Ο χρήστης virus.exe έγραψε:
Συγχαρητήρια κ καλη σταδιοδρομία, στο εύχομαι ειλικρινά.
Ευχαριστώ πολύ.
Βέβαια θα ήθελα να μου πεις πόσο κόστησαν όλα αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα που έκανες? Σαφώς κ δεν τα έκανες τζάμπα..
Τα χρήματα που χρειάστηκα για το μεταπτυχιακό (δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης) τα έκανα απόσβεση με την υποτροφία που πήρα για το διδακτορικό οπότε έχω να υπολογίσω μόνο το κόστος διαβίωσής μου στο Μιλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ξεχνάς ότι υπάρχει κ μια μεγάλη μερίδα φοιτητών, αν όχι η συντρηπτική πλειοψηφία που δεν έχει χρήματα για μεταπτυχιακό να διαθέσει.
Το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε για αυτό.
Ρώτα κ έναν φοιτητή που δεν έχει τόσα πτυχία όσα εσύ τι προοπτικές έχει στην Ελλάδα.. Το τμήμα όπως σου είπα δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, κ δεν έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.. Εσύ είσαι τυχερός που είχες την δυνατότητα να κάνεις ατή τη μετεκπαίδευση γι'αυτό έχεισ τόσο καλές επαγγελματικές προοπτικές..
Τις επαγγελματικές προτάσεις τις δέχτηκα από υποψήφιους εργοδότες που ΔΕ γνώριζαν την περαιτέρω σπουδαστική μου σταδιοδρομία. Επίσης, είναι τυχαίο που δύο γνωστά μου άτομα δουλεύουν σε ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα με πολύ καλές απολαβές συγκριτικά με τα πτυχία τους; Απλά αναφέρω ότι ο ένας που έπαιρνε 700 ευρώ, όταν του έγινε πρόταση εργασίας από ιδιωτική εταιρεία στη Χαλκίδα με μισθό 1600 και μεταφορικό μέσο, προτίμησε τελικά να μείνει στην εταιρεία στην Αθήνα που, μαθαίνοντας το γεγονός του διπλασίασε το μισθό. Πού θέλω να καταλήξω: όποιος έχει όρεξη δουλειά βρίσκει στο αντικείμενο που σπούδασε. Αν έχει γνώσεις και/ή είναι λίγο τυχερός έχει και καλές απολαβές.
Αλλά όταν μιλάω αναφέρομαι κ στην άλλη μερίδα φοιτητών. (ps Δεν το παίζω φτωχαδάκι, κ εγώ έχω τα χρήματα στην άκρη για μετεκπαίδευση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα αναφέρω κ τις προοπτικές άλλων φοιτητών)
Αυτήν τη στιγμή, δύο μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα, η SATO και η NEOSET, ψάχνουν βιομηχανικό σχεδιαστή. Ο απόφοιτος ΒΣ καλά θα κάνει να κουνήσει τα κουλά του και να κυνηγήσει τέτοιες θέσεις, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ούτε τα χρήματα/τη διάθεση να σπουδάσει στο εξωτερικό έχει, ούτε επαγγελματικά δικαιώματα (= μια θεσούλα στο Δημόσιο) έχει.
@angel rabbit: Η facoltà, αν δεν κάνω λάθος, είναι στο Campus της Bovisa, στη Via Durando 10. Εμείς είμαστε λίγο πιο κάτω (στο 38/Α) ως γραφεία αλλά τα μαθήματα γίνονται παντού (ακόμη και στο Campus της Leonardo).