-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
Νομιζω οτι πλεον το εννιαιο λουρακι ειναι στανταρ σε ολα τα μοντελα των χανς.
...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ CARBON (ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ) ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ
Στο carbon hans απαγορεύεται δηλαδη να τοποθετηθεί ενιαίο λουράκι? Το σωστο μήκος του ενιαίου-λουράκι πως ορίζεται? Γιατι υπαρχουν 3 διαφορετικων διαστασεων απ'οτι εχω ακούσει ...Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης spirosR έγραψε:
Στο carbon hans απαγορεύεται δηλαδη να τοποθετηθεί ενιαίο λουράκι?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
ΑΠΛΑ ΣΤΟ CARBON ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STANDARD!Το σωστο μήκος του ενιαίου-λουράκι πως ορίζεται? Γιατι υπαρχουν 3 διαφορετικων διαστασεων απ'οτι εχω ακούσει ...
HANS Vision Advantage Plus sliding tether system
Options:
size: 19'
size: 18'
size: 17'
•Can be retrofited to any HANS Device ever madeSCHROTH is now offering the Vision Advantage Plus sliding tethers in three different lengths. Recommended length is 18” which comes standard on all Medium and Large HANS. For user with open face helmets where the clips are located further back on the helmet or those looking for a slightly shorter version SCHROTH offers the 17” version. In addition SCHROTH offers a 19” version for the XL HANS
Ευχαριστω!ΦΙΛΙΚΑ
-
[quote='ALPINESTARS'][quote='spirosR']
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
ΑΠΛΑ ΣΤΟ CARBON ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STANDARD!στο HANS που αγόρασα απο Ελλάδα (1 χρόνο πρίν) (stand 21) ήρθε standard χωρίς να κάνω κάτι οπότε ίσως να έχει να κάνει με τον vendor.
Φιλικά,
Γιάννης
-
Ο χρήστης john skandalis έγραψε:
οπότε ίσως να έχει να κάνει με τον vendor.Φιλικά,
Γιάννης
..ΑΚΡΙΒΩΣ!
-
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
ΑΠΛΑ ΣΤΟ CARBON ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STANDARD!Το σωστο μήκος του ενιαίου-λουράκι πως ορίζεται? Γιατι υπαρχουν 3 διαφορετικων διαστασεων απ'οτι εχω ακούσει ...
HANS Vision Advantage Plus sliding tether system
Options:
size: 19'
size: 18'
size: 17'
•Can be retrofited to any HANS Device ever madeSCHROTH is now offering the Vision Advantage Plus sliding tethers in three different lengths. Recommended length is 18” which comes standard on all Medium and Large HANS. For user with open face helmets where the clips are located further back on the helmet or those looking for a slightly shorter version SCHROTH offers the 17” version. In addition SCHROTH offers a 19” version for the XL HANS
Ευχαριστω!ΦΙΛΙΚΑ
Gracie mille!!!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
........φυλαξε μια δρακο-μπανανα
http://simpsonraceproducts.com/counterfeit-post-anchors-hans-secures-court-order-against-impact/
...ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ!
ΔΡΑΚΟ-ΜΠΑΝΑΝΑ -
να κανω μια ερωτιση τα gage τα μικρα οπου δεν εχουν στιριξη για ζωνεσ τι κανουν ????
-
Βαζουν μια οριζοντια μπαρα
-
Ο χρήστης gavrilos έγραψε:
να κανω μια ερωτιση τα gage τα μικρα οπου δεν εχουν στιριξη για ζωνεσ τι κανουν ????Αν είναι αναγνωρισμένα, δηλ. έχουν δελτίο αναγνώρισης (4-5 σελίδες με διαγράμματα, φωτογραφίες, υπογραφές και σφραγίδες, ένα απλό αυτοκόλλητο ΔΕΝ είναι αναγνώριση) τότε δεν κάνουν τίποτα εκτός και αν ο κατασκευαστής του κλωβού έχει βγάλει επέκταση για προσθήκη οριζόντιων μπαρών.
Αν δεν είναι αναγνωρισμένα και πάνε με το 'J' (άρθρο 253. τότε επιτρέπεται η προσθήκη οριζόντιων μπαρών διαμέτρου τουλάχιστον 38 πάχους τουλάχιστον 2.5 χιλιοστών όπου μπορούν να στηριχθούν οι ζώνες απλά με 'τύλιγμα' ή με βίδες με συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής όπως φαίνεται στα σχέδια του J.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
:ysterical: ευτυχως στα ιστορικα δεν ......................
ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΕΥΛΟΓΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (ΜΚ ΙΙ, ΜΚ Ι, ALPINE A110, PORSCHE, TRABANT ΚΛΠ)...ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ(ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ !) , ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ πχ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ.
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε ???
ΜΗΠΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ??
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΦΙΚΤΟ ΑΥΤΟ?
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. -
:ysterical: ευτυχως στα ιστορικα δεν .............
.........
ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΕΥΛΟΓΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (ΜΚ ΙΙ, ΜΚ Ι, ALPINE A110, PORSCHE, TRABANT ΚΛΠ)...ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ(ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ !) , ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ πχ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΔΩ,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ HANS ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΤΟ 2007,ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΜΕ 115 ΧΛΜ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΑΜΕΣΑ.
ΠΟΙΟ 'Ε' Η ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ 115 ΧΛΜ ΣΕ ΜΙΑ Ε.Δ. ?
ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Επειδή ειχαμε ανοιξει και στο πςκλαμπ μια παρομοια κουβεντα...
Θεωρώ πραγματικα ξεφτιλα,που πρεπει κατι που εχει να κανει με την ασφαλεια του πληρωματος,υποχρεωτικο, ωστε να το προμηθευτουνε τα πληρωματα.
Ποσο μαλλον τι στιγμη που στην ελλαδιτσα μας,τα παντα παιρνουν παραταση...Αν ειναι δυνατον.
Αν δν ηταν απο τους 1ους που προμηθευονταν τα χανς ο ανωθεν και ο οδηγος του,τωρα δεν θα εγραφε σ'αυτο το φορουμ...σωστα κυριε ελ-εμ???
Απλά δεν μπορω να καταλαβω το 'συναφι' σας (ας μου επιτραπει η εκφραση,εγω ειμαι ενας απλος θεατης εκ των εσω,αλλα και εξω) στο θεμα της ασφαλειας.
Σκιζεστε ποιος θα φαει το '' απτον αλλον,ποιος θα βαλει 1ος τη προφλεξ,ποιος θα χει το πιο φρεσκο μισελεν/πιρελι,ποιος θα βαλει 2.5 αλογα παραπανω,ποιος θα βαλει 1ος το σειριακο κτλ κτλ κτλ κτλ...
Ε πραγματικα ειναι ΓΥΦΤΙΑ,οταν ξοδευεις τοσες χιλιαδες ευρω,να λυπασαι τα 500ε του χανς και αν θες τα 1000ε των καθισματων,500 ζωνων...
Σιγουρα για καποιον που τρεχει 1-2-3 αγωνες το χρονο με ενα αγωνιστικο της σειρας,ειναι πολλα τα χρηματα,αλλα οπως λενε οι παλιοι...'τα γουστα πληρωνονται'.
Και ειναι κριμα να σκοτωθεις για 1-2 χιλιαρικα.
-
Ο χρήστης kane έγραψε:
Επειδή ειχαμε ανοιξει και στο πςκλαμπ μια παρομοια κουβεντα...Θεωρώ πραγματικα ξεφτιλα,που πρεπει κατι που εχει να κανει με την ασφαλεια του πληρωματος,υποχρεωτικο, ωστε να το προμηθευτουνε τα πληρωματα.
Ποσο μαλλον τι στιγμη που στην ελλαδιτσα μας,τα παντα παιρνουν παραταση...Αν ειναι δυνατον.
Αν δν ηταν απο τους 1ους που προμηθευονταν τα χανς ο ανωθεν και ο οδηγος του,τωρα δεν θα εγραφε σ'αυτο το φορουμ...σωστα κυριε ελ-εμ???
Απλά δεν μπορω να καταλαβω το 'συναφι' σας (ας μου επιτραπει η εκφραση,εγω ειμαι ενας απλος θεατης εκ των εσω,αλλα και εξω) στο θεμα της ασφαλειας.
Σκιζεστε ποιος θα φαει το '' απτον αλλον,ποιος θα βαλει 1ος τη προφλεξ,ποιος θα χει το πιο φρεσκο μισελεν/πιρελι,ποιος θα βαλει 2.5 αλογα παραπανω,ποιος θα βαλει 1ος το σειριακο κτλ κτλ κτλ κτλ...
Ε πραγματικα ειναι ΓΥΦΤΙΑ,οταν ξοδευεις τοσες χιλιαδες ευρω,να λυπασαι τα 500ε του χανς και αν θες τα 1000ε των καθισματων,500 ζωνων...
Σιγουρα για καποιον που τρεχει 1-2-3 αγωνες το χρονο με ενα αγωνιστικο της σειρας,ειναι πολλα τα χρηματα,αλλα οπως λενε οι παλιοι...'τα γουστα πληρωνονται'.
Και ειναι κριμα να σκοτωθεις για 1-2 χιλιαρικα.
-
Ο χρήστης asimi velos έγραψε:
Επειδή ειχαμε ανοιξει και στο πςκλαμπ μια παρομοια κουβεντα...
Θεωρώ πραγματικα ξεφτιλα,που πρεπει κατι που εχει να κανει με την ασφαλεια του πληρωματος,υποχρεωτικο, ωστε να το προμηθευτουνε τα πληρωματα.
Φιλε μου ολοι επρεπε να ειχαν εδω και καιρο HANS ολα και κρανος και ζωνη και καθισμα.
Εχω 2 ερωτηματα.
Ποιος συνοδηγος θα παρει και τι?οταν ειναι ισως οχι μονιμος.
Και εαν η ΕΘΕΑ ηταν κοντα στους πατρωνους της -δηλαδη αγωνιζομενους-γιατι δεν ζητα μια προσφορα τωρα και μαζι με το διπλωμα ετους να εχει μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ HANS,ειναι τοσο δυσκολο?Οχι λιγο μαγκια θελει παιδια.
Και ειναι κριμα να σκοτωθεις για 1-2 χιλιαρικα. -
Επειδη αυτα που εγραψα μπηκαν καπου ενδιαμεσα αναφερω.
ΤΟ HANS ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2 ΚΑΙ 1 ΠΡΟΤΑΣΗ
1.Ποιος συνοδηγος θα παρει και τι, εαν ισως δεν ειναι μονιμος η κανει 1-2 αγωνες?
2.Γιατι η αρχη του σπορ δειχνοντας το καλο της προσωπο μαζι με την εκδοση αγωνιστικης αδεις το 2010 δεν κανει μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ HANS στους χορηγους της τους αγωνιζομενους????ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
-
Ο χρήστης asimi velos έγραψε:
Επειδη αυτα που εγραψα μπηκαν καπου ενδιαμεσα αναφερω.
ΤΟ HANS ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2 ΚΑΙ 1 ΠΡΟΤΑΣΗ
1.Ποιος συνοδηγος θα παρει και τι, εαν ισως δεν ειναι μονιμος η κανει 1-2 αγωνες?
2.Γιατι η αρχη του σπορ δειχνοντας το καλο της προσωπο μαζι με την εκδοση αγωνιστικης αδεις το 2010 δεν κανει μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ HANS στους χορηγους της τους αγωνιζομενους????ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
HANS ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2010 ΠΟΣΟ....500 ΕΥΡΩ -
Θα ρωτήσω κάτι που μάλλον έχει απαντηθεί εδώ αλλά για να μην κάθομαι να ψάχνω..........
Για να χρησιμοποιήσεις HANS θέλει εκτός τον άλλον και '''ειδικό''''μπάκετ???????
-
Σε κάποιες περιπτώσεις ναι αλλά συνήθως όχι.
http://ethea.elpa.gr/common/includes/media.php?id=2263
*Η χρήση του συστήματος HANS περιλαμβάνει οπωσδήποτε:
- Tην ίδια τη συσκευή HANS και τους ιμάντες της, σύμφωνα με το πρότυπο FIA 8858/2002.
- Κράνη, που να φέρουν τις στρογγυλές μεταλλικές αγκράφες σύνδεσης των ιμάντων του συστήματος HANS. Υπάρχουν δύο ειδών τέτοια κράνη, τα συμβατά με το πρότυπο FIA 8860/2004, τα οποία είναι εξαρχής πιστοποιημένα για χρήση με HANS, και τα κράνη, που είναι σύμφωνα με τα γνωστά πρότυπα BSI, SNELL κτλ. (και συνοδεύονται από τη σχετική “βασική” ετικέττα) και στα οποία υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα χρήσης με HANS και τα οποία είναι συμβατά με το πρότυπο FIA 8858/2002 (και συνοδεύονται από επιπλέον σχετική εικέττα εκτός της “βασικής” ετικέττας).
Επίσης, η χρήση του συστήματος HANS περιλαμβάνει ενδεχομένως:
- Ειδικά καθίσματα, τα οποία φέρουν σχετική ένδειξη συμβατότητας με το σύστημα HANS
- Ειδικές ζώνες ασφάλειας, οι οποίες συνήθως έχουν ιμάντες ώμου, που είναι φαρδύτεροι στην περιοχή του στέρνου και στενεύουν από την περιοχή του ώμου και του λαιμού και πίσω, δηλ. εκεί που στηρίζεται το σύστημα HANS. Αυτές οι ζώνες ασφαλείας απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν χωρίς το σύστημα HANS.
- Συγκεκριμένα σημεία στερέωσης των ζωνών ασφαλείας στον κλωβό ασφαλείας, συμβατά με τις γωνίες, που συνιστώνται για την ορθή χρήση του συστήματος HANS
Τονίζεται, πως τα καθίσματα, οι ζώνες και οι κλωβοί ασφάλειας συνιστώνται να είναι συμβατά με το σύστημα HANS αλλά δεν είναι υποχρεωτικό, με την έννοια πως ο χρήστης πρέπει να δοκιμάσει το σύστημα HANS με τα υπάρχοντα καθίσματα – ζώνες – κλωβό ασφαλείας για να διαπιστώσει αν η χρήση του συστήματος είναι άνετη και κανονική ή αν του προκαλεί οποιαδήποτε δυσφορία. Αν πχ. αναγκάζεται να σκύβει, λόγω του ό,τι η συσκευή HANS ακουμπά στην πλάτη του καθίσματος σε ακατάλληλο σημείο, τότε η συγκεκριμένη συσκευή HANS δε συνιστάται να χρησιμοποιηθεί με το συγκεκριμένο κάθισμα. Αντίστοιχα για ζώνες ασφαλείας, που συνιστάται να στηρίζουν σωστά τη συσκευή HANS χωρίς να χάνουν το σχήμα τους ή να τσακίζουν ή να πιέζουν υπερβολικά τη συσκευή προς το σώμα του οδηγού. Αντίστοιχα για τα σημεία στερέωσης των ζωνών ασφάλειας, που συνιστάται να προσφέρουν τις βέλτιστες γωνίες για τη λειτουργία του συστήματος HANS.*
-
:ysterical: ευτυχως στα ιστορικα δεν .............
.........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.επειδη θαφτηκε μηπως ξερει κανεις να μας απαντησει...?
-
Παρότι δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η ΕΘΕΑ, οπότε μιλάω καθαρά υποθετικά, η εντύπωσή μου είναι πως λογικά αν ένα ιστορικό επιλέξει να τρέξει ως 'Ε' τότε θα πρέπει να είναι σύμφωνο με όλο το σύνολο κανονισμών της Ε ως προς πχ. διαστάσεις ελαστικών, περιοριστές σε Turbo (αν υπάρχουν) και φυσικά ασφάλεια. Αρα λογικά θα πρέπει να έχει και HANS. Αντίστοιχα τότε τα ιστορικά θα μπορούν να εξαιρούνται από 'ιστορικούς' περιορισμούς πχ. και πάλι σε διαστάσεις ελαστικών (πχ. διάμετρος ζάντας 13'' λόγω ιστορικού αλλά σαν 'Ε' μπορεί να έχει 15'').
Εξάλλου δεν είμαι σίγουρος πως τα ιστορικά θα εξαιρεθούν τελικά από την απαίτηση χρήσης HANS
HANS