-
http://www.timesonline.co.uk/tol/drivin ... 105825.ece
το σωστο λινκ -
Σωστά ... αλλά και έτσι όπως το έβαλα και εγώ ... μια χαρά είναι!!! Και ίσως περισσότερη αξία έχει!
404 Error
The page could not be loaded. -
Γνωρίζει κανείς την τιμή για την Χ1 με το νέο κινητήρα 2.0 lt και 184 ps;
-
οχι αλλά δυστυχώς ξέρουμε το τεκμηριο.... σνιφ
-
Ο χρήστης Nikolas78 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς την τιμή για την Χ1 με το νέο κινητήρα 2.0 lt και 184 ps;45K νομίζω.
-
Συνονόματε ήλπιζα σε κάτι καλύτερο βλέποντας την ατμοσφαιρική με τα 150 να ξεκινά από 30700 περίπου. Θα μου πεις twin turbo είναι αυτό. Θα προσανατοληστώ σε άλλες λύσεις (όχι q3). Τhanks πάντως.
-
Συνονόματε ήλπιζα σε κάτι καλύτερο βλέποντας την ατμοσφαιρική με τα 150 να ξεκινά από 30700 περίπου. Θα μου πεις twin turbo είναι αυτό. Θα προσανατοληστώ σε άλλες λύσεις (όχι q3). Τhanks πάντως.45.800 έχει συγκεκριμένα: https://www.press.bmwgroup.com/pressclu ... node__2200
Προφανώς την επηρεάζει ο φόρος πολυτελείας λόγω της εργοστασιακής της τιμής.
Πανάκριβο είναι...περίμενε το σε μτχ...θα τα σκοτώνουν.
-
Συνονόματε ήλπιζα σε κάτι καλύτερο βλέποντας την ατμοσφαιρική με τα 150 να ξεκινά από 30700 περίπου. Θα μου πεις twin turbo είναι αυτό. Θα προσανατοληστώ σε άλλες λύσεις (όχι q3). Τhanks πάντως.Mε καποιες προσφορες της Bmw, σε συνδυασμο με αποσυρση (ακομα και αν ΔΕΝ εχεις να αποσυρεις παλαιο αυτοκινητο)
η 2λιτρη Χ1 βγαινει στα 24κ περιπου (+1-1,5κ περιπου χρεωση για τα 'διαδικαστικα' της αποσυρσης).
Αυτα ατυπα βεβαιως...
Ευχαριστη (και ρεαλιστικη) εκπληξη, θα ηταν, να εμπαινε ο 1600αρης με τα 170, και μαλιστα στην 4κινητη εκδοση, σε μια λογικη τιμη γυρω στα 33-35κ. Μεχρι τοτε ομως, και αν γινει κατι τετοιο, η Audi με το Q3 και οριακα μικροτερους χωρους, αλλα...) με στανταρ 4κινηση, και 170 ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ, αλλα αβιαστα (φιμωμενα ουσιαστικα) αλογα απο τον 2λιτρο της και αρχικη τιμη τα 31κ περιπου, ειναι το νεο Υπερατου, στα compact SUV/Crossover... -
το Q3 θα εχει 31Κ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το Q3 θα εχει 31Κ?http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... 517#bottom
...αντε καλοριζικο...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
το Q3 θα εχει 31Κ?
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... 517#bottom
...αντε καλοριζικο...
31 λεει, αρα 40Κ για καλο εξοπλισμο.
και να πληρωνω τα κερατιατικα του κρατους για 2000κκ?
να λειπει το βυσσινο, ας τα δωσει ο Νικος! που λεει οτι πρεπει να σκυψουμε το κεφαλιασε που ειναι ασχημο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Eνταξει οκ, κλασσικη φιλοσοφια, στα χναρια του Nikos!. Λες και εχεις δει/ξερεις τι εξοπλισμο εχει...
Μαθαμε ολοι τωρα στο Ελλαντα, με τον συγχρονο τροπο ζωης/αναγκες (και καλα) να θελουμε ΟΛΑ τα πιθανα εξτρα, γιατι ΜΟΝΟ ετσι φτανεις στα 40κ με αυτο τον κινητηρα...και να πληρωνω τα κερατιατικα του κρατους για 2000κκ?
να λειπει το βυσσινο, ας τα δωσει ο Νικος! που λεει οτι πρεπει να σκυψουμε το κεφαλιΕδω ειμαι μαζι σου. Αν δεν ξεκαθαρισει το τοπιο με την τραγελαφικη πια αφαιμαξη των 2λιτρων, ας μην ψωνισει κανεις!
ασε που ειναι ασχημο
Περι ορεξεως, ουδεις λογος...
On topic τωρα, και η X1 που ειναι 2λιτρη πουλησε ομως μια χαρα, σε καιρο κρισης. Γιατι? Γιατι ειναι 'μπεμπα' και SUV μαζι (και τα δυο χαρακτηριστικα απογειωνουν αυτοματως το Lifestyle του μεσου Ελληνα... ), και μαλιστα σε τιμη χαμηλοτερη απο την 320i με λιγο μεγαλυτερους χωρους παραλληλα.
Αν παντως βγαλει 4κινητη με 1600αρη 170ιππων στα 33-35κ θα ειναι κινηση ματ απο τους Βαυαρους, και εκει θα τους παραδεχτω! Μεχρι τοτε, dream on , με μια 2λιτρη Χ1 με 245αλογατα και 8αρι αυτοματο της ZF... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Eνταξει οκ, κλασσικη φιλοσοφια, στα χναρια του Nikos!. Λες και εχεις δει/ξερεις τι εξοπλισμο εχει...
Μαθαμε ολοι τωρα στο Ελλαντα, με τον συγχρονο τροπο ζωης/αναγκες (και καλα) να θελουμε ΟΛΑ τα πιθανα εξτρα, γιατι ΜΟΝΟ ετσι φτανεις στα 40κ με αυτο τον κινητηρα...κοιτα, τα τελευταια 100 χρονια η audi ακολουθει την ιδια φιλοσοφια. Ναι, τελευταια οντως μπορεις να παρεις τη βασικη εκδοση και να εισαι καλυμενος (μεχρι να κανεις το λαθος να δεις τα extra που δεν εβαλες )
και 40 να μη φθανει, 35 τα εχεις ευκολα.
και 25Κ να εχει, καθαρα φιλολογικο ειναι το ενδιαφερον μου
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κοιτα, τα τελευταια 100 χρονια η audi ακολουθει την ιδια φιλοσοφια. Ναι, τελευταια οντως μπορεις να παρεις τη βασικη εκδοση και να εισαι καλυμενος (μεχρι να κανεις το λαθος να δεις τα extra που δεν εβαλες )
Αφου ΘΑ ΕΙΣΑΙ καλυμμενος, γιατι πρεπει να σε 'τρωει το χερι σου'. Μηπως τελικα γινεται υποσυνηδητα, για 'να την πεις στον γειτονα', για να δειξεις οτι εχεις την πλουσιοτερη εκδοση, την καλυτερη, οτι ξεχωριζεις κτλ.
Να πεις οτι το εδινε με τασια και πισω μανιβελες για τα παραθυρα, να πω οκ, το εχουν γυμνο, και ως Audi τα εξτρα θα τα πληρωσεις σε χρυσο (που ετσι ειναι), ΑΛΛΑ, εχει σχεδον τα παντα στανταρ.και 40 να μη φθανει, 35 τα εχεις ευκολα.
Με 35κ θα το εχεις 'τουμπανο', με δερματα πχ, xenon, και navi ή ηλιοροφη. Για compact , premium suv ειναι μια χαρα τιμη.
και 25Κ να εχει, καθαρα φιλολογικο ειναι το ενδιαφερον μου
Καλα, ok, πλακα εκανα πριν...
Απ' οσο εχω καταλαβει, εσυ θελεις μια Giulietta TCT 170...
-
Συγγνώμη προκαταβολικά αν σας ζαλίσω λίγο με τα προσωπικά μου διλλήματα και βγω και λίγο off topic.
Ενδιαφέρομαι για ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ αυτοκίνητο, με τιμή αγοράς 28-31 άντε 33 χιλιάδες max το oποίο θα καλύψει ανάγκες μιας μικρής οικογένειας, καθώς σε 5 μήνες περιμένω παιδί.Η αγορά θα γίνει αρκετά αργότερα, σε 12-15 μήνες (φθινώπορο 12) για να μαζευτεί και το ποσό. Επειδή θέλω όποιο μοντέλο και να διαλέξω να κυκλοφορεί ένα εύλογο διάστημα στην αγορά, για να φύγουν οι πρώτες παρτίδες , δύσκολα θα διάλεγα κάτι που θα ρθει μετά από αυτόν τον χειμώνα (τέλη 11 αρχές 12)
Έχω λοιπόν ξεκινήσει και ξεσκαρτάρω τα υπάρχοντα μοντέλα. Οι 2 κατηγορίες που κοιτώ είναι μεγαλοhatchback του στυλ giulietta/a3 και compact SUV. Eπαρκείς χώροί, ομορφιά μέσα-έξω και καλή οδική συμπεριφόρά (GT χαρακτήρας όμως και όχι κάτι σκληροπυρηνικό) είναι απαραίτητα. Βλέποντας την giulia να αργεί πολύ και το s60 να έχει πολύ μικρό χώρο αποσκευών έχω απορρίψει οτιδήποτε σεντάν καθώς και πολυμορφικά. Μπορώ να αντέξω κόστος χρήσης δίλιτρου αλλά αν μπορούσα να βρω κάτι με 1,4 ή 1,6 turbo ακόμα καλύτερα.
Το πρώτο δίλλημα είναι λοιπόν πόσο κερδίζει κανείς σε πρακτικότητα -χώρους , λαμβάνοντας υπόψη και το μικρό παιδί, αν πάσει σε compact SUV και πόσο χάνει σε οδηγικά προτερήματα (χαμηλότερο κέντρο βάρους, πιο σπορτίβ προσανατολισμός) αν δεν πάει σε hatch; Μέχρι πρότεινος ήμουν πιο ζεστός για hatch αλλά βλέποντας ότι και τα crossover/SUV μια χαρά πάνε στο δρόμο και επιδόσεις έχουν με βλέπω για τη 2η κατηγορία.
Συνολικά έχω δει και απορρίψει ως τώρα για διάφορους 14 μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη ή μόλις έφασαν στην αγορά (μεταξύ αυτών ASX, Kuga, QQ,, Tiguan, audi q3, giulietta, bmw 1 κ.α.).
Θέλω να δώσω μια ευκαιρία στο αυτοκίνητο που με έκανε να ξεχάσω την giulietta όταν την πρωτοείδα σε ένα αεροδρόμιο πριν γίνει το 15ο που θα κοπεί, και αυτό είναι η ds4 1,6 lt 200 ps. Δεν με πειράζει crossover-ίζει, εξωτερικά είναι έναν κλικ πάνω από την Ιταλίδα (και εσωτερικά τουλάχιστον 3 κλικ πάνω) ενώ λατρεύω και το μοτέρ BMW-PSA που έχω ήδη. Αλλά το γεγονός ότι δεν ανοίγουν πίσω παράθυρα, οι μικρές πίσω πόρτες, οι απλά επαρκείς χώροι και κυρίως κάποιες φτηνιάρικες λύσεις (όπως ο ημιάκαμπτος) για αυτά τα λεφτά με φοβίζουν μήπως είναι πολύ φρου φρου και αρώματα το όλο concept τελικά. Θα κάνω test drive πάντως.
Έτσι από τα υπάρχοντα έχει μείνει μόνο η x1. Με καλύπτει σε όλα τα κριτήρια αλλά θα το θελα με καλύτερο μοτέρ σε αυτά τα
λεφτά. Δεν την έχω απορρίψει ακόμα αλλά η τιμή με το νέο κινητήρα είναι απαγορευτική.
Aν Γρηγόρη γίνει αυτό που λες μέσα σε 1 χρόνο (1,6 turbo 170 ps στα 33κ) η αναζήτηση μου τελείωνει και πάω για παραγγελία όταν θα είμαι έτοιμος.Από τα μοντέλα που έρχονται η νέα Α class είναι ερωτηματικό, το a3 (σεντάν) concept δύσκολο και η νέα σειρά BMW 1 πάλι με λίγους χώρους και τραγική εμφανισιακά. Τις περισσότερες ελπίδες μου τις έχω εναποθέσει στο minagi. Το Νοέμβρη βγαίνει αλλά η mazda δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο (τι ακριβός είναι το skyactiv? Κινητήρες;) Ελπιζω να το δω από κοντά κατά τις 20 Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη.
-
Η Χ1 είναι εξαιρετική στο δρόμο αλλά για να αποκτήσει τις επιδόσεις που θες θα κοστίζει αρκετά πάνω από το budget σου. Επίσης έχει κι αυτή διάφορες φτήνιες στο εσωτερικό. Το μοναδικό αμάξι αυτή τη στιγμή σε αυτά τα χρήματα και με αξιοπρεπείς επιδόσεις είναι το Q3. Το οποίο μπορεί μεν να έχει 31Κ ΑΛΛΑ αν κινείται στα γνωστά όρια της εταιρίας, οδηγικά θα είναι (εμφανισιακά είναι ούτως ή άλλως ) και θα θέλει και 4-5.000€ για να αποκτήσει αξιοπρεπή εξοπλισμό και να βελτιώσει έτσι το άθλιο εσωτερικό του design. Εν ολίγοις με 30-32.000€ premium compact SUV δεν νομίζω ότι παίρνει κανείς, εν έτη 2011 τουλάχιστον.
-
Το είδα στο HUB to q3...οδηγικά δεν ξέρω αν θα είναι αλλά συμφωνώ εμφανισιακά μέσα έξω ήταν και δεν έφταιγε μόνο το χρώμα. Δεν μου κόλλαγε με τίποτα ειδικά στο προφίλ που η μεγάλη ευθεία γραμμή από το τελείωμα της σκεπής μέχρι το πίσω μέρος κάνει τέτοια γωνία. Το θέμα είναι και η VW με τα νέα facelift (tiguan, eos) έχει κάνει τα μοντέλα της πιο άσχημα από τα προηγούμενα οπότε όλο το VAG πάει περίπατο.
Σίγουρα το q3 έχει επιδόσεις και καλή τιμή και για κάποιον άλλον που δεν έχει θέμα την εμφάνισή του θα είναι καλή λύση.
Παραδέχομαι ότι και η BMW έχει μέσα κάτι ψευτικούρες σε μερικά σημεία αλλά μπορώ να συμβιβαστώ. Ούτε το ότι είναι πιο χαμηλή και 'ασφάλτινη' με πειράζει.
Αντιθέτως με πειράζει που στο χαμηλό εύρος παίζει μόνο ο παλιός ατμοσφαιρκός δίλιτρος, ούτε καν αυτός της 1.20 με τα 170 ps -
περίμενε.
μετά απο μια περίοδο ξηρασίας στην παρουσίαση μοντέλων ελέω παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αναμένεται ομοβροντία νέων ειδικά σε αυτή τη κατηγορία.
αναφέρω ενδεικτικά τα CX-5 και το Kuga ΙΙ καθώς και το φημολογούμενο SUV απο Alfa (εντάξει μη κρατάς και την ανάσα σου γιατι οι Ιταλοί δεν είναι αυτό που λέμε ακριβείς στα ραντεβού)
το ενδιαφέρον είναι οτι αυτά θα έχουν μικρούς τουρμπο κινητήρες. οπότε η αναμονή αξίζει. -
Σίγουρα το q3 έχει επιδόσεις και καλή τιμή και για κάποιον άλλον που δεν έχει θέμα την εμφάνισή του θα είναι καλή λύση.Παραδέχομαι ότι και η BMW έχει μέσα κάτι ψευτικούρες σε μερικά σημεία αλλά μπορώ να συμβιβαστώ. Ούτε το ότι είναι πιο χαμηλή και 'ασφάλτινη' με πειράζει.
Αντιθέτως με πειράζει που στο χαμηλό εύρος παίζει μόνο ο παλιός ατμοσφαιρκός δίλιτρος, ούτε καν αυτός της 1.20 με τα 170 psΔεν είναι μόνο ότι η βενζινοκίνητη 2λιτρη Χ1 έχει τον κινητήρα τον 150 ίππων αλλά σημαντικότερο μειονέκτημα της είναι η απουσία της 4κίνησης έστω και σαν έξτρα έκδοση.
Εμένα πάντως μου αρέσει η Χ1 σε υπερβολικό βαθμό, παρόλαυτα προτίμησα ένα Tiguan ευκαιρία στα 28.000 ευρώ πριν από σχεδόν 1 χρόνο....Εξοπλισμός, 4κίνηση, χώροι, κινητήρας με αξιοπρεπείς επιδόσεις και χαμηλά κόστη κίνησης ήταν πλεονεκτήματα σημαντικότατα. Και βέβαια η τιμή το σημαντικότερο όλων.
Άσχετα με αυτό όμως όποτε βλέπω Χ1 στο δρόμο, θα την κοιτάξω επίμονα γιατί απλά μου αρέσει....Σχετικά με την τιμή του Q3....
Αυτή η περιβόητη τιμή των ΑΠΟ 31.οοο ευρώ (δηλαδή 33.οοο με έξοδα πινακίδες χρώμα κλπ) είναι μόνο για μια standard έκδοση που θα φέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, με στόχο να μην υπάγεται σε φόρο πολυτέλειας. Αν επιλέξεις το πιο απλό έξτρα επάνω σε αυτή την έκδοση, τότε αυτομάτως η εργοστασιακή αξία θα υπαχθεί σε φόρο πολυτέλειας(ολόκληρο το ποσό και όχι μόνο η διαφορά του επιπλέον εξοπλισμού) και θα εκτινάξει την τιμή του κατά πολύ....Για να βοηθήσω η τιμή θα αρχίζει από 4.......Άρα το Q3 δεν είναι φθηνό, ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟ.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Σχετικά με την τιμή του Q3....
Αυτή η περιβόητη τιμή των ΑΠΟ 31.οοο ευρώ (δηλαδή 33.οοο με έξοδα πινακίδες χρώμα κλπ) είναι μόνο για μια standard έκδοση που θα φέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, με στόχο να μην υπάγεται σε φόρο πολυτέλειας. Αν επιλέξεις το πιο απλό έξτρα επάνω σε αυτή την έκδοση, τότε αυτομάτως η εργοστασιακή αξία θα υπαχθεί σε φόρο πολυτέλειας(ολόκληρο το ποσό και όχι μόνο η διαφορά του επιπλέον εξοπλισμού) και θα εκτινάξει την τιμή του κατά πολύ....Για να βοηθήσω η τιμή θα αρχίζει από 4.......Άρα το Q3 δεν είναι φθηνό, ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟ....Προφανώς ρώτησες για το γνωρίζεις αυτό έτσι? Δηλαδή απλά πρόκειται για άλλη μία περίπτωση των limited εκδόσεων που φέρνει η Audi για να ντριπλάρει δήθεν το άθλιο φορολογικό μας σύστημα αλλά που πολύ απλά υποβαθμίζει εντελώς το εκάστοτε αυτοκίνητο (βλ. Q5, S3 κτλ). Να τα λέμε αυτά γιατί κάποιοι γνωστοί ημιμαθείς ισχυρίζονται ότι πρόκειται για το νέο ΥΠΕΡΑΤΟΥ με σούπερ εξοπλισμό και τιμή ΣΟΚ που δεν χρειάζεται ούτε 1 (ένα) € παραπάνω για να το αποκτήσει κανείς.
BMW X1 2009-2015 (Ε84)