-
Χρήσιμες πληροφορίες για όσους σκέφτονται για ΜΒΑ
http://www.bnet.com/2403-13070_23-17053 ... ag=nl.e713 -
Μ'άρεσει που τελείωσε η εξεταστική.
δε μ'άρεσεί που αν δεν έχω περάσει κάποιο μάθημα θα το δώσω Σεπτέμβρη,
είμαι αισιόδοξος όμως. -
Δε μ΄αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ που σήμερα κόπηκα ξανά στο τελευταίο μου μάθημα για πτυχίο
Δίναμε μόνο οι επί πτυχίω (=
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δε μ΄αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ που σήμερα κόπηκα ξανά στο τελευταίο μου μάθημα για πτυχίοΔίναμε μόνο οι επί πτυχίω (=
Τώρα πάμε για καλοκαίρι και βλέπουμε...τι μάθημα έδινες?
εγώ σήμερα έδωσα το δυσκολότερο, είχα γράψει πρόοδο 2/5(δεν είχα διαβάσει,ότι θυμόμουνα από τις διαλέξεις) και χρειάζομαι ένα 3/5. έγραψα 2 πό τα τρία θέματα μιας και είχαμε επιλογή.θα δείξει. -
εγω σε αυτη την εξεταστικη τον ηπια , εγραψα 3 λευκες
θα περασω 4 , τα 3 με βαθμους απο εργασιες , πικρα
μενουν αλλα 13και οταν περναω περνω 5
τα τελευταια 2 χρονια εχουν ξεφυγει οι καθηγητες , ελαχιστα μαθηματα περνας ευκολα.και το χειροτερο ειναι οτι πεχτηκαν μαλακιες με εργασιες και καθομουνα και εβγαζα το 80% μονος μου , αλλη φορα κομμενο , ο καθενας τα δικα του.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Δίναμε μόνο οι επί πτυχίω (=>
Σήματα και Συστήματα ΙΙ λέγεται... θεωρείται από τα πιο δύσκολα της σχολής μου και πολύς κόσμος μένει μ΄αυτό στο πτυχίο και συνεχίζει για χρόνια να το έχει στην πλάτη του. Κάποιοι πάνε στρατό, πιάνουν δουλειά και ακόμα το χρωστάνε. Ελπίζω να μην τους μιμηθώ
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
εγω σε αυτη την εξεταστικη τον ηπια , εγραψα 3 λευκεςθα περασω 4 , τα 3 με βαθμους απο εργασιες , πικρα
μενουν αλλα 13και οταν περναω περνω 5
τα τελευταια 2 χρονια εχουν ξεφυγει οι καθηγητες , ελαχιστα μαθηματα περνας ευκολα.και το χειροτερο ειναι οτι πεχτηκαν μαλακιες με εργασιες και καθομουνα και εβγαζα το 80% μονος μου , αλλη φορα κομμενο , ο καθενας τα δικα του.
και γω μια απ'τα ιδια
αλλα την π την Java θα την περασω την επομενη φορα που θα πάει. Χρειαστηκε να διαβασω 2 βοηθηματα και το tutorial(big index) της Sun για να ** αρχισω ** να κατανοω το κινεζικο βιβλιο που μας δινουν και τα θελουν οπως ακριβως ειναι σε αυτο...
δε μου αρεσει που βαζουν θεματα που ειναι αντιsos
τις εργασιες εγω τις μοιραζω με τους φιλους μου.Πχ καποιος κανει ολη την εργασια ενος μαθηματος και ο αλλος ενος αλλου μαθηματος. Ο καθενας εχει διαφορετικη ικανοτητα σε ενα μαθημα και μας ειναι δυσκολο να συνεργαστουμετα τελευταια 2 χρονια εχουν ξεφυγει οι καθηγητες , ελαχιστα μαθηματα περνας ευκολα
αυτο γιατι συμβαινει? θελουν να ανεβασουν το επιπεδο και να ξεφορτωθουν αρκετους?
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
τις εργασιες εγω τις μοιραζω με τους φιλους μου.Πχ καποιος κανει ολη την εργασια ενος μαθηματος και ο αλλος ενος αλλου μαθηματος. Ο καθενας εχει διαφορετικη ικανοτητα σε ενα μαθημα και μας ειναι δυσκολο να συνεργαστουμετα τελευταια 2 χρονια εχουν ξεφυγει οι καθηγητες , ελαχιστα μαθηματα περνας ευκολα
αυτο γιατι συμβαινει? θελουν να ανεβασουν το επιπεδο και να ξεφορτωθουν αρκετους?
Για βοηθήστε λίγο: Γιατί θα πρέπει να βάζουν θέματα sos και τι εννοείτε με το 'ελάχιστα μαθήματα περνάς εύκολα'
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Για βοηθήστε λίγο: Γιατί θα πρέπει να βάζουν θέματα sos και τι εννοείτε με το 'ελάχιστα μαθήματα περνάς εύκολα'
παραδειγμα:
εγραφα εικονικη πραγματικοτητα προχθες
το μαθημα εχει και εργασια και θεωρια
για την εργασια πρεπει να μαθεις 3ds max μεχρι και το κεφαλαιο του rendering
το θεμα δεν ειναι μονο να το μαθεις αλλά να το χρησιμοποιεις τουλ 2 μηνες το προγραμμα καθε μερα τουλ μιση ωρα την ημερα για να αποκτησεις εμπειρια.
Μετα πρεπει να μαθεις και τη γλώσσα VRML γιατι την εργασια την ηθελε οπωσδηποτε σε αυτην(τα 3d μοντελα μονο επρεπε να κανεις στο 3ds max).
αλλες 20 μερες(διαβασμα 1-1.5 ωρες την ημερα)εκτος από αυτο υπαρχει και η θεωρια
οι διαφανειες που παρουσιαζονται στην ταξη πιανουν 70 σελιδες
(4 μερες διαβασμα απο 6 ωρες) και υπαρχει και βιβλιο. πιανει 5 μοναδες στον τελικο βαθμο και πρεπει οπωσδηποτε να γραψεις το 5/10 για να περασεις γενικα το μαθημαπηγαμε να γραψουμε εξετασεις το 50% του βαθμου που μπορουσες να παρεις στη θεωρια ηταν θεματα από το βιβλιο, το οποιο δεν ειχα διαβασει. Οι διαφανειες ειχαν αλγοριθμους, μαθηματικους τυπους, φυσικους νομους και θεωρητικα θεματα. Μπηκαν θεωρητικα θεματα
ε τι να πεις τωρα...φυσικα κατι κοτες που ξερουν μονο να μαθαινουν απ'έξω θα γραψουν το 5 και θα περασουν μη ξεροντας να κανουν ουτε ενα κυβο σε ενα προγραμμα γραφικων
αυτο που ειπα ηταν για ενα μαθημα που δεν το χρωστανε και τοσοι πολλοι
φαντασου τι γινεται με τα αλλα
πχ κατι Αρχιτεκτονικες Υπολογιστων, κατι Αλγεβρες, Αναλυσεις που οι καθηγητες νομιζουν οτι εχουμε γνωσεις των παιδιών που εδιναν πανελληνιες με δεσμες και δε γραφει κανενας πανω απο 7 κλπ κλπ -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δίναμε μόνο οι επί πτυχίω (=>>
Σήματα και Συστήματα ΙΙ λέγεται... θεωρείται από τα πιο δύσκολα της σχολής μου και πολύς κόσμος μένει μ΄αυτό στο πτυχίο και συνεχίζει για χρόνια να το έχει στην πλάτη του. Κάποιοι πάνε στρατό, πιάνουν δουλειά και ακόμα το χρωστάνε. Ελπίζω να μην τους μιμηθώ
Ενα από τα μαθήματα που πρέπει να δίνεις ΚΑΘΕ φορά για να το περάσεις, επειδή ο καθηγητής είναι παράφρων, επομένως και τα θέματά του είναι τέτοια!
Ξέρω, παίζω με τον πόνο σου, αλλά εκεί που είσαι...ήμουνα ως γνωστόν! Μην σκας, κανόνισε τις δουλειές σου, είναι απλά από τα μαθήματα που θέλουν τύχη περισσότερο (θέματα χωρίς...παραφροσύνη!) και όχι διάβασμα! Πάνε στο στρατό, κάνε ό,τι χρειάζεται και κατέβα να δίνεις όταν μπορεις. Πολύ διάβασμα δεν θέλει, ξαναλέω...
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
εκτος από αυτο υπαρχει και η θεωρια
οι διαφανειες που παρουσιαζονται στην ταξη πιανουν 70 σελιδες
(4 μερες διαβασμα απο 6 ωρες) και υπαρχει και βιβλιο. πιανει 5 μοναδες στον τελικο βαθμο και πρεπει οπωσδηποτε να γραψεις το 5/10 για να περασεις γενικα το μαθημαπηγαμε να γραψουμε εξετασεις το 50% του βαθμου που μπορουσες να παρεις στη θεωρια ηταν θεματα από το βιβλιο, το οποιο δεν ειχα διαβασει. Οι διαφανειες ειχαν αλγοριθμους, μαθηματικους τυπους, φυσικους νομους και θεωρητικα θεματα. Μπηκαν θεωρητικα θεματα
ε τι να πεις τωρα...αυτο που ειπα ηταν για ενα μαθημα που δεν το χρωστανε και τοσοι πολλοι
φαντασου τι γινεται με τα αλλα
πχ κατι Αρχιτεκτονικες Υπολογιστων, κατι Αλγεβρες, Αναλυσεις που οι καθηγητες νομιζουν οτι εχουμε γνωσεις των παιδιών που εδιναν πανελληνιες με δεσμες και δε γραφει κανενας πανω απο 7 κλπ κλπΣτο παράδειγμά σου μετράω 5 πράγματα για τη θεωρία: βιβλίο,αλγοριθμους, μαθηματικους τυπους, φυσικους νομους και θεωρητικα θεματα. Διαβάζεις το 60%, δεν ασχολείσαι με το 40%, βάζει απο το 40% και την πατάς (φαίνεται ότι κάτι τέτοιο γίνονταν στο παρελθόν και ακολούθησες την πεπατημένη). Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη φορά σε αυτό και τα λοιπά μαθήματα θα διαβάζεις και τα θεωρητικά θέματα, δεν είναι για πλάκα εκεί ούτε για να σε ταλαιπωρούν.
Δέσμες κλπ. Υποθέτω ότι οι καθηγητές σας θεωρούν ένα επίπεδο ως δεδομένο. Αν δε το έχετε, μάλλον είστε σε λάθος μέρος και θα ταλαιπωρηθείτε.
-
Πανω κατω τα ιδια γινονται και σε εμας με τις οργανικες χημειες.. Υποτιθεται οτι κανουμε στο δευτερο ετος 2 οργανικες με σκοπο να καταλαβουμε τι παιζει στις Φαρμακευτικες Χημειες αργοτερα...
Τα βιβλια των οργανικων του δευτερου ετους ειναι επιεικως απαραδεκτα, γραμμενα εδω και 20 χρονια.. Σωζεσαι μονο αν εχεις κανενα φιλο στο Χημικο και σου δωσει τους 2 τομους της οργανικης χημειας του McMarry για να καταλαβεις και να γραψεις οτι σου ζητανε..
Υ.Γ. Οταν ειχαμε παει στους καθηγητες μας της Φαρμακευτικης Χημειας, γιατι μας εχωναν οτι δεν ξερουμε οργανικη, και τους δειξαμε τι βιβλια μας δινουν στο 2ο ετος, τραβουσαν τα μαλλια τους..
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
και γω μια απ'τα ιδια
αλλα την π την Java θα την περασω την επομενη φορα που θα πάει. Χρειαστηκε να διαβασω 2 βοηθηματα και το tutorial(big index) της Sun για να ** αρχισω ** να κατανοω το κινεζικο βιβλιο που μας δινουν και τα θελουν οπως ακριβως ειναι σε αυτο...
τις εργασιες εγω τις μοιραζω με τους φιλους μου.Πχ καποιος κανει ολη την εργασια ενος μαθηματος και ο αλλος ενος αλλου μαθηματος. Ο καθενας εχει διαφορετικη ικανοτητα σε ενα μαθημα και μας ειναι δυσκολο να συνεργαστουμεjava ξηγιεται σχετικα καλα , τα θεματα ειναι λιγο παρανοικα αφου το σεπτεμβριο που περασα εβαλε 3 μοναδες σε θεμα 6 μοναδων στη C++ ομως παρολο που του εγραψα 4,5 πηρα 6 γιατι καταλαβε οτι τα θεματα ηταν γιασου.τα βιβλια του JCP ειναι καλα για τις εξετασεις του , οι ιδιες κλασεις παιζουν ομως πρεπει να ξερεις ηδη , δεν κανουν για εισαγωγη.
εργασια στην εικονικη κανω τωρα.
το φετεινο ηταν στις βασεις , δουλευω σε εταιρια πληροφορικης , περιπου 15 προγραμματιστες συνολο , ενα sql το ηξεραν μονο 2 . νταξ για την oracle τι να πω
**α , δε ξερω αν το παρατηρησες ,χθες ο μ@λ@κ@ς λοιπον δινει πινακα με 8 εγγραφες και δε βλεπει ο ηλιθιος οτι υπαρχει διπλο κλειδι στο primary key ,και του το λεω μιση ωρα πριν το τελος ενω ειχα κανει υποθεση οτι δεν ειναι pk , ευτυχως μαλλον περασα.
**τα τελευταια 2 χρονια εχουν ξεφυγει οι καθηγητες , ελαχιστα μαθηματα περνας ευκολα
τι εννοεις να ξεφορτωθουν? βασικα νομιζουν οτι σε ενα εξαμηνο εχουμε μονο το μαθημα τους , επισης τωρα τελευταια προσπαθουν να δικαιολογησουν τον τιτλο πανεπιστημιο με αυτον τον τροπο (βαζοντας υπερπαλουκια) , το οτι γραφω μονο 5 και 6 εκει οφειλεται. και βαζοντας αυτο τον τεραστιο ογκο 400+ σελιδες υλη σε καθε μαθημα καταφερνουν να προωθησουν την ημιμαθεια των σημειωσεων γιατι πολυ απλα δεν προλαβαινεις να διαβασεις το βιβλιο.
κοπηκα στης κατευθυνσης μου και περασα αυτα που εχω παρει απο εσας
-
oups
-
oups
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ενα από τα μαθήματα που πρέπει να δίνεις ΚΑΘΕ φορά για να το περάσεις, επειδή ο καθηγητής είναι παράφρων, επομένως και τα θέματά του είναι τέτοια!Ξέρω, παίζω με τον πόνο σου, αλλά εκεί που είσαι...ήμουνα ως γνωστόν! Μην σκας, κανόνισε τις δουλειές σου, είναι απλά από τα μαθήματα που θέλουν τύχη περισσότερο (θέματα χωρίς...παραφροσύνη!) και όχι διάβασμα! Πάνε στο στρατό, κάνε ό,τι χρειάζεται και κατέβα να δίνεις όταν μπορεις. Πολύ διάβασμα δεν θέλει, ξαναλέω...
Έχω μια εξεταστική ακόμα προ του φανταρικού και μετά άλλες τρεις όσο θα είμαι φαντάρος. Ελπίζω να μην τις χρειαστώ
Καλή μου και καλή του φώτιση
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
και γω μια απ'τα ιδια
τις εργασιες εγω τις μοιραζω με τους φιλους μου.Πχ καποιος κανει ολη την εργασια ενος μαθηματος και ο αλλος ενος αλλου μαθηματος. Ο καθενας εχει διαφορετικη ικανοτητα σε ενα μαθημα και μας ειναι δυσκολο να συνεργαστουμεjava ξηγιεται σχετικα καλα , τα θεματα ειναι λιγο παρανοικα αφου το σεπτεμβριο που περασα εβαλε 3 μοναδες σε θεμα 6 μοναδων στη C++ ομως παρολο που του εγραψα 4,5 πηρα 6 γιατι καταλαβε οτι τα θεματα ηταν γιασου.τα βιβλια του JCP ειναι καλα για τις εξετασεις του , οι ιδιες κλασεις παιζουν ομως πρεπει να ξερεις ηδη , δεν κανουν για εισαγωγη.
εργασια στην εικονικη κανω τωρα.
το φετεινο ηταν στις βασεις , δουλευω σε εταιρια πληροφορικης , περιπου 15 προγραμματιστες συνολο , ενα sql το ηξεραν μονο 2 . νταξ για την oracle τι να πω
**α , δε ξερω αν το παρατηρησες ,χθες ο μ@λ@κ@ς λοιπον δινει πινακα με 8 εγγραφες και δε βλεπει ο ηλιθιος οτι υπαρχει διπλο κλειδι στο primary key ,και του το λεω μιση ωρα πριν το τελος ενω ειχα κανει υποθεση οτι δεν ειναι pk , ευτυχως μαλλον περασα.
**access έδινες?
τα τελευταια 2 χρονια εχουν ξεφυγει οι καθηγητες , ελαχιστα μαθηματα περνας ευκολα
τι εννοεις να ξεφορτωθουν? βασικα νομιζουν οτι σε ενα εξαμηνο εχουμε μονο το μαθημα τους , επισης τωρα τελευταια προσπαθουν να δικαιολογησουν τον τιτλο πανεπιστημιο με αυτον τον τροπο (βαζοντας υπερπαλουκια) , το οτι γραφω μονο 5 και 6 εκει οφειλεται. και βαζοντας αυτο τον τεραστιο ογκο 400+ σελιδες υλη σε καθε μαθημα καταφερνουν να προωθησουν την ημιμαθεια των σημειωσεων γιατι πολυ απλα δεν προλαβαινεις να διαβασεις το βιβλιο.
κοπηκα στης κατευθυνσης μου και περασα αυτα που εχω παρει απο εσας
σε ποιό τμήμα είσαι?
-
δεν εδινα access δεν αναφερονταν σε συγκεκριμενο DBMS τα θεματα.
πληροφορικη στο παν πειραια , εκει ειναι και ο vegas σε μικροτερο ετος
-
παρακαλώ να αλαχθεί το θέμα από 'Περί Σπουδών' σε Περί Σπουδών για Μηχανικούς ΠΕ,ΤΕ'
Ακούστε φάση τώρα.
Ερωτήσεις Διαγωνισμού Ετους 2002 για Διπλωματούχους Μηχανικούς, Τεχνολόγους Μηχ. και Οχημάττων ΤΕΙ.Ήταν Σύνολο 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στο γνωστικό αντικείμενo: Εισαγωγή στη Μηχανολογία
Αφορούσε κυρίως Θερμοδυναμική Μηχανικών (Engineering Thermodynamics), Ψυκτικός κύκλος,Ψυκτικές εγκαταστάσεις,Μετάδοση Θερμότητας, Μηχανολογικές κατεργασίες, Οδοντωτροχούς,Αξονες-Ατρακτοι,Εργαλειομηχανές CNC και Συμβατικές, Ρουλμαν,Ηλεκτροσυγκολλήσεις TIG,MIG., Τεχνολογία Υλικών.
Ενδεικτικές ερωτήσεις
-
Στοιχεία ατμοποίησης που εργάζονται με πίεση κατωτέρα της ατμοσφαιρικής δεν είναι
εν γένει επιθυμητά γιατί:
α) Είναι δύσκολη η δημιουργία της πίεσης ατμοποίησης
β) Έχουν μικρή ψυκτική απόδοση
γ) Σε περίπτωση μη στεγανότητας υπάρχει απώλεια ψυκτικού μέσου
δ) Σε περίπτωση μη στεγανότητας εισέρχεται στην εγκατάσταση ατμοσφαιρικός αέρας. -
Ο αδιαβατικός στραγγαλισμός πίεσης των ψυκτικών υγρών που τα φέρνει από μια
κατάσταση 1 σε μία άλλη την 2 οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τους γιατί είναι:
α) P2 < P1
β) V2 > V1
γ) P2 < P1 και V2 > V1
δ) P2 V2 > P1 V1
Η αφαίρεση της θερμότητας από τον θάλαμο ενός ψυγείου γίνεται:
α) μόνο με αγωγή
β) με αγωγή και ακτινοβολία
γ) μόνο με συναγωγή
δ) με συναγωγή και αγωγήΣε μία μηχανουργική κατεργασία σε προγραμματιζόμενο τόρνο CNC οι συνθήκες κοπής είναι οι παρακάτω :
α) Ο αριθμός στροφών της ατράκτου του τόρνου, η γωνία αποβλήτου και η γωνία τοποθέτησης της κύριας κόψης του κοπτικού εργαλείου
β) Η πρόωση του κοπτικού εργαλείου, η ταχύτητα κοπής και το βάθος κοπής
γ) Ο αριθμός στροφών της ατράκτου του τόρνου, η πρόωση του κοπτικού εργαλείου και το βάθος κοπής
δ) Το υλικό και οι γωνίες του κοπτικού εργαλείου και το «πρόγραμμα κατεργασίας»Για να πραγματοποιηθεί μία κατεργασία κυλινδρικής λείανσης ενός άξονα χρειάζονται:
α) Δύο κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή του λειαντικού τροχού και μετακίνηση του κατεργαζόμενου κομματιού παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής του τροχού
β) Τέσσερις κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή του λειαντικού τροχού, περιστροφή του κομματιού, παλινδρομική κίνηση τροχού (ή κομματιού) παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής του τροχού, κίνηση τροχού προς το κομμάτι (ή του κομματιού προς τον τροχό) σε κάθετη προς τον άξονα περιστροφής του τροχού διεύθυνση
γ) Πέντε κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή λειαντικού τροχού, περιστροφή κομματιού, παλινδρομικές κινήσεις τροχού και κομματιού παράλληλες προς τον άξονα του τροχού, κίνηση τροχού προς το κομμάτι (ή του κομματιού προς τον τροχό) σε κάθετη προς τον άξονα περιστροφής του τροχού διεύθυνση
δ) Τρεις κύριες κινήσεις δηλ. περιστροφή του λειαντικού τροχού, περιστροφή του λειαινόμενου κομματιού, παλινδρομική μετακίνηση τροχού ή κομματιού παράλληλη προς τον άξονα περιστροφής του τροχού-
Η ταχύτητα κοπής σε μία μηχανουργική κατεργασία καθορίζεται, κατά κύριο λόγο, με βάση :
α) Τον επιθυμητό χρόνο κατεργασίας
β) Την επιδιωκόμενη ακρίβεια της κατεργασίας
γ) Την διατιθέμενη από την εργαλειομηχανή ισχύ
δ) Το υλικό του κοπτικού εργαλείου -
Σε μία θερμική κατεργασία χάλυβα οι βασικές παράμετροι που καθορίζουν την επιτυχία της είναι :
α) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο συνολικός χρόνος θέρμανσης-ψύξης, το μέσο ψύξης (αέρας, νερό, λάδι,…)
β) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο χρόνος θέρμανσης, ο χρόνος ψύξης
γ) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο χρόνος παραμονής στην θερμοκρασία θέρμανσης, η ταχύτητα απόψυξης
δ) Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης, ο χρόνος απόψυξης, το μέσο ψύξης (αέρας, νερό, λάδι,…) -
Το εργαλείο (καλούπι) που χρησιμοποιείται σε μία κατεργασία ψυχρής διαμόρφωσης ελάσματος είναι πάντοτε καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας και του κόστους παραγωγής. Αυτό οφείλεται στο ότι :
α) Κάθε κατεργασία ψυχρής διαμόρφωσης απαιτεί ειδική τεχνογνωσία
β) Για κάθε εφαρμογή μπορούν να σχεδιασθούν και χρησιμοποιηθούν περισσότερα από ένα εργαλεία, το καθένα με την δικά του τεχνικοοικονομικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
γ) Τα εργαλεία ψυχρής διαμόρφωσης έχουν σημαντικό κόστος
δ) Τα εργαλεία ψυχρής διαμόρφωσης ελάσματος έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής -
Η ενανθράκωση και η εναζώτωση είναι θερμικές κατεργασίες χαλύβων που χρησιμοποιούνται για :
α) Σκλήρυνση στοιχείων μηχανών που χρησιμοποιούνται στην μετάδοση κίνησης
β) Αύξηση της αντοχής στοιχείων μηχανών που χρησιμοποιούνται στην μετάδοση κίνησης
γ) Προστασία των επιφανειών από χημικές προσβολές και διαβρωτικές δράσεις
δ) Επιφανειακή σκλήρυνση για την αύξηση της αντοχής των επιφανειών σε μηχανική φθορά -
Το τέλος της διάρκειας ζωής ενός κοπτικού εργαλείου τόρνου προσδιορίζεται από :
α) Την χρονική στιγμή της θραύσης του
β) Την χειροτέρευση της ποιότητας της κατεργαζόμενης επιφάνειας που παράγει
γ) Την υπερθέρμανση του κατεργαζόμενου κομματιού
δ) Το μέγεθος του πεδίου φθοράς της κόψης του -
Με τις προγραμματιζόμενες εργαλειομηχανές CNC γενικά επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια και παραγωγικότητα. Αυτά οφείλονται :
α) Στην κατασκευαστική διαμόρφωση των εργαλειομηχανών αυτών
β) Στην απεξάρτηση από προσωπικούς χειρισμούς του τεχνίτη
γ) Στην χρήση ειδικών για τις εργαλειομηχανές αυτές κοπτικών εργαλείων
δ) Στο καταρτιζόμενο για κάθε εφαρμογή «πρόγραμμα κατεργασίας» -
Ποιος από τους παρακάτω λόγους δεν αποτελεί συνήθη αιτία για την άνιση κατανομή του φορτίου στους οδόντες ενός πολύσφηνου;
α) Τα σφάλματα κατασκευής
β) Η ανομοιογένεια του υλικού
γ) Η διαφορά της ενδοτικότητας μεταξύ των οδόντων
δ) Ο μεγάλος αριθμός των οδόντων -
Μία αζυγοστάθμητη στρεφόμενη άτρακτος η οποία εκκινεί πολλές φορές τη μέρα καταπονείται λόγω της αζυγοσταθμίας της σε:
α) Εναλλασσόμενη κάμψη
β) Κυμαινόμενη κάμψη
γ) Στατική κάμψη
δ) Εναλλασσόμενη στρέψη -
Εάν σε έδραση ατράκτου δεν έχουμε απόλυτη ευθυγράμμιση των αξόνων εδράνου και ατράκτου ποίος τύπος ρουλεμάν δεν είναι κατάλληλος; ELEOS
α) Ενσφαιρα βαθείας αύλακος
β) Κυλινδρικά
γ) Βαρελοειδή
δ) Γωνιώδους επαφής
-
-
Πώς τις βλέπετε?
Περί Σπουδών