-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.
Αν πεινουσες και με τα μισα θα πηγαινες και με 35 πτυχια και προϋπηρεσια CEO στη microsoft
Ναι ρε συ, προφανώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι άσχημη ή ότι 'εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο'.
Οχι... προς θεου!
Το αντίθετο. Πρέπει να είναι και ευγνώμων στον επιχειρηματία που του δίνει ψωμάκι το ζώον.Για πες μας έναν δίκαιο μισθό για την συγκεκριμένη θέση κατά την γνώμη σου..
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Καθαρά;Ξαναρωτάω!!Η ΣΣΕ ορίζει μικτά από όσο θυμάμαι.
Τα 1200 καθαρά είναι τουλάχιστον 1500 μικτά...Πολλά μου φαίνονται για πρώτο μισθό...Μακάρι πάντως....Τωρα βαριεμαι λιγο να μπω στο τεε, , αλλα νομιζω ειναι καθαρα.Τεσπα μικρη σημασια εχει νομιζω το αν ειναι καθαρα η μικτα,μιλαμε για πρωτο μισθο,αν δεν εχει καποιος σκοπο να ριζωσει στο δημοσιο νομιζω δεν τον απασχολουν τα +- 100-200 ευρω..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.
Αν πεινουσες και με τα μισα θα πηγαινες και με 35 πτυχια και προϋπηρεσια CEO στη microsoft
Ναι ρε συ, προφανώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι άσχημη ή ότι 'εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο'.
Οχι... προς θεου!
Το αντίθετο. Πρέπει να είναι και ευγνώμων στον επιχειρηματία που του δίνει ψωμάκι το ζώον.Για πες μας έναν δίκαιο μισθό για την συγκεκριμένη θέση κατά την γνώμη σου..
600 μικτά και πολύ του είναι.-
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Καθαρά;Ξαναρωτάω!!Η ΣΣΕ ορίζει μικτά από όσο θυμάμαι.
Τα 1200 καθαρά είναι τουλάχιστον 1500 μικτά...Πολλά μου φαίνονται για πρώτο μισθό...Μακάρι πάντως....Κοντά χίλια καθαρά εννοούσα
-
Για γραμματέα δε λεμε.
+έξτρα υπηρεσίες -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για γραμματέα δε λεμε.
+έξτρα υπηρεσίεςΤι πονηρατζα που εισαι...αυτο (και τιποτα αλλο) λεγεται εκμεταλλευση..
-
Οχι... προς θεου!
Μπορείς να απαντήσεις σοβαρά?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως, αν μου έδιναν 1 χιλιάρικο τον μήνα, καθαρό, πρώτο μισθό χωρίς να έχω κανένα πτυχίο, μια χαρά θα πήγαινα σε αυτή τη δουλειά.Η αποψη μου:
-
Το 'χιλιαρικο' ειναι σχετικο. Το θεμα ειναι η αγοραστικη δυναμη του 'χιλιαρικου' , τι μπορεις δηλαδη να αγορασεις με αυτο.
-
Οταν μιλαμε για αμοιβες, παντα αναφερομαστε σε καθαρο ποσο. Οι εργοδοτες, απο την αλλη αναφερονται σε μικτα ποσα... Ευνοητοι οι λογοι.
-
Η ελλειψη πτυχιου, δε θα επρεπε να ειναι καθοριστικη του υψους της αμοιβης. Σημασια εχει αν κανεις τη δουλεια σωστα. Το πτυχιο δεν καθοριζει κατι τετοιο, απλα πιστοποιει οτι εχεις τις απαραιτητες γνωσεις.
-
Η προυπηρεσια 'μετραει'. Η πολυ προυπηρεσια, ισως ειναι και αρνητικη...
Αυτα...
-
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για πες μας έναν δίκαιο μισθό για την συγκεκριμένη θέση κατά την γνώμη σου..
Ο μισθος πρεπει να ειναι αναλογος των προσοντων. Πως περιμενεις να σου απαντησει καποιος με τα μονα δεδομενα οτι προκειται για μια...Γραμματεα.
Ισως 1000€ να ειναι αρκετα, ισως πολλα, ισως λιγα. -
Ελάχιστος μισθός για εργασία πλήρους ωραρίου είναι αυτός που θα σε καθιστά ικανό να καλύπτεις τα έξοδα μιας στοιχειωδώς επαρκούς διαβίωσης. Δηλαδή να σου καλύπτει νοίκι, λογαριασμούς, φαγητό, ρούχα, στοιχειώδη διασκέδαση κ.ο.κ.
Αν ο μισθός εργασίας ΠΛΗΡΟΥΣ ωραρίου δεν σου καλύπτει καν τα έξοδα για να ζεις στοιχειωδώς ΚΑΛΑ, τότε ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι 'άδικος' . & -
Το αν κάποιος είναι γραμματέας, ανειδίκευτος, σκουπιδιάρης, γιατρός ή αστροφυσικός δεν αλλάζει ποσώς το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός στην εξασφάλιση του βιωτικού του επιπέδου.
Το ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν ΠΛΗΡΕΣ ωράριο χωρίς αυτό να τους εξασφαλίζει τα ανωτέρω, είναι μέγιστη ξεφτύλλα του συστήματος εξαθλίωσης και ντροπή για τον οποιονδήποτε προσπαθεί να το 'θεωρητικοποιήσει'.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ο μισθος πρεπει να ειναι αναλογος των προσοντων. Πως περιμενεις να σου απαντησει καποιος με τα μονα δεδομενα οτι προκειται για μια...Γραμματεα.
Ισως 1000€ να ειναι αρκετα, ισως πολλα, ισως λιγα.Αυτό που υπέθεσα εγώ είναι ότι μιλάμε για δουλειά γραφείου (office, internet, τηλέφωνα, φωτοτυπίες, καφέδες) και γι αυτά κρίνω ικανοποιητικότατο το χιλιάρικο δεδομένων και των ωρών εργασίας.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως σχετικά με τα ναυπηγεία για παράδειγμα, δε νομίζω πως θα ίδρωνε το το αυτί των Γερμανών από μια απεργία. Το πολύ πολύ να τα έκλειναν μια ώρα πιο νωρίς.
Ούτε το κράτος θα μπορούσε να κάνει πολλά (πέραν του να τους προσλάβει στο δημόσιο αλά Ολυμπιακή)
Οι ανάγκες του ναυτικού καλύπτονται άνετα από ένα ναυπηγείο. Όταν τις μοιράζουν και στα 2 μεγάλα αυτά υπολειτουργούν και χωρίς έξτρα εμπορικές παραγγελίες δεν μπορούν τελικά να σταθούν.
(...)Ο κύκλος εργασιών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (όχι της Ελευσίνας, αυτά έχουν ιδιωτικοποιηθεί πλήρως) περιλαμβάνει και άλλα, εκτός από τις ναυτικές κατασκευές (που τώρα είναι τα υποβρύχια, τα οποία ολοκληρώνονται οσονούπω), τις κατασκευές βαγονιών και τις επισκευές. Ο τελευταίος τομέας είναι αυτός που ουσιαστικά δουλεύει συνέχεια. Τα περι κλεισίματος των ναυπηγείων έρχονται συχνά-πυκνά στην επιφάνεια, ιδιαίτερα μετά την επιβολή προστίμου στα ναυπηγεία για τις επιδοτήσεις που πήραν από το ελληνικό δημόσιο. Αναφέρθηκε δε, ότι πέρυσι παρουσίασαν και ζημιές. Πάντως, αποτελεί μέρος της τακτικής των γερμανών η απειλή πωλησης των ναυπηγείων, προκειμένου να εξασφαλίσουν κρατικές παραγγελίες.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αυτό που υπέθεσα εγώ είναι ότι μιλάμε για δουλειά γραφείου (office, internet, τηλέφωνα, φωτοτυπίες, καφέδες) και γι αυτά κρίνω ικανοποιητικότατο το χιλιάρικο δεδομένων και των ωρών εργασίας.
Kαι εγω κατι τετοιο υπεθεσα.
Αλλα σκεψου , θεωρητικα:
Εχουμε 3 εταιριες:
Στην Α, η θεση γραματεα, αμοιβεται με 850€
Στη Β, η ιδια θεση με 1000€
Στη Γ, με 1100€Τα προσοντα των υπαλληλων (θεωρητικα και ουσιαστικα) ειναι κοινα, οπως επισης και το επιπεδο εργασιας που προσφερουν. Ειναι και οι τρεις το ιδιο ομορφες και ευγενικες.
Μηνιαιως, και οι τρεις χρειαζονται 500€ για να επιβιωσουν.Σε αυτη τη περιπτωση:
- Η Α αμοιβεται λιγοτερο απο οσο θα επρεπε?
- Η Β αμοιβεται καλα?
- Η Γ αμοιβεται περισσοτερο απο οσο πρεπει?
- Καμμια δεν αμοιβεται καλα?
- Ολες αμοιβονται καλα?
- Απλα η Γ αμοιβεται περισσοτερο απο την Β, η οποια αμοιβεται περισσοτερο απο την Α?
Καταλαβαινεις τι εννοω?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ισως 1000€ να ειναι αρκετα, ισως πολλα, ισως λιγα.Αυτό που υπέθεσα εγώ είναι ότι μιλάμε για δουλειά γραφείου (office, internet, τηλέφωνα, φωτοτυπίες, καφέδες) και γι αυτά κρίνω ικανοποιητικότατο το χιλιάρικο δεδομένων και των ωρών εργασίας.
Λοιπον η ΣΣΕ οριζει για πτυχιουχο ΑΕΙ (τετοιος θα ειναι) και τριετια (νομιζω) 1050 μεικτα = 850 καθαρα. Ομως μιλαμε για καθαρο οκταωρο, ετσι;
1000 καθαρα = 1200+ μεικτα. Υπολογισε τις αδηλωτες κι ανασφαλιστες υπερωριες (ειπαμε 7-7.30μμ ) και το εξτρα οτι πρεπει να κυκλοφορει με το κινητο ανοιχτο (ειπαμε προφορικος ορος ) και μετα ελα πες μου αν ειναι πολλα.
Επισημαινω οτι θα παρουν πτυχιουχο ΑΕΙ (βρεθηκαν 100δες υποψηφιοι ) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ελάχιστος μισθός για εργασία πλήρους ωραρίου είναι αυτός που θα σε καθιστά ικανό να καλύπτεις τα έξοδα μιας στοιχειωδώς επαρκούς διαβίωσης. Δηλαδή να σου καλύπτει νοίκι, λογαριασμούς, φαγητό, ρούχα, στοιχειώδη διασκέδαση κ.ο.κ.Aποδεδειγμένα μπορείς και καλύτερα. Πώς σου ξέφυγε το παραπάνω...;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ελάχιστος μισθός για εργασία πλήρους ωραρίου είναι αυτός που θα σε καθιστά ικανό να καλύπτεις τα έξοδα μιας στοιχειωδώς επαρκούς διαβίωσης. Δηλαδή να σου καλύπτει νοίκι, λογαριασμούς, φαγητό, ρούχα, στοιχειώδη διασκέδαση κ.ο.κ.
Aποδεδειγμένα μπορείς και καλύτερα. Πώς σου ξέφυγε το παραπάνω...;;;
Τι εννοείς;
-
Αν ,θεωρητικα παλι, ολες οι υποψηφιες δηλωναν πως αρνουνται να εργαστουν περα του 8ωρου, τι θα γινοταν?
-
Αν ,θεωρητικα παλι, ολες οι υποψηφιες δηλωναν πως αρνουνται να εργαστουν περα του 8ωρου, τι θα γινοταν?θα 'αναγκαζόταν' η εταιρία να προσλάβει για τις απογευματινές ώρες μια γραμματέα part time και θα εδινε ένα χαρτζιλίκι σε καποια φοιτήτρια πχ
-
Ισως 1000€ να ειναι αρκετα, ισως πολλα, ισως λιγα.Ο μισθός αποτελεί κατά βάσιν συνάρτηση του παραγώμενου έργου, της υπεραξίας που θέλει να βάλει στην τσέπη ο εργοδότης, των απαιτήσεων που θέτει για την συγκεκριμένη θέση εργασίας και της προσφοράς στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν π.χ. δουλειές τις οποίες μπορεί -με διαφορετική υλοποίηση- να κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά η ποιοτική διαβάθμιση στον τρόπο εκτέλεσης δεν ενδιαφέρει καθόλου τον εργοδότη, του αρκεί 'να βγαίνει η δουλειά'. Αν, συγχρόνως, η προσφορά εργατικού δυναμικού είναι μεγάλη, ο μισθός θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το σκεπτικό του εργοδότη είναι ότι αν μπορώ με χ ευρώ να έχω το ψ έργο στον α χρόνο, γιατί να δώσω χ2;
-
NY, 1997.
Φίλη φιλου, Ελληνικής καταγωγής, είχε ραντεβού με πελάτη απόγευμα παραμονής Χριστουγέννων κ απόγευμα Χριστουγέννων. Επίσης, είχε το κινητό ανοικτό ακόμα κ κατά το σεξ.
Ήταν γραμματέας σε διαφημιστική εταιρία. Και ήταν μέσ' την καλή χαρά!
**
Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν**. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...Αν αυτή στο New York το σωτήριον έτος 1997 ήταν μες την καλή χαρά δε μου λέει κάτι. Μπορεί να είναι και ηλίθια. Όπως μπορεί οι εργασιακές συνθήκες της ΝΥ τότε να είναι αυτές που διαμορφώνονται εδώ τώρα.
Όπως μπορεί να έπαιρνε 3.000 dollars και όχι 1 χιλιάρικο. Κλπ, κλπ...
Τώρα αν εσύ δεν θεωρείς νταβατζιλίκι να δουλεύεις μέχρι τις 8 το βράδυ (ήτοι 12 ώρες ή και παραπάνω?) + ΣΚ και αργίες για ένα χιλιάρικο και να στερείσαι προσωπική ζωή και ελεύθερο χρόνο, μάλλον έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη περί εργασίας και δουλείας, οπότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση.Όσο για το μπολντ, αυτό θέλουμε φυσικά...
Μα νόμιζα ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη, όπως κι ότι σοβαρή συζήτηση μαζί σου (σας, δεν είσαι μόνος) επί τέτοιων θεμάτων δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
ΠΟΤΕ δεν έχεις απαντήσει σοβαρά σε τπτ. Μόνον εξυπνάδες!!!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;