-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Εγώ π.χ. -από τα λίγα που έχω δει- θα μπορούσα να πω πως οι διαφορές μεταξύ ΤΕΙ-ΑΕΙ-Πολυτεχνείο μπορεί και να μεταφράζονται σε 600e-1000e-1500e . Σε αυτής της τάξης ποσών νομίζω πως έιναι σημαντικές οι διαφορές.
Υπερβάλλεις. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές στη ΣΣΕ. 8% παίρνεις για πτυχίο ΤΕΙ και 10% για πτυχίο ΑΕΙ. Αυτές είναι οι τάξεις μεγέθους.
13% και 18% επί του βασικού, για ΤΕΙ και ΑΕΙ αντίστοιχα στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών...
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Εγώ π.χ. -από τα λίγα που έχω δει- θα μπορούσα να πω πως οι διαφορές μεταξύ ΤΕΙ-ΑΕΙ-Πολυτεχνείο μπορεί και να μεταφράζονται σε 600e-1000e-1500e . Σε αυτής της τάξης ποσών νομίζω πως έιναι σημαντικές οι διαφορές.
Υπερβάλλεις. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές στη ΣΣΕ. 8% παίρνεις για πτυχίο ΤΕΙ και 10% για πτυχίο ΑΕΙ. Αυτές είναι οι τάξεις μεγέθους.
Δεν μιλάω για ΣΣΕ. Σου είπα τι μισθούς έτυχε να δω γύρω μου.
-
Ο χρήστης virus.exe έγραψε:
Ωραία η άποψη σου. Που εργάζεσε αυτή τη στιγμή όμως?Έχοντας κάνει MA in Industrial Design στη Φλωρεντία βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή για PhD in Design and Product Development Methods στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και συνεργάζομαι με γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε design, rendering και prototyping.
το ΒΣ έχει 40 % ανεργία αν θυμάμαι καλά, η κ πολύ παραπάνω δεν είμαι σίγουρος. Κ επίσης οι πτυχιούχοι του που εργάζονται απασχολούνται σε εργασίες διαφορετικές από το αντικείμενο τους.
Ανέφερα και παραπάνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών του ΒΣ το έβαλε στο μηχανογραφικό απλά για να περάσει κάπου. Δεν μπορεί να κατηγορείται το τμήμα για την ανεργία εάν οι απόφοιτοι δεν θέλουν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα.
Γνωρίζω φυσικά ότι είναι ένα τμήμα μεγάλης δυσκολίας, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει ανταπόκριση λόγω μη ζήτησης στην Ελλάδα κ λόγω μη κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κατά την γνώμη μου δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ μόνο κ μόνο για να δημιουργηθούν θέσεις εισακτέων. Πάντως είχε γίνει πρόταση από κάποιες παρατάξεις για συγχώνευση με τον τμήμα της Μηχανολογίας την οποία υποστήριζα. Κ ακόμα υποστηρίζω φυσικά...
ΟΚ, εγώ είμαι απλά κωλόφαρδος που μου έχουν γίνει πέντε προτάσεις για δουλειά από ιδιωτικές εταιρείες εντός της χώρας που έψαχναν βιομηχανικό σχεδιαστή.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Tώρα τι να σου πω; Μιας και ανέφερες ποσοστά, στην προηγούμενη δουλειά, επειδή ξεκίνησα με πολύ λίγα (δηλαδή 900€ καθαρά), λόγω ελάχιστης πείρας, η αύξηση τον πρώτο χρόνο ήταν 20%.
......
......
Οταν είδαν πως είμαι ένα βήμα από το να φύγω, με φώναξαν και μου
πρότειναν 15% αρχικά και να το ξανακουβεντιάσουμε αργότερα.
.....
.....
Την ίδια μέρα, έκλεισα στην νέα, με ΠΟΛΥ καλύτερες απόδοχες και από το 15% που πρότειναν...
Αν κάνεις την σούμα, σε λιγότερο από 2 χρόνια είχα πετύχει 35% αύξηση επί των αρχικών αποδοχών...Έτσι όπως το περιγράφεις φαίνεται πως είχες στρώσει το λώκο σου στη δουλειά. Διαφορετικά το πτυχίο από μόνο του δεν θα σου έφερνε τέτοιες αυξήσεις.
Με την λογική σου, θα έπρεπε να πανηγυρίζω, αλλά επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ ξεκίνησα με λίγα, θεώρησα τα χρήματα λίγα και την έκανα με ελαφρά...
Όταν ξεκινάς είσαι ψαρούκλα. Αρχίζεις με ΣΣΕ, δείχνεις τι μπορείς να κάνεις, ξεψαρώνεις, αρχίζεις να γίνεσαι πιο απαιτητικός και έτσι προχωράς. Είναι δυνατόν να ξεκινήσεις με 2.000 το μήνα; Εκτός αν έχεις 'κουμπάρο'.
Από την πείρα μου, δύσκολα μπορείς να κάνεις το ίδιο με πτυχίο ΤΕΙ. Θα χαρώ ΠΟΛΥ να με διαψεύσεις πάντως!
Με πολύ κόπο (και με την ψυχή στο στόμα) μου κάθεται μέχρι στιγμής.
ΥΓ: Χαίρομαι που θα χαρείς!!!!!! -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ωραία η άποψη σου. Που εργάζεσε αυτή τη στιγμή όμως?
Έχοντας κάνει MA in Industrial Design στη Φλωρεντία βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή για PhD in Design and Product Development Methods στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και συνεργάζομαι με γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε design, rendering και prototyping.
το ΒΣ έχει 40 % ανεργία αν θυμάμαι καλά, η κ πολύ παραπάνω δεν είμαι σίγουρος. Κ επίσης οι πτυχιούχοι του που εργάζονται απασχολούνται σε εργασίες διαφορετικές από το αντικείμενο τους.
Ανέφερα και παραπάνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών του ΒΣ το έβαλε στο μηχανογραφικό απλά για να περάσει κάπου. Δεν μπορεί να κατηγορείται το τμήμα για την ανεργία εάν οι απόφοιτοι δεν θέλουν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα.
Γνωρίζω φυσικά ότι είναι ένα τμήμα μεγάλης δυσκολίας, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει ανταπόκριση λόγω μη ζήτησης στην Ελλάδα κ λόγω μη κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κατά την γνώμη μου δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ μόνο κ μόνο για να δημιουργηθούν θέσεις εισακτέων. Πάντως είχε γίνει πρόταση από κάποιες παρατάξεις για συγχώνευση με τον τμήμα της Μηχανολογίας την οποία υποστήριζα. Κ ακόμα υποστηρίζω φυσικά...
ΟΚ, εγώ είμαι απλά κωλόφαρδος που μου έχουν γίνει πέντε προτάσεις για δουλειά από ιδιωτικές εταιρείες εντός της χώρας που έψαχναν βιομηχανικό σχεδιαστή.
Συγχαρητήρια κ καλη σταδιοδρομία, στο εύχομαι ειλικρινά. Βέβαια θα ήθελα να μου πεις πόσο κόστησαν όλα αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα που έκανες? Σαφώς κ δεν τα έκανες τζάμπα.. Ξεχνάς ότι υπάρχει κ μια μεγάλη μερίδα φοιτητών, αν όχι η συντρηπτική πλειοψηφία που δεν έχει χρήματα για μεταπτυχιακό να διαθέσει. Ρώτα κ έναν φοιτητή που δεν έχει τόσα πτυχία όσα εσύ τι προοπτικές έχει στην Ελλάδα.. Το τμήμα όπως σου είπα δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, κ δεν έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.. Εσύ είσαι τυχερός που είχες την δυνατότητα να κάνεις ατή τη μετεκπαίδευση γι'αυτό έχεισ τόσο καλές επαγγελματικές προοπτικές.. Αλλά όταν μιλάω αναφέρομαι κ στην άλλη μερίδα φοιτητών. (ps Δεν το παίζω φτωχαδάκι, κ εγώ έχω τα χρήματα στην άκρη για μετεκπαίδευση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα αναφέρω κ τις προοπτικές άλλων φοιτητών)
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Me poia logiki akrivws na sinenwthei me to tmima mixanologias?Καταρχάς λόγω το μειωμένου αριθμού εισακτέων είχε πρόβλημα το τμήμα του ΒΣ, μέχρι κ να κλείσει συζητιόταν, λόγω χαμηλής προτίμησης. Έπίσης δεν έχει κατοχυρομένα επαγγελματικά δικαιώματα (ελέω ΤΕΕ) κ στην ουσία τα παιδιά βγαίνουν κ δεν ξέρουν τι κ πως (οι περισσότεροι τλχ για να μην προσβάλλω κ τον φίλο μου τον kotetsi). Έτσι μια λύση ήταν να κλείσει κ η άλλη συγχώνευση με το τμήμα της μηχανολογίας, λόγω του μεγάλου αριθμού των παρόμοιων μαθημάτων, με την προοπτική να αλλάξει το όνομα, δεν ξέρω πως ακριβώς να ονομαστεί, κ στα επαγγελματικά δικαιώματα του νέου τμήματος να συμπεριλαμβάνονται αυτά τον μηχανολόγων αναβαθμισμένα + νέα, βιομηχανικών σχεδιαστών. Δυστυχώς δεν έγινε. Προς το παρών...
-
...........
Κ επίσης οι πτυχιούχοι του που εργάζονται απασχολούνται σε εργασίες διαφορετικές από το αντικείμενο τους. Γνωρίζω φυσικά ότι είναι ένα τμήμα μεγάλης δυσκολίας, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει ανταπόκριση λόγω μη ζήτησης στην Ελλάδα κ λόγω μη κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων.
................Παρ' ότι έχω τελειώσει τις επίσημες σπουδές μου εδώ και διόμιση δεκαετίες, ελπίζω φίλοι μου να μπορώ να εκφέρω ακόμα γνώμη σε αυτό το νεανικό topic (άλλωστε αισθάνομαι νέος ακόμα όταν φοράω γυαλιά πρεσβυωπίας και καθαρίζει η οθόνη).
Συμβαίνει και τα τρία μέλη της οικογένειας (εγώ/σύζυγος/κόρη) να (εργάζονται/σπούδασαν/σπουδάζουν) διαφορετικούς κλάδους του 'design'. Κανένας μας δεν στόχευσε ποτέ σε κατοχύρωση πτυχίου και επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Από την πείρα μου τα τελευταία 15 χρόνια βλέπω ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι καλοπληρωμένες δουλειές λίγες. Επίσης, βομβαρδιστήκαμε κατά καιρούς από απορίες/ανησυχίες φίλων του τύπου 'Καλά στην Ελλάδα τι στοδιάλο να κάνεις με industrial (graphic, interior, fashion, web, video, interior προσθέστε ότι θέλετε) design'...
Παρ' όλα αυτά, σας διαβεβαιώνω ότι καλά λεφτά μπορούν να βγούν από όσους έχουν, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑΛΕΝΤΟ και ΠΑΘΟΣ με τη δουλειά. Καλοί μισθοί, καλοπληρωμένες δουλειές freelance, ακόμα και ίδρυση ή συμμετοχή ή συνεργασία με πολύ κερδοφόρες διεθνείς εταιρίες υπάρχουν και στην Ελλάδα και έχουν προκύψει σε γνωστούς μας που ποτέ δεν κατοχύρωσαν επαγγελματικό δικαίωμα.
Αναγνωρίζοντας πάντως ότι η πυραμίδα είναι πολύ 'στενή' όσο την ανεβαίνεις θέλω να σας ενθαρρύνω, όσους έχετε τη δυνατότητα, να σπουδάσετε και να αποκτήσετε κάποια επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό. Δεν είναι η εγκυρότητα ή το κύρος του πτυχίου, όσο το άνοιγμα του μυαλού σε άλλες παραστάσεις, σε άλλες επαγγελματικές νοοτροπίες, σε νέες ιδέες που μπορούν να φέρουν το κάτι διαφορετικό στον τομέα σας. Επίσης, να μην σταματήσετε ούτε στα πενήντα σας να 'σπουδάζετε', ο κλάδος αλλάζει με ασύληπτη ταχύτητα και με πιάνουν τα γέλια όταν σκέφτομαι τι θα έκανε σήμερα η γυναίκα μου αν δεν έπιανε για πρώτη φορά ποντίκι στη ζωή της στις αρχές του '90 και δεν είχε ρίξει καμμιά 100στη ξενύχτια ψάχνοντας μόνη της το πρωτόγονο Photoshop 2.0 στο μουσειακό μας Mac.
ΥΓ
Kotetsi, στη Bovisa είναι η σχολή του Industrial? -
Συγχαρητήρια κ καλη σταδιοδρομία, στο εύχομαι ειλικρινά.Ευχαριστώ πολύ.
Βέβαια θα ήθελα να μου πεις πόσο κόστησαν όλα αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα που έκανες? Σαφώς κ δεν τα έκανες τζάμπα..
Τα χρήματα που χρειάστηκα για το μεταπτυχιακό (δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης) τα έκανα απόσβεση με την υποτροφία που πήρα για το διδακτορικό οπότε έχω να υπολογίσω μόνο το κόστος διαβίωσής μου στο Μιλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ξεχνάς ότι υπάρχει κ μια μεγάλη μερίδα φοιτητών, αν όχι η συντρηπτική πλειοψηφία που δεν έχει χρήματα για μεταπτυχιακό να διαθέσει.
Το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε για αυτό.
Ρώτα κ έναν φοιτητή που δεν έχει τόσα πτυχία όσα εσύ τι προοπτικές έχει στην Ελλάδα.. Το τμήμα όπως σου είπα δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, κ δεν έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.. Εσύ είσαι τυχερός που είχες την δυνατότητα να κάνεις ατή τη μετεκπαίδευση γι'αυτό έχεισ τόσο καλές επαγγελματικές προοπτικές..
Τις επαγγελματικές προτάσεις τις δέχτηκα από υποψήφιους εργοδότες που ΔΕ γνώριζαν την περαιτέρω σπουδαστική μου σταδιοδρομία. Επίσης, είναι τυχαίο που δύο γνωστά μου άτομα δουλεύουν σε ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα με πολύ καλές απολαβές συγκριτικά με τα πτυχία τους; Απλά αναφέρω ότι ο ένας που έπαιρνε 700 ευρώ, όταν του έγινε πρόταση εργασίας από ιδιωτική εταιρεία στη Χαλκίδα με μισθό 1600 και μεταφορικό μέσο, προτίμησε τελικά να μείνει στην εταιρεία στην Αθήνα που, μαθαίνοντας το γεγονός του διπλασίασε το μισθό. Πού θέλω να καταλήξω: όποιος έχει όρεξη δουλειά βρίσκει στο αντικείμενο που σπούδασε. Αν έχει γνώσεις και/ή είναι λίγο τυχερός έχει και καλές απολαβές.
Αλλά όταν μιλάω αναφέρομαι κ στην άλλη μερίδα φοιτητών. (ps Δεν το παίζω φτωχαδάκι, κ εγώ έχω τα χρήματα στην άκρη για μετεκπαίδευση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα αναφέρω κ τις προοπτικές άλλων φοιτητών)
Αυτήν τη στιγμή, δύο μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα, η SATO και η NEOSET, ψάχνουν βιομηχανικό σχεδιαστή. Ο απόφοιτος ΒΣ καλά θα κάνει να κουνήσει τα κουλά του και να κυνηγήσει τέτοιες θέσεις, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ούτε τα χρήματα/τη διάθεση να σπουδάσει στο εξωτερικό έχει, ούτε επαγγελματικά δικαιώματα (= μια θεσούλα στο Δημόσιο) έχει.
@angel rabbit: Η facoltà, αν δεν κάνω λάθος, είναι στο Campus της Bovisa, στη Via Durando 10. Εμείς είμαστε λίγο πιο κάτω (στο 38/Α) ως γραφεία αλλά τα μαθήματα γίνονται παντού (ακόμη και στο Campus της Leonardo).
-
Το DEA τι είναι? Το είδα σε μια επαγγελματική κάρτα κάποιου
-
Κάτι από αυτά μήπως;
http://en.wikipedia.org/wiki/Dea -
το βρήκα αυτό είναι
Data Encryption Algorithm,(DEA) Μυστικές Υπηρεσίες το ήξερα ότι κάτι παίζει με ΕΥΠ -
Και γω στα 18 ηθελα να πάω βιομηχανικό σχεδιασμό, αλλά φοβόμουν την επαγγελματική αποκατάσταση και πήγα Πληροφορική που μου αρέσει βεβαια αλλά όχι τόσο όσο το πρώτο.
Μεχρι στιγμής(τωρα ειμαι 21) εχω συνειδητοποιήσει οτι εκανα τη σωστή κίνηση, αφού σπουδάζω κάτι που είναι πιο σίγουρο και όταν τελειώσω θα πάω στο εξωτερικό(Αγγλία μαλλον) για βιομηχανικό σχεδιασμό. Είμαι αγχώδης που αυτό συνεπάγεται μείωση δημιουργικότητας που θα με δυσκόλευε εάν πήγαινα να σπουδάσω μόνο βιομηχανικό σχεδιασμό. Με το πτυχίο πληροφορικής θα είμαι πιο ανετος, τα καλύτερα σχέδια τα εχω κάνει στα βιβλία της C++ και της Java
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα ξεμπερδέψω αργά από τις σπουδέςo angel rabbit τα εγραψε πολύ καλά, αμα δεν έχει κανείς δημιουργηκότητα, ταλέντο και πάθος δε θα τα καταφέρει στον βιομηχανικό σχεδιασμό
και επίσης είναι καλό να σπουδάσεις στο εξωτερικό όχι μόνο για να διευρύνει κανεις τους πνευματικούς του ορίζοντες αλλά και για την ποιότητα σπουδών. πχ μπορεί κάποιος να σπουδάσει βιομηχανικό σχεδιασμό με εξειδίκευση στα μέσα μεταφοράς και να μη βρει δουλειά ακόμη και στο εξωτερικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο( 1 στους 4 μονο βρισκει δουλειά από αυτούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες) αλλά λόγω της υψηλής ποιοτητας σπουδών βρίσκει σε άλλο αντικείμενο(πχ κινητα τηλεφωνα, ραδιόφωνα κλπ που ειναι πιο απλός ο σχεδιασμός τους) ευκολα. -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Και γω στα 18 ηθελα να πάω βιομηχανικό σχεδιασμό, αλλά φοβόμουν την επαγγελματική αποκατάσταση και πήγα Πληροφορική που μου αρέσει βεβαια αλλά όχι τόσο όσο το πρώτο.
Μεχρι στιγμής(τωρα ειμαι 21) εχω συνειδητοποιήσει οτι εκανα τη σωστή κίνηση, αφού σπουδάζω κάτι που είναι πιο σίγουρο και όταν τελειώσω θα πάω στο εξωτερικό(Αγγλία μαλλον) για βιομηχανικό σχεδιασμό. Είμαι αγχώδης που αυτό συνεπάγεται μείωση δημιουργικότητας που θα με δυσκόλευε εάν πήγαινα να σπουδάσω μόνο βιομηχανικό σχεδιασμό. Με το πτυχίο πληροφορικής θα είμαι πιο ανετος, τα καλύτερα σχέδια τα εχω κάνει στα βιβλία της C++ και της Java
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα ξεμπερδέψω αργά από τις σπουδέςo angel rabbit τα εγραψε πολύ καλά, αμα δεν έχει κανείς δημιουργηκότητα, ταλέντο και πάθος δε θα τα καταφέρει στον βιομηχανικό σχεδιασμό
και επίσης είναι καλό να σπουδάσεις στο εξωτερικό όχι μόνο για να διευρύνει κανεις τους πνευματικούς του ορίζοντες αλλά και για την ποιότητα σπουδών. πχ μπορεί κάποιος να σπουδάσει βιομηχανικό σχεδιασμό με εξειδίκευση στα μέσα μεταφοράς και να μη βρει δουλειά ακόμη και στο εξωτερικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο( 1 στους 4 μονο βρισκει δουλειά από αυτούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες) αλλά λόγω της υψηλής ποιοτητας σπουδών βρίσκει σε άλλο αντικείμενο(πχ κινητα τηλεφωνα, ραδιόφωνα κλπ που ειναι πιο απλός ο σχεδιασμός τους) ευκολα.άποψη μου να σπουδάσεις κάτι για τα ελληνικά δεδομένα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μπεις στη δουλειά όχι όπως εγώ που ακόμη σπουδάζω
-
Ωραία η άποψη σου. Που εργάζεσε αυτή τη στιγμή όμως?
Έχοντας κάνει MA in Industrial Design στη Φλωρεντία βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή για PhD in Design and Product Development Methods στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και συνεργάζομαι με γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε design, rendering και prototyping.
Συγχαρητήρια κ καλη σταδιοδρομία, στο εύχομαι ειλικρινά. Βέβαια θα ήθελα να μου πεις πόσο κόστησαν όλα αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα που έκανες? Σαφώς κ δεν τα έκανες τζάμπα.. Ρώτα κ έναν φοιτητή που δεν έχει τόσα πτυχία όσα εσύ τι προοπτικές έχει στην Ελλάδα.. Το τμήμα όπως σου είπα δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, κ δεν έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.. Εσύ είσαι τυχερός που είχες την δυνατότητα να κάνεις ατή τη μετεκπαίδευση γι'αυτό έχεισ τόσο καλές επαγγελματικές προοπτικές.. Αλλά όταν μιλάω αναφέρομαι κ στην άλλη μερίδα φοιτητών. (ps Δεν το παίζω φτωχαδάκι, κ εγώ έχω τα χρήματα στην άκρη για μετεκπαίδευση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα αναφέρω κ τις προοπτικές άλλων φοιτητών)
Ξεχνάς ότι υπάρχει κ μια μεγάλη μερίδα φοιτητών, αν όχι η συντρηπτική πλειοψηφία που δεν έχει χρήματα για μεταπτυχιακό να διαθέσει.
Υπάρχουν και αξιόλογα ΠΜΣ ΤΕΙ σε σύμπραξη με ελληνικά ΑΕΙ που δεν πληρώνεις δεκάρα. Βλέπε Πανεπιστήμιο Κρήτης με ΤΕΙ Κρήτης, Βλέπε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
-
ψάχνω για φωτογραφίες με snapshots από τις τέσσερις φάσεις λειτουργίας ενός τετράχρονου μοτερ ΟΤΤΟ.όποιος μπορεί ας βοηθήσει
-
Ψάχνω για ένα ΦΕΚ 133 ν.δ. 237/1969 έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορώ να το βρώ σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική (.pdf) ? ευχαριστώ
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Ψάχνω για ένα ΦΕΚ 133 ν.δ. 237/1969 έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορώ να το βρώ σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική (.pdf) ? ευχαριστώΝ.Δ. 237 της 10/10.7.1969.
Περί εισιτηρίων εξετάσεων δια τας Ανωτάτας
και Ανωτέρας σχολάς.- (Α133) *** Ηδη ισχύει σχετικώς ο Ν. 1351/1983,ΦΕΚ Α 56. Νόμος 1351 της 28/28.4.83. Εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις (Α
56).Σου έστειλα με ΠΜ όλο το νόμο, ελπίζω να είναι αυτός που θέλεις.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Ψάχνω για ένα ΦΕΚ 133 ν.δ. 237/1969 έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορώ να το βρώ σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική (.pdf) ? ευχαριστώΦυσιολογικά θα μπορείς να το προμηθευτείς από κάποιο ΚΕΠ επίσης.
-
ας υποθέσουμε ότι ένας στροφαλοφόρος άξονας είναι μια αμφιέρεστη δοκός, (που είναι δλδ αλλά μιλάμε υποθετικά) δέχεται με σειρά αναφλεξης τα φορτία 1-6-2-4-3-5(ομοιόμορφα κατανεμημένο όχι) . αν μπορούσαμε να έχουμε ομοιόμορφο κατανεμημένο φορτίο να φορτίζει το δοκό και εαν δεν είχαμε τους περιορισμούς βάρους-αδράνειας,χώρου,όπως και θερμικές και μηχανικές απώλειες πώς θα τροποποιούνταν ο βαθμός απόδοσης μιας ΜΕΚ σε σχέση με τη σημερινή τεχνολογία?
-
Αν διαλέξεις μια (περίεργη) σειρά ανάφλεξης και ο κινητήρας που φτιάξεις σπάει το στροφαλοφόρο ή τον λυγίζει τόσο που να καταστρέφει σύντομα τα κουζινέτα, τι σημασία έχει ο βαθμός απόδοσης;
Περί Σπουδών