-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Φιλος μου ειναι οικονομικος διευθυντης σε μικρη κατασκευαστικη εταιρεια (χωρις πολλα ανοιγματα δεν εχει επηρεαστει ιδιαιτερα απο την κριση). Τεσπα, φευγει η γραμματεας τους και ψαχνουν κοπελα να την αλλαξει. Εβαλαν αγγελια την Παρασκευη που μας περασε και μεχρι χτες ειχαν λαβει 300 (!!!) βιογραφικαΠριν απο δυο χρονια δεν θα βρισκανε ουτε 5....
Το κοινο προβλημα παντως στο τοτε και στο σημερα ειναι οτι το 90% των αιτησεων ειναι απο καποιες που ξερουν μονο πως να σηκωνουν ενα τηλεφωνο (και μονο με το δεξι χερι). -
Μπα, ειχανε πολλες απο αποφοιτους ΑΕΙ, με γλωσσες κλπ. Στην παλια εδιναν 850 καθαρα. Στην καινουργια θα δινουν ενα χιλιαρικο αλλα σχεδον ποτε δε θα φευγει πριν τις 7-7.30μμ και θα πρεπει ν' απανταει στο κινητο βραδια και ΣΚ αν θυμηθουν κατι (ειναι προφορικος ορος!)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μπα, ειχανε πολλες απο αποφοιτους ΑΕΙ, με γλωσσες κλπ. Στην παλια εδιναν 850 καθαρα. Στην καινουργια θα δινουν ενα χιλιαρικο αλλα σχεδον ποτε δε θα φευγει πριν τις 7-7.30μμ και θα πρεπει ν' απανταει στο κινητο βραδια και ΣΚ αν θυμηθουν κατι (ειναι προφορικος ορος!)Αυτό δεν είναι δουλειά βέβαια, είναι νταβατζιλίκι.
Αλλά ποιος δε θα το δεχτεί αν υπάρχουν από πίσω άλλοι 800 άνεργοι για την ίδια δουλειά?
Εργασιακός μεσαίωνας κανονικά. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Μπα, ειχανε πολλες απο αποφοιτους ΑΕΙ, με γλωσσες κλπ. Στην παλια εδιναν 850 καθαρα. Στην καινουργια θα δινουν ενα χιλιαρικο αλλα σχεδον ποτε δε θα φευγει πριν τις 7-7.30μμ και θα πρεπει ν' απανταει στο κινητο βραδια και ΣΚ αν θυμηθουν κατι (ειναι προφορικος ορος!)
Αυτό δεν είναι δουλειά βέβαια, είναι νταβατζιλίκι.
Αλλά ποιος δε θα το δεχτεί αν υπάρχουν από πίσω άλλοι 800 άνεργοι για την ίδια δουλειά?
Εργασιακός μεσαίωνας κανονικά.NY, 1997.
Φίλη φιλου, Ελληνικής καταγωγής, είχε ραντεβού με πελάτη απόγευμα παραμονής Χριστουγέννων κ απόγευμα Χριστουγέννων. Επίσης, είχε το κινητό ανοικτό ακόμα κ κατά το σεξ.
Ήταν γραμματέας σε διαφημιστική εταιρία. Και ήταν μέσ' την καλή χαρά!Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...
Σε χανω
-
NY, 1997.
Φίλη φιλου, Ελληνικής καταγωγής, είχε ραντεβού με πελάτη απόγευμα παραμονής Χριστουγέννων κ απόγευμα Χριστουγέννων. Επίσης, είχε το κινητό ανοικτό ακόμα κ κατά το σεξ.
Ήταν γραμματέας σε διαφημιστική εταιρία. Και ήταν μέσ' την καλή χαρά!
**
Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν**. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...Αν αυτή στο New York το σωτήριον έτος 1997 ήταν μες την καλή χαρά δε μου λέει κάτι. Μπορεί να είναι και ηλίθια. Όπως μπορεί οι εργασιακές συνθήκες της ΝΥ τότε να είναι αυτές που διαμορφώνονται εδώ τώρα.
Όπως μπορεί να έπαιρνε 3.000 dollars και όχι 1 χιλιάρικο. Κλπ, κλπ...
Τώρα αν εσύ δεν θεωρείς νταβατζιλίκι να δουλεύεις μέχρι τις 8 το βράδυ (ήτοι 12 ώρες ή και παραπάνω?) + ΣΚ και αργίες για ένα χιλιάρικο και να στερείσαι προσωπική ζωή και ελεύθερο χρόνο, μάλλον έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη περί εργασίας και δουλείας, οπότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση.Όσο για το μπολντ, αυτό θέλουμε φυσικά...
-
ποιος το έχει χάσει είναι το θέμα αλλά ...
-
Ήταν γραμματέας σε διαφημιστική εταιρία. Και ήταν μέσ' την καλή χαρά!Αν δεν απατώμαι τα κινητά το 97 πρέπει να είχαν δόνηση
Συγνώμη ρε Ηλία, για καλό το λές αυτό? Η φίλη φίλου σου είτε είχε ανάγκη τη δουλειά και δε μπορούσε να κάνει αλλιώς, είτε απλά έτσι είναι τα πράγματα στο αμέρικα, είτε είναι ηλίθια (για να είναι μες στην τρελή χαρά με το κινητό να βροντάει όταν πηδιέται, μάλλον για το τρίτο το κόβω)
-
Αυτό δεν είναι δουλειά βέβαια, είναι νταβατζιλίκι.
Εργασιακός μεσαίωνας κανονικά.NY, 1997.
Ήταν γραμματέας σε διαφημιστική εταιρία. Και ήταν μέσ' την καλή χαρά!Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...
Ποσα επαιρνε ομως;
Για ρωτα τη σημερα, θα εκανε αυτη τη δουλεια για 1000 δολλαρια; 1300+ λιρες επαιρναν οι ταμιες στα macdonalds στην Αγγλια πριν 3 χρονια... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...
Σε χανω
μέχρι 5 είναι meeting
-
Στην Ελλάδα των ~50.000 ευρώ ετησίως ανά εργαζόμενο (με βάση το ΑΕΠ μας) τα 14 χιλιάρικα (ας πούμε 20 ακαθάριστα) για 10ωρη με 12ωρη εργασία με επιπλέον κρυφές υπερωρίες (οn call παντού και πάντα) σίγουρα απέχει από το να χαρακτηριστεί 'δίκαιη' αποζημίωση.
-
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.θα ήσουνα μέρος του προβλήματος
-
Έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, καλά θα έκανες. Μηχανικοί που πρωτοξεκινάνε άντε να καθαρίζουν κανα 200αρι παραπάνω.
Χλίδα -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.Αν πεινουσες και με τα μισα θα πηγαινες και με 35 πτυχια και προϋπηρεσια CEO στη microsoft
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.
Αν πεινουσες και με τα μισα θα πηγαινες και με 35 πτυχια και προϋπηρεσια CEO στη microsoft
Ναι ρε συ, προφανώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι άσχημη ή ότι 'εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο'.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, καλά θα έκανες. Μηχανικοί που πρωτοξεκινάνε άντε να καθαρίζουν κανα 200αρι παραπάνω.
Χλίδα1200 **καθαρά **πρώτο μισθό; Πού ρε παιδιά,ποιος καλός χριστιανός τα δίνει αυτά τα λεφτά να πάμε κιεμείς;
-
Τοσο οριζει η συλλογικη συμβαση αν δεν απατωμαι..
-
Καθαρά;Ξαναρωτάω!!Η ΣΣΕ ορίζει μικτά από όσο θυμάμαι.
Τα 1200 καθαρά είναι τουλάχιστον 1500 μικτά...Πολλά μου φαίνονται για πρώτο μισθό...Μακάρι πάντως.... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν πεινουσες και με τα μισα θα πηγαινες και με 35 πτυχια και προϋπηρεσια CEO στη microsoft
Ναι ρε συ, προφανώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι άσχημη ή ότι 'εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο'.
Οχι... προς θεου!
Το αντίθετο. Πρέπει να είναι και ευγνώμων στον επιχειρηματία που του δίνει ψωμάκι το ζώον.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;