-
Επειδή δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το site...
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πότε δέχεται αιτήσεις; Όταν λέει 'γνώση εξ αποστάσεως' τι ακριβώς εννοεί; Δεν παίζουν μαθήματα κλπ; -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μια φίλη μου με πτυχία και μεταπτυχιακά σε άλλο τομέα, όταν θέλησε κάτι παρόμοιο με εσένα, πήγε σε κάποιο ΙΕΚ κρατικό, όπου έμαθε συν τοις άλλοις και γραμματειακή υποστήριξη (σοβαρή). Χάζευα τις σημειώσεις της κάποτε, και θυμάμαι ότι είχε πολλά πρακτικά πράγματα για τη διαχείριση μικρής επιχείρησης.Επίσης δε νομίζω ότι χρειάζεσαι σχολή. Βρες εργαλεία (βιβλία, σημειώσεις, φίλους) και ξεκίνα μόνος σου.Μερικά πράγματα (όπως για παράδειγμα οι συναλλαγές με το δημόσιο) απαιτούν ένα φορμαρισμένο excel και μια τυφλοσούρτικη διαδικασία.
Ευχαριστώ! Για κρατικό ΙΕΚ ούτε που μου είχε περάσει απ το μυαλό, ξέρω οτι κάνουν μαθήματα στο Λύκειο της γειτονιάς μου, θα πάω να πάρω πληροφορίες.
Επίσης μια σειρά μου απο το στρατό έχει τελειώσει λογιστής, θα τον πάρω τήλ. να τον ρωτήσω.
-
Όποιος λέει τον όρκο στην ορκωμοσία έχει κάτι διαφορετικό στο πτυχίο του;
-
τι ακριβως εννοεις?
συνηθως οποιος εχει τον υψηλοτερο βαθμο πτυχιου εκφωνει καποιο λογο,αναλογα και με τις παραδοσεις της σχολης
-
Ναι, εννοώ αυτό φαίνεται κάπου; Έχει λόγο κάποιος να επιθυμεί διακαώς να τον βγάλει;
-
κοιτα περα απο την ηθικη ικανοποιηση οτι θα τον βγαλει(τον λογο) μπροστα σε τοσο κοσμο, δεν πιστευω οτι εχει κατι ιδιαιτερο.Η πρωτια στην ομαδα ορκωμοσιας παντως καταγραφεται,και μπορεις να ζητησεις καποια βεβαιωση για να τη συμπεριλαβεις σε βιογραφικα
αν ειναι για σενα δεν βλεπω το λογο να μην το κανεις εκτος κι αν βαριεσαι
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πότε δέχεται αιτήσεις; Όταν λέει 'γνώση εξ αποστάσεως' τι ακριβώς εννοεί; Δεν παίζουν μαθήματα κλπ;Παίζουν. 'Γράφεσαι' στα μαθήματα, κατεβάζεις το υλικό (σημειώσεις, βιβλιογραφία κλπ) και συνήθως παραδίδεις εργασία(ες). Κάποια έχουν και εξετάσεις. Σχεδόν όλα γίνονται από το σπίτι σου, εκτός από ορισμένες συναντήσεις με τον υπεύθυνο του μαθήματος.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πότε δέχεται αιτήσεις; Όταν λέει 'γνώση εξ αποστάσεως' τι ακριβώς εννοεί; Δεν παίζουν μαθήματα κλπ;Παίζουν. 'Γράφεσαι' στα μαθήματα, κατεβάζεις το υλικό (σημειώσεις, βιβλιογραφία κλπ) και συνήθως παραδίδεις εργασία(ες). Κάποια έχουν και εξετάσεις. Σχεδόν όλα γίνονται από το σπίτι σου, εκτός από ορισμένες συναντήσεις με τον υπεύθυνο του μαθήματος.
Θενξ! Κάποιος γνωστός μου είπε ότι οι εγγραφές γίνονται Μάρτιο μεριά.
Οπότε μάλλον θα το αφήσω για του χρόνου, μόλις θα έχω ξεμπερδέψει με τη μαμά πατρίδα. -
Δεν είναι τόσο απλό. Αίτηση κάνεις. Και περιμένεις να δεις αν θα σε πάρουν. Δεν γράφεσαι απλά.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν είναι τόσο απλό. Αίτηση κάνεις. Και περιμένεις να δεις αν θα σε πάρουν. Δεν γράφεσαι απλά.Δεν έγραψα πουθενά ότι θα πάω και θα πω 'γειά σας, ήρθα'. Εννοούσα να κάνω την αίτηση.
εδιτ: τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον αυτό έγραψα, άλλο εννούσα. τεσπααααα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν είναι τόσο απλό. Αίτηση κάνεις. Και περιμένεις να δεις αν θα σε πάρουν. Δεν γράφεσαι απλά.Έτσι, κάνει αίτηση και μετά γίνεται κλήρωση επειδή οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές. Ένα 10%-15% των αιτήσεων παίρνουν συνήθως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, εννοώ αυτό φαίνεται κάπου; Έχει λόγο κάποιος να επιθυμεί διακαώς να τον βγάλει;Όχι δεν έχει το πτυχίο του καμιά διαφοροποίηση, αν αυτό εννοείς...
Αλλά δεν είναι και λίγο...έχεις δίπλα σου δεκάδες νέους επιστήμονες και διαβάζεις τον όρκο..είναι θέμα ηθικού επάινου...
Εγώ δε το θεωρούσα τίποτα σπουδαίο, μέχρι τη δική μου ορκομωσία... -
Κι εγώ δεν το θεωρούσα τίποτα σπουδαίο μέχρι τη δική μου ορκωμοσία...
Μετά τη δική μου ορκωμοσία ξέρασα
-
δλδ πραγματικά, οποία η 'ηθική ικανοποίηση' να απαγγέλεις αστείους όρκους σε θεούς και δαίμονες, πολλώ δε μάλλον χριστιανικούς, όταν υποτίθεται ότι μόλις θες να λέγεσαι 'επιστήμονας' ή κάτι παρόμοιο;
Περισσότερο ως ηθική ισοπέδωση ή εξευτελισμό το βρίσκω, παρά οτιδήποτε άλλο.
Πάλι καλά που στα πολυτεχνεία (δυστυχώς όχι και στις πολυτεχνικές σχολές) φυσικά και δεν διανοούνται τέτοιες αστειότητες....Αν σε νοιάζει ο βαθμός, αρκέσου στο ότι είσαι 'πρώτος'. Λοιπά μεσαιωνικά έθιμα δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορούν να λειτουργήσουν ως έπαινος...
-
Μπορεί κάποιος να μην παραστεί στην ορκομωσία;
Δηλαδή ξέρω ότι δεν μπορεί λόγω γιαγιάδων παπούδων και τι θα πει ο κόσμος κλπ, αλλά γίνεται; -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μην παραστεί στην ορκομωσία;
Δηλαδή ξέρω ότι δεν μπορεί λόγω γιαγιάδων παπούδων και τι θα πει ο κόσμος κλπ, αλλά γίνεται;Φυσικά. Περνάς μια άλλη μέρα και παίρνεις τα χαρτιά.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δλδ πραγματικά, οποία η 'ηθική ικανοποίηση' να απαγγέλεις αστείους όρκους σε θεούς και δαίμονες, πολλώ δε μάλλον χριστιανικούς, όταν υποτίθεται ότι μόλις θες να λέγεσαι 'επιστήμονας' ή κάτι παρόμοιο;Περισσότερο ως ηθική ισοπέδωση ή εξευτελισμό το βρίσκω, παρά οτιδήποτε άλλο.
Πάλι καλά που στα πολυτεχνεία (δυστυχώς όχι και στις πολυτεχνικές σχολές) φυσικά και δεν διανοούνται τέτοιες αστειότητες....Αν σε νοιάζει ο βαθμός, αρκέσου στο ότι είσαι 'πρώτος'. Λοιπά μεσαιωνικά έθιμα δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορούν να λειτουργήσουν ως έπαινος...
σωστος
εκτος αυτου ολα αυτα με τους ' τερματικου' λογους μου θυμιζουν λιγο δημοτικο & γυμνασιο (τα χω περασει)
η πρωτια και ο βαθμος πτυχιου βεβαια ειναι αλλο θεμα,εγω π.χ ξαναδινω καποια μαθηματα για διορθωση βαθμου
αλλα οσο θα πλησιαζει η ορκομωσια με τις αναλογες γραφικοτητες,κοστουμι(που δεν εχω φορεσει ποτε μου),πληρες σετ συγγενων κτλ ξενερωνω
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δλδ πραγματικά, οποία η 'ηθική ικανοποίηση' να απαγγέλεις αστείους όρκους σε θεούς και δαίμονες, πολλώ δε μάλλον χριστιανικούς, όταν υποτίθεται ότι μόλις θες να λέγεσαι 'επιστήμονας' ή κάτι παρόμοιο;Είναι χριστιανικός ο όρκος του Ιπποκράτη?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
δλδ πραγματικά, οποία η 'ηθική ικανοποίηση' να απαγγέλεις αστείους όρκους σε θεούς και δαίμονες, πολλώ δε μάλλον χριστιανικούς, όταν υποτίθεται ότι μόλις θες να λέγεσαι 'επιστήμονας' ή κάτι παρόμοιο;
Είναι χριστιανικός ο όρκος του Ιπποκράτη?
Δεν έχουν όλοι τον 'Ιπποκράτη'. Στο κείμενο του Παν. Πατρών έχουν χώσει και κάτι αγίους....
Τέσπα, το χριστιανικούς δεν πήγαινε σε όλους, στους υπόλοιπους πάει το 'θεοί και δαίμονες' -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
αλλα οσο θα πλησιαζει η ορκομωσια με τις αναλογες γραφικοτητες,κοστουμι(που δεν εχω φορεσει ποτε μου),πληρες σετ συγγενων κτλ ξενερωνω
το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τους διώξεις εύκολα
Ευτυχώς εγώ δεν είχα. Όσον αφορά το κοστούμι είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις και κάτι άλλο. Εγώ δεν είχα βάλει και μ' αρεσε.
Νταξ, γενικά λίγο ( ? ) γραφικό σκηνικό, δες το σαν την ανάσταση και την μαγειριτσα.
Περί Σπουδών