Ο χρήστης corsair έγραψε:
Υπαρχουν μεταπτυχιακα Οικονομικων για Economists και Non-Economists. Τα δευτερα ειναι σχεδιασμένα να δώσουν μια ιδέα στους μη σχετικούς γύρω απο την λειτουργια της οικονομίας, της επιχειρησης, να μπορεις να ερμηνευεις ενα ισολογισμο, ροες, κοστολόγηση, να συνεννοησε με το οικονομικο τμημα.
Αυτες οι εξειδικευσεις χρησιμευουν ετσι ωστε καποιος να προωθηθει στην διοικηση.
Ως non-economist όντως αυτό που αποζητώ από το MBA είναι το θεωρητικό υπόβαθρο που θα μπορέσει πιθανόν να με βοηθήσει να προωθηθώ στη διοίκηση. Γενικά με τα χρηματοοικονομικά ασχολούμαι καιρό τώρα, γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό τα περί των ισολογισμών, ροών εσόδων-εξόδων, κτλ, θέλω όμως να τα ξεκαθαρίσω πλήρως και να αποκτήσω και γνώσεις περί διαχείρισης προσωπικού, λογιστικής, στρατηγικής, μάρκετινγκ, κτλ
Δε θέλω δηλαδή να κάνω ΜΒΑ απλά γιατί μου είπαν να κάνω, αλλά γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το αντικείμενο. Αν δε γινόμουν μηχανικός με τα μυαλά που έχω τώρα η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν τα οικονομικά.
Εκτος και αν εχεις κατι ετοιμο να σε περιμένει... γνωμη μου ειναι να μην προβεις σε ασχετο θεματικα master. Ειναι κοπος και χρημα ο οποιος μπορει να μην αξιοποιηθει. Τετοια πορεια ακολουθησε μονο εαν η θεση/εργασια το απαιτησει.
Δυστυχώς δεν έχω κάτι έτοιμο να με περιμένει. Δουλειά δε θα δυσκολευτώ να βρω, θέλω όμως να έχω τα απαραίτητα προσόντα για να αποδώσω σ' αυτή.
Επισης να ξερεις πως καποια master/mba θα ειναι εντελως παλουκια και το επιπεδο καθως και οι απαιτησεις θα ξεφευγουν... και αυτο γιατι οι συναδελφοι σου στο τμημα θα ειναι στελεχη επιχειρησεων με σημαντικη εμπειρια και προσβαση σε πηγες απο την ιδια τους την εταιρια. Ολα οσα θα σου δειχνουν οι καθηγητες... για σενα πιθανα θα ειναι καπως 'κινεζικα' οταν για τους αλλους θα ειναι ξεκαθαρα... γιατι καταλαβαινουν ακριβως που και πως εφαρμοζονται αυτα που διδασκονται. Για τους αλλους δηλαδη θα εχουν πρακτικη αξια.
Δεν λεω κατι για να σε αποθαρρυνω, αλλα απλα να ξερεις τι περιπου θα εχεις να αντιμετωπισεις.
Ναι, αυτό μου το είπαν και άλλοι και είναι γεγονός ότι σιγά σιγά με πείθετε όλο και περισσότερο. Ίσως δηλαδή είναι όντως καλύτερα να αποκτήσω πρώτα κάποια εργασιακή εμπειρία και να αποζητήσω μετά το ΜΒΑ. Αυτό μου με αγχώνει απλά είναι το κατά πόσο μπορεί κάποιος που έχει μπει σε μια δουλειά είτε να διακόψει εντελώς και να αφοσιωθεί σε νέες σπουδές, ή να εργάζεται ταυτόχρονα κάνοντας μαθήματα το απόγευμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο φόρτο εργασίας για εκείνα τα δύο λογικά χρόνια.
Σχετικα με τις απαιτησεις για entry....
Μην τις παιρνεις τοις μετρητοις! Οταν θα μιλησεις απο κοντα μαζι τους, το πραγμα θα δεις πως ειναι ελαστικο... Τουλαχιστον στο εξωτερικο, δεν εισαι μονο τα νουμερα στο πτυχιο σου... αξιολογησε και συ ο ιδιος, και τυχον εργασια σου, επιτευγματα σου κλπ κλπ...
Πραγματικά όσον αφορά το βιογραφικό μου για τις αιτήσεις νοιώθω κάπως μειονεκτικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ επιτεύγματα έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο, τουλάχιστον άξια αναφοράς. Νοιώθω δηλαδή ότι πλην κάτι βραβείων, αριστείων, κτλ στο σχολείο και πλην του πτυχίου μου και των διπλωμάτων στις ξένες γλώσσες δεν έχω να βάλω και πολλά. Ακούω κόσμο που γεμίζει το βιογραφικό του με απίστευτα πράγματα και πραγματικά δε ξέρω πού τα βρίσκουν Ήταν τόσο φοβεροί στη ζωή τους που έκαναν τα πάντα ή απλά βάζουν σάλτσες προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν;
Προσωπικά ενδιαφέρομαι χρόνια τώρα για τα χρηματοοικονομικά-διοικητικά, αυτό όμως είναι κάτι που δε μπορώ να το αποδείξω κάπως, παρά μόνο αν μου κάνουν ερωτήσεις σε ενδεχόμενη συνέντευξη.
Αυτα απο την δικη μου εμπειρια...
Σ' ευχαριστώ που μου τη μετέφερες