-
Πριν 2-3 μήνες έκανα την ερώτηση σε αρμόδιο της ΕΘΕΑ περί ιστορικών και HANS όταν αναγκάζονται να δηλωθούν ΕΕ, επειδή ενδιαφερόμουν για ένα ιστορικό. Η απάντηση που έλαβα ήταν, πρώτον, ότι πράγματι υπάρχει κενό στους κανονισμούς. Δεύτερον, τα ιστορικά αυτοκίνητα δεν προβλέπεται να υποχρεωθούν ποτέ για HANS από τη FIA (μου εξήγησε τους λόγους και μου φάνηκαν απόλυτα λογικοί). Τρίτον, επειδή ένα ιστορικό αυτοκίνητο θα είναι ιστορικό ακόμα και όταν υποχρεώνεται να πάει στην ΕΕ, παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχει το κενό των κανονισμών, η εκτίμηση είναι ότι ΔΕΝ θα είναι υποχρεωτικό το HANS ούτε τότε.
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
:ysterical: ευτυχως στα ιστορικα δεν .............
.........
ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΕΥΛΟΓΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (ΜΚ ΙΙ, ΜΚ Ι, ALPINE A110, PORSCHE, TRABANT ΚΛΠ)...ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ(ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ !) , ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ πχ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ.
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε ???
ΜΗΠΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ??
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΦΙΚΤΟ ΑΥΤΟ?
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.επειδη θαφτηκε μηπως ξερει κανεις να μας απαντησει...?
ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΑΝ Ε (Η ΕΕ) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ HANS.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΕΥΛΟΓΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (ΜΚ ΙΙ, ΜΚ Ι, ALPINE A110, PORSCHE, TRABANT ΚΛΠ)...ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ(ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ !) , ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ πχ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΑΝ Ε (Η ΕΕ) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ HANS.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'[/quote]
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ?ΦΙΛΙΚΑ
-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΑΝ Ε (Η ΕΕ) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ HANS.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ?ΦΙΛΙΚΑ[/quote]
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘ.Ε.Α.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
[ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘ.Ε.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥ ,ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΓΙΑ ΤΟΥς ΓΝΩΣΤΟΥς ΛΟΓΟΥς )
ΦΙΛΙΚΑ,'EL-EM'
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Επειδη αυτα που εγραψα μπηκαν καπου ενδιαμεσα αναφερω.
ΤΟ HANS ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2 ΚΑΙ 1 ΠΡΟΤΑΣΗ
1.Ποιος συνοδηγος θα παρει και τι, εαν ισως δεν ειναι μονιμος η κανει 1-2 αγωνες?
2.Γιατι η αρχη του σπορ δειχνοντας το καλο της προσωπο μαζι με την εκδοση αγωνιστικης αδεις το 2010 δεν κανει μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ HANS στους χορηγους της τους αγωνιζομενους????ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
HANS ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2010 ΠΟΣΟ....500 ΕΥΡΩ
Ορισμένες παραθέσεις μου φαίνονται παράξενες, για αυτό και παραθέτω επάνω σου, χωρίς καμία διάθεση αρνητικής κριτικής.
- αναρωτιέσαι για «ποιος συνοδηγός» θα βάλει το χέρι στην τσέπη. Θα σου έλεγα, ότι εάν θέλεις να έχεις συνοδηγό της τάξεις του EL-EM, θα του αγοράσεις και της κάλτσες!!. Εάν ο συνοδηγός σου έχει τακιμιαση μαζί σου εδώ και καιρό, τα έξοδα είναι στο αυτοκίνητο. Εάν ο συνοδηγός σου τρέξει μια δυο φορές για να παριστάνει στην καφετέρια τον ραλιντζη, θα βάλει το χέρι του στην δική του τσέπη!. Μα ένα είναι σίγουρο η τήρηση των κανονισμών δεν είναι προαιρετική, όταν πρόκειται για ασφάλεια, και εφαρμόζετε αμετάκλητα.
- Ο σκοπός της ΕΘΕΑ, είναι γνωστός σε όλους. Σίγουρα δεν πρέπει να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Κατά συνέπεια κάθε έξοδο που θα κάνει, κάποιοι θα κλιθούν να το πληρώσουν. Οι συναναστρεφόμενοι με την ΕΘΕΑ, είναι κυρίως οι αγωνιζόμενοι. Με άλλα λόγια ζητάς να συνδράμουμε τους «άπορους αδελφούς μας», για να έχουν ασφαλή διασκέδαση. Όσο και να προσπάθησα για να εισέλθω και να εντρυφήσω στην σκέψη σου, δεν κατάφερα να παρομοιάσω το σκηνικό, με τα μεσημεριανά προγράμματα σίτισης της εκκλησίας μας, η τα συσσίτια του δημάρχου μας, η το super market για άπορους που έφτιαξε. Και όσοι το έχουν αγοράσει?. Θα την πατήσουν όπως και οι σοβαροί φορολογούμενοι που πληρώνουν έγκαιρος, και οι άλλοι….άστα κλαυτα?. Πάντως θα ήταν καλό, όταν κάνουμε προτάσεις, να παραθέτουμε πλήρες το πακέτο, για να μας δίδετε και η ευχέρεια του ελέγχου.
Πάντα φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΙΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ.
1.Τι σημαινει ταξη του λου μου.Ταξη κολλεγιου?Ταξη που σου πληρωνουν τα εξοδα?Ταξη που σε πληρωνουν ?Ασε μην συγκρινουμε ανομια πραγμματα?????Και για να μην παρεξηγηθω μιλαμε για σημερα το 2010,ολοι ειναι ισοι πολιτες και οχι οι πανω και οι κατω??
2.Αλλο πληρωνω εγκαιρως-απο 1-1-2010 υποχρεωτικη ισχη hans-και αλλο βοηθω τις ριζες του δεντρου,τους αγωνιζομενους.Οσοι ειχαν λεφτα πηραν η και πηραν σε καποιους, αρα εχουν παραπανω λεφτα και οχι οι υπολοιποι δεν ειναι σοβαροι φορολογουμενοι οπως λες.
3.Τωρα εαν οδηγος θελει να μην βαζει σε εξοδα τον συνοδηγο του,μπραβο του γιατι αυτο ειναι ισως το ιδανικο και σιγουρα θα ειναι διαχρονικο για παρα πολλα χρονια.
4.Ελεγχο δεχομαι μονο απο εμενα φιλε μου,εαν δηλαδη η εθεα εβρισκε hans me 380 ε και η lisence htan 120 e ,δεν θα ηταν μια απο τις καλυτερες κινησεις την συγκεκριμενη στιγμη? -
Ερώτηση απλή και ρητορική :
Αν αντί για 5 (πχ) αγώνες το 2010, θυσιάσει κάποιος τον 1 αγώνα, δεν βγαίνουν αυτομάτως τα έξοδα για την αγορά του Hans??
Γιατί πρέπει ντε και καλά, κάθε θέμα να γίνεται ανατολικό ζήτημα εδώ μέσα?
Μιλάμε για το άθλημα που 1 λάστιχο κοστίζει 200+ ευρώ, μια συμμετοχή 450€, ένα Σ/Κ αγώνα + αναγνωρίσεις + καύσιμα κλπ 1000-1500€, ένα σαζμάν 3000+ €, και εν πάσει περιπτώση το άθλημα είναι ακριβότερο μάλλον από το ψάρεμα.
-
Ο χρήστης hyperion έγραψε:
Ερώτηση απλή και ρητορική :Αν αντί για 5 (πχ) αγώνες το 2010, θυσιάσει κάποιος τον 1 αγώνα, δεν βγαίνουν αυτομάτως τα έξοδα για την αγορά του Hans??
Γιατί πρέπει ντε και καλά, κάθε θέμα να γίνεται ανατολικό ζήτημα εδώ μέσα?
Μιλάμε για το άθλημα που 1 λάστιχο κοστίζει 200+ ευρώ, μια συμμετοχή 450€, ένα Σ/Κ αγώνα + αναγνωρίσεις + καύσιμα κλπ 1000-1500€, ένα σαζμάν 3000+ €, και εν πάσει περιπτώση το άθλημα είναι ακριβότερο μάλλον από το ψάρεμα.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΤΣΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ !!!!!!!!!!!!!
+1000000000000000000000000000000000ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Γιατί να μην έχει ο συνοδηγός δικό του HANS?
Ο ρόλος του δεν είναι εξίσου, αν όχι πιο σοβαρός, από του οδηγού?
Δεν κάνει και αυτός το χόμπυ του όπως και ο οδηγός και μάλιστα πολύ φτηνά, μιας και όλα τα υπόλοιπα τα επομίζεται ο οδηγός;Το HANS αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ εξοπλισμό ασφαλείας...Με την ίδια λογική να αγοράζουν οι οδηγοί και φορμες-κράνη-εσώρουχα-παπούτσια και μάλιστα σε διάφορα νούμερα μήπως μετά από νάνο σου τύχει τσατσένκο για συνοδηγός...
Και δεν παίζει ρόλο η κλάση του συνοδηγού...Όλοι (πλην ενός ίσως) χόμπυ κάνουν.....Και τα χόμπυ πληρώνονται....
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Γιατί να μην έχει ο συνοδηγός δικό του HANS?
Ο ρόλος του δεν είναι εξίσου, αν όχι πιο σοβαρός, από του οδηγού?
Δεν κάνει και αυτός το χόμπυ του όπως και ο οδηγός και μάλιστα πολύ φτηνά, μιας και όλα τα υπόλοιπα τα επομίζεται ο οδηγός;Το HANS αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ εξοπλισμό ασφαλείας...Με την ίδια λογική να αγοράζουν οι οδηγοί και φορμες-κράνη-εσώρουχα-παπούτσια και μάλιστα σε διάφορα νούμερα μήπως μετά από νάνο σου τύχει τσατσένκο για συνοδηγός...
Και δεν παίζει ρόλο η κλάση του συνοδηγού...Όλοι (πλην ενός ίσως) χόμπυ κάνουν.....Και τα χόμπυ πληρώνονται....
Μαζί σου με το 100%!!.
Μια μικρή διόρθωση στο «(πλην ενός ίσως)», υπάρχουν αρκετοί ευτυχώς.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ξερείς πολλούς επγγελματίες έλληνες συνοδηγούς; Δηλ. έμισθους, που πληρώνονται γι' αυτό; (Αυτό, ανεξάρτητα από την κλάση, που δεν εξαρτάται σε καμμία περίπτωση από τυχόν πουλ-μουρ (σικ)).
-
Σπύρο ξέρω και εγω να σου πω...
Και πίστεψέ με είναι περισσότεροι απ' όσοι νομίζεις...Και ούτε φαντάζεσαι ποιοι είναι κάποιοι από αυτούς...
Τα ξέρω από όταν είχα ξεκινησει, που έψαχνα και εγώ να βρω....και οι περισσότεροι κανονικά θα επρεπε να σε πληρώνουν, όχι να τους πληρώνεις (εδώ πάει πλην των 5-10 που όντως το αξίζουν....)
-
Δεν γνωρίζω, γιατί κάτι τέτοια με ανατριχιάζουν.....
Σαν πολλοί παγκόσμιοι μαζεύτηκαν κατά εδώ μεριά...
Χαλάλι, για τέτοιο επίπεδο αγώνων....
-
Παλιότερα που πατρονάρισμα είχε όποιος φορούσε παπούτσια (έστω και μικρό...) μου ακούγεται πιο λογικό κάποια από τα χρήματα εκείνα (σε κάποιες περιπτώσεις το λένε και ρεμούλα) να πήγαιναν και στους συνοδηγούς...Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν...Οι χορηγοί ακούνε 'ράλλια' και κόβουν λάσπη....Δυστυχώς η γενιά του πολυτεχνείου μαζί με την Ελλάδα, κατέστρεψε και τους αγώνες....
Δεν υποστήριξα ούτε στιγμή ότι δεν υπήρχαν και υπάρχουν αξιόλογοι συνοδηγοί και άνθρωποι πάνω απ΄όλα...Αλλά σήμερα που η συντριπτική πλειοψηφία (και ταυτόχρονα αυτοί που ποτέ δεν εισακούγονται αλλά αιμοδοτούν) αιμορραγεί για λίγη αδρεναλίνη, όλες οι περιπτώσεις (πλην εξαιρετικά ελαχίστων λόγω ειδικού βάρους και συνθηκών) στις οποίες συνοδηγοί αξιώνουν αμοιβή και έξτρα παροχές, μου ακούγονται εξαιρετικά τραβηγμένες...Λυπάμαι, άλλα αυτή είναι η άποψή μου, λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα της Ελλάδας και των αγώνων εκεί που τους κατήντησαν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
να κανω μια ερωτιση τα gage τα μικρα οπου δεν εχουν στιριξη για ζωνεσ τι κανουν ????
Αν είναι αναγνωρισμένα, δηλ. έχουν δελτίο αναγνώρισης (4-5 σελίδες με διαγράμματα, φωτογραφίες, υπογραφές και σφραγίδες, ένα απλό αυτοκόλλητο ΔΕΝ είναι αναγνώριση) τότε δεν κάνουν τίποτα εκτός και αν ο κατασκευαστής του κλωβού έχει βγάλει επέκταση για προσθήκη οριζόντιων μπαρών.
Αν δεν είναι αναγνωρισμένα και πάνε με το 'J' (άρθρο 253. τότε επιτρέπεται η προσθήκη οριζόντιων μπαρών διαμέτρου τουλάχιστον 38 πάχους τουλάχιστον 2.5 χιλιοστών όπου μπορούν να στηριχθούν οι ζώνες απλά με 'τύλιγμα' ή με βίδες με συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής όπως φαίνεται στα σχέδια του J.
ενα αναγνωρισμενο με δττ κλουβι δεν ειναι 253?
δηλαδη π.χ αυτο εδω
http://www.rallyshop.it/index.php?main_ ... ts_id=5813
που γραφει οτι
FIA-ALL J - Complies with FIA norms: Appendix J -
art. 253αρα παει με δττ κανονικα οποτε και δε μπορει να παρει χανς...?
-
Ελα εσυ μετα και μην φορας HANS
Youtube Video -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
να κανω μια ερωτιση τα gage τα μικρα οπου δεν εχουν στιριξη για ζωνεσ τι κανουν ????
Αν είναι αναγνωρισμένα, δηλ. έχουν δελτίο αναγνώρισης (4-5 σελίδες με διαγράμματα, φωτογραφίες, υπογραφές και σφραγίδες, ένα απλό αυτοκόλλητο ΔΕΝ είναι αναγνώριση) τότε δεν κάνουν τίποτα εκτός και αν ο κατασκευαστής του κλωβού έχει βγάλει επέκταση για προσθήκη οριζόντιων μπαρών.
Αν δεν είναι αναγνωρισμένα και πάνε με το 'J' (άρθρο 253. τότε επιτρέπεται η προσθήκη οριζόντιων μπαρών διαμέτρου τουλάχιστον 38 πάχους τουλάχιστον 2.5 χιλιοστών όπου μπορούν να στηριχθούν οι ζώνες απλά με 'τύλιγμα' ή με βίδες με συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής όπως φαίνεται στα σχέδια του J.
δηλαδη π.χ αυτο εδω
που γραφει οτι
Μη μπερδεύεσαι. Το αν έχει ΔΤΤ δε μας λέει τι είδους roll cage φοράει. Μπορεί είτε να φοράει αναγνωρισμένο, όπως το περιέγραψα, είτε σύμφωνο με τους γενικούς κανόνες κατασκευής roll cage, οπότε λέει 'FIA norm J 253', δηλ. όπως αυτό που παρέθεσες. Και τα δύο είναι εξίσου νόμιμα και βγάζουν ΔΤΤ, απλά στο 'FIA norm J 253' μπορείς να κάνεις αλλαγές, προσθήκες και τροποποιήσεις (πάντοτε φυσικά σε συμφωνία με το άρθρο 253 του J της FIA, πχ. να προσθέσεις μπάρες για στήριξη ζωνών για HANS) ενώ στο αναγνωρισμένο απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή, εκτός και αν είναι και αυτή αναγνωρισμένη.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
δηλαδη π.χ αυτο εδω
που γραφει οτι
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,
..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ......ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ!!!
ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ!
ΦΙΛΙΚΑ -
ayto ειναι νομιζω custom cages?
τρομερα κλουβια αλλα πολυ πιο ακριβα...ειδικα για δικια μου περιπτωση (206) φτανουν 900και κατι το απλο απο σιδηρο
ενω το omp sta 500 με παραδοστη στη πορτα μουκαι για χρηση πιστας μονο ειναι οκ το omp ...ειμαστε οφ τοπικ...
αρα κυριε νασο οταν ρωταμε ινφο για κλουβι ρωταμε αν εχει αναγνωριση απο φια ή αν ειναι με τον j253.8?
kapoy δεν υπηρχε λιστα της φια με τα αναγνωρισμενα κλουβια νομιζω? -
Πολύ λίγα cages (βασικά για WRC και S2000) έχουν αναγνώριση από FIA. Τα περισσότερα είναι από τις διάφορες εθνικές ομοσπονδίες.
Η σωστή ερώτηση είναι: 'είναι αναγνωρισμένο (homologated) ή σύμφωνο με τις γενικές διατάξεις του J 253.8 ?'
-
Ο χρήστης kaker έγραψε:
Ελα εσυ μετα και μην φορας HANS
Youtube VideoΑσχετο με το θεμα, αλλα μπραβο στα παλικαρια...δαιμονισμενος ρυθμος!!!
HANS