-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Δίσκωλο το βλέπο, Μάλλων θα πρέπei να τα δόσeis όλα.ayth h malakia pou ta metafrazh apo greekeglish ta eygale etsi niger
-
Εχει ειπωθεί από τα Υπουργεια Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, ότι απο το 2010 τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με παραμέτρους τους εκπεμπόμενους ρύπους (CO2) και τα κυβικά.
-
Εχει ακούσει κανείς πως θα γίνεται αυτός ο υπολογισμός και ποιές θα είναι οι αντίστοιχες 'μπαντες' καυσαερίων;
-
Θα ισχύουν οι εργοστασιακές τιμές ή θα ίσχύουν τιμές από κάρτες καυσαεριων (θα γελάσουμε στην δευτερη περίπτωση).
3.Θα υπάρξουν πάντως μεγάλες ανακατατάξεις. Ποια αυτοκίνητα επιβαρύνονται; τα turbo, αυτά που δεν είναι Euro5 ; Aυτοκινητα 15-ετίας πανε μαλλον στο maximum. Για να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα
παραθέτω πίνακα με τα τελη κυκλοφορίας που ισχύουν στην Αγγλία.
http://www.vcacarfueldata.org.uk/search/vedSearch.asp' target='_blank -
-
Η 'πεθερά' μου που δουλεύει στο υπουργείο στον τομέα των αυτοκινήτων μου είπε (χωρίς να δώσει λεπτομέρειες) ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κατηγορίες όπως και σήμερα, χωρίζοντας τα αυτοκίνητα ανάλογα με τα κυβικά, αλλά θα υπάρξει αύξηση των τελών κυκλοφορίας γύρω στο 20%.
Τουλάχιστον αυτό έχει ακούσει και της έχουν πει.Προσωπική άποψη είναι ότι τα τέλη πρέπει να μπουν ανάλογα με τα άλογα που βγάζει κάθε αμάξι και όχι με τα κυβικά.Άλλωστε η λογική των τελών κυκλοφορίας είναι ότι σε φορολογεί το κράτος με ένα Χ ποσό για να σου δίνεται η 'άδεια' να χρησιμοποιείς τους δημόσιους δρόμους.Το ποσό αυτό μεταβαλόταν παλιά ανάλογα με τα κυβικά γιατί παλιότερα και ως επι των πλείστων: περισσότερα κυβικά => περισσότερα άλογα => προκαλούν μεγαλύτερες καταπονήσεις στην άσφαλτο => θα χρειαστεί να επισκευαστεί ο δρόμος πιο συχνά κ.ο.κ.
Βέβαια για να μην μπουν στην διαδικασία να σκεφτούν, είπαν να 'τραβήξουν' μία αύξηση σε όλα τα τέλη και 'ωχ αδερφάκι μου, σιγά τη διαφορά που θα έχει στην τελική'.
-
Καθόμαστε σ'αυτό το thread και σκεφτόμαστε τί θα ήταν πιο ορθολογικό, τη στιγμή κατά την οποία αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα τα τσεπώσουν.
-
θα είναι ένα υποκριτικό μέτρο ...
που θα αυξήσει τα τέλη, στο ποσοστό που θέλουν ....
έτσι απλά ... γιατί τόσα επιπλέον θα θέλουν να εισπράξουν
-
Βγήκαν και οι τιμούλες για τα καινούρια τέλη...
Με τις υγείες μας
Αντιγράφω από το έγγραφο που μου έστειλαν:Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ξεκινά η διάθεση των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας για το 2009, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τα τέλη θα είναι αυξημένα κατά 20%. Συγκεκριμένα, τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2009 διαμορφώνονται ως εξής:
- έως 300 κ.εκ. 18 ευρώ (από 15 ευρώ)
- από 301-785 κ.εκ., 46 ευρώ (από 38 ευρώ)
- από 786-1.357 κ.εκ. 112 ευρώ (από 93 ευρώ)
- από 1.358-1.928 κ.εκ. 202 ευρώ (από 168 ευρώ)
- από 1.929-2.357 κ.εκ. 446 ευρώ (από 372 ευρώ)
- από 2.358 και άνω κ.εκ. 580 ευρώ (από 483 ευρώ).
Η διάθεση θα γίνει και φέτος από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε. και τα ΕΛ.ΤΑ. . Επισημαίνεται ότι στις παραπάνω περιπτώσεις, θα καταβληθεί αμοιβή που ορίζεται σε 1,50 ευρώ ανά διατιθέμενο σήμα, πλέον Φ.Π.Α.
Οι Δ.Ο.Υ. θα διαθέτουν τα ειδικά σήματα μόνο εάν παρέλθει η προθεσμία για την προμήθειά τους, που ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2008, αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή έχει απολέσει αυτό ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος Α.Φ.Μ. ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
θα είναι ένα υποκριτικό μέτρο ...που θα αυξήσει τα τέλη, στο ποσοστό που θέλουν ....
έτσι απλά ... γιατί τόσα επιπλέον θα θέλουν να εισπράξουν
Ακριβώς, 100% υποκριτικό θα είναι αν εφαρμοστεί κατά αυτό τον τρόπο.
Τι μας λένε δηλαδή? Ότι για ΟΛΑ τα άλλα ('πολυτέλεια', φορολογήσιμοι 'ίπποι', ασφάλιστρα, ετήσιο κόστος βενζίνης, κόστος συντήρησης, κλπ) αρκεί να ξέρουν τα κυβικά (!!!) αλλά ειδικά οι ρύποι ΔΕΝ πάνε με τα κυβικά?!....
- έως 300 κ.εκ. 18 ευρώ (από 15 ευρώ)
- από 301-785 κ.εκ., 46 ευρώ (από 38 ευρώ)
- από 786-1.357 κ.εκ. 112 ευρώ (από 93 ευρώ)
- από 1.358-1.928 κ.εκ. 202 ευρώ (από 168 ευρώ)
- από 1.929-2.357 κ.εκ. 446 ευρώ (από 372 ευρώ)
Μ'αρέσει που μπήκε με κλειστά μάτια ένα 20% σε όλες τις 'κατηγορίες οχημάτων' (τα εισαγωγικά γιατί -προφανώς- είτε 1400 κυβικά έχεις, είτε τουρμπάτο 1800άρι, το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι - αλλά είναι τελείως άλλο να έχεις 2λιτρο αντί για τουρμπάτο 1800άρι ή 1600άρι, ως γνωστόν τα 2 λίτρα είναι χλίδα είτε Fiesta τα έχει είτε Lotus Europa! ) χωρίς να εξετάσουμε πόσο δίκαια είναι τα 'σκαλοπάτια' που υπάρχουν. Ποιος θα το κάνει, βέβαια, χωρίς να φοβάται για την καρέκλα του....
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η διάθεση θα γίνει και φέτος από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε. και τα ΕΛ.ΤΑ. . Επισημαίνεται ότι στις παραπάνω περιπτώσεις, θα καταβληθεί αμοιβή που ορίζεται σε 1,50 ευρώ ανά διατιθέμενο σήμα, πλέον Φ.Π.Α.
Εεεε! Γουάτ δε φάκ; Τι καινούριο είναι αυτό;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΟΚ, €97 ακριβότερο από πέρσι το σήμα για εμένα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΟΚ, €97 ακριβότερο από πέρσι το σήμα για εμένα.
Σαν να σου λένε ότι τον 1 μήνα από τους 12 το αμάξι σου ανήκει στο κράτος και είσαι υποχρεωμένος να το νοικιάζεις (στην προνομιακή τιμή των 580 ευρώ!) αλλά τους άλλους 11 μπορείς να το οδηγείς ελεύθερα χωρίς να φοβάσαι τίποτα (έτσι κι αλλιώς το πλήρωσες - άλλο αν έφαγε και κανα 30% της Ελληνικής τιμής του το κράτος)!!....
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ναι. Καινούριο, φετινό και φρεσκότατο.
Τουλάχιστον για ΕΛΤΑ και PostBank ότι ίσχυε για όλους τους λογαριασμούς (πλην του ΤΕΒΕ). Πρόσθετα τέλη στα ... τέλη. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τουλάχιστον για ΕΛΤΑ και PostBank ότι ίσχυε για όλους τους λογαριασμούς (πλην του ΤΕΒΕ). Πρόσθετα τέλη στα ... τέλη.Να μη φάει και κανένας γνωστός?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τουλάχιστον για ΕΛΤΑ και PostBank ότι ίσχυε για όλους τους λογαριασμούς (πλην του ΤΕΒΕ). Πρόσθετα τέλη στα ... τέλη.Από περιέργεια, πού ορίζεται σε τι αντιστοιχεί αυτή η 'αμοιβή' (...) που θέλουν να μας φορέσουν από φέτος και πώς μπορείς να πάρεις το σήμα χωρίς να πληρώσεις κι άλλα κερατιάτικα (λες και δεν έφτανε το φετινό συν 20% - αλλά σου λέει αφού το έφαγαν αυτό αμάσητο, τι τους είναι άλλο 1,5 ευρώ)?... Γιατί εντάξει, αν μου το ταχυδρομήσουν στο σπίτι ευχαρίστως να το πληρώσω αυτό το 1,50 ευρώ, αλλά έτσι, για το γμτ, είναι σαν να υπογράφω κάτω από το 'γουστάρω που είμαι πρόβατο!'.
Το χειρότερο είναι πως ό,τι καθιερώνεται από κάποιον μένει....
-
αν τα πληρωσεις μεσω web banking, πληρωνεις το τελος του τελους?
-
ΑΙΣΧΟΣ.
-
Θα πάω στην εφορία και θα πω ότι δε μου ήρθε.... Θα μου πεις τι 446 τί 447,5...
Όχι δεν τους το δίνω το πεντακοσάρικο... -
Το επόμενο βήμα είναι να μας πουν ότι μαζί με τα 'τέλη' του 2009 πρέπει να πληρώσουμε προκαταβολικά και του 2010 (κάτι σαν το αίσχος της 'προκαταβολής φόρου του επομένου έτους').
Να δω πότε και πώς θα αντιδράσουμε σε όλα αυτά.
-
Αίσχος? Μόνο? Και βάλε φίλε μου. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Βρίσκουν και κάνουν βέβαια.
Να αντιδράσουμε? Πώς ρε παιδιά αφού όποιος και να ανέβει το έχει στο μυαλό του. Και δυστυχώς νομίζω ότι αυτό δεν θα αλλάξει. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Από περιέργεια, πού ορίζεται σε τι αντιστοιχεί αυτή η 'αμοιβή' (...) που θέλουν να μας φορέσουν από φέτος και πώς μπορείς να πάρεις το σήμα χωρίς να πληρώσεις κι άλλα κερατιάτικα (λες και δεν έφτανε το φετινό συν 20% - αλλά σου λέει αφού το έφαγαν αυτό αμάσητο, τι τους είναι άλλο 1,5 ευρώ)?... Γιατί εντάξει, αν μου το ταχυδρομήσουν στο σπίτι ευχαρίστως να το πληρώσω αυτό το 1,50 ευρώ, αλλά έτσι, για το γμτ, είναι σαν να υπογράφω κάτω από το 'γουστάρω που είμαι πρόβατο!'.Το χειρότερο είναι πως ό,τι καθιερώνεται από κάποιον μένει....
Υπάρχουν κείμενες διατάξεις που ορίζουν ποια και πόσα πρέπει να είναι τα πρόσθετα τέλη στα ΕΛΤΑ. Αυτό ισχύει για όλες τις εξοφλήσεις λογαριασμών στα ΕΛΤΑ και ανάλογα με την σύμβαση που έχει με τον δικαιούχο.
Σε όλες τις ταχυπληρωμές (λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΑΕΕ, Wind κλπ) υπάρχει ειδικό πλαίσιο που αναφέρει εάν τα τέλη είναι πληρωμένα (Π) ή όχι (κενό και υποχρέωση του πελάτη να το πληρώσει). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Από περιέργεια, πού ορίζεται σε τι αντιστοιχεί αυτή η 'αμοιβή' (...) που θέλουν να μας φορέσουν από φέτος και πώς μπορείς να πάρεις το σήμα χωρίς να πληρώσεις κι άλλα κερατιάτικα (λες και δεν έφτανε το φετινό συν 20% - αλλά σου λέει αφού το έφαγαν αυτό αμάσητο, τι τους είναι άλλο 1,5 ευρώ)?... Γιατί εντάξει, αν μου το ταχυδρομήσουν στο σπίτι ευχαρίστως να το πληρώσω αυτό το 1,50 ευρώ, αλλά έτσι, για το γμτ, είναι σαν να υπογράφω κάτω από το 'γουστάρω που είμαι πρόβατο!'.
Το χειρότερο είναι πως ό,τι καθιερώνεται από κάποιον μένει....
Υπάρχουν κείμενες διατάξεις που ορίζουν ποια και πόσα πρέπει να είναι τα πρόσθετα τέλη στα ΕΛΤΑ. Αυτό ισχύει για όλες τις εξοφλήσεις λογαριασμών στα ΕΛΤΑ και ανάλογα με την σύμβαση που έχει με τον δικαιούχο.
Σε όλες τις ταχυπληρωμές (λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΑΕΕ, Wind κλπ) υπάρχει ειδικό πλαίσιο που αναφέρει εάν τα τέλη είναι πληρωμένα (Π) ή όχι (κενό και υποχρέωση του πελάτη να το πληρώσει).Ναι, από τη στιγμή όμως που μέχρι τώρα δεν αμοιβόταν τρίτος για να μπορούμε να προμηθευτούμε το σήμα από τα ΕΛΤΑ, ας μας πουν τι άλλαξε και ΓΙΑΤΙ. Διαφορετικά ας μας πουν από που μπορούμε να πάρουμε το σήμα χωρίς άλλα κερατιάτικα. Έχει γίνει καλύτερο από την κότα με τα χρυσά αυγά το ΙΧ για το κράτος στη χώρα μας και τελειωμό δεν έχουν οι 'πατέντες' που βρίσκουν για να μας τον πιάσουν.
Τέλη Κυκλοφορίας