-
Τωρα προς το παρον, το αφηνουμε για του χρονου γιατι το μονο MUN στο οποιο μπορω να παω, ειναι αυτο της Θεσ/νικης..
Αν εχω παρεα του χρονου, μαλλον θα παω(Και ναi δινουμε σε 2 βδομαδες... Καλη μας επιτυχια! )
-
Που είναι τέλη Νοεμβρίου?
Καλή σου επιτυχία!
-
Οχι ωρε, το MUN της Θεσσαλονικης γινεται καθε χρονο και ξεκιναει καθε Τεταρτη του Πασχα (αναλογα το ποτε πεφτει..)
Ειχα παει Θεσ/κη αυτες τις μερες και ειχα μεινει σε 2 φιλες μου που ειχαν παει στην εκδηλωση και περασαν πολυ καλα... -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Οχι ωρε, το MUN της Θεσσαλονικης γινεται καθε χρονο και ξεκιναει καθε Τεταρτη του Πασχα (αναλογα το ποτε πεφτει..)
Ειχα παει Θεσ/κη αυτες τις μερες και ειχα μεινει σε 2 φιλες μου που ειχαν παει στην εκδηλωση και περασαν πολυ καλα...Και γω θα πέρναγα πολύ καλά αν έμενα με 2 φίλες μου
-
Και που να ακουσεις τι γινεται σ'τα events της διοργανωσης.. κι υστερα απ'αυτα....
-
Έχω κάνει φοιτητής νεαρέ και τώρα σε πανεπιστήμιο δουλεύω Κοίτα να αφήσεις το MUN και να πιάσεις τα MUN......άκια
-
Με συγχωρειτε
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Κοίτα να αφήσεις το MUN και να πιάσεις τα MUN......άκιαΕγω να τα πιασω, αλλα προς το παρον εχουμε λιγα αποτελεσματα... Βεβαια τωρα με τραβαει μια κοπελια απο Φιλοσοφικη Αθηνας αλλα η κατασταση εχει γινει λιγο
-
Στο mun του παμακ αναφέρεσαι ή σε αυτό του ανατόλια; Καλή φάση είναι, παλαίμαχος εδώ Και τα διεθνή είναι ωραία. Χάγη και Βιέννη λεει, του Harvard με είχε απογοητεύσει ελαφρώς. Της Αγ. Πετρούπολης ήταν ανέκδοτο.
Αν σε ενδιαφέρει να εξασκήσεις τον λόγο σου τότε προσανατολίσου στην επιχειρηματολογία (debate). Το ποιό είδος της θα επιλέξεις είναι δικό σου θέμα, εγω ξεκίνησα τον συλλογο επιχειρηματολογίας του ΑΠΘ. Δεν ξέρω αν υπάρχει σύλλογος στο πανεπ σου, ρώτα ή αν θες βοήθεια στείλε μου πμ.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν σε ενδιαφέρει να εξασκήσεις τον λόγο σου τότε προσανατολίσου στην επιχειρηματολογία (debate). Το ποιό είδος της θα επιλέξεις είναι δικό σου θέμα, εγω ξεκίνησα τον συλλογο επιχειρηματολογίας του ΑΠΘ. Δεν ξέρω αν υπάρχει σύλλογος στο πανεπ σου, ρώτα ή αν θες βοήθεια στείλε μου πμ.Sent from my Tab using a pigeon.
Σε παρακαλω... Στα ελληνικά παν/μια έχουμε the real deal, συνελεύσεις
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν σε ενδιαφέρει να εξασκήσεις τον λόγο σου τότε προσανατολίσου στην επιχειρηματολογία (debate). Το ποιό είδος της θα επιλέξεις είναι δικό σου θέμα, εγω ξεκίνησα τον συλλογο επιχειρηματολογίας του ΑΠΘ. Δεν ξέρω αν υπάρχει σύλλογος στο πανεπ σου, ρώτα ή αν θες βοήθεια στείλε μου πμ.
Sent from my Tab using a pigeon.
Σε παρακαλω... Στα ελληνικά παν/μια έχουμε the real deal, συνελεύσεις
μισό να ανάψω ένα τσιγάρο και να πιάσω τον πυροσβεστήρα
-
στο τέλος οι δευτερολογίες συνάδελφε
-
Τα καλυτερα ερχονται..
-
από την ίδια πηγή:
Εκλεισαν Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική
Εντείνεται η κρίση στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. Σχολές, η μια μετά την άλλη, βάζουν λουκέτο προειδοποιώντας για μόνιμη αδυναμία λειτουργίας αν δεν σταματήσει η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ και το πάγωμα των διορισμών, ενώ οι πανεπιστημιακοί στέλνουν τελεσίγραφο για κινητοποιήσεις αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.Από χθες, Αρχιτεκτονική και Καλών Τεχνών αναστέλλουν τη λειτουργία τους, σήμερα οι διδάσκοντες στο Πάντειο διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του ιδρύματος, ενώ αύριο πραγματοποιείται μαζική κινητοποίηση των πρώτων «θυμάτων» του Μνημονίου, ήτοι συμβασιούχων διδασκόντων, μελών ΔΕΠ υπό αναμονή και έκτακτων στα ΤΕΙ.
[spoiler=...:1yds8cb5]«Η Αρχιτεκτονική κινδυνεύει με πλήρη υποβάθμιση», δήλωναν χθες καθηγητές και φοιτητές της Σχολής στη μαζικότερη γενική συνέλευση των τελευταίων χρόνων στο Πολυτεχνείο, παρουσία και εκπροσώπων αδελφών σχολών απ' όλη την Ελλάδα.
Για δύο εβδομάδες η σχολή θα μείνει ανοιχτή μόνο για τις πολλές εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Βασικότερα προβλήματα, οι περικοπές και η αποψίλωση του εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω αναστολής διορισμών και προσλήψεων συμβασιούχων, συνταξιοδοτήσεων αλλά και της μη ανανέωσης του Π.Δ. που επιτρέπει την εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς κατοχή διδακτορικού. Το προσωπικό μειώθηκε κατά 40%. Από 125 διδάσκοντες, φέτος είναι 73 και υπολογίζεται να μείνουν 50.
Για τους ίδιους λόγους προβαίνει σε διήμερη αναστολή λειτουργίας και η Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ αύριο συμβασιούχοι από τα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας και έκτακτο προσωπικό των ΤΕΙ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ακολούθως μεγάλη εκδήλωση-συζήτηση στη Νομική.
Μέτρα από τα ΑΕΙ
Την ίδια στιγμή το Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνει μέτρα εξοικονόμησης πόρων ώστε... «να αποφύγει το ΔΝΤ». «Η κρατική χρηματοδότηση από τα 45 εκατ. φέτος έπεσε στα 25 εκατ. αλλά για να λειτουργήσουμε εύρυθμα χρειαζόμαστε 35 με 37 εκατ. ευρώ» δήλωσαν ο πρύτανης του Ιδρύματος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, και ο αντιπρύτανης Γιώργος Σφικόπουλος σε συνάντηση που είχαν με τους δημοσιογράφους.
Ανάμεσα στα μέτρα, η μεταφορά σχολών σε ιδιόκτητα κτίρια, τα φωτοβολταϊκά, η ανάπτυξη μέσω χρηματοδότησης της έρευνας (3,5 εκατ. ευρώ απευθείας στις σχολές) αλλά και η καλύτερη διαχείριση. Το ίδρυμα διαθέτει τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις, 2.000 καθηγητές, 50-60.00 ενεργούς φοιτητές, 1.200 διοικητικούς, 300 τεχνικούς. Τα έξοδα τεράστια: ΔΕΗ 7 εκατ. ευρώ, καθαριότητα 3,5 εκατ., φύλαξη 3,5 εκατ., τηλεπικοινωνίες 2 εκατ., ενοίκια 3 εκατ., θέρμανση 1 εκατ. κ.ά. που καλύπτουν έως και το 70% του προϋπολογισμού.[/spoiler:1yds8cb5]
-
Το site parapolitika.gr της ΝΔ ειναι? Γιατι εχω βαρεθει να την βλεπω να προμοταρει τη ΔΑΠ.. (φοιτητικες εκλογες την Τεταρτη γαρ....)
-
-
Σώστε τα μοναστήρια και χέστε τα πανεπιστήμια
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σώστε τα μοναστήρια και χέστε τα πανεπιστήμιαλειλατίστε τους βρωμοπαπάδες και πληρώστε τα πανεπιστήμια...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σώστε τα μοναστήρια και χέστε τα πανεπιστήμια
λειλατίστε τους βρωμοπαπάδες και πληρώστε τα πανεπιστήμια...
Tι καλά που θα ήταν...
-
Δύο απορίες
1ον) Σε διάφορα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Αγγλία) βλέπω δίπλα από τον τίτλο κάθε τμήματος level 4,5,6 κτλ.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την αντιστοιχία με τα δικά μας ;
2ον) Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει με το νόμο περί αιώνιων φοιτητών ; Γιατί κάθε μέρα ακούω και μια διαφορετική άποψη ... -
Κυκλοφόρησε ανέκδοτο (περίπου) για τα θέματα της Δυναμικής που μπήκαν τώρα τον Ιούνιο στους Μηχ. Μηχ. Α.Π.Θ.
Όσοι έχουν φοιτήσει στην σχολή (πέρα από τον ast και μένα υπάρχουν άλλοι εδώ; ) ξέρουν τι εστί το συγκεκριμένο μάθημα και ο καθηγητής που το κάνει.Απολαύστε υπεύθυνα:
Μπεος και Ψωμιαδης πισω απο τα θεματα Δυναμικης
Πως στηθηκε το παιχνιδι για να το παιξουν ασσο(ηχητικο ντοκουμεντο, την επομενη μερα στο τηλεφωνο)
Μπεος : Συγχαρητηρια, τους γ......με! Τελειωσε ομως τωρα το πανηγυρι. Σωτηρη ακου τι θελω να σου πω... Επειδη πηρα κι ενα μηνυμα ετσι; Τους βοηθους πρεπει να τους προστατεψεις.. Τουλάχιστον για μια βδομαδα 10 μερες...
Σ.Ν. : Ετσι-ετσι
Μπεος : M' ακους;
Σ.Ν. : Ενταξει...
Μπεος : Οπωσδηποτε αυτο.
Σ.Ν. : Τι εννοεις, ποιους απ' ολους;
Μπεος : Αυτους που θα διορθωσουν... Κινδυνευουν...
Σ.Ν. : Ενταξει!
Μπεος : Μ' ακους; Σου μιλαει ο φιλος σου υπαρχει προβλημα, με πηραν τηλεφωνο
Σ.Ν. : Ενταξει τελειωσε!
(ηχητικο ντοκουμεντο 2, σημερα στο τηλεφωνο)
Σ.Ν. : Καλημερα Μακη τι κανεις;
Ψωμιαδης : Συγχαρητηρια, τους πηρες τα σωβρακα να πουμε
Σ.Ν. : Ευχαριστω ευχαριστω.
Ψωμιαδης : Πες μου... Τι τους εβαλες.
Σ.Ν. : Ασε Μάκη δεν ξερεις απ' αυτα εσυ, NASA φάση, θα' ρθει σιγουρα Ασσος το παιχνίδι, δικο μας.
Ψωμιαδης : Δε λύνονται δηλαδή;
Σ.Ν. : Μόνο εγώ τα λύνω Μάκη, οι βοηθοι δεν ξερουν... Λες να τα ελυναν τα μικρα; Αστο τωρα αυτό, Μακη, εχω ενα προβλημα...
Ψωμιαδης : Πες το.
Σ.Ν. : Οι βοηθοί. Δεν μπορουν να διορθωσουν! Τους εδωσα τις λυσεις. Δεν βρισκουν τιποτα σωστο στα γραπτα και τους παιρνει ο υπνος πανω... Αργουν τα αποτελεσματα, καθυστερησε τους στοιχηματζηδες. Ξερεις πως είναι αυτά, ετσι.
Ψωμιαδης : Θα σου στειλω το φαρμακο που δινω και στον Μπουρουση, ετσι; Το ματι γαριδα να πουμε!
Σ.Ν. : Κοιτα Μακη, μονο να ξερεις, εξεταστικη εχουμε και μετα το καλοκαιρι, θα χρειαστουν κι αλλο φαρμακο...
Ψωμιαδης : Ενταξει πασα μου θα σου φερω εγω... Ποτε θελεις εσυ αλλο;
Σ.Ν. : Ε τωρα για τον Σεπτεμβριο...
Ψωμιαδης : Ε καλα ρε παιδακι μου.. Θα σου εχω ετοιμασει να πουμε, ενταξει. Θα σου εχω στείλει αρκετό πράμα.
Σ.Ν. : Ενταξει Μακη... Φευγεις για Κορυδαλλο, θα σε δουμε;
Ψωμιαδης : Μαλλον μεθαυριο φευγω να παω να πω ενα γεια και στο αδερφο τον Αχιλλεα...
Σ.Ν. : Εγινε, θα τα πουμε
Ψωμιαδης : Εγινε τα ξαναλεμε.
Περί Σπουδών