-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Παιδιά (και η fog), στα μαθητικά netbook έχουν ένα πακέτο (ελληνικό) με εκπαιδευτικά προγράμματα;
Αν ναι - ποιο είναι;
Ευχαριστώ.Ξέρει κανείς;;;;
Τώρα το είδα αυτό.
http://pi-schools.sch.gr/software/gymnasio/
ή αν θες έτοιμο repo (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Thanks!!! Πάω για δοκιμές!!!
-
Έριξα μια ματιά στα μαθηματικά δημοτικού (κατάφερα να λύσω μερικά ) - ωραίο μου φάνηκε ...
Δεν έβαλα τα άλλα - έλλειψη χώρου στο VM και η μικρή μόλις έκλεισε τα 5 - λίγο νωρίς δεν είναι;;; -
5 μέρες πριν τη διάθεση της τελικής έκδοσης του Xfce 4.8 ολοκληρώθηκε η Ελληνική μετάφραση της 4.6 (πλην των manuals)
(OK, είμαστε ήδη στο 100% (πλην manuals, αλλά τα δουλεύουμε ΚΑΙ αυτά) για την 4.8 έτσι κι αλλιώς) -
εχεις xfce για main DE ;
-
Μπράβο stav.
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
εχεις xfce για main DE ;Θάταν η μεγαλύτερη 'δυσφήμηση' για το xfce να είναι μεταφραστής του για την ελληνική γλώσσα (τουλάχιστον τα 5-6 χρόνια που τον γνωρίζω) και να χρησιμοποιούσε άλλο DE.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Θάταν η μεγαλύτερη 'δυσφήμηση' για το xfce να είναι μεταφραστής του για την ελληνική γλώσσα (τουλάχιστον τα 5-6 χρόνια που τον γνωρίζω) και να χρησιμοποιούσε άλλο DE.
ειχα επισης ενασχολη με μεταφραση και συγγραφη για το ελληνικο gnome και χρησιμοποοιουσα/ω ως main το KDE. Δεν το θεωρω 'δυσφημηση', ως main ηταν και η ερωτηση μου
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
5 μέρες πριν τη διάθεση της τελικής έκδοσης του Xfce 4.8 ολοκληρώθηκε η Ελληνική μετάφραση της 4.6 (πλην των manuals)
(OK, είμαστε ήδη στο 100% (πλην manuals, αλλά τα δουλεύουμε ΚΑΙ αυτά) για την 4.8 έτσι κι αλλιώς)StavrosG, ένα BRAVO σου!!
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Θάταν η μεγαλύτερη 'δυσφήμηση' για το xfce να είναι μεταφραστής του για την ελληνική γλώσσα (τουλάχιστον τα 5-6 χρόνια που τον γνωρίζω) και να χρησιμοποιούσε άλλο DE.
ειχα επισης ενασχολη με μεταφραση και συγγραφη για το ελληνικο gnome και χρησιμοποοιουσα/ω ως main το KDE. Δεν το θεωρω 'δυσφημηση', ως main ηταν και η ερωτηση μου
Προφανώς και ήταν 'πείραγμα'.
Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζω πολύ καλά. Αν χρησιμοποιούσα ως main το κάθετι με το οποίο ασχολούμαι, θα χρειαζόμουν πολύ περισσότερους υπολογιστές από όσους έχω.Εξάλλου στους κοινούς γνωστούς που έχω με το stav, συμπεριλαμβάνεται άτομο που μετέφραζε το KDE σε windows. Τώρα έχει περάσει και αυτός σε linux.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
(OK, είμαστε ήδη στο 100% (πλην manuals, αλλά τα δουλεύουμε ΚΑΙ αυτά) για την 4.8 έτσι κι αλλιώς)StavrosG, ένα BRAVO σου!!
Μπράβο stav.
Φυσικά μόνος μου δεν επρόκειτο να καταφέρω τίποτα.. Το αποτέλεσμα οφείλεται στις προσπάθειες ολόκληρης της ομάδας μετάφρασης (και μερικών ακόμα ανθρώπων που δεν εμφανίζονται σε αυτή τη σελίδα), καθώς και στις προϋπάρχουσες μεταφράσεις των ομάδων εξελληνισμού του GNOME και του KDE, στις μεταφραστικές μνήμες των οποίων βασίστηκα όταν ξεκίνησα τη μετάφραση του 4.4 πριν από 6 χρόνια.
Αυτή την στιγμή είναι πλήρως μεταφρασμένα όλα τα μέρη του 'πυρήνα' του Xfce, όλα τα plugins του Xfce Panel και του διαχειριστή αρχείων Thunar, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των συμπληρωματικών εφαρμογών.
εχεις xfce για main DE ;
Από τα τέλη του 2004. Αυτή τη στιγμή στο desktop μου τρέχει το 4.8pre3+git20100108...
Κάποια στιγμή προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να αλλάξω, μάλλον εθίστηκα.. -
Εδώ και λίγες μέρες στριφογυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα να βάλω ubuntu σαν δεύτερο λειτουργικό, αφού τα windows δεν μπορώ να τα καταργήσω λόγω χρήσης autocad, photoshop, κ.λ.π.
Ψάχνοντας διάφορα πλεονεκτήματα που θα μου προσφέρει η διπλή εγκατάσταση ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Περνώντας όλα τα αρχεία που παίρνω από διάφορους 'απρόσεχτους' σε φλάσάκια πρώτα από linux και στη συνέχεια από 'κει με δικό μου καθαρό φλασάκι στα windows, να υποθέσω ότι εκμηδενίζω τις πιθανότητες να περάσει ιός στα windows ή είναι λάθος ο συλλογισμός μου?
Ψαχουλεύω το ubuntu από ένα live CD εδώ και λίγες μέρες και ψήθηκα να το δοκιμάσω για ασφαλές browsing, chat και γενικά να περνάω εκεί τον ελεύθερό μου χρόνο, αφού η δουλειά μου απαιτεί windows! -
Ίσως καταφέρεις να εμποδίσεις κάποιους ιούς που 'ζουν' στο file system και βασίζονται στα Windows να τους διαβάσουν και μεταδώσουν μόλις βάζεις το φλασάκι στον υπολογιστή, αλλά δεν θα απαλλαγείς από την πλειοψηφία των ιών, οι οποίοι 'ζουν' πάνω στα εκτελέσιμα (και άλλα, μη-εκτελέσιμα) αρχεία των προγραμμάτων που απλά θα αντιγράψει το linux.
Για browsing είσαι απόλυτα ασφαλής με το linux, σε ό,τι αφορά την ακεραιότητα του υπολογιστή σου. Τα προσωπικά σου αρχεία, που μπορείς σαν linux χρήστης να διαβάσεις / γράψεις / σβήσεις, δεν είναι απαραίτητα ασφαλή. Ή είναι τόσο ασφαλή, όσο είναι ο browser που χρησιμοποιείς. Για απόλυτη ασφάλεια, τουλάχιστον στο linux, θα πρέπει να χρησιμοποιείς ξεχωριστό λογαριασμό για το browsing, με τις δικές του ρυθμίσεις και χωρίς δικαιώματα πρόσβασης στα αρχεία του δικού σου χρήστη.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ίσως καταφέρεις να εμποδίσεις κάποιους ιούς που 'ζουν' στο file system και βασίζονται στα Windows να τους διαβάσουν και μεταδώσουν μόλις βάζεις το φλασάκι στον υπολογιστή, αλλά δεν θα απαλλαγείς από την πλειοψηφία των ιών, οι οποίοι 'ζουν' πάνω στα εκτελέσιμα (και άλλα, μη-εκτελέσιμα) αρχεία των προγραμμάτων που απλά θα αντιγράψει το linux.Για browsing είσαι απόλυτα ασφαλής με το linux, σε ό,τι αφορά την ακεραιότητα του υπολογιστή σου. Τα προσωπικά σου αρχεία, που μπορείς σαν linux χρήστης να διαβάσεις / γράψεις / σβήσεις, δεν είναι απαραίτητα ασφαλή. Ή είναι τόσο ασφαλή, όσο είναι ο browser που χρησιμοποιείς. Για απόλυτη ασφάλεια, τουλάχιστον στο linux, θα πρέπει να χρησιμοποιείς ξεχωριστό λογαριασμό για το browsing, με τις δικές του ρυθμίσεις και χωρίς δικαιώματα πρόσβασης στα αρχεία του δικού σου χρήστη.
Οκ, ευχαριστώ
-
Vuze προβλημάτων συνέχεια.
Αφού δεν κατάφερα να τρέξω το vuze από λογαριασμό άλλου χρήστη (sudo -u leonp vuze) παράτησα την προσπάθεια αλλά εμφανίστηκε ένα update για java το οποίο έγινε μέσω yast.
Τώρα το vuze δεν ξεκινάει, βγάζει κάτι μηνύματα όταν το ξεκινάω από terminal αλλά δεν ξέρω πως να τα αντιγράψω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Vuze προβλημάτων συνέχεια.Αφού δεν κατάφερα να τρέξω το vuze από λογαριασμό άλλου χρήστη (sudo -u leonp vuze) παράτησα την προσπάθεια αλλά εμφανίστηκε ένα update για java το οποίο έγινε μέσω yast.
Τώρα το vuze δεν ξεκινάει, βγάζει κάτι μηνύματα όταν το ξεκινάω από terminal αλλά δεν ξέρω πως να τα αντιγράψω.
Βαλε win
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Vuze προβλημάτων συνέχεια.Αφού δεν κατάφερα να τρέξω το vuze από λογαριασμό άλλου χρήστη (sudo -u leonp vuze) παράτησα την προσπάθεια αλλά εμφανίστηκε ένα update για java το οποίο έγινε μέσω yast.
Κάνε redirection σε αρχείο, πχ: vuse &> out.txt
Μετά, μπορείς να ανοίξεις το αρχείο με έναν editor. -
OK
vuze:
*using MOZILLA_FIVE_HOME= and MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib/browser-plugins
/usr/bin/vuze: error: JAVAVER_LIBDIR /usr/share/java- does not exist or is not a directory
java virtual machine used: /usr/lib64/jvm/jre/bin/java
classpath used: /usr/bin/build-classpath: error: JAVAVER_LIBDIR /usr/share/java- does not exist or is not a directory
main class used: org.gudy.azureus2.ui.swt.Main
flags used:
options used: -Xms16m -Xmx128m -Djava.library.path=/usr/lib64/Azureus:/usr/lib/Azureus -Dazureus.install.path=/var/lib/Azureus -Dazureus.script.version=2 -Dazureus.script=/usr/bin/vuze
arguments used: *To vuze δεν ξεκινάει μετά από αυτό το upgrade:
java-1_6_0-openjdk - Java runtime environment based on OpenJDK 6 and IcedTea 6 -
Κάτι τρέχει με την εγκατάσταση της Java στο μηχάνημά σου (όπως είναι αρκετά προφανές, βεβαίως). Ίσως υπάρχουν παραπάνω από μία εκδόσεις της Java και γίνεται μπέρδεμα. Δώσε την παρακάτω εντολή σαν root:
update-alternatives --list java
Θα σου δείξει μία γραμμή για κάθε έκδοση που έχεις. Αν δείξει πάνω από μία γραμμή, μάλλον θα γίνεται μπέρδεμα και θα πρέπει να 'υποδείξουμε' ποια θέλουμε να είναι η default. Σε εμένα δείχνει το εξής:
vgdell:~ # update-alternatives --list java /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/java /usr/lib64/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/java vgdell:~ #
Εγώ έχω ενεργοποιημένη την πρώτη. Για να δεις ποια έχεις ενεργοποιημένη, δώσε το εξής:
update-alternatives --display java
Σε μένα δείχνει το εξής:
vgdell:~ # update-alternatives --display java java - status is auto. link currently points to /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/java /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/java - priority 17105 slave keytool.1.gz: /usr/share/man/man1/keytool-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave rmid.1.gz: /usr/share/man/man1/rmid-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave orbd.1.gz: /usr/share/man/man1/orbd-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave rmid: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/rmid slave servertool.1.gz: /usr/share/man/man1/servertool-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave jre_exports: /usr/lib64/jvm-exports/jre-1.6.0-openjdk slave javaws: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/javaws slave policytool: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/policytool slave orbd: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/orbd slave rmiregistry: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/rmiregistry slave tnameserv: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/tnameserv slave rmiregistry.1.gz: /usr/share/man/man1/rmiregistry-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave tnameserv.1.gz: /usr/share/man/man1/tnameserv-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave keytool: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/keytool slave servertool: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/servertool slave java.1.gz: /usr/share/man/man1/java-java-1.6.0-openjdk.1.gz slave jre: /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk slave policytool.1.gz: /usr/share/man/man1/policytool-java-1.6.0-openjdk.1.gz /usr/lib64/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/java - priority 1500 slave orbd: /usr/lib64/jvm-exports/jre-1.5.0-gcj slave tnameserv.1.gz: /usr/lib64/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/rmiregistry Current `best' version is /usr/lib64/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/java. vgdell:~ #
Για να αλλάξεις έκδοση, θα πρέπει να δώσεις:
update-alternatives --config java
και να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου κάνει. Ουσιαστικά, αλλάζει τα symlinks της Java, ώστε να χρησιμοποιείς την έκδοση που θέλεις.
-
Ευχαριστώ για την λεπτομερέστατη απάντηση.
Μετά τον έλεγχο η java είναι κανονικά εγκατεστημένη στο σύστημά μου. Έβαλα την προηγούμενη έκδοση, έβαλα άλλη (sun) και στον έλεγχο πάντα η java είναι σωστά εγκατεστημένη, οι άλλες εφαρμογές την χρησιμοποιούν σωστά εκτός από το azureus.
-
Αυτό το vuse τι είναι, script; Αν ναι, άνοιξέ το και προσπάθησε να βρεις την εντολή που ξεκινάει τη java για να τρέξει το azureus. Συνήθως είναι μπερδεμένα αυτά τα scripts, γιατί φτιάχνουν την εντολή με μεταβλητές. Αν κάνεις λίγη υπομονή όμως, θα μπορέσεις να βρεις την τελική εντολή. Τότε, προσπάθησε να τη δώσεις από μια κονσόλα. Μετά κάντην ένα post εδώ να δούμε.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αυτό το vuse τι είναι, script; Αν ναι, άνοιξέ το και προσπάθησε να βρεις την εντολή που ξεκινάει τη java για να τρέξει το azureus. Συνήθως είναι μπερδεμένα αυτά τα scripts, γιατί φτιάχνουν την εντολή με μεταβλητές. Αν κάνεις λίγη υπομονή όμως, θα μπορέσεις να βρεις την τελική εντολή. Τότε, προσπάθησε να τη δώσεις από μια κονσόλα. Μετά κάντην ένα post εδώ να δούμε.vuze=azureus
LiNuX Forum