει αν έρθει ένα πλούσιο σωματείο και δώσει λάστιχα λάδια τέντες και pit girls και πάρει τον αθλητή-χερά-ταλέντο της Δράμας;
πάω να δω το avatar, λιγότερο science fiction έχει
-
O αγώνας που έχει προκηρυχθεί για τις 14/4/2013 στην πίστα ΚΑΡΤΟΔΡΟΜΟ των Αφιδνών, δεν έχει έγκριση από την ΟΜΑΕ και κατά συνέπεια αγωνιζόμενοι και στελέχη που θα συμμετάσχουν , θα είναι εκτεθειμένοι έναντι του Αθλητικού Νόμου 2725/99 όπως αυτός ισχύει και των κανονισμών της Ομοσπονδίας μας .
Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε διοργάνωση που τελείται υπό καθεστώς συναγωνισμού και επάθλου, χρονομέτρησης και κατάταξης , θεωρείται αγωνιστική δραστηριότητα για την διοργάνωση της οποίας απαιτείται έγκριση της ομοσπονδίας
http://www.omae-epa.gr/pressrelease/961
Για το bold:
Ρε παιδιά, γράψτε την ανακοίνωση ώστε να μην είναι διφορούμενη!
Το παραπάνω τι σημαίνει ? Ή συναγωνισμός ή έπαθλο ή χρονομέτρηση ή κατάταξη ? (δηλαδή διαζευκτικό νόημα, οποιοδήποτε από τα παραπάνω αν συμβαίνει είναι αγώνας) ή Και συναγωνισμός και έπαθλο και χρονομέτρηση και κατάταξη ? (σωρευτικό νόημα, είναι αγώνας αν ΟΛΑ τα παραπάνω συμβαίνουν)Επί της ουσίας:
Πάω να τρέξω ένα track day και χρονομετρώ τον εαυτό μου. Είναι αγώνας ?
Πάω να τρέξω ένα track day και με χρονομετρεί ο οργανωτής αλλά δε δημοσιεύει κατάταξη, δηλ. πάω και ρωτάω και μου λέει μόνο το δικό μου χρόνο. Είναι αγώνας ?
Πάω να τρέξω ένα track day και με χρονομετρεί ο οργανωτής και δημοσιεύει κατάταξη αλλά δε δίνει έπαθλο. Είναι αγώνας ?Καλό είναι να αφήσουμε πίσω 'κόλπα' του παρελθόντος ε ?
(EDIT: Οι δικές μου απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις είναι: Οχι - Οχι - Ναι)
Και μια και το πιάσαμε -και καλά- με τον αθλητικό νόμο:
Μαζεύονται 20 άτομα, χωρίζονται σε 4 ομάδες των 5 και παίζουν στο γηπεδάκι της γειτονιάς ή, για να το κάνουμε πιο παρόμοιο, σε ένα κλειστό γήπεδο με άδεια αθλητικού χώρου, ένα τουρνουά μπάσκετ. Στο τέλος μάλιστα δίνουν και βραβείο στον πρώτο, πχ. οι χαμένοι κερνάνε τους νικητές μπύρες.
Πρέπει να έχουν δελτία ? Διαιτητές ? Γραμματεία ? Αδεια από την αστυνομία ? -
Το kartinfo & το Καρτόδρομο εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση μετά τη χθεσινοβραδινή της ΟΜΑΕ που αναφέρει από πάνω ο nass:
Το kartinfo και το Καρτόδρομο ανακοινώνουν ότι η χρονομετρημένη προπόνηση που έχει προγραμματιστεί για τις 14/4/13 στο Καρτόδρομο ουδεμία σχέση έχει με αγώνα καρτ, αποτελεί απλώς μια συντεταγμένη ασφαλή προπόνηση με καρτ τα οποία ήταν και είναι εγκεκριμένα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καρτ 2012 - 2013. Δεν θα υπάρχει κατάταξη και έπαθλα και οι προσπάθειες του κάθε οδηγού θα αφορούν ατομικά τον κάθε έναν συμμετέχοντα και τις προσωπικές του επιδόσεις. Η χρονομέτρηση των καρτ που θα λάβουν μέρος σκοπό έχει στον διαχωρισμό των οδηγών σε γκρουπ ανάλογα με την επίδοσή τους και όχι ανάλογα με την κατηγορία τους ώστε η προσπάθειά τους να είναι ανάμεσα σε ισοδύναμους οδηγούς και κατά συνέπεια πιο ασφαλής.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
δλδ τώρα συζητάμε για το τι θα γίνει αν έρθει ένα πλούσιο σωματείο και δώσει λάστιχα λάδια τέντες και pit girls και πάρει τον αθλητή-χερά-ταλέντο της Δράμας;πάω να δω το avatar, λιγότερο science fiction έχει
« επιστημονική φαντασία»
Για κάποιον που δεν γνωρίζει!.
Εάν έχεις το Κύρκο, τον Γκαίταντζη και μερικούς άλλους αντίστοιχους μέλη στο σωματείο σου, αυτοί δεν είναι πόλος έλξης σε επικείμενο αγώνα που θα διοργανώσεις?.
Αυτοί δεν φέρνουν πατρόνους?.
Και σίγουρα εγώ μιλώ για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, πάτρα και αντίστοιχα, και σίγουρα όχι για Κοζάνη…..
Α. -
Αναμφίβολα το ένα λέγετε ‘πλάκα’ και το άλλο Αγώνας!. Ο αγώνας γνωρίζουμε πως τελείτε, και με ποιους κανονισμούς και άδειες, οργανώνετε.
Εάν 10 – 20 οδηγοί, θέλουν να κάνουν τον προσωπικό τους αγώνα σε ανοικτή διαδρομή, τότε είναι παραβατικοί έναντι του ΚΟΚ, και έχει λόγο η τροχαία!.
Σε κλιστώ χώρο, για την εν λόγο διεργασία, όπου υπάρχει η άδεια προπόνησης, με αντίστοιχους προπονητές, δεν είναι αγώνας, διότι συναγωνίζεστε τον εαυτό σου και μόνον.
Και σίγουρα δεν μιλάω παρά μόνον για μηχανοκίνητη ενασχόληση…..Αναμφίβολα το «χρονομετρημένη προπόνηση» που σημαίνει ατομικότητα, μέχρι το «έχει στον διαχωρισμό των οδηγών σε γκρουπ ανάλογα με την επίδοσή τους και όχι ανάλογα με την κατηγορία τους ώστε η προσπάθειά τους να είναι ανάμεσα σε ισοδύναμους οδηγούς και κατά συνέπεια πιο ασφαλής.», είναι καταστρατήγηση του κανονισμού. Και ποιος θα μου πει ότι είναι ασφαλείς οι οδηγοί, όταν γυρίζουν μαζί?. Εκτός εάν ο καθένας είναι μόνος του στην πίστα……. Σίγουρα για τον παράγοντα ασφάλεια, θα ήθελα να μάθω ποιος υπογραφεί, και με τι προσόντα?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και ποιος θα μου πει ότι είναι ασφαλείς οι οδηγοί, όταν γυρίζουν μαζί?. Εκτός εάν ο καθένας είναι μόνος του στην πίστα……. Σίγουρα για τον παράγοντα ασφάλεια, θα ήθελα να μάθω ποιος υπογραφεί, και με τι προσόντα?.
Α.Αυτό που λες λέγεται προπόνηση και γίνεται κάθε Σάββατο στο Καρτόδρομο με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.
Σε λίγο η ΟΜΑΕ θα ζητάει λισάνς και παράβολα ακόμα και γιαυτό.
-
Εγω λεω να αφησετε τον αντονιστεαμ να ειναι κριτης μεθαυριο ωστε ολα να πανε καλα, οπως στο Ακροπολις 1-2 χρονια πριν ενα πραγμα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και ποιος θα μου πει ότι είναι ασφαλείς οι οδηγοί, όταν γυρίζουν μαζί?. Εκτός εάν ο καθένας είναι μόνος του στην πίστα……. Σίγουρα για τον παράγοντα ασφάλεια, θα ήθελα να μάθω ποιος υπογραφεί, και με τι προσόντα?.
Α.Αυτό που λες λέγεται προπόνηση και γίνεται κάθε Σάββατο στο Καρτόδρομο με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.
Υποθέτω ότι θα ζητάει παράβολα για ό,τι εμπίπτει στον ορισμό του αγώνα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2782480#p2782480
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υποθέτω ότι θα ζητάει παράβολα για ό,τι εμπίπτει στον ορισμό του αγώνα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2782480#p2782480
Παράβολα, λισάνς κλπ.
Προφανώς αυτό θέλει/ζητάει.
-
Ας μη δημοσιεύουν αποτελέσματα και κατάταξη, για να μην εμπίπτει στον κατά FIA ορισμό του αγώνα
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???