-
Αντί να ειρωνευεσαι με ''πλεύσεις'' γιατί δεν μας λες το σωστό? Ο ανθρωπος ειπε με δικά του λογια αυτα που ξερει.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αντί να ειρωνευεσαι με ''πλεύσεις'' γιατί δεν μας λες το σωστό? Ο ανθρωπος ειπε με δικά του λογια αυτα που ξερει.
Καλέ μου φιλέ, όλοι και όλα χρειάζονται!.
Καταδεικνύουν την διάφορα…...
Όλοι κρίνουν και κρίνονται. Αυτοί που σε ένα στρατόπεδο γυμνιστών θυμούνται πρόσωπα, είναι λίγοι!.
Καλά Χριστούγεννα.
Αντώνης. -
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αντί να ειρωνευεσαι με ''πλεύσεις'' γιατί δεν μας λες το σωστό? Ο ανθρωπος ειπε με δικά του λογια αυτα που ξερει.Γιατί τότε τη θύρα obd δίνει την ταχύτητα με αρκετά καλή ακρίβεια;
-
Έχει πρόγραμμα αγκυροβολίας
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φιλέ, όλοι και όλα χρειάζονται!.
Καταδεικνύουν την διάφορα…...
Όλοι κρίνουν και κρίνονται. Αυτοί που σε ένα στρατόπεδο γυμνιστών θυμούνται πρόσωπα, είναι λίγοι!.
Καλά Χριστούγεννα.
Αντώνης.δεν φτανει που γραφεις αλλα αντι αλλων, επιμενεις κιολας!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί τότε τη θύρα obd δίνει την ταχύτητα με αρκετά καλή ακρίβεια;
Καλά Χριστούγεννα…..
Από Ελ Άγιος Στέφανος λέγεται, ότι η OBD, δεν δείχνει καμία ακρίβεια για το συγκεκριμένο αντικείμενο!.
Και κρεμασμένο να είναι το αυτοκίνητο και να βάλεις 5η , πατώντας γκάζι, εάν την ταχύτητα την παίρνει από τον αισθητήρα του σασμάν η το γρανάζι, θα δείχνει ταχύτητα σε αυτοκίνητο που είναι κρεμασμένο στον δικόλωνο!!!!.....
Μα και εάν είχε 185/70/13 λάστιχα και βάλεις 185/70/16, η μέτρηση θα βαράει στον γάμο του καραγκιόζη!.
Η μέτρηση δεν μετράει την μετακίνηση όπως το ποντίκι στον υπολογιστή!. Μόνον ένα GPS μετράει με αρκετή ακρίβεια, και όπως έγραψα.
Α. -
Κυρ Αντώνη μου, χρόνια σου πολλά και καλά!!! Ο τρόπος γραφής σου είναι ανεπανάληπτος!
-
Γιατί τότε τη θύρα obd δίνει την ταχύτητα με αρκετά καλή ακρίβεια;
Καλά Χριστούγεννα…..
Από Ελ Άγιος Στέφανος λέγεται, ότι η OBD, δεν δείχνει καμία ακρίβεια για το συγκεκριμένο αντικείμενο!.
Και κρεμασμένο να είναι το αυτοκίνητο και να βάλεις 5η , πατώντας γκάζι, εάν την ταχύτητα την παίρνει από τον αισθητήρα του σασμάν η το γρανάζι, θα δείχνει ταχύτητα σε αυτοκίνητο που είναι κρεμασμένο στον δικόλωνο!!!!.....
Μα και εάν είχε 185/70/13 λάστιχα και βάλεις 185/70/16, η μέτρηση θα βαράει στον γάμο του καραγκιόζη!.
Η μέτρηση δεν μετράει την μετακίνηση όπως το ποντίκι στον υπολογιστή!. Μόνον ένα GPS μετράει με αρκετή ακρίβεια, και όπως έγραψα.
Α.Κάνεις λάθος και φυσικά μιλάμε για σωστές διαστάσεις ελαστικών στις σωστές πιέσεις.
-
Η OBD μετράει συγκριτικά βάση του προ προγραμματισμένου χάρτη, και έστω ότι έχει ακρίβεια 100% που δεν έχει.
Με γρανάζι από τροχό, το γαλβανόμετρο του οργάνου, επηρεάζετε από την τάση του αυτοκινήτου.
Φυγοκεντρικά όργανα δεν υπάρχουν στο αυτοκίνητο, μα και αυτών τα ελατήρια επηρεάζονται από την εκάστοτε θερμοκρασία.
Έχουμε και την tire slip που δεν έχει στάνταρ παραμέτρους μετρίσιμους και κατά συνέπεια διορθώσιμους.
Τι μένει?. Η από ουρανό εστίαση και γωνιακή μετακίνηση στην μονάδα του χρόνου. Μα και εδώ έχουμε συντελεστή λάθους!.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι, την ακρίβεια των ραντάρ που μας δίνουν τα ραβασάκια!.
Χρόνια Πολλά.
Α. -
Η OBD μετράει συγκριτικά βάση του προ προγραμματισμένου χάρτη, και έστω ότι έχει ακρίβεια 100% που δεν έχει.
Με γρανάζι από τροχό, το γαλβανόμετρο του οργάνου, επηρεάζετε από την τάση του αυτοκινήτου.
Φυγοκεντρικά όργανα δεν υπάρχουν στο αυτοκίνητο, μα και αυτών τα ελατήρια επηρεάζονται από την εκάστοτε θερμοκρασία.
Έχουμε και την tire slip που δεν έχει στάνταρ παραμέτρους μετρίσιμους και κατά συνέπεια διορθώσιμους.
Τι μένει?. Η από ουρανό εστίαση και γωνιακή μετακίνηση στην μονάδα του χρόνου. Μα και εδώ έχουμε συντελεστή λάθους!.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι, την ακρίβεια των ραντάρ που μας δίνουν τα ραβασάκια!.
Χρόνια Πολλά.
Α.Από όσο γνωρίζω τα σύγχρονα αυτοκίνητα μετράνε την ταχύτητα από τους αισθητηρες του ABS και όχι με γραναζια. Εσύ δεν έλεγες ότι τα 'συστήματα αγγυροβολίας ' είναι αξιόπιστα ; εκεί δεν έχει συντελεστή λάθους; Τα πολιτικά συστήματα gps είναι βάση προδιαγραφών αναξιοπιστα για να μην χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και αφορά την ακρίβεια του στίγματος (νομίζω 50μ ακρίβεια χωρίς να είμαι σίγουρος αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας με διορθώσει). Η ταχύτητα μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια μέσα από μαθηματικούς τύπους που χρησιμοποιούν οι συσκευές πλοήγησης εφόσον υπάρχει η λήψη των ελάχιστων σημείων - δορυφόρων αναφοράς.
Τα ραντάρ είναι ακριβείας αρκεί να έχουν καλιμπραριστεί σωστά. Μάλιστα η μη σωστή ρύθμιση τους είναι και ο κύριος λόγος αμφισβήτησης αυτού του είδους κλήσεων στην Αγγλία. Χρησιμοποιούν την λογική των ραντάρ όπως λέει το όνομα τους (στέλνουν και λαμβάνουν σήματα και μιας και η ταχύτητα που ταξιδεύουν τα σήματα είναι σταθερή υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια η ταχύτητα).
-
μπύρα τις άγκυρες!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μπύρα τις άγκυρες! -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τα πολιτικά συστήματα gps είναι βάση προδιαγραφών αναξιοπιστα για να μην χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και αφορά την ακρίβεια του στίγματος (νομίζω 50μ ακρίβεια χωρίς να είμαι σίγουρος αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας με διορθώσει).20 μέτρα για την ακρίβεια.
-
Η ακρίβεια είναι 15 μέτρα τουλάχιστον και πλέον με το DGPS πέφτουμε στα 5 μέτρα και τους δέκτες WAAS, EGNOS είμαστε κάτω απο τα 5m αν και το CEP, Circular Error Probable, της μέτρησης αλλάζει απο δέκτη σε δέκτη.
Με βάση το GPS.gov ακριβεια των ψευδοπαρατηρήσεων του GPS είναι 7.8 μέτρα στην χειρότερη περίπτωση για διάστημα εμπιστοσύνης 95%
Περισσότερα εδώ
http://www.gps.gov/systems/gps/performance/accuracy/
http://www8.garmin.com/aboutGPS/ -
Με RTK παίζουμε στα εκατοστά!
Κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε με τον κυραντώνη. -
Χρόνια Πολλά.
Α.100% ακρίβεια δεν έχει, όπως δεν έχει και το GPS. Όμως η απόκλιση που βλέπει ο εγκέφαλος είναι αρκετά μικρή, αν το αυτοκίνητο φοράει τα σωστά λάστιχα με τις σωστές πιέσεις κλπ. Το κοντέρ είναι σχεδιασμένο ώστε να δείχνει περισσότερη από την πραγματική ταχύτητα. Πλανάρισμα ελαστικού δεν υπάρχει, με το 140%.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Χρόνια Πολλά.
Α.Από όσο γνωρίζω τα σύγχρονα αυτοκίνητα μετράνε την ταχύτητα από τους αισθητηρες του ABS και όχι με γραναζια. Εσύ δεν έλεγες ότι τα 'συστήματα αγγυροβολίας ' είναι αξιόπιστα ; εκεί δεν έχει συντελεστή λάθους; Τα πολιτικά συστήματα gps είναι βάση προδιαγραφών αναξιοπιστα για να μην χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και αφορά την ακρίβεια του στίγματος (νομίζω 50μ ακρίβεια χωρίς να είμαι σίγουρος αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας με διορθώσει). Η ταχύτητα μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια μέσα από μαθηματικούς τύπους που χρησιμοποιούν οι συσκευές πλοήγησης εφόσον υπάρχει η λήψη των ελάχιστων σημείων - δορυφόρων αναφοράς.
Τα ραντάρ είναι ακριβείας αρκεί να έχουν καλιμπραριστεί σωστά. Μάλιστα η μη σωστή ρύθμιση τους είναι και ο κύριος λόγος αμφισβήτησης αυτού του είδους κλήσεων στην Αγγλία. Χρησιμοποιούν την λογική των ραντάρ όπως λέει το όνομα τους (στέλνουν και λαμβάνουν σήματα και μιας και η ταχύτητα που ταξιδεύουν τα σήματα είναι σταθερή υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια η ταχύτητα).
Λάθος φίλε μου, δικό μου!. Είναι ΠΟΙΟ αξιόπιστα.
Όσο για τα ραντάρ, μι αισθηματικών ραβασακιών, με έπεισες εσύ. Δεν πείθομαι με της πράξεις του αδελφάτου του ψόφιου λιονταριού….
Και για την ιστορία: η ‘έξυπνες’ βόμβες με τους προ προγραμματισμούς στο Ιράκ, ήταν εντελώς ζώα!!!... Έβαζαν οι κομάντος την νύχτα αισθητήρες θέσεις, όπως βάζουμε στα αγωνιστικά. Αυτή οι αισθητήρες έλεγαν στην ηλίθια βόμβα, «έλα έλα μάνα μου…. στο κέντρο μου» κατευθύνοντας την πλοήγηση της. Και ΜΠΑΜ… μέσα στους αεραγωγούς….. και κλαψ κλάμα αυτοί που ήταν στα καταφύγια. Άτιμο πετρέλαιο, δεν θα σωθείς πότε?......
Α. -
[quote='InFiNiTy']Με RTK παίζουμε στα εκατοστά!
Κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε με τον κυραντώνη.[/quote
Καλέ μου φίλε, η ονοματίσει της τελικής είναι για παιδιά!. Εμένα με ενδιαφέρει ο πελάτης μου να έρθει πρώτος!!!.... για ορισμένους είναι….. για εάν έπιασαν τόπο τα χρήματα του μπαμπά….
Το θέμα μου δεν είναι να πάω στην κατηφόρα της Τρίπολης μετά τα τούνελ, και να σκάσω το μοτέρ.
Είναι πως και που τα πιάνει!!!!.Όσο για την ακρίβεια που περιγραφείς την έχω!. Στο ένα GPS μου. Εκεί που παρκάριζα το ιστιοπλοϊκό μου μερικές φορές, έπρεπε να έχω ακρίβεια όταν κοιμόμουν το βράδυ!. Έχει άλλα δυο δεκαδικά από τα άλλα μου. Μα ήταν και σημαντικά ακριβότερο. Ήταν ακριβώς ίδια μάρκα και μοντέλο με αυτά που κρεμόντουσαν στον λαιμό των στρατιωτών στον κόλπο. Η αντιπροσωπεία είναι στο πασαλιμάνι. Δεν ορκίζομαι ότι ήταν ίδια. Απλά μου έδηξε τότε ένα βίντεο.
Α. -
Φίλε antonis-team αν φοβάσαι μην ξεσύρει η άγκυρα ρίξε και δεύτερη, μην περιμένεις από το GPS γιατί μπορεί να ακούσεις το μπαμ
Τις βόμβες τις καθοδηγούν με 'φωτισμό' του στόχου με laser, δεν έχουν (απ΄όσο ξέρω) GPS. Οι πύραυλοι cruise όμως έχουν.
Περι τελικης ταχυτητας και γενικα ταχυτητας...