-
Σε ένα PC είναι εγκατεστημένοι 4 δίσκοι.
SATA 0 Windows
SATA 1 Ubuntu
IDE 1 .
IDE 2 .Αν ο πρώτος δίσκος SATA 0 αποσυνδεθεί δε μπορώ να εκκινήσω στο Ubuntu. (ο υπολογιστής εκκινά με πρώτο δίσκο τον SATA 0 και φορτώνει GRUB)
Τι πρέπει να κάνω για να μπορώ να εκκινήσω στο Ubuntu με τον πρώτο δίσκο αποσυνδεδεμένο;_
-
Δοκίμασε απ το BIOS να επιλέξεις SATA Ι
-
Να μπεις στο linux και να εγκαταστήσεις το GRUB στο δεύτερο δίσκο.
-
Κάνε ότι λένε τα δυό ποστ πριν το δικό μου και λογικά θα δουλέψει
-
-
Corsaiiir
-
Μερικές εικόνες από το νέο (K)Ubuntu Lucid Lynx:
-
Έκανα αναβάθμιση (όχι καθαρή εγκατάσταση) στο Laptop από 9.10 σε 10.04 και με την πρώτη ματιά όλα ΟΚ.
-
αν βρεις κατι θα παιζει και ο παραγοντας upgrade
-
Έκανα upgrade σε σταθερό (Ubuntu) και laptop (Kubuntu).
Μια χαρά φαίνονται!!Α! Και όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε Ubuntu και θέλετε να μεταφέρετε τα minimize, maximize και close στην παλιά τους θέση, εδώ είναι η λύση
-
ξέρει κανείς από unixodbc/freetds ?
θέλω να συνδεθώ σε μια άλλη mssql βάση (σε instance συγκεκριμένα) αλλά παίρνω άκυρο
παραθέτω τα config μου
freetds.conf
[remotedb_tds]
host = ip εδώ
instance = SBSERVER\SQL2005
tds version = 8.0odbc.ini
[remotedb]
Description = remote TDS
Driver = TDS
Servername = remotedb_tds
Database = TESTDB
UID = Sa
TDS_Version = 8.0και όταν κάνω tsql παίρνω
root@server [/etc]# tsql -S remotedb -U Sa
locale is 'en_GB.UTF-8'
locale charset is 'UTF-8'
Password:
There was a problem connecting to the serverκαι με isql
root@server [/etc]# isql -v remotedb2 Sa passwd
[S1000][unixODBC][FreeTDS][SQL Server]Unable to connect to data source
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnectδείχνει ότι αργεί καθώς πάει να συνδεθεί αλλά παίρνω άκυρο. Στον remote server έχουν κάνει allow την ip του box. χρειάζεται τπτ άλλο απ'αυτούς ή από μένα; επίσης δε μπορώ να κάνω telnet στην 1433. δε θα έπρεπε;
-
' επίσης δε μπορώ να κάνω telnet στην 1433. δε θα έπρεπε;'
Το firewall είναι ανοικτό στο port 1433 ;
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
' επίσης δε μπορώ να κάνω telnet στην 1433. δε θα έπρεπε;'Το firewall είναι ανοικτό στο port 1433 ;
δε ξέρω, δεν είναι σε δικό μου server. λένε ότι είναι ανοιχτό πάντως. σε άλλον server με άλλον sql server μπορώ να κάνω telnet στην 1433. οπότε αυτός θα χει κάνει πατάτα λογικά κ τρώω άκυρο
-
Μάλλον το πρόβλημα είναι στο firewall.. Εαν ελεγξει και το log file του firewall θα το δει .
-
Ρε παιδια.. καλα ηρθε ο RMS και κανεις δε μπηκε στον κοπο να πει δυο λογια;
Ποσοι παραβρεθηκατε;
Λοιπον πρωτα απ'ολα το αμφιθεατρο ηταν πολυ μικρο για τον RMS.. και φυσικα ηταν τιγκα οπως και η αιθουσα απ'εξω (!) με τον κοσμο να καθεται στα πατωματα.. φαινεται στο bfest δεν υπολογισαν οτι θα σκασει ο μισος γκικ πληθυσμος της χωρας
Γενικα ειπε αρκετα σωστα πραγματα, ξεφυγε βεβαια σε αρκετα θεματα εκτος η/υ και η ομιλια κρατησε 2+ ωρες.
Προσωπικα μου φανηκε πολυ καλυτερος απ'την τελευταια φορα που ειχε ερθει οπου ο τυπος ζουσε στο δικο του πλανητη.. με καθε σεβασμο, αλλα ειχε παει ενας φιλος μου να τον παρει απ'το αεροδρομιο και στη διαδρομη αεροδρομιο- ξενοδοχειο ανοιξε λαπτοπ και αρχισε να γραφει κωδικα.. οταν ο φιλος τον ρωτησε κατι σε φαση 'πως ηταν το ταξιδι σου;' αυτος απαντησε 'εεεεεε.. να τα πουμε αλλη φορα γιατι τωρα γραφω κωδικα;'
στην ομιλια του σαφως δεν ξεχασε να πει και μερικα παρανοϊκα αλλα ηταν σαφως λιγοτερα απο αλλες φορες. εκραξε σχεδον τους παντες και τα παντα, μεταξυ αυτων και τον Λινους και δεν παρελειψε να πει οτι εχει απογοητευθει απο το πως ειναι σημερα το ελευθερο λογισμικο.. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ξέρει κανείς από unixodbc/freetds ?θέλω να συνδεθώ σε μια άλλη mssql βάση (σε instance συγκεκριμένα) αλλά παίρνω άκυρο
παραθέτω τα config μου
freetds.conf
[remotedb_tds]
host = ip εδώ
[remotedb]
Description = remote TDS
Driver = TDS
Database = TESTDB
UID = Sa
locale is 'en_GB.UTF-8'
Password:
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnectδείχνει ότι αργεί καθώς πάει να συνδεθεί αλλά παίρνω άκυρο. Στον remote server έχουν κάνει allow την ip του box. χρειάζεται τπτ άλλο απ'αυτούς ή από μένα; επίσης δε μπορώ να κάνω telnet στην 1433. δε θα έπρεπε;
Καθυστερημένα αλλά τώρα το είδα
Υποθέτω πως ο sqlserver έχει enable το tcp/ip proto, αν είναι φρεσκοστημένος by default το έχει disable, καν το enable.
Απο php5 θες να συνδεθείς;Αν ναι, εγκατέστησε το php5 sybase module και θα παίξεις μια χαρά.
-
Το developement από αυτό δεν σταμάτησε ???
Δεν το έκανε εκείνοε ο΄τυπάς που ήταν καραβανάς του Αμερικάνικου στρατού και σκοτώθηκε στον κόλπο ????
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
θέλω να συνδεθώ σε μια άλλη mssql βάση (σε instance συγκεκριμένα) αλλά παίρνω άκυρο
παραθέτω τα config μου
freetds.conf
[remotedb_tds]
host = ip εδώ
[remotedb]
Description = remote TDS
Driver = TDS
Database = TESTDB
UID = Sa
locale is 'en_GB.UTF-8'
Password:
Υποθέτω πως ο sqlserver έχει enable το tcp/ip proto, αν είναι φρεσκοστημένος by default το έχει disable, καν το enable.
Απο php5 θες να συνδεθείς;Αν ναι, εγκατέστησε το php5 sybase module και θα παίξεις μια χαρά.
thanks Τάσο αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν κάνει μαλακία οι admins αφού δε συνδέεται με τίποτα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
παραθέτω τα config μου
freetds.conf
[remotedb_tds]
host = ip εδώ
[remotedb]
Description = remote TDS
Driver = TDS
Database = TESTDB
UID = Sa
locale is 'en_GB.UTF-8'
Password:
thanks Τάσο αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν κάνει μαλακία οι admins αφού δε συνδέεται με τίποτα.
Το απάντησα γιατί πρόσφατα τα ψιλοέσπασα με unixodbc και freetds και αφου τα έκανα εντελώς τσουρέκια(με isql συνδεόμουν και έβλεπα data, μέσω odbc έβλεπα τ @@ μου ) βρήκα την λύση με το sybase module ( που επίσης παίζει με freetds)
Τεσπα, για web και db connectivity κι ευελιξία και αν έχεις περιθώριο επιλογής java και jdbc και τα μυαλά στο μίξερ. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το απάντησα γιατί πρόσφατα τα ψιλοέσπασα με unixodbc και freetds και αφου τα έκανα εντελώς τσουρέκια(με isql συνδεόμουν και έβλεπα data, μέσω odbc έβλεπα τ @@ μου ) βρήκα την λύση με το sybase module ( που επίσης παίζει με freetds)
Τεσπα, για web και db connectivity κι ευελιξία και αν έχεις περιθώριο επιλογής java και jdbc και τα μυαλά στο μίξερ.Τάσο μου ακόμα και για εμένα τον άσχετο, όλα τα παραπάνω είναι απολύτως κατανοητά
LiNuX Forum