Feb 25, 2008, 5:57 PM

Ο χρήστης virus.exe έγραψε:
Ωραία η άποψη σου. Που εργάζεσε αυτή τη στιγμή όμως?

Έχοντας κάνει MA in Industrial Design στη Φλωρεντία βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή για PhD in Design and Product Development Methods στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και συνεργάζομαι με γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε design, rendering και prototyping.

το ΒΣ έχει 40 % ανεργία αν θυμάμαι καλά, η κ πολύ παραπάνω δεν είμαι σίγουρος. Κ επίσης οι πτυχιούχοι του που εργάζονται απασχολούνται σε εργασίες διαφορετικές από το αντικείμενο τους.

Ανέφερα και παραπάνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών του ΒΣ το έβαλε στο μηχανογραφικό απλά για να περάσει κάπου. Δεν μπορεί να κατηγορείται το τμήμα για την ανεργία εάν οι απόφοιτοι δεν θέλουν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα.

Γνωρίζω φυσικά ότι είναι ένα τμήμα μεγάλης δυσκολίας, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει ανταπόκριση λόγω μη ζήτησης στην Ελλάδα κ λόγω μη κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κατά την γνώμη μου δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ μόνο κ μόνο για να δημιουργηθούν θέσεις εισακτέων. Πάντως είχε γίνει πρόταση από κάποιες παρατάξεις για συγχώνευση με τον τμήμα της Μηχανολογίας την οποία υποστήριζα. Κ ακόμα υποστηρίζω φυσικά...

ΟΚ, εγώ είμαι απλά κωλόφαρδος που μου έχουν γίνει πέντε προτάσεις για δουλειά από ιδιωτικές εταιρείες εντός της χώρας που έψαχναν βιομηχανικό σχεδιαστή.