-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κάπου είχα βρεί αυτό το κείμενο που εξηγεί τους συντελεστές:Ο εi λέγεται συντελεστής επιβάρυνσης ιδιοκτησίας, και υπολογίζεται από την εξίσωση:
εi = Qi / ΣQi
Όπου Qi οι απώλειες του διαμερίσματος i και ΣQi οι συνολικές απώλειες της οικοδομής. (το Σ στα μαθηματικά σημαίνει σύνολο - άθροισμα).
Το fi λέγεται συντελεστής παραμένουσας επιβάρυνσης ιδιοκτησίας και βγαίνει από την πράξη:
fi = ω - ( x + y + z )
Όπου:
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ω
- Για κτήρια με θερμομόνωση σύμφωνα με τον κανονισμό
ω=0.55 για ρετιρέ και διαμερίσματα πάνω από πιλοτές
ω=0.60 για τα υπόγεια και ημιυπόγεια
ω=0.65 για ενδιάμεσα διαμερίσματα
- Για κτίρια χωρίς θερμομόνωση σύμφωνα με τον κανονισμό
ω=ο.45 για ρετιρέ και διαμερίσματα πάνω από πιλοτές
ω=0.50 για διαμερίσματα σε υπόγειο και ημιυπόγειο
ω=0.55 για ενδιάμεσα διαμερίσματα
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ x
-
χ=0 αν οι κεντρικές σωληνώσεις για περισσότερα από τα 2/3 των σωμάτων της ιδιοκτησίας διέρχονται μέσα από την ιδιοκτησία.
-
x=0.06 αν οι κεντρικές σωληνώσεις λιγότερο από το 1/3 των σωμάτων διέρχονται μέσα από την ιδιοκτησία, ή αν οι κεντρικές σωληνώσεις θέρμανσης διέρχονται από κοινόχρηστους χώρους (πλειοψηφία των οικοδομών με σύγχρονη κατασκευή)
-
x=0.03 για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ y
Το y εξαρτάται από το εμβαδόν του διαμερίσματος και είναι:
y=0 για εμβαδόν ίσο ή μεγαλύτερο από 110m2
y=0.04 για εμβαδόν από 75m2 μέχρι 109.99m2
y=0.08 για εμβαδόν από 40m2 μέχρι 74.99m2
y=0.12 για εμβαδόν μικρότερο από 40m2ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ z
Το z εξαρτάται από τον παράγοντα σf= Fεξi / Fπαρi όπου :Fεξi = ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ παράπλευρη επιφάνεια της ιδιοκτησίας ΧΩΡΙΣ την οροφή και το δάπεδο.
Fπαρi = ΣΥΝΟΛΙΚΗ παράπλευρη επιφάνεια της ιδιοκτησίας ΧΩΡΙΣ την οροφή και το δάπεδο.
Αν
σf >0.20 < σf >0.35 < σf >0.50 < σf >σf > 0.65 τότε z = 0.20Είσαι απλά ένας ΘΕΟΣ.Όταν με ξαναρωτήσουν 'γιατί πληρώνουν τόσα για θερμανση;' θα τους τρίψω την ανάλυσή σου στη μούρη...
-
ρε παιδια να ρωτήσω, έχουμε ενα διαμέρισμα που απο το καλοκαίρι το ανακαινίζουμε σταδιακά (αέριο, κουφώματα) κ ειναι κλειστο, δεν διαμένει κανένας οποτε εγω ξερω όπως κ στη δικια μου οικοδομή αυτο το διαμέρισμα πληρώνει το 30% τον κοινόχρηστων!
Τωρα με παίρνουν τηλ κ ζητάν να τους πληρώνω κανονικά ολα τα κοινόχρηστα (δεη κ καθαρίστρια)! Παιζει να ειναι σωστό αυτο??
-
Δες το καταστατικό της πολυκατοικίας. Συνήθως πληρώνεις εκτός αν είσαι κατασκευαστής.
Κάποιες πληροφορίες δές στη διεύθυνση
http://dapanh.lex4net.gr/gnwsh.html -
Για υπολογισμό Θέρμανσης (Κεντρική-Αυτονομία) κοιτάξτε σε
-
Τρόπος υπολογισμού θέρμανσης, δες εδώ
-
Καθε 10 μερες θα βαζεις το ιδιο λινκ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καθε 10 μερες θα βαζεις το ιδιο λινκ;Η επαναληψη δεν κανει κακο . Προτεινω ενα χειμερινο ΒΑΝακι στον κυριο για δωρο πρωτοχρονιας
-
Ποσταρω εδω ως το πιο σχετικο θεμα απο τα αποτελεσματα αναζητησης
Εχω προβλημα με τα κοινοχρηστα, ως διαχειριστης. Η πολυκατοικια εχει 5 οροφους, 4 ιδιοκατοικηση και ενας ενοικειαζεται.
Ενας απο τους ιδιοκτητες εχει σταματησει να πληρωνει κοινοχρηστα εδω και μηνες (ολοι οι αλλοι οκ)
Καταλαβαινω την ιδιαιτεροτητα των συνθηκων (κριση κτλ) αλλα κατι πρεπει να γινει.
Το θεμα ειναι οτι δεν συννενοεισαι, ειναι ανθρωποι χαμηλου επιπεδου.. εκτος του οτι κρυβονται και πολυ δυσκολα θα τους βρεις (δεν ανοιγουνε πορτες κτλ) υπαρχει και το αλλο. η οικογενεια ειναι χωρισμενη και ενω ο συζηγος δε ζει εκει (δεν ξερουμε που), παντα πληρωνε τα κοινοχρηστα. Εχει σταματησει πλεον να απανταει οποιοδηποτε τηλεφωνο και δεν μπορει ως εκ τουτου να τον βρεις.
Με τη συζηγο και κατοικο δε, οταν μιλας παντα κανει σαν να πεφτει απο τα συννεφα και οτι θα τον παρει τηλεφωνο να του μιλησει να βρεθει μια λυση κτλ... (παραμυθια).
δηλαδη αντι να μιλησουμε να βγαλουμε ενα πλανο να δουμε τι θα γινει, ουσιαστικα μας κοροιδευουνε εμφανως.Την απαντηση την υποπτευομαι - bad luck....
Ρωταω μπας και απο εμπειρια καποιος εχει αντιμετωπισει το θεμα.Νομιακ δε νομιζω να μπορει να γινει τιποτα.. πως να αποδειξω οτι δεν πληρωνουνε; Εγω δεν κοβω καμια αποδειξη, δεν κερδιζω κατι ουτε εχω βιβλιαριο. Τα κοινοχρηστα τα εκδιδει μια εταιρια με βαση τα εξοδα που τους αναφερουμε καθε μηνα.
-
Σκεφτηκα μια λυση:
να αναθεσω τη διαχειρηση της πολυκατοικξιας πληρως σε μια εταιρια, που θα κανει και τις εισπραξεις κτλ
Μια η άλλη θα μας ερχεται (αφου πληρωνονται για να το κανουν αυτο) αλλα τυολαχιστον να μην εχουμε την εγνοια
Και θα αφησω αυτους να τα βρουνε με τους κακοπληρωτες..το εχει δοκιμασει κανεις?
-
Η εταιρεία που σου εκδίδει τα κοινόχρηστα έχει δικηγόρο.
Ανέθεσέ του να ενοχλεί τηλεφωνικά τους κακοπληρωτές και αν πάλι δεν πληρώνουν να ξέρεις ότι τα δικαστήρια αμέσως βγάζουν απόφαση υπέρ του διαχειριστή. Το πρόβλημα είναι τι κάνεις μετά για να εισπράξεις αυτά που λέει η απόφαση.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Σκεφτηκα μια λυση:
να αναθεσω τη διαχειρηση της πολυκατοικξιας πληρως σε μια εταιρια, που θα κανει και τις εισπραξεις κτλ
Μια η άλλη θα μας ερχεται (αφου πληρωνονται για να το κανουν αυτο) αλλα τυολαχιστον να μην εχουμε την εγνοια
Και θα αφησω αυτους να τα βρουνε με τους κακοπληρωτες..το εχει δοκιμασει κανεις?
Το έχω κάνει. Ψυχική ηρεμία. Φυσικά δεν απαλλάσσεσαι από τους κακοπληρωτές, απλώς δεν βλέπεις τις μούρες τους και δεν τσακώνεσαι μαζί τους.
Για τους μόνιμους κακοπληρωτές, υπάρχει η (ακραία) λύση να μοιράζονται οι οφειλές τους στους υπόλοιπους αναλογικά ή μη κι αργότερα να γίνουν αγωγές. Ακραίο γιατί επιβαρύνονται οι άλλοι για τους τζαμπατζήδες, απαραίτητο όμως στην τελική γιατί διαφορετικά δεν λειτουργεί τίποτα στην πολυκατοικία (καθαριότητα, ρεύμα, νερό, επιδιόρθωση ζημιών κλπ). -
Αυτο το κανουμε ηδη, οι υπολοιποι επιμεριζομαστε τα εξοδα (παλι καλα)
Αρχιζω να ψαχνω για εταιριες που αναλαμβανουνε πληρη διαχειριση...@leonp
αυτη τη στιγμη εχουμε εταιρια που εκδιδει τα κοινοχρηστα αλλα με βαση μονο τα τιμολογια που παω εγω.
(δεν εμπλεκονται με χρηματα , κοστη κτλ..)
ακομα και αυτοι εχουνε δικηγορο που μπορω να χρησιμοποιησω; καταλαβα καλα; -
Λιγο οφ τοπικ,αλλα εχει μια καποια σχεση.Το μηνα Μαρτιο-Απριλιο εκανα καταναλωση μονο 9 ωρες αεριου,αλλα επειδη κανενας αλλος δεν ανοιξε καλοριφερ αυτον τον ενα μηνα--->μου ηρθε το αεριο 160 ευρω...Εκανα τηλεφωνο στην εταιρια των κοινοχρηστων και μου ειπαν οτι επειδη δεν εκαιγε κανενας αλλος αεριο,επομιστηκα ολα τα εξοδα λειτουργιας του καυστηρα και γενικα οτι εκαιγε στην πολυκατοικια το πληρωνα εγω.Μου ειπε οτι εχω δικιο,αλλα πρεπει να τα πληρωσω.Και ρωταω εγω τωρα,πως μπορω να μη τα δωσω αυτα τα χρηματα εφοσον ειναι δεδομενο οτι εχω δικιο.Θελω να πω,ειναι αντιθετο με τη λογικη μου να πληρωσω αεριο με 15 ευρω την ωρα λες κ ημουν σε σαλε στο st.moritz και ειδικα απο τη στιγμη που τον συγκεκριμενο μηνα δεν ημουν σπιτι 20 απο τις 30 μερες
-
Δεν παιζει αυτο, σε κοινοχρηστη θερμανση πληρωνεις τις ωρες σου και καποια παγια εξοδα, τα οποια τα επωμιζεσαι καψεις δεν καψεις.
Προφανως και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν παιζει αυτο, σε κοινοχρηστη θερμανση πληρωνεις τις ωρες σου και καποια παγια εξοδα, τα οποια τα επωμιζεσαι καψεις δεν καψεις.Προφανως και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ
Μου το εθεσε οτι ο καυστηρας εκαιγε μονο για μενα και εκει οφειλονται τα οποια εξοδα.Ισχυει ή μου λεει μαλακιες?
-
Σου λεει πιπες.
Δλδ αν εκαιγε για 3 θα το μοιραζε δια τρια?
Για 2 δια 2?
Εφοσον καποιος μενει σην πολυκατοικια επωμιζεται τα παγια εξοδα.Πηγαινε απο κει και πες του οτι εγω δε χρησιμοποιω ασανσερ και μπαινω απ το παραθυρο, δεν πληρωνω καθαριστρια και συντηρηση ανελκυστηρα
-
Γειά χαρά σε όλους!
Αν και, δεν μου πάει καθόλου, η παραπάνω ''στρατόκ'@υλη' νοοτροπία (…)
Δυστυχώς, φτάνεις σ’ένα σημείο, που νιώθεις, ο μαλ@κ@ς της υπόθεσης...
'Δεν πληρώνουμε κοινόχρηστα, γιατί δεν έχουμε...' -σου λένε.
Σεβαστό...όλοι περνάμε το λούκι μας...Βέβαια,
αφενός ο όλος 'τρόπος ζωής' των εν λόγω Ενοίκων,
δεν πείθει για την τόσο ακραία ανέχεια τους (...)
Αφετέρου,
δεν χρησιμοποιούν το 'ηλεκτρικό', όπως λένε, για τη θέρμανσή τους,
αλλά ρουφάνε, κανονικά, το πετρέλαιο του καυστήρα,
χωρίς, εννοείται, να έχουν δώσει δεκάρα στο Αποθεματικό για την απόκτησή του...Σίγουρα θα έχετε παρόμοια περιστατικά...
Πώς το χειριστήκατε...?Σας ευχαριστώ παρα πολύ!
-
μετρητή δεν έχει κάθε διαμέρισμα?
-
Έλα ντε; Αν γράφει ο μετρητής, θα πρέπει να χρεώνονται κανονικά στα κοινόχρηστα. Ακόμα και αν δεν το καίνε καθόλου, πληρώνουν ένα ποσό πάλι.
-
Εγω καταλαβα πως οντως χρεωνονται ΑΛΛΑ ΔΕΝ πληρωνουν κοινοχρηστα.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας