-
Καταρχας γεια σε όλους!!
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο θεωρώ σημαντικό, χωρίς όμως να έχει πάρει τη δημοσιότητα που ίσως θα έπρεπε. Αναφέρομαι στα κατάλληλα παπούτσια για οδήγηση και την επικινδυνότητα της οδήγησης με τακούνια και γενικότερα με την πλειοψηφία των παπουτσιών που φοράμε εμείς οι γυναίκες.
Αρκετές φορές που έχω ρωτήσει φίλες μου για το εάν μπορούν να οδηγήσουν με τακούνια έχω πάρει τις εξής απαντήσεις:
- Έλα μωρέ, δεν με βολεύουν αλλά από την άλλη βαριέμαι να αλλάξω παπούτσια ή να τα βγάλω
- Τα έχω συνηθήσει και οδηγώ μια χαρά έτσι.
Εγώ από την άλλη, ισως επειδή είμαι και καινούργια οδηγός, δεν μπορώ με τίποτα να οδηγήσω με τακούνια και γι αυτό οδηγώ ξυπόλητη. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό ή όχι, εμένα πάντως με βολεύει για τους εξής λόγους:
- Νιώθω πολύ πιο άνετα και έχω πολύ καλύτερη αίσθηση των πεντάλ.
- Επειδή λόγω δουλειάς φοράω καθημερινά σχεδόν τακούνια, το να τα βγάζω στην οδήγηση εκτός από ασφάλεια με κάνει και πιο ήρεμη με το να μην φοράω κάτι το οποίο με ενοχλεί.
Ρωτάω λοιπόν κατά βάση τις γυναίκες του forum ποιά η γνώμη τους και πως αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα?
-
Καταρχας γεια σε όλους!!
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο θεωρώ σημαντικό, χωρίς όμως να έχει πάρει τη δημοσιότητα που ίσως θα έπρεπε. Αναφέρομαι στα κατάλληλα παπούτσια για οδήγηση και την επικινδυνότητα της οδήγησης με τακούνια και γενικότερα με την πλειοψηφία των παπουτσιών που φοράμε εμείς οι γυναίκες.
Αρκετές φορές που έχω ρωτήσει φίλες μου για το εάν μπορούν να οδηγήσουν με τακούνια έχω πάρει τις εξής απαντήσεις:
- Έλα μωρέ, δεν με βολεύουν αλλά από την άλλη βαριέμαι να αλλάξω παπούτσια ή να τα βγάλω
Εγώ από την άλλη, ισως επειδή είμαι και καινούργια οδηγός, δεν μπορώ με τίποτα να οδηγήσω με τακούνια και γι αυτό οδηγώ ξυπόλητη. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό ή όχι, εμένα πάντως με βολεύει για τους εξής λόγους:
- Επειδή λόγω δουλειάς φοράω καθημερινά σχεδόν τακούνια, το να τα βγάζω στην οδήγηση εκτός από ασφάλεια με κάνει και πιο ήρεμη με το να μην φοράω κάτι το οποίο με ενοχλεί.
Ρωτάω λοιπόν κατά βάση τις γυναίκες του forum ποιά η γνώμη τους και πως αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα?
-
Καταρχας γεια σε όλους!!
-
Και πολύ καλά κάνεις νομίζω και τα βγάζεις. Αλλά από το να οδηγείς ξυπόλητη, πράγμα που το χειμώνα ιδίως θα είναι αρκετά δύσκολο καθότι θα κρυώνεις, μήπως θα σου ήταν περισσότερο βολικό να έχεις μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητό σου ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και να τα βάζεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης? Έτσι κάνει μια φίλη μου και μου έχει πει πως είναι ιδιαίτερα βολικό.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Και πολύ καλά κάνεις νομίζω και τα βγάζεις. Αλλά από το να οδηγείς ξυπόλητη, πράγμα που το χειμώνα ιδίως θα είναι αρκετά δύσκολο καθότι θα κρυώνεις, μήπως θα σου ήταν περισσότερο βολικό να έχεις μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητό σου ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και να τα βάζεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης? Έτσι κάνει μια φίλη μου και μου έχει πει πως είναι ιδιαίτερα βολικό.+1
Και εγώ όσες περιπτώσεις γνωρίζω, αυτή την λύση εφαρμόζουνε. -
Bασικα και που οδηγας ξυπολητη ειναι λαθος.Σε ενα αποτομο φρεναρισμα δεν θα μπορεσεις να πατησεις το πενταν ποσο μαλλον αν δουλεψει και το ABS.Γνωμη μου ειναι να παρεις ενα ζευγαρι κανονικα παπουτσια και να τα εχεις μεσα στο αυτοκινητο.
-
Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες. Ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια (δεν είναι ανάγκη να είναι αθλητικά και ένα ζεύγος boat-shoes κάνει τη δουλειά) ή ακόμα καλύτερα ένα ζεύγος παπούτσια για οδήγηση (με ειδικούς πάτους για περιορισμό της ολισθησης) είναι ότι πρέπει.
ΥΣ. Οι γυναίκες στο forum είναι μειοψηφία.
-
Παιδιά συμφωνω απόλυτα με αυτο που λέτε.
Και εγω όταν ξεκίνησα να οδηγώ είχα ένα δεύτερο ζευγάρι ίσια παπούτσια στο αυτοκίνητο και άλλαζα.Απλά μια φορά οδήγησα ξυπόλητη και πραγματικά ένιωσα περισσότερο άνετα με αποτέλεσμα να το καθιερώσω. Είναι θέμα συνήθειας νομίζω. Όσο για το χειμώνα, όντως είναι πιο δύσκολα, αλλά ας όψεται το καλοριφέρ.
Επίσης, δεν έχω νοιώσει διαφορετικά σε περίπτωση δυνατού φρεναρίσματος. Ίσα ίσα που νομίζω ότι έχω καλύτερη αίσθηση.
Πάντως αυτό που θέλω να πώ είναι το πόσο επικίνδυνο είναι για τις γυναίκες οδηγούς να οδηγούν με μη κατάλληλα παπούτσια (λιγότερος έλεγχος των πεντάλ, κίνδυνος να γλιστρήσει το παπούτσι, να σπάσει το τακούνι ή να μπλακούν τα παπούτσια μεταξύ τους). Αύτο κατά τη γνώμη μου είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να μιλάς στο κινητό ενώ οδηγείς και γι αυτό θα πρέπει πιστεύω να τονίζεται στις εξετάσεις οδήγησης ή να απαγορεύεται.
-
Μετά από κάποια ζόρικη οδήγηση (πχ καμιά ώρα σε σταμάτα-ξεκίνα), είναι πολύ πιθανό ν΄αρχίσεις να έχεις προβλήματα στους μύες και τα νεύρα των ποδιών, μη σου πω και στη μέση. Το πεντάλ θα λειτουργήσει σαν φάλαγγα (!) και θα σου δημιουργήσει προβλήματα στα καλά καθούμενα (έτσι θα νομίζεις τουλάχιστον). Είναι σαν να περπατάς με κακής ποιότητας παπούτσια.
-
Ο χρήστης joanna έγραψε:
Καταρχας γεια σε όλους!!Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο θεωρώ σημαντικό, χωρίς όμως να έχει πάρει τη δημοσιότητα που ίσως θα έπρεπε. Αναφέρομαι στα κατάλληλα παπούτσια για οδήγηση και την επικινδυνότητα της οδήγησης με τακούνια και γενικότερα με την πλειοψηφία των παπουτσιών που φοράμε εμείς οι γυναίκες.
Αν και δεν είμαι γυναίκα
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΞΥΠΟΛΗΤΗ.
Εχω κάνει πάνω 700 000km και μια φορά που το επιχείρησα ήταν σαν να περπατούσα σε αναμένα κάρβουνα
Εκτός κι αν θεωρείς ότι έχω ποιό ευαίσθητα πόδια απ τα δικά σου
Τα πεντάλ του συμπλέκτη και ειδικά του φρένου είναι πολύ σκληρά για βίαιη και γρήγορη χρήση με γυμνό πέλμα κι ο δρόμος δεν είναι πάντα όπως θέλουμε εμείς να οδηγούμε.
Κάτι,ένα μικρό πετραδάκι να σκαλώσει στην πατούσα ή στο πλαστικό του πεντάλ καταλαβαίνεις και μόνη σου πως θα αντιδράσεις ακόμα και σε ήρεμη οδήγηση,πόσο δε αν χρειστεί να κατεβάσεις ταχύτητα γρήγορα ή να πατήσεις φρένο.
Ακόμα ομως κι αν όλα φαίνονται νορμάλ και νομίζεις ότι μπορεί να οδηγείς σωστά και με ασφάλεια σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να έχεις το σωστό έλεγχο των πενταλ ως προς την αίσθηση χωρίς παπούτσια.
Μια φορά θα σου κάτσει η στραβή και ποιός θα την πληρώσει,εσύ ή κάποιος αθώος πεζός ή ακόμα κι οδηγός.
ΣΕ καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ δικαιολογίες του στυλ 'με βολεύει' είτε γι αυτό το θέμα είτε για τη ζώνη και χίλια δυο ευτράπελα που βλέπω καθημερινά.
Απέβαλε αυτή τη νοοτροπία άμεσα και άλλαζε παπούτσια πριν αναγκαστείς να το κάνεις μετά από ατυχημα,δεν είναι ούτε χρονοβόρο ούτε υποτιμητικό.
Ειναι κακιά συνήθεια -
Εγώ πάντως όταν οδηγάω με μπότες δυσκολεύομαι υπερβολικά όπως και άν οδηγώ με παντόφλες γι'αυτό κρατάω στο αυτοκίνητο μου πολλά ζευγάρια παπούτσια για όλες τις περιπτώσεις.
-
Ακριβως αυτο που λεει ο G60 ισχυει.Για δοκιμασε να χτυπησεις το πενταλ του φρενου με δυναμη και τοτε θα καταλαβεις οτι δεν μπορεις να οδηγησεις χωρις παπουτσια.Σε νορμαλ συνθηκες συμφωνω οτι δεν υπαρχει προβλημα αλλα οτι θα χρειαστει να πιεσεις καποιο πενταλ τοτε θα καταλαβεις τη διαφορα.Δεν ειναι τυχαιο οτι τα πελματα των παπουτσιων των οδηγων αγωνων ειναι πολυ σκληρα.
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Εγώ πάντως όταν οδηγάω με μπότες δυσκολεύομαι υπερβολικά όπως και άν οδηγώ με παντόφλες γι'αυτό κρατάω στο αυτοκίνητο μου πολλά ζευγάρια παπούτσια για όλες τις περιπτώσεις.Οι παντοφλες ειναι επικίνδυνες γιατι γλυστρανε,ενω και οι μποτες δυσκολευουν επειδη σφιγγουν πολυ τον αστραγαλο,αν εχουν και χοντρο πελμα μπορει να πατας ασυναίσθητα τα πενταλ.
-
Πάντως joanna και εγω αν και αγορι είχα και συνεχίζω να εχω το ίδιο προβλημα με εσένα αφου οι μποτες και τα λοιπα παπούτσια του χειμώνα με κάνουν να μην αισθάνομαι καθόλου τα πανταλ.Με παπουτσι columbia με λίγο πιο χοντρο πέλμα και μαρσαρω χωρις να το καταλαβαίνω,ασε που τα πενταλ μου έρχονται στη μέση του πέλματος και οχι στην μύτη.
Το καλοκαιρι τα πράγματα ειναι χειρότερα αφου φοράω αποκλειστικα σαγιονάρες με τις οποιες αποκλειεται να οδηγησω(γλυστράνε συνεχως).Μεχρι προσφατα(φετος το καλοκαιρι)οδηγούσα ξυπόλητος,μεχρι που φιλος αστυνομικος που μπηκε μαζι μου,μου έκανε παρατήρηση οτι θα συμβει κανενα ατύχημα και θα εχω ολη την ευθύνη.Απο τοτε εχω ενα ζευγαρι stansmith στο αμάξι και βολευομαι όλες τις εποχες(δεν νιώθω διαφορα απο το να ειμαι ξυπόλητος). -
Δεν θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά οι παντόφλες τύπου crocks θα ήταν πιστέυω η καλύτερη λύση. Έχω οδηγήσει με τσόκαρα!!!, με αρβύλες(όταν ήμουνα φαντάρος), ξυπόλητος, με αθλητικά, με σκαρπίνια. Γενικότερα με ότι μπορεί να φορέσει κάποιος λόγω του ότι η διαμονή σε παραθαλάσιο μέρος το καλοκαίρι σε κάνει να οδηγάς φορώντας ό,τι να ΄ναι!
Δεν φόρεσα ή οδήγησα ποτέ με κάτι ποιο άνετο.. -
Παιδια δεν εχω λογο να διαφωνησω με όσα λέτε, αν και τα θεωρω λιγο υπερβολικα όχι γιατι δεν τα πιστεύω αλλά διότι περίπου 1 χρόνο που οδηγώ ξυπόλητη δεν έχω καταλάβει κάτι το αρνητικό.
Πάντως αυτό που ήθελα να επισημάνω δεν είναι το πόσο καλά είναι να οδηγεί κανείς ξυπόλητος. Αυτό είναι κάτι που βολεύει εμένα και το οποίο θα το αλλάξω την πρώτη στιγμή που θα καταλάβω κάτι το αρνητικό ή και πιό σύντομα.
Αυτό που θέλω να καυτηριάσω είναι την οδήγηση με παπούτσια ακατάλληλα για οδήγηση.
Το καλοκαίρι περίμενα εξω από ένα Club της παραλίας και πραγματικά ρε παιδιά εβλεπα να κατεβαίνουν από την πόρτα του οδηγού γυναίκες που φορούσαν παπούτσια όχι μόνο ακατάλληλα για οδήγηση αλλά ακόμα και για περπάτημα. Τι να πώ... 10ποντες γοβες, πεδιλά, mules και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανεις. Πως μπορείς να οδηγήσεις έτσι? και μάλιστα μεγάλα αυτοκίνητα ή τζίπ. Επίσης αμφιβάλω εάν πολλές γυναίκες πρίν βγούν για διασκέδαση θα μπούν στη διαδικασία του βαλε-βγαλε. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν και από το να οδηγήσεις με τέτοια παπούτσια χίλιες φορές ξυπόλητη. -
Kαλώς ήρθες καταρχήν!
Το θέμα που θίγεις είναι πολύ σημαντικό όντως, και δεν περιορίζεται στις γυναίκες μόνο δυστυχώς. Εντάξει, άνδρα με τακούνια δεν έχω δει (ακόμα), αλλά γενικά το ακατάλληλο υπόδημα είναι ένα ζήτημα...
2-3 φορές πάντως που οδήγησα ξυπόλητος λόγω ειδικών συνθηκών, με κάλτσα βέβαια, μπορώ να πω ότι το γούσταρα αρκετά, καθώς έχεις πολύ πιο άμεση αίσθηση των χειριστηρίων. Μετά από κανένα μισάωρο-ώρα γίνεται αρκετά κουραστικό πάντως...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαλώς ήρθες καταρχήν!Το θέμα που θίγεις είναι πολύ σημαντικό όντως, και δεν περιορίζεται στις γυναίκες μόνο δυστυχώς. Εντάξει, άνδρα με τακούνια δεν έχω δει (ακόμα), αλλά γενικά το ακατάλληλο υπόδημα είναι ένα ζήτημα...
2-3 φορές πάντως που οδήγησα ξυπόλητος** λόγω ειδικών συνθηκών, με κάλτσα βέβαια**, μπορώ να πω ότι το γούσταρα αρκετά, καθώς έχεις πολύ πιο άμεση αίσθηση των χειριστηρίων. Μετά από κανένα μισάωρο-ώρα γίνεται αρκετά κουραστικό πάντως...
-
Παπούτσια με 10 κιλά λάσπη γύρω γύρω.
-
Και η πρώην μου οδηγούσε/ οδηγάει ξυπόλητη και δεν είναι η μόνη καθώς το έκαναν σχεδόν όλες οι φίλες της. Και η νυν το ίδιο θα κάνει, όπως κάνουν και οι φίλες της. Ακόμα έχω δει αρκετές φορές σε πάρκινγκ γυναίκες να ανοίγουν την πόρτα και να προσπαθούν να βάλουν τα παπούτσια τους, σημάδι ότι οδηγούσαν ξυπόλητες. Άρα λίγο πολύ νομίζω ότι το κάνουν όλες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν με τακούνια. Πάντως πέρα από το προφανές ότι μπορεί να βρεθεί ένα πετραδάκι στο χώρο των πεντάλ, πιστεύω και εγώ ότι με άλλη δύναμη πατάς το φρένο, γκάζι κλπ φορώντας παπούτσια. Άρα η λύση νομίζω είναι ένα δεύτερο ζευγάρι...
Γυναικες Τακουνια Οδηγηση....