-
Το οτι θα άνοιγα θέμα για την οικονομία ποιός θα μου το λεγε και θα τον πίστευα...
Βλέπω όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες κι έχουν τρελαθεί...Πρώτη (και δυστυχώς ΚΑΙ μοναδική) είδηση...
Βλέπω τους μεγάλους οικονομολόγους να μιλούν για μαύρες μέρες που έρχονται..
Βλέπω τα χρηματιστήρια να κατρακυλούν
Τις τρέπεζες να αλληλοεξαγοράζονται κι όλες μαζί να ζητούν κρατικούς δάκτυλους βοηθείας
βλέπω και από οικονομικά δε σκαμπάζω...
Ιδού λοιπόν η απορία μου:
**Πιστεύετε ασείς οτι αυτή η φοβερή και τρομερή κρίση μας αγγίζει τελικά; Για μας λέω, τους απλούς ναθρώπους και την καθημερινότητά μας... **
Γιατί έχω την εντύπωση οτι είναι μια απ τις σπάνιες περιπτώσεις που **οι φραγκάτοι **αυτού του κόσμου απειλούνται απ τις ίδιες τους τις γκάφες; Απ την ίδια τους την ανικανότητα;;
Ούτως ή άλλως όλα γύρω μας ακριβαίνουν...
Θα επηρεαστεί πιστεύετε η ζωή μας;
Κι αν ναι σε ποιό βαθμό;;
Ν αρχίσουμε να αποθηκεύουμε ρύζια που λέει κι ο κούκος;;Περιμένω την άποψη σας!
Ευχαριστώ! -
Το οτι θα άνοιγα θέμα για την οικονομία ποιός θα μου το λεγε και θα τον πίστευα...
Βλέπω όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες κι έχουν τρελαθεί...Πρώτη (και δυστυχώς ΚΑΙ μοναδική) είδηση...
Τις τρέπεζες να αλληλοεξαγοράζονται κι όλες μαζί να ζητούν κρατικούς δάκτυλους βοηθείας
**Πιστεύετε ασείς οτι αυτή η φοβερή και τρομερή κρίση μας αγγίζει τελικά; Για μας λέω, τους απλούς ναθρώπους και την καθημερινότητά μας... **
Γιατί έχω την εντύπωση οτι είναι μια απ τις σπάνιες περιπτώσεις που **οι φραγκάτοι **αυτού του κόσμου απειλούνται απ τις ίδιες τους τις γκάφες; Απ την ίδια τους την ανικανότητα;;
Ευχαριστώ! -
Ευχαριστώ! -
Δεν θα εππηρεαστει η ζωη μας.
Πιστευω οτι θα τρωμε με χρυσα κουταλια.
αυτη ητανε μια κοινωνικη προσφορα του χαντερ,στην κοινωνια που πρεπει να κοιμαται ησυχη.
-
Σύντομα στην πόρτα μας (εκτός αν μας την έχει πάρει του αλόγου η σκούφια κι αυτή).
-
Οποιος δεν ειδε χθες Σαββιδη εχασε. Συμπερασμα: Καπιταλισμος ειναι το συστημα που τα κερδη ειναι ιδιωτικα και οι ζημιες δημοσιες...
-
Όπως το λέει ο Γηραιός. Και, δυστυχώς, θα πληρώσουμε πολλά και σε βάθος χρόνου, για τα παιχνίδια και τις μαλακίες των λίγων. Οι οποίες όμως ΑΠΑΙΤΟΥΝ και την συμβολή των πολλών. Αν δεν αγοράζαμε εμείς την κάθε παπαριά, δεν θα γίνονταν και αυτά που βλέπουμε!
Οχι ότι είμαστε πρωτοπόροι. Σε όλη την Ιστορία, τα ίδια γίνονται. Και θα γίνονται. -
Καταρχήν φίλε μου, πιστεύω ότι οι πολύ φραγκάτοι αυτού του κόσμου (ας πούμε χονδρικά το 0,1% του πληθυσμού κάθε ανεπτυγμένης χώρας) δεν απειλούνται σοβαρά από όλη αυτή την κατάσταση, διότι αφενός έχουσι γνώση οι φύλακες, ήτοι έχουν διασπείρει αρκετά τον κίνδυνο που απορρέει από τις επενδυτικές τους επιλογές (γιατί πχ νομίζετε ότι οι φραγκάτοι αγοράζουν έργα τέχνης, κάβες με κρασιά κλπ; Από άδολη αγάπη προς την τέχνη;) και αφετέρου, κατά τη γνώμη μου, η κρίση αυτή είναι ένα πρώτο δείγμα κόπωσης ενός συστήματος που βασίστηκε στο δανεισμό, στην τεχνητή διόγκωση καταναλωτικών αναγκών και στη διαχείριση πληροφορίας και τη συνακόλουθη αγοραπωλησία κοπανιστού αέρα υπό τον τύπο μιας ιδιότυπης πυραμίδας (χρηματιστήρια, χρηματοοικονομικά παράγωγα κλπ), χωρίς ωστόσο η πραγματική οικονομία που παράγει τον πραγματικό πλούτο να έχει κατακρημνιστεί (ακόμα). Αυτό σημαίνει ότι με κάποιες συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις (περιορισμός υπερκατανάλωσης, πάταξη φαινομένων εξαπάτησης επενδυτών, θέσπιση αυστηρού πλαισίου τζογαρίσματος χρήματος στις διεθνείς αγορές, επαναπροσδιορισμός παραγωγικής βάσης χωρών και μίγματος παραγωγικής οικονομίας - οικονομίας βασιζόμενης σε παροχή υπηρεσιών) είναι δυνατό το σύστημα να ισορροπήσει σε νέα θέση και να επέλθει εκ νέου σχετική ισορροπία (μέχρι να σκάσει το επόμενο κανόνι...)
Προφανώς και πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό ικανό όχι όμως τραγικό, η κρίση αυτή θα μας αγγίξει, ιδιαίτερα δε τους εμπλεκόμενους σε παραγωγή αγαθών και παροχή υπηρεσιών όχι πρώτης ανάγκης. Αυτοί οι τομείς λογικά θα πιεστούν περισσότερο. Παράδειγμα, μείωση πωλήσεων αυτοκινήτων, οδηγεί σε περικοπές θέσεων εργασίας κλπ.
Όσο λοιπόν πιο προσανατολισμένη είναι μια οικονομία στην παραγωγή αφενός αγαθών μη συνδεόμενων άμεσα με τη διαβίωση των ανθρώπων και αφετέρου με την παροχή υπηρεσιών, τόσο περισσότερο θεωρώ πως είναι λογικό να την αγγίξει η κρίση.
Ίσως από μια λογική να είναι και μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν εκ νέου κάποια προσφάτως θεσπισμένα δόγματα και αντίστοιχα ο πραγματικός ρόλος κάποιων ομάδων ανθρώπων στην κοινωνία (πχ χρηματιστές, τράπεζες, ΜΜΕ, κλπ)
Το γενικευμένο πρόβλημα της εποχής μας εν ολίγοις, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ: Αρκετές ομάδες ανθρώπων-συμφερόντων, κατά μεγάλη πλειοψηφία από χώρους παροχής υπηρεσιών (δημοσιογράφοι, διαφημιστές, άνθρωποι του ευρύτερου χώρου των δημοσίων σχέσεων-καλλιτέχνες, στελέχη τραπεζικών-χρηματοοικονομικών ομίλων) κατάφεραν να νομιμοποιήσουν ηθικά στην υπόλοιπη κοινωνία τις υπέρογκες απολαβές που καρπούνταν από την υπεραξία που παρείχε η εργασία τους η οποία εν γένει ήταν άκρως υπερτιμημένη στη λογική του κοπανιστού αέρα. Την ίδια στιγμή, οι ομάδες αυτές (κι όχι μόνο βέβαια) εξαργύρωναν τον πλούτο που συγκέντρωναν κατά συντριπτικό ποσοστό σε απόκτηση υλικών αγαθών τα οποία όπως γνωρίζουμε δεν γεννώνται ούτε με παρθενογένεση ούτε εν μία νυκτί σε κάποια χρηματιστηριακή συνεδρίαση, άσχετα αν αποτιμώνται σε χρήμα με τη χρηματιστηριακή λογική.
Όταν κάποια στιγμή, ο παραγόμενος με στρεβλό (χρηματιστηριακό) τρόπο πλούτος ξεπέρασε τα όρια αντοχής της πραγματικής οικονομίας και άρχισε να προκύπτει κρίση αξιοπιστίας του εν λόγω συστήματος, άρχισε η οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε με αδυναμία τραπεζών να ανταποκριθούν σε υπεσχημένες προσδοκίες επενδυτών τους που με τη σειρά τους έσπευσαν σε μαζικές απομαστεύσεις των καταθέσεών τους και απέσυραν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους από τις τράπεζες, προξενώντας αυτό το ντόμινο που παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες. -
Να σου πω αμέσως αμέσως αν έχεις στεγαστικό που τρέχει πάνω σε euribor την έχεις κάνει λαχείο!!!!
-
Ειμαστε ερμαια Νικο.Ενω σαν ατομα οι ανθρωποι εμφανιζονται μυαλωμενοι,σαν κοινωνια εμφανιζομαστε ανόητοι.Δεν μπορει ρε φιλε,αφου βλέπεις οτι εδω και πολλά χρονια,όλοι οι γυρω μας γνωριζουν οτι πάμε προς το χειροτερο,και όμως κανουν τα αδυνατα-δυνατα για να πάμε χειροτερα.
Ο υπερδανισμος ητανε η χαριστική βολή,μετα απο πυραμιδες και χρηματιστηρια.Εχει εδω και χρονια που φαινεται μια συνεχομενη προσπάθεια αποστραγγισης του παγκοσμιου πληθυσμου,ο οποίος παγκοσμιος πληθυσμος το γνωριζει,και όμως....στηνει κωλο.Αυτη τη στιγμη που μιλάμε πλέον για κραχ,υπάρχουν ακομα τραπεζες που διαφημιζουν....δανεια.Τι θα πάρουν αυριο-μεθαυριο;Ποιος θα τους τα πληρωσει;Θα κατασχεσουν τα ακινητα;Μα τοτε θα χασουν την αξια τους.
Αρα;
Στα αρχιδια τους.Οι διευθυντες τους,θα αποζημιωθούν με ποσα κολλοσιαία,για το παγκοσμιο κακο που προξενησαν.
Πληρωστε (όλοι μας) σαν χαιβανια. -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Το οτι θα άνοιγα θέμα για την οικονομία ποιός θα μου το λεγε και θα τον πίστευα...Και ποιός υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων του καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού θα πίστευε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετώπιζε ο δυτικός κόσμος τόσο μεγάλη πολιτικοοικονομική κρίση
Αλήθεια πως να βλέπουν τα πράγματα τώρα άραγε?
Και μιλάμε για το ΤΩΡΑ όχι με υποθέσεις ούτε με ΠΙΣΤΕΥΩ.
Αυτά είναι αποτελέσματα πέραν του καπιταλιστικού/πολιτικού/οικονιμικού συστήματος παγκοσμίως,και της υπερπαραγωγής και του απόλυτου πλουτισμού, ένα καθεστώς που δεν κράτησε πάνω από εικοσαετία απ τη στιγμή που οι βιομήχανοι 'ανακάλυψαν' ότι με την πλήρη αυτοματοποίηση και την ελαχιστοποίηση των εργαζομένων μπορούσαν να κερδίζουν πολλαπλάσια χρήματα.
Ολα όμως έχουν και την αντίθετη πλευρά τους.
Στο παιχνίδι μπήκαν οι τράπεζες σε συνεργασία με τις βιομηχανίες υπερπαραγωγής κάθε λογής αγαθού κι όταν ακόμα κι έτσι φαινόταν τα πρώτα σημάδια αγοραστικής κόπωσης σχεδόν όλοι οι μεγάλοι στραφήκαν στην Κίνα.
Ολες οι οικονομικές και στρατηγικές τακτικές εν ολίγοις ήταν ενέσεις παραγωγικής παράτασης.
Το τέλος πλέον? είναι ορατό ενός ΑΚΟΜΑ αποτυχημένου συστήματος. -
Παίδες καταρχήν να εξηγηθώ...
Δεν ανήκω στους...'έχοντες' (το αντίθετο μάλιστα) και δεν τρώω...'πεντεσπάνι'
απλά δεν έχω γνώση οικονομικών και μου δίνεται η εντύπωση οτι θα την πληρώσουν όσοι συναλλάσονται με τράπεζες...Το παράδειγμα του nilafzr είναι σίγουρα πολύ έντονο...
-
Αν μας αγγιζει;Εγω το βλεπω απο το μαγαζι μου.Η κινηση εχει πεσει κατακορυφα.Ολοι γκρινιαζουν οτι τα πραγματα ακρίβυναν παλι και ας μην εχουν αλλαξει οι τιμες απο τον Ιανουαριο!!.Ολοι αγοραζουν χυμα κολωνια,την πιο φτηνη βαφη μαλλιων,το πιο φτηνο σαμπουαν. Αν δεν εχεις λεφτα σου φταινε ολα.Οι εταιριες θελουν ακομα πιο κοντα τις πληρωμες.Υπαρχουν καταστηματα στην γειτονια που δεν κανουν σεφτε την ημερα.Δεν τα βλεπω καθολου καλα τα πραγματα,καθολου καλα.
-
100 ΕΥΡΩ!! ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!!!!
- Ανησύχησα! Που στο καλό ήσουνα; (ρωτά η γυναίκα του)
- Α, λεει αυτός, δεν ήταν τίποτε. Πήγα να κάνω ένα τατουάζ.
- Τατουάζ; Τι τατουάζ έκανες;
- Ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ στα γεννητικά μου όργανα, λέει αυτός περήφανα.
- Χαρτονόμισμα; Μα τι στο καλό σκεφτόσουνα; Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανες είναι τρελό;
- Μπα, είχα τους λόγους μου. Πρώτον μου αρέσει να βλέπω τα λεφτά μου να αυξάνονται, δεύτερον μου αρέσει να παίζω με τα λεφτά μου, τρίτον μου αρέσει να έχω λεφτά στα χέρια μου και τέταρτον έτσι θα μπορώ να σου δίνω 100 ευρώ όποτε το θελήσεις!
-
Ο χρήστης nilafzr έγραψε:
Να σου πω αμέσως αμέσως αν έχεις στεγαστικό που τρέχει πάνω σε euribor την έχεις κάνει λαχείο!!!!Εγω περυσι το γυρισα σε σταθερο και εχω ακομα 2 χρονια ετσι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν μας αγγιζει;Εγω το βλεπω απο το μαγαζι μου.Η κινηση εχει πεσει κατακορυφα.Ολοι γκρινιαζουν οτι τα πραγματα ακρίβυναν παλι και ας μην εχουν αλλαξει οι τιμες απο τον Ιανουαριο!!.Ολοι αγοραζουν χυμα κολωνια,την πιο φτηνη βαφη μαλλιων,το πιο φτηνο σαμπουαν. Αν δεν εχεις λεφτα σου φταινε ολα.Οι εταιριες θελουν ακομα πιο κοντα τις πληρωμες.Υπαρχουν καταστηματα στην γειτονια που δεν κανουν σεφτε την ημερα.Δεν τα βλεπω καθολου καλα τα πραγματα,καθολου καλα.εδω και ποσο καιρο συμβαινει αυτο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν μας αγγιζει;Εγω το βλεπω απο το μαγαζι μου.Η κινηση εχει πεσει κατακορυφα.Ολοι γκρινιαζουν οτι τα πραγματα ακρίβυναν παλι και ας μην εχουν αλλαξει οι τιμες απο τον Ιανουαριο!!.Ολοι αγοραζουν χυμα κολωνια,την πιο φτηνη βαφη μαλλιων,το πιο φτηνο σαμπουαν. Αν δεν εχεις λεφτα σου φταινε ολα.Οι εταιριες θελουν ακομα πιο κοντα τις πληρωμες.Υπαρχουν καταστηματα στην γειτονια που δεν κανουν σεφτε την ημερα.Δεν τα βλεπω καθολου καλα τα πραγματα,καθολου καλα.
εδω και ποσο καιρο συμβαινει αυτο?
Αυτο το χαλι απο την αρχη καλοκαιριου τουλαχιστον.Η πτωση ομως εχει ξεκινησει ενα χρονο και βαλε.Αλλα τωρα ειναι και η εποχη που γινεται πιο εντονο γιατι ειναι αλλες οι προτεραιότητες για τα νοικοκυρια (σχολεία,φροντιστήρια,πετρελαιο σε λιγο,ρουχα).
-
Ξεχασαμε οτι πριν λιγα χρονια μας ηθελαν να μοιασουμε στην...Ινδονησια στη Ταϋλανδη και στις αλλες 'Ασιατικες Τιγρεις' ??
Οταν εσκασε το κανονι αυτοι οι ιδιοι (που εβγαλαν δισεκατομμυρια) ανακαλυψαν τα 'τοξικα ομολογα' τα οποια οι ιδιοι αφελεις παλι φορτωθηκαν οπως της φουσκες της ΝΑ Ασιας.
Και τωρα αυτοι οι ιδιοι αποζημιωνονται με δισεκατομμυρια δολλαρια λες και δε τρεχει καστανο.
Την ιδια ωρα οι ιδιοι αφελεις που εμειναν ταπι και ψυχραιμοι ειναι οι κυριωτεροι υπερμαχοι του νεοφιλλευθερισμου.
'Ελευθερη αυτορυθμιζομενη αγορα'.Και να τα σπιτια και να τα αμαξια και να τα ταξιδια και τι ωραια που περναμε με τα δανεικα...
Οι τραπεζες μας δε θα εχουν προβλημα.Ειναι πολυ τσιφουτηδες οι τραπεζιτες μας και αρα παλιομοδιτες.
Η πραγματικη οικονομια μας ομως θα αναστεναξει.Το τουρισμο και τη ναυτιλια να σκεφτει κανεις φτανει.Ας φαμε λοιπον ολοι μαζι τη ψ*λια στην υγεια του νεοφιλευθερισμου τωρα, και ας το βουλωσουμε...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ας φαμε λοιπον ολοι μαζι τη ψ*λια στην υγεια του νεοφιλευθερισμου τωρα, και ας το βουλωσουμε...
Τον μικρομεσαίο που παλέυει να τα φέρει βόλτα όπως όλοι μας ή οι περισσότεροι τουλάχιστον και είναι φανατικός ψηφοφόρος της δεξιάς........αυτόν πες να φάει ψ@λιά
Μάνο που είσαιιιιι ακούς κούς ούς ς (eco .....)?
-
Η διαφορά των δεξιών καθεστώτων με τα αριστερά είναι ότι στα πρώτα οι περισσότεροι περνούν καλά, λίγοι περνούν πολύ καλά και πολύ λίγοι περνούν άσχημα ενώ στα δεύτερα, οι περισσότεροι περνούν άσχημα και λίγοι περνούν καλά. Που θα προτιμούσες να ζεις;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;