-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΑΜΕΣΗΔεν θα σε παραπεμψω στους παλιους αγωνες και τα αγωνιστικα της εποχης 70 , για στατιστικα , γιατι τα γνωριζεις καλυτερα ισως .Τουλαχιστον ετρεχαν λιγοτεροι , αλλα ειχαν το ταλεντο της οδηγησης , τωρα τρεχουν ολοι που ειδαν φως και μπηκαν , και πρεπει τουλαχιστον να μαθουν σωστη οδηγηση σε πιστα , και μετα ας πανε οπου θελουν .
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ (ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ) ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ,ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ !!!
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ειναι πολλα τα λεφτα Λωρηηηη ...
Αν ηθελαν να προστατεψουν τα κεφαλια -τις ζωες των αγωνιζομενων οι ειδικοι , θα επρεπε να το κανουν με το αναλογο κοστος του τεμαχιου ανθρακονηματος του εργαλειου αυτου και να μην υπερβαινει τα 250-300 ευρω που φτανει να κοστιζει αυτη η πατεντουλα που σε λιγα χρονια θα καταργηθει για τις αρνητικες δυστροπιες της , ειδικα στα ραλλυ . θυμησου το .
Προαιρετικο στο κατω κατω το δεχομαι , να μπορω να φερω την ευθηνη μονος μου και να παιρνω οποιο μετρο πιστευω καλυτερο .... αλλα η υποχρεωση ... ,ειδικα οταν βλεπω οτι οι υποχρεωσεις του οδηγου αυξανουν καθε ημερα (εστω και για την υποτιθεμενη ασφαλεια του ) οταν οι υποχρεωσεις των οργανωτων και το επιπεδο τους , εχουν μεινει στην εποχη του 70 εδω στην μπανανια .Απ'την μια του βαζουνε Hans για να σωθει , κι απ'την αλλη του βαζουνε λαστιχα στην επιβραδυνση για να τον πεταξουν στον γκρεμο οι δολοφονοι ..ιδημωνες .
Ολο λογια χωρις αποδειξεις για να φευγει η ευθυνη της ανικανοτητας τους για τα κρισιμα θεματα , και για τα τρασπορτερ μας αρχισαν την αναλογη προπαγανδα ... και μπλα μπλα και θα σας βρησκουμε οταν χανεστε και θα σας σωνουμε οταν θα σας τηλεφωνουμε αμεσα ... και τωρα που καταληξαμε ? στο αν τρεχεις σε κυπελα κανε κι ενα ταμα στον Αγιο πριν ξεκινησεις .... γιατι μονον στο πρωταθλημα εχεις ενδιαφερον .
Αυτοι οι τριμαλακες που αγορασαν αυτο το πραματακι και τρεχουν στα κυπελα , το κρεμανε για ... μπρελοκ ? λεμε τωρααααα . -
[quote='APR']Ειναι πολλα τα λεφτα Λωρηηηη ...
Αν ηθελαν να προστατεψουν τα κεφαλια -τις ζωες των αγωνιζομενων οι ειδικοι , θα επρεπε να το κανουν με το αναλογο κοστος του τεμαχιου ανθρακονηματος του εργαλειου αυτου και να μην υπερβαινει τα 250-300 ευρω που φτανει να κοστιζει αυτη η πατεντουλα που σε λιγα χρονια θα καταργηθει για τις αρνητικες δυστροπιες της , ειδικα στα ραλλυ . θυμησου το .
ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ 'ΠΑΤΕΝΤΟΥΛΑ'. ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΕΚΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΜΠΟΡΩ,ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Προαιρετικο στο κατω κατω το δεχομαι , να μπορω να φερω την ευθηνη μονος μου και να παιρνω οποιο μετρο πιστευω καλυτερο .... αλλα η υποχρεωση ... ,ειδικα οταν βλεπω οτι οι υποχρεωσεις του οδηγου αυξανουν καθε ημερα (εστω και για την υποτιθεμενη ασφαλεια του ) οταν οι υποχρεωσεις των οργανωτων και το επιπεδο τους , εχουν μεινει στην εποχη του 70 εδω στην μπανανια .
ΛΑΘΟΣ ! ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.
Απ'την μια του βαζουνε Hans για να σωθει , κι απ'την αλλη του βαζουνε λαστιχα στην επιβραδυνση για να τον πεταξουν στον γκρεμο οι δολοφονοι ..ιδημωνες .
ΣΩΣΤΟ !
Ολο λογια χωρις αποδειξεις για να φευγει η ευθυνη της ανικανοτητας τους για τα κρισιμα θεματα , και για τα τρασπορτερ μας αρχισαν την αναλογη προπαγανδα ... και μπλα μπλα και θα σας βρησκουμε οταν χανεστε και θα σας σωνουμε οταν θα σας τηλεφωνουμε αμεσα ... και τωρα που καταληξαμε ? στο αν τρεχεις σε κυπελα κανε κι ενα ταμα στον Αγιο πριν ξεκινησεις .... γιατι μονον στο πρωταθλημα εχεις ενδιαφερον .
ΣΩΣΤΟ !!!
-
Κατ'αρχάς το 'Φτηνό' με το 'Ακριβό' HANS διαφέρουν στο υλικό κατασκευής. Το φτηνό προφανώς δεν είναι ανθρακονημάτινο, με κάποιες συνέπειες στο βάρος του βέβαια. Διαλέγετε και παίρνετε δηλαδή που θα έχετε το μεγαλύτερο βάρος, στην τσέπη ή στην πλάτη(δεν νομίζω οτι συνηθίζεται τέτοιου είδους option).
Για αυτούς που ήδη έχουν το σέτ κάλτσες-εσώρουχα-μπαλακλάβες-γάντια-φόρμες-παπούτσια-κράνη-εξαρτήσεις κλπ. δέν λέει τίποτα να πάρουν και το σαμάρι για να ολοκληρωθεί το σέτ. Αντιθέτως με όποιον αποφασίσει να τρέξει πρώτη φορα και...θα το πληρώσει ακριβα(2.000 με μετριοπαθέστατους βιαστικούς υπολογισμόυς)
Σαφώς η παθητική ασφάλεια δεν χωράει εκπτώσεις και σίγουρα το μαραφέτι λειτουργεί οπότε ασπάζομαι για άλλη μια φορά τον κ.LM, Καλύτερα να τρέχεις με ληγμένα καθίσματα παρά χωρίς σαμάρι νομίζω.
O κ. APR αποτελεί επισήμως την ανεξάρτητη αντιπολίτευση της ΕΘ.Ε.Α. για γνωστούς -και φαντάζομαι και άγνωστους λόγους- που το HANS όμως δεν έχει να κάνει τίποτα μ'αυτούς (άντε, εκτός του ενός αντιπροσώπου) και δεν υπάρχει περίπτωση να επiδεινώσει καμμία λειτουργική κατάσταση στο χώρο, πράγμα λίγο δύσκολο σύμφωνα με την υπάρχουσα απερίγραπτη κατάσταση.
-
Papazent kai edw katw kai to f8hno kai to akribo ths scrotch einai an8rakonimatino.... Kai idio se baros.... Eksakribwmeno ka8ws zygisa kai to diko moy kai enws syna8lhth moy. Twra an apla o antioproswpos ekane la8os sthn koyta kai toy edwse to akribo sthn timh toy f8hnoy ti na pw... Tote glytwse 1000AED (peripoy 200 eyro)
-
HANS Devices - Sport Series
NEW for 2008
Value priced
Injection molded super structural carbon fiber
Same performance as every HANS Device
Weighs about a pound more than HANS Device Extra SeriesHANS Devices - Extra Series
Lightweight
All carbon** pre-preg construction**
The most popular head & neck restraint in the worldΔίκιο! διαφέρει η μέθοδος παραγωγής, όχι το υλικό.
-
Σημερα κραταγα ενα hans στα χερια μου και προσεξα οτι γραφει κατι γραμματακια .... που λενε περιλιπτικα οτι λιγο ως πολυ .... καμια ευθυνη δεν φερει ο κατασκευαστης για την ασφαλεια αυτου που το φοραει και σπασει και σκοτωθει .....
Πες μας κυριε ελεκτη των μετρων ασφαλειας και ολοι εσεις που στο δημιουργημα αυτο , που σωνει και καλα τις ζωες μας , αφου ουτε ο κατασκευαστης του δεν το εγγιαται .... πως δινετε εσεις την υπογραφη σας , για υποχρεωτικη εφαρμογη του , σε λιγους μηνες ? -
Αν φτασει στο σημειο να σπασει ο Χανς, τοτε χωρις αυτο οι πιθανοτητες επιβιωσης ειναι τοσες οσες ο ηλιος να σκασει μυτη το πρωι απο τη δυση.
-
Θα μου επιτρέψεις να μην εμπιστεύομαι την ελεύθερη μετάφραση που κάνεις. Γράψε τι γράφει ακριβώς αν θέλεις σχόλιο.
Μήπως λέει:
This product is sold without warranty expressed or implied. No warranty or representation is made as to the ability of this product to protect the user from injury or death. The user assumes all risk
δηλαδή με δική μου μετάφραση: 'δεν σου εγγυόμαστε πως το να φοράς HANS θα σε γλυτώσει από τραυματισμό ή θάνατο' και η ευθύνη εν τέλει είναι αποκλειστικά του χρήστη. Κάτι που ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα μέτρα ασφαλείας, μπορεί να τραυματιστείς ή να σκοτωθείς και αν ακόμα οδηγάς αυτοκίνητο με τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας. Βλ. Galli φέτος και Park το 2005, ο μεν τραυματίστηκε σοβαρά και ο δε σκοτώθηκε παρότι είχαν WRC με τους καλύτερους κλωβούς ασφαλείας και όλα τα σχετικά συστήματα.
Αν και νομίζω αρκεί να δεις τις φωτογραφίες από το HANS του Αρη και του Λώρη από το περσινό ατύχημα για να πειστείς (τα δημοσιεύω έχοντας -πιστεύω- τη σχετική άδειά τους).
HANS σπασμένο στα σημεία σύνδεσης των ιμάντων.
Στραβωμένα άγκιστρα HANS.
Ολη αυτή η επιβράδυνση (περίπου 35-40 g) = δύναμη που προκάλεσε την καταστροφή του HANS θα είχε σε διαφορετική περίπτωση εκτονωθεί στους αυχένες του πληρώματος, σχεδόν σίγουρα με τραγικά αποτελέσματα.
Αυτό που ισχύει με το HANS είναι πως αποκλείεται να προκαλέσει αποτέλεσμα χειρότερο απ΄ ό,τι αν ο χρήστης δεν το φορούσε καθόλου. Δηλαδή ακόμα και αν ο χρήστης το φορά λάθος, στη χειρότερη περίπτωση θα πάθει ό,τι θα πάθαινε αν δεν το φορούσε καθόλου (δηλ. θα τραυματιστεί σοβαρά ή θα σκοτωθεί), αποκλείεται να κάνει χειρότερο κακό απ΄ό,τι θα συμβεί έτσι και αλλιώς. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός, πως να φοράει κανείς HANS, αλλά μόνο σύσταση. Φυσικά καλύτερα να το φοράει σωστά κανείς
-
Παρα πολυ ωραια , το γραφει κι ο κατασκευαστης πως η ευθυνη ειναι δικη μου αν θα το φορεσω , ... εσυ λοιπον πως με υποχρεωνεις και οχι μου προτεινεις ?
-
Α, άρα δεν έλεγε περί 'σπασίματος' κτλ. αλλά αυτό που έγραψα παραπάνω... ΟΚ...
Πάμε πάλι λοιπόν: Ο κατασκευαστής δε λέει 'η ευθύνη είναι δική σου αν θα το φορέσεις' που λες. O κατασκευαστής λέει 'αν το φορέσεις δεν σου εγγυώμαι πως θα σε σώσει, το ρίσκο είναι δικό σου' δηλ. το κλασσικό 'motorsport can be dangerous'. Αυτό ισχύει για όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Γνωρίζοντας αυτό, ο εκάστοτε νομοθέτης κρίνει ποιά από τα διαθέσιμα είναι προαιρετικά (πχ. ζώνες 6 σημείων, ρεζερβουάρ ασφαλείας, ρολλ κέιτζ αναγνωρισμένο), ποιά είναι υποχρεωτικά (πχ. ζώνες 4 σημείων, ρολλ κέιτζ) και ποιά είναι υποχρεωτικά με διαφορές σε σχέση με τους διεθνείς κανονισμούς τους (πχ. διάρκεια ζωής ζωνών - καθισμάτων). Ε, το HANS κρίθηκε εξ΄αυτών που πρέπει να είναι υποχρεωτικά.
Αυτό που είναι 'σύσταση' είναι όχι το αν θα φοράς HANS, αυτό είναι υποχρεωτικό, αλλά το πως θα φοράς HANS. Οι σχετικές παράμετροι, πχ. μήκος ιμάντων, είδος και διάσταση HANS, τύπος ζωνών / καθισμάτων, γωνία ζωνών, μήκος ζωνών, αν θα είναι χιαστί ή σε ευθεία, όλα αυτά αναφέρονται στον οδηγό χρήσης του HANS αλλά το πως ακριβώς θα τις εφαρμόσεις είναι στη δική σου ευχέρεια, όπως είναι στην ευχέρειά σου πόσο ψηλά θα βάλεις το κάθισμα σε ρυθμιζόμενες βάσεις, που θα στηρίξεις τις ζώνες, τι είδους ρολλ κέιτζ θα χρησιμοποιήσεις κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε όλους τους αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων από το 2009
Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες στην Ελλάδα από το 2010http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=84&page_id=226
Διόρθωση για 'ΕΛ-ΕΜ': από τις αρχές του 2006 και όχι του 2007 είχε ανακοινωθεί η χρήση του HANS για το 2009/2010. Γιαυτό και θα είναι ρεζίλι να πάρει καμία 'Ελληνικού τύπου' αναβολή...
Αυτο κυριε Νασο σημαινει οτι ισχυει για ΠΠΡ, Αναβασεις και πιστες?
Δηλαδη κυππελο ασφλατου σς πουμε και σπριντακια δεν ισχυει? -
Ακριβώς. Για αυτά από το 2010.
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
-
Eχεις μεγαλη πλακα , οπως θελεις τα φερνεις στα μετρα σου ....
δεν σπαει το hans ? σπαει , εχεις και το δειγμα , και μαλιστα μετα απο ατυχημα το σταμπαρει ο Τ.Ε. και λογικα το αχρηστευει .
Το γνωριζει ο κατασκευαστης και γιαυτο λεει οτι δεν φερει καμια ευθυνη εστω κι αν αυτο σου καρφωθει στο λαιμο και σε καρυδωσει .
Τα υπολοιπα ειναι παπαριες για καταναλωση και ελπιδες .
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ .Οπως λες κι για αλλα προιοντα αγωνιστικα την θεση τους απο ευθυνες οπως και κρανη , αλλα καποια εταιρια μεγαλη ειχε πληρωσει στην Αμερικη με κλεισιμο το εργοστασιο μετα απο δικαστικο αγωνα ,πριν 18 χρονια .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Eχεις μεγαλη πλακα , οπως θελεις τα φερνεις στα μετρα σου ....Ναι πράγματι, έχω αντιπροσωπεία HANS και βολεύομαι...
Τα 'μέτρα μου' ποιά είναι ρε πολύξερε APR ? Οτι είχαμε ένα θανατηφόρο που ΙΣΩΣ να είχε σωθεί από το HANS (Δούρος) και άλλο ένα παραλίγο θανατηφόρο που σίγουρα σώθηκαν 2 από το HANS (Βωβός) ? Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να πειστείς, ό,τι και στην Ιταλία ? Που πρώτα σκοτώθηκε ο Roggia (σε ατύχημα 'καρμπόν' με αυτό του Βωβού) και μετά επέβαλαν το HANS στο Πρωτάθλημα ?
δεν σπαει το hans ? σπαει , εχεις και το δειγμα , και μαλιστα μετα απο ατυχημα το σταμπαρει ο Τ.Ε. και λογικα το αχρηστευει .
Δεν είπα ότι δεν σπάει. Αν χρειαστεί σπάει, έχοντας απορροφήσει ενέργεια της σύγκρουσης που αλλιώς θα μετατρεπόταν σε κάταγμα βάσης κρανίου.
Το γνωριζει ο κατασκευαστης και γιαυτο λεει οτι δεν φερει καμια ευθυνη εστω κι αν αυτο σου καρφωθει στο λαιμο και σε καρυδωσει .
Λες μπούρδες. Ο κατασκευαστής δεν λέει αυτό, διάβασε προσεκτικά. Αν δεν συμφωνείς με τη μετάφρασή μου, κάνε μας τη χάρη να μας πεις τι λέει. Στο κάτω-κάτω, αν σπάσει το HANS έχει ήδη κάνει τη δουλειά του και χωρίς αυτό δεν θα είχες επιζήσει έτσι και αλλιώς.
Ποιός λέει παπαριές στο παρόν θέμα το είδαμε.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ .
Πες μας ένα άλλο προϊόν ασφαλείας που κάποιος φέρει 'ευθύνη' (εκτός φυσικά ελατωμματικού προϊόντος) και σου 'εγγυάται' πως θα σε σώσει από ατύχημα (διότι αυτό 'δεν εγγυάται' η επιγραφή στο HANS).
Οπως λες κι για αλλα προιοντα αγωνιστικα την θεση τους απο ευθυνες οπως και κρανη , αλλα καποια εταιρια μεγαλη ειχε πληρωσει στην Αμερικη με κλεισιμο το εργοστασιο μετα απο δικαστικο αγωνα ,πριν 18 χρονια .
Περιμένω τεκμηρίωση. Μέχρι τότε θα μου επιτρέψεις να μην συνεχίσω. Οποιος πείστηκε πείστηκε.
-
Kαλα ρε θεε , οπως λες και θα σωνοταν με λυμενη την ζωνη επειδη θα φοραγε hans ? για κουνα το κεφαλι σου , αλλα με χανς γιατι ειναι πολυ βαρυ .
Συγνωμη μεγαλοδυναμε-παντογνωστη δεν θα σου ξαραφερουμε κι εσενα αντιρηση , οπως τα λες ειναι .......φιλακια
Αλλωστε εισαι τοσο ψαγμενος σε ολα οπως παντα ...που ειναι σιγουρο οτι τις ακαμψιες των αγωνιστικων αυτοκινητων και δη των ελληνικων εχεις κανει ολες τις αναλυσεις-μελετες και τα συμπερασματα απ'τα αποτελεσματα των καταστροφων που ειναι παιχνιδακι για εσενα , εβγαλες τα συμπερασματα , τελος , απαραιτητα , μαλιστα ο.κ.
Τεκμιριωσεις πρεπει να φερεις εσυ , και οχι παπαριες που μας τσαμπουνας εδω
-
Που πρώτα σκοτώθηκε ο Roggia (σε ατύχημα 'καρμπόν' με αυτό του Βωβού) και μετά επέβαλαν το HANS στο Πρωτάθλημα ?
Νάσο, το σίγουρο είναι ότι στην Ιταλία , τουλάχιστον μέχρι και το 2007, δεν είναι υποχρεωτικό (το HANS) .
Λάμπης Κουρτέσης
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Eχεις μεγαλη πλακα , οπως θελεις τα φερνεις στα μετρα σου ....
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ .Οπως λες κι για αλλα προιοντα αγωνιστικα την θεση τους απο ευθυνες οπως και κρανη , αλλα καποια εταιρια μεγαλη ειχε πληρωσει στην Αμερικη με κλεισιμο το εργοστασιο μετα απο δικαστικο αγωνα ,πριν 18 χρονια .
Για να καταλάβω: Υπάρχει αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα του HANS ή το θέμα είναι ότι θα μπορούσε να είναι κάπως οικονομικότερο?
Για την αποτελεσματικότητά του απορώ πώς καθόμαστε και το συζητάμε. Οι ομάδες WRC και F1 είναι δυνατόν να φόρτωσαν ένα άχρηστο σαμάρι τους οδηγούς τους???? Άσε που αν παρατηρήσει κανείς το βιντεάκι από crash test με και άνευ HANS θα καταλάβει τι γίνεται. Προσωπικά μόλις είδα το βιντεάκι αποφάσισα να το αγοράσω.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την γκρίνια και την αμφισβήτηση σε αυτονόητα θέματα.Φιλικά
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Kαλα ρε θεε , οπως λες και θα σωνοταν με λυμενη την ζωνη επειδη θα φοραγε hans ?Ποιός είχε λυμένη ζώνη ? Ο Χ. Δούρος στο Σπαθοβούνι που ανέφερα ως παράδειγμα ? Είσαι σίγουρος ? Μήπως εννοείς το Γ. Μακρή στο Δροσοχώρι ? (που ούτε αυτό ισχύει...) Είδες ποιός τα λέει όπως τον βολεύουν ? Που πολύ βολικά έκανες τουμπεκί του Βωβού το ατύχημα, που σου λέει ο 'ΕΛ-ΕΜ' πως του έσωσε τη ζωή το HANS...
Συγνωμη μεγαλοδυναμε-παντογνωστη δεν θα σου ξαραφερουμε κι εσενα αντιρηση , οπως τα λες ειναι .......
Τουλάχιστον ξέρω να διαβάζω τι λέει από πίσω το HANS Και όχι να το μεταφράζω όπως με βολεύει (άκου εκεί 'εγγύηση πως δεν θα σπάσει και θα καρυδώσει τον οδηγό' )
Και παντογνώστης δεν είμαι. Εχω όμως πάει σε μερικά σεμινάρια της FIA παραπάνω από σένα και όσα έχω δει εκεί με έχουν πείσει για κάποια πράγματα.
Για το ό,τι η βλακεία είναι αήτητη φυσικά δε χρειάζομαι να παώ σε σεμινάριο.Αλλωστε εισαι τοσο ψαγμενος σε ολα οπως παντα ...που ειναι σιγουρο οτι τις ακαμψιες των αγωνιστικων αυτοκινητων και δη των ελληνικων εχεις κανει ολες τις αναλυσεις-μελετες και τα συμπερασματα απ'τα αποτελεσματα των καταστροφων που ειναι παιχνιδακι για εσενα , εβγαλες τα συμπερασματα , τελος , απαραιτητα , μαλιστα ο.κ.
APR, τώρα τελευταία τραβάς ζόρι μαζί μου. Κακώς. Σου φταίει ο γάιδαρος και βαράς το σαμάρι. Το ζόρι θα έπρεπε να το τραβάς με τον εαυτό σου. Μια στάλα περισυλλογή και αυτοκριτική δεν είδα όμως, ούτε καν μια δημόσια συγνώμη. Μόνο αφ΄υψηλού κριτική σε όλους και σε όλα και φτηνή αντιπολίτευση και να το παίζεις 'οδηγοπατέρας' είδα να ξέρεις. Οπως νομίζεις, εσύ εκτίθεσαι...
Τεκμιριωσεις πρεπει να φερεις εσυ , και οχι παπαριες που μας τσαμπουνας εδω
Εφερα τις φωτογραφίες και το τι ακριβώς λέει το HANS από πίσω. Λέω πως αρκεί ως τεκμηρίωση. Εσύ τι έφερες ? Μεταφράσεις της π..τσας και @@ μάντολες ? Μόλις μας πεις ποιό σύστημα ασφαλείας λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που στα αλήθεια λέει το HANS από πίσω, δηλ. πως δεν εγγυάται πως θα σε σώσει, θα αξίζεις την περαιτέρω προσοχή μου. Μέχρι τότε φιλάκια, όπως βλέπεις τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
HANS