Nov 1, 2007, 3:20 AM

Βασικά τσέκαρε πρώτα να δεις σε τι πεδίο θα ήθελες να εργαστείς. Το μεταπτυχιακό είναι απαραίτητο σε αυτό το σημείο μόνο αν θες να αλλάξεις γνωστικό/επιστημονικό πεδίο.
Π.χ αν έχεις σπουδάσει μηχανικός ή κάποια θετική επιστήμη και θες να ασχοληθείς με πωλήσεις, marketing κλπ πρέπει να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στο ΜΚΤ γιατί θα σου μιλάνε για 4P και εσύ θα τους λες για 4 Paximadia. Νot very good που θα λεγε και ο Clarkson...
Economics κλπ διαβάζω... Θες παιδί μου να ασχοληθείς με οικονομικά; Πού θα πας να ψάξεις για δουλειά; Σε τράπεζα; Σε επενδυτική εταιρεία;
Αν θες απλά να ασχοληθείς με αυτό που σπούδαξες (μηχανικός) και απλά θες να προχωρήσεις πιο ψηλά στο μέλλον πήγαινε κάνε ένα master στη διοίκηση παραγωγής ή κάτι τέτοιο που με λίγα λόγια να συνδυάζει management και engineering. Υπάρχει και η -ακόμα καλύτερη- προοπτική να πιάσεις δουλειά, να δεις τι γίνεται στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να ψάξεις για μεταπτυχιακό (έστω και παράλληλα με τη δουλειά).
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΣΤΕΡ ΟΦ ΣΑΙΕΝΣ ΙΝ ΜΑΣΤΟΥΡΜΠΕΪΣΙΟΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ...
@Ratanplan μάλλον το αντίθετο κατάλαβες
Εγώ αν μου δοθεί η ευκαιρία το καπελάκι μου και έφυγα... Και μάλιστα για πολύ μακρυά... Όχι Αγγλία που πας και με το τρόλευ....