-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Πώς τις βλέπετε?Δεν μπορώ να πω πολλά επί των θεμάτων, οφείλω να πω πάντως αγαπητέ giannispolo, πως αυτό το thread το έχεις πάρει μόνος σου !
Μάλλον πρέπει να δοθεί το όνομά σου τιμής ένεκεν! -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Χρήσιμες πληροφορίες για όσους σκέφτονται για ΜΒΑ
http://www.bnet.com/2403-13070_23-17053 ... ag=nl.e713Θεωρώ μεγάλες βλακείες τα όσα γράφει μέσα ο συγγραφέας.
Το κακό είναι οτι κάποιος που δεν έχει δεί τη δουλειά γίνεται σε ένα σοβαρό business school μπορεί και να τα πιστέψει...Συνιστώ ανεπιφύλκτα σε οποιονδήποτε έχει μερικά χρόνια προυπυρεσία σε μια σοβαρή μεγάλη εταιρία (το λέω αυτό εννοόντας οτι πρέπει να έχει εκτεθεί σε πολλές εμπειρίες και ενα τέτοιο περιβάλλον είναι απαραίτητο), έχει το κουράγιο και τα χρήματα που απαιτούνται, να το κάνει.
Αρκεί να μη νομίζει μετά οτι έπιασε τον παπά απο τα @ρχίδι@ΔΕΝ το προτείνω με τίποτα σε όοσυς τελειώνουν μια σχολή και δεν έχουνε δούλέψει πρώτα.
-
παρακαλώ να αλαχθεί το θέμα από 'Περί Σπουδών' σε Περί Σπουδών για Μηχανικούς ΠΕ,ΤΕ'Ακούστε φάση τώρα.
Ερωτήσεις Διαγωνισμού Ετους 2002 για Διπλωματούχους Μηχανικούς, Τεχνολόγους Μηχ. και Οχημάττων ΤΕΙ.Ήταν Σύνολο 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στο γνωστικό αντικείμενo: Εισαγωγή στη Μηχανολογία
Αφορούσε κυρίως Θερμοδυναμική Μηχανικών (Engineering Thermodynamics), Ψυκτικός κύκλος,Ψυκτικές εγκαταστάσεις,Μετάδοση Θερμότητας, Μηχανολογικές κατεργασίες, Οδοντωτροχούς,Αξονες-Ατρακτοι,Εργαλειομηχανές CNC και Συμβατικές, Ρουλμαν,Ηλεκτροσυγκολλήσεις TIG,MIG., Τεχνολογία Υλικών.
Ενδεικτικές ερωτήσεις
-
Στοιχεία ατμοποίησης που εργάζονται με πίεση κατωτέρα της ατμοσφαιρικής δεν είναι
εν γένει επιθυμητά γιατί:
α) Είναι δύσκολη η δημιουργία της πίεσης ατμοποίησης
β) Έχουν μικρή ψυκτική απόδοση
γ) Σε περίπτωση μη στεγανότητας υπάρχει απώλεια ψυκτικού μέσου
δ) Σε περίπτωση μη στεγανότητας εισέρχεται στην εγκατάσταση ατμοσφαιρικός αέρας. -
Ο αδιαβατικός στραγγαλισμός πίεσης των ψυκτικών υγρών που τα φέρνει από μια
κατάσταση 1 σε μία άλλη την 2 οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τους γιατί είναι:
α) P2 < P1
β) V2 > V1
γ) P2 < P1 και V2 > V1
δ) P2 V2 > P1 V1
Η αφαίρεση της θερμότητας από τον θάλαμο ενός ψυγείου γίνεται:
α) μόνο με αγωγή
β) με αγωγή και ακτινοβολία
γ) μόνο με συναγωγή
δ) με συναγωγή και αγωγήΣε μία μηχανουργική κατεργασία σε προγραμματιζόμενο τόρνο CNC οι συνθήκες κοπής είναι οι παρακάτω :
α) Ο αριθμός στροφών της ατράκτου του τόρνου, η γωνία αποβλήτου και η γωνία τοποθέτησης της κύριας κόψης του κοπτικού εργαλείου
β) Η πρόωση του κοπτικού εργαλείου, η ταχύτητα κοπής και το βάθος κοπής
γ) Ο αριθμός στροφών της ατράκτου του τόρνου, η πρόωση του κοπτικού εργαλείου και το βάθος κοπής
δ) Το υλικό και οι γωνίες του κοπτικού εργαλείου και το «πρόγραμμα κατεργασίας»Για να πραγματοποιηθεί μία κατεργασία κυλινδρικής λείανσης ενός άξονα χρειάζονται:
α) Δύο κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή του λειαντικού τροχού και μετακίνηση του κατεργαζόμενου κομματιού παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής του τροχού
β) Τέσσερις κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή του λειαντικού τροχού, περιστροφή του κομματιού, παλινδρομική κίνηση τροχού (ή κομματιού) παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής του τροχού, κίνηση τροχού προς το κομμάτι (ή του κομματιού προς τον τροχό) σε κάθετη προς τον άξονα περιστροφής του τροχού διεύθυνση
γ) Πέντε κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή λειαντικού τροχού, περιστροφή κομματιού, παλινδρομικές κινήσεις τροχού και κομματιού παράλληλες προς τον άξονα του τροχού, κίνηση τροχού προς το κομμάτι (ή του κομματιού προς τον τροχό) σε κάθετη προς τον άξονα περιστροφής του τροχού διεύθυνση
δ) Τρεις κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή του λειαντικού τροχού, περιστροφή του λειαινόμενου κομματιού, παλινδρομική μετακίνηση τροχού ή κομματιού παράλληλη προς τον άξονα περιστροφής του τροχού-
Η ταχύτητα κοπής σε μία μηχανουργική κατεργασία καθορίζεται, κατά κύριο λόγο, με βάση :
α) Τον επιθυμητό χρόνο κατεργασίας
β) Την επιδιωκόμενη ακρίβεια της κατεργασίας
γ) Την διατιθέμενη από την εργαλειομηχανή ισχύ
δ) Το υλικό του κοπτικού εργαλείου -
Σε μία θερμική κατεργασία χάλυβα οι βασικές παράμετροι που καθορίζουν την επιτυχία της είναι :
α) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο συνολικός χρόνος θέρμανσης-ψύξης, το μέσο ψύξης (αέρας, νερό, λάδι,…)
β) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο χρόνος θέρμανσης, ο χρόνος ψύξης
γ) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο χρόνος παραμονής στην θερμοκρασία θέρμανσης, η ταχύτητα απόψυξης
δ) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο χρόνος απόψυξης, το μέσο ψύξης (αέρας, νερό, λάδι,…) -
Το εργαλείο (καλούπι) που χρησιμοποιείται σε μία κατεργασία ψυχρής διαμόρφωσης ελάσματος είναι πάντοτε καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας και του κόστους παραγωγής. Αυτό οφείλεται στο ότι :
α) Κάθε κατεργασία ψυχρής διαμόρφωσης απαιτεί ειδική τεχνογνωσία
β) Για κάθε εφαρμογή μπορούν να σχεδιασθούν και χρησιμοποιηθούν περισσότερα από ένα εργαλεία, το καθένα με την δικά του τεχνικοοικονομικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
γ) Τα εργαλεία ψυχρής διαμόρφωσης έχουν σημαντικό κόστος
δ) Τα εργαλεία ψυχρής διαμόρφωσης ελάσματος έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής -
Η ενανθράκωση και η εναζώτωση είναι θερμικές κατεργασίες χαλύβων που χρησιμοποιούνται για :
α) Σκλήρυνση στοιχείων μηχανών που χρησιμοποιούνται στην μετάδοση κίνησης
β) Αύξηση της αντοχής στοιχείων μηχανών που χρησιμοποιούνται στην μετάδοση κίνησης
γ) Προστασία των επιφανειών από χημικές προσβολές και διαβρωτικές δράσεις
δ) Επιφανειακή σκλήρυνση για την αύξηση της αντοχής των επιφανειών σε μηχανική φθορά -
Το τέλος της διάρκειας ζωής ενός κοπτικού εργαλείου τόρνου προσδιορίζεται από :
α) Την χρονική στιγμή της θραύσης του
β) Την χειροτέρευση της ποιότητας της κατεργαζόμενης επιφάνειας που παράγει
γ) Την υπερθέρμανση του κατεργαζόμενου κομματιού
δ) Το μέγεθος του πεδίου φθοράς της κόψης του -
Με τις προγραμματιζόμενες εργαλειομηχανές CNC γενικά επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια και παραγωγικότητα. Αυτά οφείλονται :
α) Στην κατασκευαστική διαμόρφωση των εργαλειομηχανών αυτών
β) Στην απεξάρτηση από προσωπικούς χειρισμούς του τεχνίτη
γ) Στην χρήση ειδικών για τις εργαλειομηχανές αυτές κοπτικών εργαλείων
δ) Στο καταρτιζόμενο για κάθε εφαρμογή «πρόγραμμα κατεργασίας» -
Ποιος από τους παρακάτω λόγους δεν αποτελεί συνήθη αιτία για την άνιση κατανομή του φορτίου στους οδόντες ενός πολύσφηνου;
α) Τα σφάλματα κατασκευής
β) Η ανομοιογένεια του υλικού
γ) Η διαφορά της ενδοτικότητας μεταξύ των οδόντων
δ) Ο μεγάλος αριθμός των οδόντων -
Μία αζυγοστάθμητη στρεφόμενη άτρακτος η οποία εκκινεί πολλές φορές τη μέρα καταπονείται λόγω της αζυγοσταθμίας της σε:
α) Εναλλασσόμενη κάμψη
β) Κυμαινόμενη κάμψη
γ) Στατική κάμψη
δ) Εναλλασσόμενη στρέψη -
Εάν σε έδραση ατράκτου δεν έχουμε απόλυτη ευθυγράμμιση των αξόνων εδράνου και ατράκτου ποίος τύπος ρουλεμάν δεν είναι κατάλληλος; ELEOS
α) Ενσφαιρα βαθείας αύλακος
β) Κυλινδρικά
γ) Βαρελοειδή
δ) Γωνιώδους επαφής
Μήπώς το παράκανες λίγο με ένα τέτοιο post σε forum περιοδικού αυτοκινήτων;
Λέω εγώ τώρα... -
-
Δε μ'αρέσει που έχασα καταληκτική ημερομηνία (σήμερα) για υποβολή δικαιολογητικών για ΙΚΥ
-
Μ'αρέσει που για την εγγραφή του Β' εξαμήνου δίνουμε τις αιτήσεις απ'ευθείας σε έναν που το παίζει πρόεδρος του τμήματος. και δεν περιμένουμε με τις ώρες σε γραμματείες όπως στο πρώτο πτυχίο.
Επίσης μ'αρέσει που ξαναείμαι φοιτητής χωρίς τους προβληματισμούς τους τότε αλλά με άλλους. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μήπώς το παράκανες λίγο με ένα τέτοιο post σε forum περιοδικού αυτοκινήτων;
Λέω εγώ τώρα...re meat δεν μ@ς χ3ζ3ις λ3ο γο,
-
Σήμερα είμουνα με το ξαδερφάκι μου και μιλούσαμε για μια κατασκεύη και βέλοι κάμψης, ομοιόμορφα κατανεμημένα φορτία κ.λ.π. γαρ χιόνι πάνω σε ξύλινη κατασκευή στέγης. Και μου λέει το κουφό, ρε συ γιατί έχει καμπυλώσει έτσι η στέγη, Από το χιόνι είναι?
είναι και αυτός Μηχανικός ΤΕΙ
-
Αυτό είναι δηλωτικό του επιπέδου των μηχανικών ΤΕ;
Ισότιμα πτυχία-ΤΕΙ - Πολυτεχνεία για όσους θυμούνται, το σύνθημα της ισοπέδωσης
Εντάξει, δεν υποννοώ πως όλοι οι ΤΕ είστε ΓΤΠ, καμία σχέση, αλλά γμτ, με γαργάλησε αυτό που έγραψες
Για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, δημιουργίας εντυπώσεων κλπ, το δηλώνω ευθέως giannispolo, είμαι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΔΕ Παραγωγή κ Διαχείριση Ενέργειας ΕΜΠ, EN473 Level II Magnetic Particles Inspector, Level I Ultrasonic Testing Inspector, Level I Penetrant Liquids Testing Inspector, Level II Radiography Inspector
-
Σωστος ο lazarefa...
-
Α, και να μην το ξεχάσω, έχω παρακολουθήσει κι ένα αξιόλογο σεμινάριο διοίκησης για στελέχη, διάρκειας 96 ωρών, υπό την αιγίδα του Καθηγητή Αυλωνίτη και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Αυτό είναι δηλωτικό του επιπέδου των μηχανικών ΤΕ;Ισότιμα πτυχία-ΤΕΙ - Πολυτεχνεία για όσους θυμούνται, το σύνθημα της ισοπέδωσης
Εντάξει, δεν υποννοώ πως όλοι οι ΤΕ είστε ΓΤΠ, καμία σχέση, αλλά γμτ, με γαργάλησε αυτό που έγραψες
Για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, δημιουργίας εντυπώσεων κλπ, το δηλώνω ευθέως giannispolo, είμαι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΔΕ Παραγωγή κ Διαχείριση Ενέργειας ΕΜΠ, EN473 Level II Magnetic Particles Inspector, Level I Ultrasonic Testing Inspector, Level I Penetrant Liquids Testing Inspector, Level II Radiography Inspector
εκτιμώ το μέγεθος της γραμματοσειράς, που δε χρειάστηκε να το κάνω copy-paste.
-
Ισότιμα πτυχία-ΤΕΙ - Πολυτεχνεία για όσους θυμούνται, το σύνθημα της ισοπέδωσηςΠέρα από κομματικές/παραταξιακές μαλακίες, υπήρξε φοιτητής ΤΕΙ που να το πίστευε ΣΟΒΑΡΑ αυτό;
Στην τελική, δεν παίρνουμε ο ένας τη δουλειά του άλλου για να διαμαρτύρεται οποιοσδήποτε.
-
Ερώτηση-Quiz
Ποιό είναι το θεμελιώδες εξάρτημα 'στοιχείο μηχανών' στο 99,9% των μηχανολογικών κατασκευών είτε λέγεται αυτοκίνητο,αεροπλάνο,βαπόρι ακόμη και ποδήλατο? (Μην υποτιμάτε τη μηχανολογία που έχει ένα ποδήλατο.)
Όποιος απαντήσει σωστά θα του πω τι θα κερδίσει.Έχω κάτι στο μυαλό μου.
P.s Μην πει κανείς η Βίδα γιατί βίδες έχουμε και εμείς και πολλές φορές λασκάρουνε κιόλας.
-
Α, και να μην το ξεχάσω, έχω παρακολουθήσει κι ένα αξιόλογο σεμινάριο διοίκησης για στελέχη, διάρκειας 96 ωρών, υπό την αιγίδα του Καθηγητή Αυλωνίτη και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνώνλαεκ 0,4% ?
-
Α, και να μην το ξεχάσω, έχω παρακολουθήσει κι ένα αξιόλογο σεμινάριο διοίκησης για στελέχη, διάρκειας 96 ωρών, υπό την αιγίδα του Καθηγητή Αυλωνίτη και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
λαεκ 0,4% ?
Νομίζω πως ναι...Ο εργοδότης μου ξέρει καλύτερα βέβαια
-
Ερώτηση-QuizΠοιό είναι το θεμελιώδες εξάρτημα 'στοιχείο μηχανών' στο 99,9% των μηχανολογικών κατασκευών είτε λέγεται αυτοκίνητο,αεροπλάνο,βαπόρι ακόμη και ποδήλατο? (Μην υποτιμάτε τη μηχανολογία που έχει ένα ποδήλατο.)
Όποιος απαντήσει σωστά θα του πω τι θα κερδίσει.Έχω κάτι στο μυαλό μου.
P.s Μην πει κανείς η Βίδα γιατί βίδες έχουμε και εμείς και πολλές φορές λασκάρουνε κιόλας.
Μήπως το ρουλεμάν ή για να πάμε σε μεγαλύτερο βάθος το σφαιρίδιο (αφού παλαιότερα δεν υπήρχαν τα ρουλεμάν με την μορφή που τα ξέρουμε τώρα...).
Θεωρώ αδύνατον να δημιουργήσεις μια μηχανή χωρίς αυτά. -
Γρανάζι;
-
Γρανα?
(αλυσιδα,maybe?-γενικα ως μεσο για τη μεταδοση της κινησης)
-
Και εγώ τείνω προς το ρουλεμάν, παρόλο που θεωρώ ψιλοανούσια ( ) την ερώτηση...
-
Οδοντωτος τροχος-γραναζι.
Περί Σπουδών