-
Ναι,
αλλά όταν προσλαμβάνεις κάποιον, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δουλεύει μερικές ώρες τη μέρα.
Οι δουλειές δεν είναι δύσκολες, απλά πρέπει να στρωθείς και να τις κάνεις. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι,
αλλά όταν προσλαμβάνεις κάποιον, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δουλεύει μερικές ώρες τη μέρα.
Οι δουλειές δεν είναι δύσκολες, απλά πρέπει να στρωθείς και να τις κάνεις.Συμφωνώ απόλυτα...Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια 'σύγκρουση' μεταξύ των 2 posts, ώστε να δικαιολογείται το 'αλλά'
-
Οτι κολλεγιο και να αποφοιτησεις ειναι απλα τα πραγματα
Πας αγοραζεις ενα πτυχιο,χωρις αγχος και λοιπα παρατραγουδα
Οπως και τα πληρωμενα μεταπτυχιακα,οπως και το μεταπτυχιακο που παρακολουθω
δε συγκρινεται με τη δυσκολια να περασεις μαθημα σε ενα οποιδηποτε πανεπιστημιο της Ελλαδας,απλα θελει λιγη προσπαθεια και απο εσενα,να πηγαινεις στα υποχρεωτικα μαθηματα και εργαστηρια και να δειξεις λιγο χαρακτηραΜη μιλησω για τα μεταπτυχιακα του ανοιχτου πανεπιστημίου τι γνωση σου προσφερουν.........
-
Κάποιοι χαρακτηρίζουν κάτι δύσκολο επειδή έχει πολλές εργασίες, υποχρεωτικές παρουσίες, και εντατικοποίηση.
Δικαιωμά τους
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κάποιοι χαρακτηρίζουν κάτι δύσκολο επειδή έχει πολλές εργασίες, υποχρεωτικές παρουσίες, και εντατικοποίηση.ανεξάρτητα πως το χαρακτηρίζουν (γιατί έχουν δοθεί πολλοί χαρακτηρισμοί) είναι σίγουρο θετικό ΙΜΗΟ
-
Είναι άλλο θέμα όμως έτσι?
-
Deree...
15 σελίδες paper... Πωπω... Πάλι θα πεθάνουμε...
Για μένα οι απόφοιτοι Deree είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τραβάτε με κι ας κλαίω (το οποίο είδος μια χαρά ευδοκιμεί σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια) και ένα μικρό ποσοστό άτομα τα οποία πραγματικά και ποιότητα έχουν και αξίζουν.
Σε θέματα που αφορούν τις σπουδές μου (marketing) τους παραδέχομαι γιατί έχουν κλάσεις ανώτερη επαφή με την αγορά και άρα με πρακτικά ζητήματα. Την ώρα που στην ΑΣΟΕΕ οι Κνίτες διαδηλώνουν να μην μπουν οι εταιρείες στα πανεπιστήμια (φεστιβάλ πανεπιστημιακού αυνανισμού), οι Deerίτες μιλούν με στελέχη από την αγορά εργασίας.
Καλώς ή κακώς το επίπεδο δυσκολίας και το βάθος της ύλης που καλύπτουν είναι υπερβολικά μικρό. Αν μιλάμε για business ή κάτι παρεμφερές τους δίνω προβάδισμα. Σε όλα τα άλλα λυπάμαι αλλά απέχουν πολύ. -
Είναι άλλο θέμα όμως έτσι?είναι,
όχι όμως και off topicαλήθεια στην Ολλανδία τι παίζει με εργαστήρια-πρακτική άσκηση σε πολυτεχνικές, φυσικοχημειες κλπ ως ποσοστό των ωρών διδασκαλίας?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Deree...
15 σελίδες paper... Πωπω... Πάλι θα πεθάνουμε...
Για μένα οι απόφοιτοι Deree είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τραβάτε με κι ας κλαίω (το οποίο είδος μια χαρά ευδοκιμεί σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια) και ένα μικρό ποσοστό άτομα τα οποία πραγματικά και ποιότητα έχουν και αξίζουν.Αυτό δεν βγάζει νόημα
'Τραβάτε με κι ας κλαίω' εννοείς ότι δεν είναι υψηλού επιπέδου ; Γιατί αν είναι έτσι μόνο αυτό δεν σημαίνει η έκφραση -
Ο μο ηλικίας των φοιτητών θα κολάσει πολλους στην Ελλάδα, καταρχήν
Μέχρι τώρα έχω επιβλέψει ουκ ολίγες φορές μεγαλύτερους μουΔυστυχώς τα εργαστήρια τα έχουν περιορίσει αρκετά στα πολυτεχνία τα τελευταία χρόνια...
Μάλιστα πρόσφατα κλεισαν κι ένα μεγάλο εργαστήριο στο τμήμα μου ( ήταν πρωτοπόρο πανευρωπαϊκά στις υψηλές τάσεις)Υποχρεωτικά είνα τα εργαστήρια, στα μαθήματα δεν υπάρχουν παρουσίες.
Στην ελλάδα είχα σαφώς πολύ περισσότερα εργαστήρια.
Πρακτική άσκηση, πολύ μεγαλύτερη επαφή με βιομηχανία, αν το ψάξεις εχεις δυνατότητες για πολύ καλά πρότζεκτ.Έχεις γενικά όμως πολύ λίγη έως καθόλου καθοδήγηση. Nederland spirit
-
Υποχρεωτικά είνα τα εργαστήρια, στα μαθήματα δεν υπάρχουν παρουσίες.
Στην ελλάδα είχα σαφώς πολύ περισσότερα εργαστήρια.
Πρακτική άσκηση, πολύ μεγαλύτερη επαφή με βιομηχανία, αν το ψάξεις εχεις δυνατότητες για πολύ καλά πρότζεκτ.wtf ρε γαμώτο, το πιο ωραίο κομμάτι είναι
αν δεν έχει και εργαστήρια καλύτερα ΑΣΟΕΕ, να μην σου πω και Νομική δηλ , παρά νοητικές εργασίες. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υπάρχει και 3η λύση: αντί να σπάνε τα κεφάλια τους να περάσουν σε καλή σχολή μέσω πανελληνίων εξετάσεων, να πάνε σε ένα κολεγιάκι φίνο, που θα περνάνε τα μαθήματά σίγουρα, που δεν θα χρειαστεί να κουραστούν κιόλας διαβάζοντας (υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να διαβάσεις, τι να λέμε τώρα... ) και να πάρουν και αναγνωρισμένο πτυχίο και με την βούλα...
Φιλαρακι, δεν ξερω σε ποια κολλεγια αναφερεσαι, αλλα να σου πω για το Deree που εχω απτα παραδειγματα 6 (ΕΞΙ) φιλους μου?
Αν δεν διαβασεις δεν περνας. Γιατι το κολλεγιο το συμφερει να μεινεις κ να ξαναπαρεις το μαθημα γιατι το ξαναπληρωνεις. Ως αποτελεσμα, τον καλο βαθμο τον βγαζεις δυσκολα, ενω με την παραμικρη μαλακια πεφτει ο μεσος ορος σου. Πως το βλεπεις?
Ηταν θεμα χρονου ν' αναφερθει το Ντιρι και τα Ντιροπαιδα
Εχω κι εγω αρκετους φιλους που εχουν τελειωσει Ντιρι και μου εχουν πει το ιδιο παραμυθι... Ειναι φιλοι μου και τους αγαπαω αλλα αυτο δεν τους κανει λιγοτερο στοκους -
Με τέτοια κόντρα που διακρίνω , σκέψου και να επιτραπούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια . Πάντως εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί και στόκοι και στα ΑΕΙ και στα κολλέγια . Μην ξεχνάμε ότι το σύστημα των πανελλαδικών ευνοεί την παπαγαλία και όχι την κρίση . Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ένα 'φυτό' μπορεί να περάσει σε μιά σχολή και να κάνει καλό μεταπτυχιακό , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι άνθρωπος που θα μπορεί να ασκήσει διοίκηση και να λαμβάνει αποφάσεις . Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει δηλαδή μέτριοι μαθητές γίνονται καλοί επιχειρηματίες . Αυτά τα γράφω γιατί διακρίνω έναν ιδιότυπο ρατσισμό από απόφοιτους ΑΕΙ πρός τα κολλεγιόπαιδα , ενώ γνωρίζουμε το χάλι των Ελληνικών ΑΕΙ , το πολιτικό 5 και όλα τα άλλα που καταδυναστεύουν τα Ελληνικά ΑΕΙ εδώ και 30 χρόνια .
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Υπάρχει και 3η λύση: αντί να σπάνε τα κεφάλια τους να περάσουν σε καλή σχολή μέσω πανελληνίων εξετάσεων, να πάνε σε ένα κολεγιάκι φίνο, που θα περνάνε τα μαθήματά σίγουρα, που δεν θα χρειαστεί να κουραστούν κιόλας διαβάζοντας (υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να διαβάσεις, τι να λέμε τώρα... ) και να πάρουν και αναγνωρισμένο πτυχίο και με την βούλα...
Φιλαρακι, δεν ξερω σε ποια κολλεγια αναφερεσαι, αλλα να σου πω για το Deree που εχω απτα παραδειγματα 6 (ΕΞΙ) φιλους μου?
Αν δεν διαβασεις δεν περνας. Γιατι το κολλεγιο το συμφερει να μεινεις κ να ξαναπαρεις το μαθημα γιατι το ξαναπληρωνεις. Ως αποτελεσμα, τον καλο βαθμο τον βγαζεις δυσκολα, ενω με την παραμικρη μαλακια πεφτει ο μεσος ορος σου. Πως το βλεπεις?
Ηταν θεμα χρονου ν' αναφερθει το Ντιρι και τα Ντιροπαιδα
Εχω κι εγω αρκετους φιλους που εχουν τελειωσει Ντιρι και μου εχουν πει το ιδιο παραμυθι... Ειναι φιλοι μου και τους αγαπαω αλλα αυτο δεν τους κανει λιγοτερο στοκουςDeree ντάχτα
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Με τέτοια κόντρα που διακρίνω , σκέψου και να επιτραπούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια . Πάντως εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί και στόκοι και στα ΑΕΙ και στα κολλέγια . Μην ξεχνάμε ότι το σύστημα των πανελλαδικών ευνοεί την παπαγαλία και όχι την κρίση . Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ένα 'φυτό' μπορεί να περάσει σε μιά σχολή και να κάνει καλό μεταπτυχιακό , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι άνθρωπος που θα μπορεί να ασκήσει διοίκηση και να λαμβάνει αποφάσεις . Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει δηλαδή μέτριοι μαθητές γίνονται καλοί επιχειρηματίες . Αυτά τα γράφω γιατί διακρίνω έναν ιδιότυπο ρατσισμό από απόφοιτους ΑΕΙ πρός τα κολλεγιόπαιδα , ενώ γνωρίζουμε το χάλι των Ελληνικών ΑΕΙ , το πολιτικό 5 και όλα τα άλλα που καταδυναστεύουν τα Ελληνικά ΑΕΙ εδώ και 30 χρόνια .Τότε το Ντιρι θα φαντάζει χάρβαρντ μπροστά τους
Με φραντσάιζ και μπουμπουλήθρες δεν γίνονται πανεπιστήμιαΚρατώ μια επιφύλαξη για σπουδές τύπου μάνατζμεντ, που οι υποδομές που χρειάζονται είναι ελάχιστες, αλλά και πάλι...
Για σχολές τύπου πολυτεχνικές, δεν το συζητώ καν
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Με τέτοια κόντρα που διακρίνω , σκέψου και να επιτραπούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια . Πάντως εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί και στόκοι και στα ΑΕΙ και στα κολλέγιαΦυσικα, αλλα η αναλογια στοκων ειναι σαφως υπερ των Ντιρι, Λαβερν, ΕςΜπιΣι, ΜπιΜπιΣι, ΝτεΜπιΣι και το κακο συναπαντημα. Απο τη στιγμη που δε γινεται κανενα φιλτραρισμα και οι πελατες τους ειναι σε συντριπτικο ποσοστο οι κομμενοι των πανελληνιων ειναι και απολυτως εξηγησιμο. Δεν προκειται να περιπτωσιολογησω γιατι ενδιαφερει ο κανονας και οχι η εξαιρεση. Οι πανελληνιες ειναι σιγουρα ενα αποτυχημενο συστημα αλλα ειναι πολυ αδικο να το ονομαζουμε πολυ αδικο, γιατι, κακα τα ψεμματα, ενα μινιμουμ φιλτραρισμα το κανει.
Επειδη συμμεριζομαι τον 'κανονα koutsan' περι του 95%, συμφωνω απο τη μία, οτι και στα καλυτερα ΑΕΙ μπορεις να βρεις υψηλης ποιοτητας... στοκους. Απο την αλλη, μαγαζια τυπου Ντιρι ειναι ενα προϊον κοινωνικης παθογενειας. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν δεν μπει κάποια ρύθμιση για ξεσκαρτάρισμα μέσα στη σχολή με απώτερο στόχο την εξαφάνιση των αιώνιων φοιτητών κανένα σύστημα δεν πρόκειται να είναι πετυχημένο.
Αυτή η κατάσταση που πεθαίνουν τα παιδιά να μπουν σε μια σχολή για να τα φορτώσουν μετά στον κόκκορα και βλέπουμε είναι ένα καρκίνωμα που νομίζω μόνο στην Ελλάδα απαντάται.
Με έπιασε κατάθλιψη όταν πήγα πρόπερσυ στη σχολή μου να δω μια φίλη και πέτυχα φάτσες από το έτος μου να δίνουν μάθημα...
Και έρχεται η κλασσική ατάκα 'Δεν μπορώ ρε συ, δουλεύω'. Άμα δουλεύεις δεν σπουδάζεις. Μην κρατάς τη θέση κάποιου που θα ήθελε να είναι σε αυτή τη σχολή και να σκιστεί να τη βγάλει κανονικά.Εδώ θα διαφωνήσω...
- Αν δουλεύει και δεν πατάει, δεν επιβαρύνει το πανεπιστήμιο γιατί δεν χρειάζεται να προβλεφθεί θέση στις αίθουσες κλπ (για παραδόσεις πάντα, τα εργαστήρια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).
- Μετά τον 6ο χρόνο φοίτησης ούτως ή άλλως δεν δικαιούται παροχές όπως σίτηση, κάρτα για λεωφορεία, βιβλία. Αν θέλει να διαβάσει, στη βιβλιοθήκη ή να αγοράσει τα βιβλία του. Οπότε ποιά επιβάρυνση; Επειδή θα έρθει 2 φορές το χρόνο για εξετάσεις;
Δεν είναι οι αιώνιοι το πρόβλημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, άλλα είναι.
-
Πες τα ρε Σταύρο, εχουν βρει την καραμέλα με τους αιώνιους φοιτητές
εεπ, για τα μπικικινια θα μιλήσει η κυβέρνηση? Γιατί στο χωριό μου λένε, με π@ρδες δε βάφονται αυγά
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εχω κι εγω αρκετους φιλους που εχουν τελειωσει Ντιρι και μου εχουν πει το ιδιο παραμυθι... Ειναι φιλοι μου και τους αγαπαω αλλα αυτο δεν τους κανει λιγοτερο στοκους
Χωρις μαλακιες τωρα, εμενα οσοι γνωστοι μου πηγαν στο Deree (και στα αλλα εν Ελλαδι κολλεγια) ειναι επειδη απετυχαν στις πανελληνιες εξετασεις. Ναι, ξερω, μπορει οι γνωστοι μου να μην ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα, αλλα και με οσους το εχω συζητησει, και οι δικοι τους γνωστοι πηγαν στο Deree για τον ιδιο λογο... κι ας μην το παραδεχονται ευθεως.
Δεν μου αρεσουν αυτοι οι ανθρωποι που παιρνουν τοσο σοβαρα τον εαυτο τους και τις αποτυχιες τους. Φανταστειτε ποσο σοβαρα θα παιρνουν τις επιτυχιες τους -> και ποσο θα σου πρηζουν τα @ρχιδια... obvious newfags -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δεν μου αρεσουν αυτοι οι ανθρωποι που παιρνουν τοσο σοβαρα τον εαυτο τους και τις αποτυχιες τους. Φανταστειτε ποσο σοβαρα θα παιρνουν τις επιτυχιες τους -> και ποσο θα σου πρηζουν τα @ρχιδια... obvious newfagsΕγώ βλέπω ότι όλοι οι σημερινοί της γενιάς των 700 € , πλασάρουν τον εαυτό τους σαν κάτι το εξαιρετικό . Τους κάνουν ίσως να νομίζουν αυτό τα κουστουμάκια που φοράνε και οι αγγλόφωνοι τίτλοι που έχουν στις κάρτες τους (Ano Kokinomagoulitsa Area Mananger) . Η αγορά βέβαια τους φέρνει στα ίσια τους με τους μισθούς που τους δίνει . Ετσι η κόντρα Αει-Ντιρι δεν βγάζει νικητή .
Περί Σπουδών