-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Antonis kai ama soy pw oti moy fainetai sto video oti fwraei alla paizei na mhn eixe koympwsei kala to clip kai na exei fygei ti 8a peis? Sto 1:10 toy video kati moiazei na aiwreitai (san ymantas apo HANS). Bebaia pali milaw ypo8etika.... Gia ksanades to video......EDIT
Fainetai ka8ara oti exei ksekoympwsei sto 0:48 toy video....ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟ?
-
Ο χρήστης nikors έγραψε:
ναι και στο 1.30 το ιδιο.......ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟ?
-
Δεν εννοουσα οτι εκει ξεκουμπωσε, εννοουσα οτι σε εκεινο το σημειο φαινεται οτι φοραει χανς, απλα δεν ειναι κουμπωμενο...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Χωρίς να γνωρίζω τον οδηγό, ούτε καν το story θεωρώ ότι αναφορά σε ονόματα, δημόσια, δεν είναι βέλτιστη πρακτική
Φιλικά
Γιάννης
Φίλε Γιάννη, όταν αντιληφθούμε κάποτε, ότι η ανώνυμες παραθέσεις, οι αδιευκρίνιστες όσο και αόριστες καταγγελίες, το μάσημα των λόγων μας, και εν γένη οι αοριστίες και η λάσπη στον ανεμιστήρα, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΠΡΟΣ!
Δεν γνωρίζεις τον οδηγό. Σε πληροφορώ ότι είναι πολύ καλός με καλό αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζεις το story. Είναι θέμα ασφάλειας, πράγμα που δεν σηκώνει ‘στραβά’ ματια. Όπως και δεν γνωρίζεις ότι ο αναφέρων, είμαι ΤΕ + κριτής. Αν λοιπόν και εγώ δεν ενδιαφερθώ για το σύννομο της υπόθεσης, τότε θα τα αφήσουμε όλα στην τύχη?. Αυτό συνήθως γίνετε, Γιάννη μου, για αυτό πάμε κατά διαβόλου.
Antonis-team.Καλησπέρα,
Πιστεύω ότι θα ήταν πολυ καλύτερα να ήμαστε σίγουροι πριν κατακεραυνώσουμε κάποιον σε δημόσιο forum ειδικά όταν αυτός δεν έχει δικαίωμα αντιλόγου (φαντάζομαι αν παρακολουθούσε θα είχε τοποθετηθεί ήδη)
Το ότι είναι θέμα ασφαλείας σαφέστατα και το γνωρίζω πολυ καλά και πέρισυ επέλεξα να δώσω αρκετά χρήματα για σετάκι Hans+Κράνος. Αν κάποιος έχει να καταγγείλει κάτι ασ το κάνει σε κάποιον αρμόδιο και όχι να τον κράζει σε forum, και επειδή αναφέρατε ότι γνωρίζετε τον εν λόγω οδηγό γιατί δεν του κάνατε άνα τηλέφωνο να επιβεβαίώσετε την μη ύπαρξη HANS (η οποία αμφισβητείται αν κατάλαβα καλά)
BTW δεν είναι δύσκολο να ξεχαστείς και να μην κουμπώσεις το ένα άγκιστρο, το πάθαμε και εμείς πριν την εκκίνηση του καράβωμα 1 (λόγω απειρίας) και το κατάλαβα 10 sec πριν το go' επέλεξα συνειδητά να αργήσω να ξεκινήσω παρά να φύγω μισολυτός (αυτά είναι επιλογές όμως)
Φιλικά ,Γιάνννης
-
Eπειδή όμως στην ανάβαση ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που θα περάσεις τη γραμμή της αφετηρίας και όχι από τη στιγμή που ο αλυτάρχης θα σηκώσει τη σημαία, έχεις την 'πολυτέλεια' να κάνεις ένα τελευταίο τσεκ πριν κουμπώσεις 1η και αφήσεις το συμπλέκτη.
-
Η ψυχολογία πριν την εκκίνηση είναι περίεργη
-
Και επείδή μπήκα στο trip Να δώ το video είνια ηλίου φαϊνότερο ότι υπάρχει HAns απλά δεν είνια κουμπωμένο
-
….που με ελεύθερη εξήγηση, είχαμε στην τσέπη το ‘μπαλόνι’ και την κατάλληλη στιγμή δεν το φορέσαμε!!!........και μετά στον μαιευτήρα…… :
κ. Αντώνη το μπαλόνι που δέν φορέθηκε την κατάλληλη στιγμή χαρίζει ζωή.
Το κλιπς του ΗΑΝS αν δέν κουμπώσει την κατάλληλη στιγμή ισως την αφαιρέσει. -
ειδα πριν από ολιγον ένα βίντεο οπου ενα dragster κόπηκε στα 2, ο οδηγός πετάχτηκε στα 10 μέτρα ύψος και ταξίδεψε άλλα 100 περίπου.
τώρα διηγείται και λέει ότι χωρίς το hans (και αρκετή τύχη προσθέτω εγώ) αποκλείεται να την εβγαζε καθαρη.
τι να λέμε τώρα...
-
Και επείδή μπήκα στο trip Να δώ το video είνια ηλίου φαϊνότερο ότι υπάρχει HAns απλά δεν είνια κουμπωμένο
….που με ελεύθερη εξήγηση, είχαμε στην τσέπη το ‘μπαλόνι’ και την κατάλληλη στιγμή δεν το φορέσαμε!!!........και μετά στον μαιευτήρα……
Μου θυμίζει την προ ετών ασάφεια του νομού, για τα κράνη στους μότο οδηγούς, που έγραφε, «να φέρουν το κράνος…» και αυτοί το έβαζαν στο μπράτσο τους!!...
Antonis-team.Καλησπέρα, δεν διαφωνούμε για την χρήση του Hans, η διαφωνία μου είναι στο δημόσιο κράξιμο σε ένα forum με απέντι κάποιον που so far δεν μπορεί να απαντήσει
Σαφέστατα και με το το ένα άγκιστρο του HANS ακόμη και μια απλή σύγκρουση μπορεί να είναι μοιραία.
Ασ σταματήσουμε τα offtopic σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όμως -
Antonis kai ama soy pw oti moy fainetai sto video oti fwraei alla paizei na mhn eixe koympwsei kala to clip kai na exei fygei ti 8a peis? Sto 1:10 toy video kati moiazei na aiwreitai (san ymantas apo HANS). Bebaia pali milaw ypo8etika.... Gia ksanades to video......
EDIT
Fainetai ka8ara oti exei ksekoympwsei sto 0:48 toy video.
Φίλε Hannibal, εν πρώτης ‘ψάρεψε’ τα ελληνικά στον Υπολογιστή σου!!!.
Όπως είπες το ξαναείδα για 6 φορά!. Ήθελα για να τον κρίνω πρώτα σαν οδηγό από της γραμμές του, και από τον τρόπο που χρησιμοποιούσε την δύναμη του αυτοκινήτου του, και είναι καλός!.
Παρακολούθησα στης αριστερές κλειστές, την δεξιά πόρπη του XANS. Ήταν ανύπαρκτος ο ιμάντας!!. Κουμπωμένος ιμάντας, δεν ξεκουμπώνει ούτε με σφαίρες!!. Και εδώ παραξενεύομε. Ένας σωστά τοποθετημένος γενικά οδηγός, έχοντας τον εξοπλισμό στο ορθό κράνος του, γιατί δεν προσέχει περισσότερο την ασφάλεια του?. Στο διάβολο οι κανονισμοί και οι υποχρεώσεις, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ?.
Αυτό που είναι σίγουρο, είναι, ότι δεν ειδές τίποτα, ούτε στο ο,04 που ξεκίνησε ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ, όπως σίγουρο είναι ότι οι ιμάντες δεν είναι διαφανείς η αόρατοι. Νομίζω ότι σε κάλυψα!.
Φιλικά.
Antonis-team.Kyrie antwnh mas pame pali.....
Den eimai o en logw odhgos kai Hans xrhshmopoiw ta teleytaia 2 xronia (an kai stoys teleytaioys 2 agwnes den to fwresa logw yperbolikhs zesths kai eleipshs xwroy mesa sto aytokinhto. To lotus exige moy epese ligo steno kai konto). Anyway. To hans an den exeis thn empeireia/ eksikoiwsh na to koympwseis enw fwras to kranos mporei na mhn koympwsei kala kai na soy kanei to klak ksafnika kai na fygei se mia apotomh kinish toy kefalioy. To exoyne pa8ei polloi odhgoi stoys prwtoys 1-2 agwnes poy to xrhshmopoihsan.Apo ekei kai pera eipa oti mporei na toy ksekoympwse ennowntas ayto poy egrapsa sthn apo panw pararafo kai ksekinhsate oloi mexri to tade fwrage klp kai eida thn porph alla o imantas anypraktos.... Anyway. Apo ekei poy ksekinhsate thn 'kataggeleia' sas mesa se forum me to oti o poliths DEN efere/fwrage HANS twra to gyrisame oti nai men fwrage alla htan ksekoympwto.
Alh8eia kyrie antwnh. Eseis sta seminaria poy exete kanei san texnikos eforos logika 8a exete balei to kranos kai to hans kai 8a ta exete koympwsei. Alla ayto poy den eixate ekeinh thn stigmh htan to agxos toy xronoy, ths ekkinhshs toy agwna genikotera. -
Ο χρήστης john skandalis έγραψε:
….που με ελεύθερη εξήγηση, είχαμε στην τσέπη το ‘μπαλόνι’ και την κατάλληλη στιγμή δεν το φορέσαμε!!!........και μετά στον μαιευτήρα……
Μου θυμίζει την προ ετών ασάφεια του νομού, για τα κράνη στους μότο οδηγούς, που έγραφε, «να φέρουν το κράνος…» και αυτοί το έβαζαν στο μπράτσο τους!!...
Antonis-team.Καλησπέρα, δεν διαφωνούμε για την χρήση του Hans, η διαφωνία μου είναι στο δημόσιο κράξιμο σε ένα forum με απέντι κάποιον που so far δεν μπορεί να απαντήσει
Σαφέστατα και με το το ένα άγκιστρο του HANS ακόμη και μια απλή σύγκρουση μπορεί να είναι μοιραία.
Ασ σταματήσουμε τα offtopic σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όμως**Ασ σταματήσουμε τα offtopic σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όμως **
+1000
-
Ο σωστός τρόπος να φοριέται το HANS είναι μαζί με το κράνος, δηλ. να είναι ήδη κουμπωμένα τα κλιπς και να φοριέται το 'σαμάρι' μαζί με το κράνος. Διαφορετικά είναι πολύ επικίνδυνο να μην έχει κουμπώσει καλά ένα κλιπ, το οποίο μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.
Νομίζω είναι προφανές πως ο οδηγός έκανε ένα λάθος λόγω απειρίας (πρώτη ανάβαση...), μην του πάρουμε το κεφάλι. Θέλει εξοικείωση (και έλεγχο στις αφετηρίες από τον αρμόδιο τεχνικό έφορο)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(και έλεγχο στις αφετηρίες από τον αρμόδιο τεχνικό έφορο)O οποιος προφανως κατι αλλο εκανε.....
-
[Μα χρειάζεται και μπαλαντερ ΤΕ, για να μπορεί να ‘τρέξει’ σε περίπτωση ατυχήματος.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ?. Τους φώναξε η λέσχη?. Το έλεγξε ο εκπρόσωπος του ΣΟΑΑ, το είδε ο εκπρόσωπος της ΕΘΕΑ?.
Εύλογα ερωτήματα.
Η μομφή καλέ μου φίλε, πρέπει να αναλύετε, για να έχει έρεισμα.
Antonis-teamA καλα ..... εσυ τα εχεις HANSτελειως ........
Βρε παρολιγο συνταξιουχε δεν αφηνεις τις παπαριες και τις Μεγαλες οδηγιες ?
Αντε παρε τα χαπια σου κι ασε τις αρλουμπες που θα φωναξουμε και τον υπουργο δημοσιας ταξης να ελεγξει αν ο οδηγος εδεσε τις ζωνες του και εβαλε το κρανος του .....
Μετα θα στειλουμε κι εσενα να ελεγχεις αν εχει σφυξει τα μπουλονια ο γκαου ........
Το πηδηξατε κι αυτο το θεμα , με τις αμπελοφιλοσοφιες σας και τα ρουφιανιλικια δηθεν ταχα τελειοι ελληναρες ....
-
Mπορει και να παραφερομαι Τονι Αντωνη , αλλα να εισαι σιγουρος με επιγνωση .............
Θα σου πω μονον τουτο *, γιατι επι της ουσιας των πιο πανω μπινελικιων δεν εφερες αντιρρηση ...αρα κατανοεις και την αγανακτηση μου .
- ..... Ενα απ'τα μεγαλυτερα λαθη της αρχης του σπορ μας , ηταν ,και ειναι ακομα , ο τροπος που οδηγοι αγωνων οι Ελληνες ........
Πουθενα δεν υπαρχει αυτη η τοσο για οσους νοημονες , στα θεματα που αφορουν την ασφαλεια των οδηγων με τον τροπο που την εχουμε εμεις κανει , (κατι σαν ... την μαμα που διπλοκουμπωνει το μωρο της οταν βγαινει στο κρυο ) που αυτο και μονον δειχνει οτι δεν εχουμε κανει τιποτα για την βαθεια προληψη( γνωση-ενημερωση) και περιμενουμε να σωθουμε χρησιμοποιοντας ακομα και τ.ε. σαν μπατσους .........
Οι υπερβολες αλλωστε ειναι το κυριο χαρακτηριστικο μας (ακομα και σε μετρα ασφαλειας υποτιθεμενης) χανοντας την ουσια , γιατι ψωφαμε για τους τυπους και την επιδειξη γνωσεων σε λεπτομερειες συνηθως , και σημεια και τερατα (τερατουργηματα θα ελεγα ) περνανε στο ντουκου ......
Μην ξεχασεις τα χαπια σου ..........
-
-
Στους πρόσφατους αγώνες βρέθηκαν αρκετά κράνη με πλαστά και παραποιημένα πιστοποιητικά (αυτοκόλλητα) homologation για HANS τα οποία απορρίφθηκαν από τους τεχνικούς εφόρους. Υπενθυμίζω ότι ένα σωστό κράνος με HANS δεν κάνει μια περιουσία (έχουμε δει εδώ μέσα και προσφορές με €200-300).
-
Σωστό κράνος σημαίνει: (1) βασική homologation κράνους (πχ. BSI 'κόκκινη καρδούλα', Snell SA-2005 ή SA-2010, FIA 8860, SFI) (2) επιπλέον homologation κράνους για HANS FIA 8858-2002 (ασημί αυτοκόλλητο) (τα SAH-2010 (Snell/HANS) και τα FIA 8860 δεν το χρειάζονται αυτό) (3) να υπάρχει στη λίστα 29 της FIA διότι δεν είναι όλα τα κράνη εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή για τοποθέτηση HANS anchors.
-
Διαφημίζονται κάποια κράνη Techno R ως νόμιμα και κατάλληλα για HANS. Επειδή αυτά δεν τα είδα ούτε στη λίστα 29 ούτε καν μπορώ να τα βρω στο Google, είμαι σοβαρά δύσπιστος σχετικά με το αν είναι όντως αυτό που διαφημίζονται
-
-
ακομη και στην ασφαλεια ειμαστε λαμογια μιλαμε τραγικο απλα
και καποιοι στην αρχη του ποστ εκραζαν αλλους που τελικα αποδειχτηκαν σωστοι
-
Και ερωτώ επί πλέον, επειδή έχω φωτο του ΜΑΚΡΗ, μα με αποκαταστημένη την εμφάνιση της σωρού του, μήπως έχεις φωτο επί τόπου που σκαρφάλωσες?.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ?????
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ FORUM ?
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΑΤ,ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ,ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ.
ΗΜΑΡΤΟΝ !!!'EL-EM'
Υ.Γ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ,ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΑΜΕ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!! -
Και ερωτώ επί πλέον, επειδή έχω φωτο του ΜΑΚΡΗ, μα με αποκαταστημένη την εμφάνιση της σωρού του, μήπως έχεις φωτο επί τόπου που σκαρφάλωσες?.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ?????
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ FORUM ?
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΑΤ,ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ,ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ.
ΗΜΑΡΤΟΝ !!!'EL-EM'
Υ.Γ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ,ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΑΜΕ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!
Kαλέ μου φίλε, έχω δει εκατοντάδες τέτοιες ‘ καταστάσεις’ και είμαι απολύτως ενήμερος, (για ειδικό λόγω).
Πριν κάποια χρόνια κάθε δευτέρα στην Ισπανία, έβαζαν τέτοια περιστατικά, και περιορίστηκαν τα ατυχήματα 36%.
Ήμουν ο κριτής του συγκεκριμένου Κ, και φώναζα να τελειώσει η ειδική 200μ πιο εμπρός, (στο μεγάλο πλάτωμα) διότι ήξερα ότι ήταν ακατάλληλη και ως ακροπολικη διαδρομή όλη. Μετά μυξοκλαίγανε.
Για να πείσεις ηλίθιους, χρήζεται σκληράδα, και ατράνταχτες παραθέσεις.
Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν θέλω της φωτο για εμένα.
Πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος, για να καμφθούν όλες οι διαφωνίες και πονηράδες.
Όλα αυτά που γραφώ τώρα, είναι για να γίνω πλέον αντιληπτός, και ότι δεν πρόκειται περί βίτσιου μου, αλα για να διαπιστώσουν κάποιοι ότι ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙ ΠΑΡΕΚΗ.
Πιστεύεις ότι υπάρχει πλέον άλως τρόπος?.
Πάντα φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ nass ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ.
'EL-EM'
HANS