-
πιθανό να σου δώσει και εσένα ένα αντίγραφό... αλλά η συστατική πάει από καθηγητή σε ενδιαφερόμενο σφραγισμένη
-
εγώ που έκανα αιτήσεις μέσω ίντερνετ για MSc, άνοιξα μία και τη σκάναρα για να τη στείλω
δεν τη διάβασα ως το τέλος, αλλά καλά πράγματα έλεγε στις πρώτες 1-2 γραμμές
ο φάκελλος της ήταν με κόλλα και μπορούσες ανετα να την ανοίξεις και να την ξανακλείσεις χωρίς να φανεί
αλλά δήλωνες στις αιτήσεις στοιχεία αυτού που την έγραψε σε περίπτωση που ήθελαν να ρωτήσουν ή έστελνες λινκ στον καθηγητη με το τμήμα της αίτησης που θα έγραφε την συστατική -
Eγώ που έκανα αιτήσεις στο εξωτερικό πάντως (καμιά 10αρια κιόλας) , όλες πήγαν ηλεκτρονικά κατευθείαν από τον καθηγητή , στο πανεπιστήμιο.
Φίλος που έκανε αίτηση στο ΕΜΠ , τις πήγε σφραγισμένες σε φάκελο, όταν κατέθεσε την αίτηση. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν υποτίθεται ότι είναι κλειστές ή ότι τις στέλνουν απευθείας;Δεν είναι κλειστές και τις έχω στα χέρια μου.
Στις προκυρηξεις δεν είδα να τις ζητάνε σφραγισμενες ή απο τον καθηγητή. -
Πρώτη φορά ακούω να εχει κάποιος επιςημη συστατική επιστολή στο χέρι του ...
Ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους, απο τον έναν εργοδότη στον άλλο στέλνονται
-
εγώ έχω επίσημη συστατική στο συρτάρι μου, αλλά σφραγισμένη
έκανα συλλογή (γιατί δεν ήμουν βέβαιος αν θα μαζέψω τις 2 που χρειάζομαι) και τελικά έμεινα με πιο πολλές από όσες χρειαζόμουν
κάποια στιγμή ίσως τις ανοίξω να δω τι λένε, ή μπορεί να μου τη βαρέσει κάποτε να κάνω κι άλλο μεταπτυχιακό για να γίνω επιτέλους πανεπιστήμονας
προς το παρόν έχω ασχοληθεί μόνο με στατιστική,ασφαλιστικά/αναλογισμό, risk management, κάνω διπλωματική σε χρηματοοικονομικό θέμα (με στατιστική πάντα) και δουλεύω λογιστική, θα μπορούσα να διαβάσω και κάτι άλλο ξέμπαρκο στο μέλλον γιατί όχι; χρόνο και φράγκα να χω και κάποια στιγμή θα κλατάρω επιτέλους, αλλά τουλάχιστον θα πεθάνω σοφός
έχω φίλη μου στο μεταπτυχιακό που κάνει το 2ο σε μας (έχει κάνει ήδη ένα στο πολυτεχνείο) και να πω την αλήθεια ζηλεύω που κάθεται και κάνει τόσα πράγματα, βέβαια αυτή θέλει μάλλον να πάει για ακαδημαϊκή καριέρα, εγώ δεν είμαι για τέτοια πράγματα με τη καμία, αλλά είναι ωραίο να έχεις διάβασμα όσο μανίκι κι αν είναι..
μάλλον μου έχει μείνει το σύνδρομο του αιώνιου φοιτητή -
αμην
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αμηνμλκα αλήθεια μου εύχεσαι να πεθάνω;
ντροπή ρεντ
-
-
το παραπάνω ισχύει, στο τέλος κάπου πρέπει να εμβαθύνεις
αλλά αυτό γίνεται κυρίως μέσω της δουλειάς, με τις σπουδές δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, εκτός πάντα αν ο στόχος σου είναι να γίνεις καθηγητής και στη πλειονότητα των περιπτώσεων να έχεις καθαρά θεωρητικές γνώσεις
(όχι ότι δε γίνεται βέβαια σε κάποιους κλάδους ο ακαδημαϊκός να έχει λιώσει στην έρευνα και να είναι ο θεός των θεών που ξέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ..)άλλο όμως η δουλειά, εκεί μετράει και η εμπειρία και η ποιότητα της εμπειρίας βέβαια
απλά και το μαθαίνεις για άλλα πράγματα πέρα από το 'αντικειμενό σου' δεν είναι κακό, ίσα ίσα (προσωπική πάντα άποψη)
πάντως σε κάποιες δουλειές που βλέπω , βλέπεις τον άλλο ότι παρόλο που δουλεύει κάτι πολύ εξειδικευμένο, έχει μια ποικιλία σπουδών από πίσω του και ένα πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο
πχ μπορείς να δεις έναν risk manager σε μια τράπεζα ο οποίος ξεκίνησε κάποτε από μαθηματικός, έκανε μετά χρηματοοικονομικά και στη συνέχεια ειδικεύτηκε (ακόμα και διδακτορικό και ας μη δίδαξε σαν βασική απασχόληση στην ουσία) σε αυτό πάνω στο οποίο δουλεύει
η διαφορά του με έναν καθαρά καθηγητή είναι ότι μπορεί να έχει τη πλειονότητα των θεωρητικών γνωσεών (του καθηγητή) γύρω από αυτό που τελικά κάνει, όμως εφαρμόζοντάς το στη πράξη με πραγματικά λεφτά και ευθύνη ξέρει και τι δουλεύει και τι όχι και πώς δουλεύει και πώς όχι
όχι απλά θεωρητική εφαρμογή μοντέλων για να λύνουμε ασκησούλες..βέβαια για να φτάσεις στο πρακτικό σίγουρα θες και το θεωρητικό υπόβαθρο, δε γίνεται αλλιώς στις μέρες μας
-
σωστός και συμφωνώ 110%.
αστειευόμουν πριν -
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγώ έχω επίσημη συστατική στο συρτάρι μου, αλλά σφραγισμένηέκανα συλλογή (γιατί δεν ήμουν βέβαιος αν θα μαζέψω τις 2 που χρειάζομαι) και τελικά έμεινα με πιο πολλές από όσες χρειαζόμουν
κάποια στιγμή ίσως τις ανοίξω να δω τι λένε, ή μπορεί να μου τη βαρέσει κάποτε να κάνω κι άλλο μεταπτυχιακό για να γίνω επιτέλους πανεπιστήμονας
Απλώς να ξέρεις ότι δεν έχουν εφ' όρου ζωής ισχύ η συστατικές
-
Δε πρόκειται να την κάνω τίποτα μωρέ, μάλλον θα μείνει στο συρτάρι μου για πάντα
-
Άνοιξε που λετε το ΕΜΠ από τους φοιτητικούς συλλόγους, οι καθηγητές δουλεύουν κανονικά, μόνο οι διοικητικοί και το τεράστιο έργο τους παραμένουν υπο καθεστώς κατάληψης...
Μπαίνει καθηγητής για μάθημα μαζί με τα φοιτητούδια και ενώ έχει ξεκινήσει, εν μέσω καταλήψεων διοικητικών, έρχονται οι γνωστοί άγνωστοι 3πλοχαρτζιλικομμένοι άπλυτοι ακραιοαριστεροί 'χουλιγκάνοι' και αρχίζουν να φωνάζουν στον καθηγητή 'απεργοσπάστη' κλπ γραφικά που δεν μου αρμόζει να γράψω...
η ερώτηση είναι... πότε θα μπουν σεκιουριτάδες να ξυλοφορτώσουν τα καθίκια ? γιατί δεν καλεί κάποιος την αστυνομία ? γιατί ρε κομμούνα είστε τόσο στόκοι... ?
να θυμηθώ να γράψω σκηνικό με παλαιό μου συμφοιτητή -κομμούνα βεβαίως, βεβαίως - στο κέντρο (παλαιό γιατί ήταν όταν μπήκα και λογικά θα συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια ακόμα φοιτητής) που ενώ δεν είχε στον ήλιο μοίρα και κλαίγεται μου πέταξε την φονική ατάκα... 'έχεις γίνει και εσύ πιονάκι του συστήματος... καταδέχεσαι να δουλεύεις για Χ (διόλου κακό ποσό για τις μέρες μας) ενώ η σύμβαση των μηχανικών λέει .... + το ΤΣΕΜΕΔΕ + ... '
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Άνοιξε που λετε το ΕΜΠ από τους φοιτητικούς συλλόγους, οι καθηγητές δουλεύουν κανονικά, μόνο οι διοικητικοί και το τεράστιο έργο τους παραμένουν υπο καθεστώς κατάληψης...Μπαίνει καθηγητής για μάθημα μαζί με τα φοιτητούδια και ενώ έχει ξεκινήσει, εν μέσω καταλήψεων διοικητικών, έρχονται οι γνωστοί άγνωστοι 3πλοχαρτζιλικομμένοι άπλυτοι ακραιοαριστεροί 'χουλιγκάνοι' και αρχίζουν να φωνάζουν στον καθηγητή 'απεργοσπάστη' κλπ γραφικά που δεν μου αρμόζει να γράψω...
η ερώτηση είναι... πότε θα μπουν σεκιουριτάδες να ξυλοφορτώσουν τα καθίκια ? γιατί δεν καλεί κάποιος την αστυνομία ? γιατί ρε κομμούνα είστε τόσο στόκοι... ?
να θυμηθώ να γράψω σκηνικό με παλαιό μου συμφοιτητή -κομμούνα βεβαίως, βεβαίως - στο κέντρο (παλαιό γιατί ήταν όταν μπήκα και λογικά θα συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια ακόμα φοιτητής) που ενώ δεν είχε στον ήλιο μοίρα και κλαίγεται μου πέταξε την φονική ατάκα... 'έχεις γίνει και εσύ πιονάκι του συστήματος... καταδέχεσαι να δουλεύεις για Χ (διόλου κακό ποσό για τις μέρες μας) ενώ η σύμβαση των μηχανικών λέει .... + το ΤΣΕΜΕΔΕ + ... '
Να τον παρεις να πατε για φαϊ και οταν ερθει η ωρα να πληρωσεις, πες του 'δε βγαινω, ξερεις με πληρωνουν λιγο' και σηκω φυγε.
-
Σιγά μην βγω με κομμουνα... Βαριέμαι την κλάψα
-
Μήπως ξέρει κανείς αν θα δωθεί κάποια παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τα μεταπτυχιακά του ΕΜΠ λόγω κλεισίματος?
-
κανείς δεν ξέρει τίποτα... σε ανάλογες περιπτώσεις βγαίνει μια ανακοίνωση του στυλ 'παρατείνεται μέχρι νεωτέρας' ... ψάξε και στη σελίδα του μτχ
τα άργησες ή είναι η ιδέα μου ?
κάνε και σε άλλα πανεπιστήμια αιτήσεις γιατί θα μπλέξεις άσχημα με το ΕΜΠ
Π.Σ. τι θες να μπλέξεις με τους θεωρητικούς ?
-
Με καθυστέρησαν κάτι καθηγητές. Έχω στείλει πάντως και στον υπεύθυνο καθηγητή να ρωτήσω.
Ελπίζω να μην με γράψει.
Θεωρητικός είμαι και εγώ!
Περί Σπουδών