-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κι όμως την περίοδο 2000-2002 που είχα δουλέψει για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας τηλεπικοινωνιών (παγκοσμίως γνωστής*), τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν, ακόμη και στη θυγατρική εταιρία στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο μια ξένη γλώσσα τη μιλούσαν όλοι.
*δεν είναι η miesens
Εγώ καλή ώρα ακόμα έχω να θυμάμαι μια φοβερή συνεργασία με τη CapGemini
Αυτή εδώ ήταν.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κι όμως την περίοδο 2000-2002 που είχα δουλέψει για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας τηλεπικοινωνιών (παγκοσμίως γνωστής*), τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν, ακόμη και στη θυγατρική εταιρία στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο μια ξένη γλώσσα τη μιλούσαν όλοι.
*δεν είναι η miesens
Εγώ καλή ώρα ακόμα έχω να θυμάμαι μια φοβερή συνεργασία με τη CapGemini
ινδικές απολαύσεις?
-
Ευρωπαϊκές
Τους Ινδούς τους είχε η IBM [ααααααλλες μορφάρες κι από κει ] -
Το σκεπτικό μου έχει να κάνει καθαρά με το οικονομικό του πράγματος (χρήμα που φεύγει έξω) και όχι με το ιδεολογικό.
Αλλά όπως και να έχει, από τη στιγμή που πάει κάποιος στην Τρανσυλβανία, γίνεται γιατρός κάνοντας ανατομία σε χωρικούς-θύματα του δράκουλα και γυρίζει στην Ελλάδα και χωρίς πολλά πολλά γίνεται γιατρός και πιάνει και θέση σε ΕΣΥ ή ΙΚΑ (αναλόγως το βύσμα του) ποιός ο λόγος τα λεφτά που χάλασε στη Ρουμανία να μη τα χάλαγε εδώ;
Και ξαναλέω ότι σίγουρα η Ιατρική θα πρέπει να είναι εξαίρεση (όπως και να γίνει κάτι με τους 'Ρουμάνους') αλλά οι χιλιάδες των φοιτητών που πάνε έξω στα trexagireve college να πάρουν ένα χαρτί, μπορούν να γλιτώσουν κερατιάτικα έξοδα διαμονής κλπ. -
Μήπως όμως από την άλλη η κρίση οδηγήσει και σε μια 'ορθολογικοποίηση' των σπουδών; Μήπως δηλαδή δούμε περισσότερους να στρέφονται σε 'πρακτικά/τεχνικά' επαγγέλματα (υδραυλικοί, μάστορες, αγρότες, κλπ) έτσι ώστε η κατανομή να γίνει πιο φυσιολογική, έχοντας δηλαδή λιγότερο συνωστισμό μορφωμένων που τελικά καταλήγουν να υπο-αμείβονται και περισσότερο συνωστισμό σε 'μουτζούρικες' δουλειές;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μήπως όμως από την άλλη η κρίση οδηγήσει και σε μια 'ορθολογικοποίηση' των σπουδών; Μήπως δηλαδή δούμε περισσότερους να στρέφονται σε 'πρακτικά/τεχνικά' επαγγέλματα (υδραυλικοί, μάστορες, αγρότες, κλπ) έτσι ώστε η κατανομή να γίνει πιο φυσιολογική, έχοντας δηλαδή λιγότερο συνωστισμό μορφωμένων που τελικά καταλήγουν να υπο-αμείβονται και περισσότερο συνωστισμό σε 'μουτζούρικες' δουλειές;++++
Εγώ θεωρώ αυτό ότι είναι το μεγάλο πρόβλημα της παιδείας, το κατοχικό σύνδρομο που μεταφέρουν οι παλαιοί στους νέους που με μια φράση συνοψίζεται στο ' Κοίταξε να σπουδάσεις να πάς πανεπιστήμιο για να προκόψεις.....' -
Εσύ για τον εαυτό σου πιστεύεις ότι κακώς έκανες και συνέχισες στην τριτοβάθμια;
Αν γύρναγες το χρόνο πίσω, που λένε, θα άλλαζες την επιλογή σου; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εσύ για τον εαυτό σου πιστεύεις ότι κακώς έκανες και συνέχισες στην τριτοβάθμια;
Αν γύρναγες το χρόνο πίσω, που λένε, θα άλλαζες την επιλογή σου;Πριν από καμιά 20αριά χρόνια που τελείωσα, τα πράγματα ήταν ελαφρώς διαφορετικά. Καταρχήν, δεν τελείωναν όλοι το Λύκειο (90 από 140 αν θυμάμαι καλά). Επίσης, από τους 90 πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περίπου 40. Πλέον, τελειώνουν και οι 140, και περνάνε σε σχολές στην ελλάδα οι 120. Οι υπόλοιποι 15 πάνε στο εξωτερικό, και οι 5 σπίτι τους. Επίσης, στον τομέα μου υπήρχαν 3-4 σχολές που έπαιρναν περίπου 500 άτομα το χρόνο. Τώρα υπάρχουν πάνω από 10, που παίρνουν πάνω από 2000 άτομα. Φυσικά όσοι τελειώνουν δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν. Το επιχείρημα δε, ότι δημιουργούμε σχολές για να ανακόψουμε το ρεύμα φοιτητών στο εξωτερικό είναι αστείο. Όποιος θέλει να πάει σε σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού, δεν θα μετανιώσει επειδή δημιουργήθηκε το ΤΕΙ επεξεργασίας ξύλου στην Καρδίτσα. Και τέλος, πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούν όλοι να σπουδάσουν. Έχω αρπαχτεί πολλές φορές με υστερικές μάνες που θέλουν τα ντουβάρια τους να γίνουν σώνει και καλά επιστήμονες. Δεν είναι ρατσιστική αντίληψη, ούτε ελιτίστικη, είναι απλώς η πραγματικότητα.
-
Δεν το πήγαινα σε ζήτημα ελιτισμού ή ρατσισμού. Καμία σχέση.
Ούτε στο αν πρέπει να υπάρχουν άπειρες ή όχι θέσεις στα ΑΕΙ.Το ζήτημα είναι, κατά πόσον είναι 'σωστή' ή όχι μια λογική που λέει ότι καλό είναι να προσπαθήσεις να 'γίνεις επιστήμονας'.
Εγώ για τον εαυτό μου προτιμούσα να γίνω επιστήμονας. Το αν τα κατάφερα ή όχι είναι αδιάφορο. Για το θέμα νοοτροπίας μιλάω. Προφανώς και εν μέρει μου το πέρασαν και οι γονείς μου αυτό.
Εφ' όσον λοιπόν για την πάρτη μου γούσταρα 'επιστήμη', γιατί να κράζω τον οποιονδήποτε που θέλει το ίδιο; Εφ όσον έχοντας γίνει αποδέκτης της νοοτροπίας των γονιών μου, εν τέλει την ενστερνίστηκα, πως μπορώ να κράζω τον οποιονδήποτε άλλο γονέα που θέλει για το παιδί του αυτό που ήθελαν οι δικοί μου για μένα, και το οποίο δεν με χάλασε.
Λοιπόν, είναι διαφορετικό το να μην βλέπουμε 'μειωτικά' τις υπόλοιπες επαγγελματικές σταδιοδρομίες πέραν της επιστήμης [ορθόν, κι εγώ το πιστεύω δεν τίθεται τέτοιο θέμα], διαφορετικό το να λέμε 'η αγορά εργασίας μπορεί να στηρίξει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων' [θέμα μεγάλης συζήτησης] και διαφορετικό να κράζουμε τη νοοτροπία 'προτιμάμε να γίνουμε επιστήμονες', όταν οι ίδιοι το έχουμε προτιμήσει και ακόμα δεν έχω δει ούτε έναν να λέει 'εγώ έγινα επιστήμονας αλλά έκανα μαλακία και το γύρισα'.
Γιατί αν το λέμε μόνο για τους άλλους, είναι λιγάκι σαν να λέμε αδειάστε μας τη γωνία. Εσείς είστε κομπλεξικοί ελληνάρες που θέλετε να γίνετε επιστήμονες, εγώ είμαι ο γαμάτος έλληνας όμως και μου άξιζε. Που είναι λίγο περίεργο.
-
Καλημέρα παίδες. Έχει κανείς υπόψην του κανένα βιβλίο/εγχειρίδιο για MATLAB με έμφαση σε χρηματοοικονομικους τύπους; Θα χαθώ στα νούμερα με αυτή την πτυχιακή που διάλεξα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν γύρναγες το χρόνο πίσω, που λένε, θα άλλαζες την επιλογή σου;Όχι, σωστά έπραξα και αυτό που κάνω το κάνω με συνειδητά και με πλήρη ευχαρίστηση.
Από τότε που συμπλήρωσα μηχανογραφικό ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ (και ευτυχώς δεν είχα αντιμετωπίσει καμία πίεση από την οικογένεια μου για να ακολουθήσω την Α ή την Β κατεύθυνση), και αυτό αποτυπώνεται με το ότι είχα δηλώσει μόνο 3 σχολές (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).Εάν δεν τα κατάφερνα, θα αναζητούσα άλλες διεξόδους, πιθανώς και όχι μέσω τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Καλημέρα παίδες. Έχει κανείς υπόψην του κανένα βιβλίο/εγχειρίδιο για MATLAB με έμφαση σε χρηματοοικονομικους τύπους; Θα χαθώ στα νούμερα με αυτή την πτυχιακή που διάλεξαΤο help του MATLAB είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι πέρα από αυτό.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Αν γύρναγες το χρόνο πίσω, που λένε, θα άλλαζες την επιλογή σου;Όχι, σωστά έπραξα και αυτό που κάνω το κάνω με συνειδητά και με πλήρη ευχαρίστηση.
Από τότε που συμπλήρωσα μηχανογραφικό ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ (και ευτυχώς δεν είχα αντιμετωπίσει καμία πίεση από την οικογένεια μου για να ακολουθήσω την Α ή την Β κατεύθυνση), και αυτό αποτυπώνεται με το ότι είχα δηλώσει μόνο 3 σχολές (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).Εάν δεν τα κατάφερνα, θα αναζητούσα άλλες διεξόδους, πιθανώς και όχι μέσω τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κι εγώ το ίδιο.
Τότε γιατί λες ότι για τους άλλους ήταν κατοχικό σύνδρομο ενώ για 'σένα όχι; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κι εγώ το ίδιο.
Τότε γιατί λες ότι για τους άλλους ήταν κατοχικό σύνδρομο ενώ για 'σένα όχι;Μα εγώ δεν είχα σκοπό να μπώ σε ένα πανεπιστήμιο για να πώ ότι μπήκα-σπουδάζω κ.λπ. Μπήκα εκεί που ήθελα να μπώ και που με ενδιέφερε, όχι σε μια οποιαδήποτε σχολή επειδή είναι καλή ή επειδή έτσι μου έλεγε η οικογένεια μου.
Και εάν δεν ήμουν ικανός να μπώ, θα κοίταζα άλλα πράγματα σε ότι αφορά το τι θα κάνω στο μέλλον μου και όχι να μπώ π.χ. σε όποια άλλη σχολή μπορούσα να περάσω που ήταν πιο χαμηλά από αυτή που ήθελα.Αυτό (τουλάχιστον στα χρόνια μου) δεν συνέβαινε, καθώς όλοι οι γνωστοί μου γέμιζαν όλες τις ελεύθερες θέσεις στο μηχανογραφικό τους δελτίο μπάς και μπούνε κάπου. Ενώ παράλληλα, άλλοι που δεν είχαν τα εφόδια π.χ. να πάνε για γιατροί, κατέφευγαν στο εξωτερικό και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν (χωρίς βέβαια να παραβλέπω ότι υπάρχουν και αρκετές λαμπρές εξαιρέσεις).
-
Τώρα που πάμπολλοι 'πτυχιούχοι' θα ασχολούνται με ο,τιδήποτε πλην αυτού που σπούδασαν, εδώ ή στο εξωτερικό, ίσως αποκτήσουμε νέο 'κατοχικό' (βλ. ΔΝΤ) σύνδρομο.
Ίσως στραφούν αρκετοί στη μελετημένη, μοντέρνα καλλιέργεια γης ή κτηνοτροφία, σε τέχνες με σύγχρονα εργαλεία κλπ.
Εν τω μεταξύ, μια-δυο γενιές χάθηκαν, εξαντλώντας το χρόνο και την ενέργειά τους (όπως και το κεφάλαιο των γονιών τους που θα μπορούσε να επενδυθεί σε σοβαρή επιχειρηματική δραστηριότητα) σε σπουδές με αντικείμενα υπερκορεσμένα ή άχρηστα στην αγορά εργασίας. -
Να φανταστώ ότι κι εσύ θεωρείς εαυτόν χαμένο που σπούδασες νομικά; Και κεφάλαιο δικό σου για να πάει νομική το παιδί σου δεν πρόκειται να δώσεις. Θα του πάρεις ένα χωράφι.
Ο χρήστης skous έγραψε:
Μα εγώ δεν είχα σκοπό να μπώ σε ένα πανεπιστήμιο για να πώ ότι μπήκα-σπουδάζω κ.λπ. Μπήκα εκεί που ήθελα να μπώ και που με ενδιέφερε, όχι σε μια οποιαδήποτε σχολή επειδή είναι καλή ή επειδή έτσι μου έλεγε η οικογένεια μου.καταλαβαίνεις ότι είναι λίγο αφελές να αρνείσαι την καθοριστικής σημασίας συμβολή της οικογένειάς σου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου.
Και ξαναλέω, το κύριο εδώ [τουλάχιστον για 'μένα] δεν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας [ήξερα ότι είμαι δυνατός στις εξετάσεις οπότε επέλεγα με άνεση ή όχι] αλλά το ζήτημα νοοτροπίας.
Κι εσύ κι εγώ, τη νοοτροπία να περάσουμε στο πανεπιστήμιο μας την μεταλαμπάδευσαν πολύ πριν ήμαστε σε θέση να καταλάβουμε [κι εμείς και οι γονείς μας] αν είμαστε δυνατοί στις εξετάσεις ή όχι. Το να κρίνεις εκ του αποτελέσματος [του πως τελικά ήσουν στα 15-16-17], είναι άδικο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καλημέρα παίδες. Έχει κανείς υπόψην του κανένα βιβλίο/εγχειρίδιο για MATLAB με έμφαση σε χρηματοοικονομικους τύπους; Θα χαθώ στα νούμερα με αυτή την πτυχιακή που διάλεξα
Το help του MATLAB είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι πέρα από αυτό.
Α οκ cool ευχαριστω
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Το help του MATLAB είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι πέρα από αυτό.
Α οκ cool ευχαριστω
Είναι πάρα πολύ καλό. Cross referenced τα πάντα, πολύ καλή αναζήτηση, αναλυτικά κάθε συνάρτηση κάθε πακέτου, παραδείγματα χρήσης, see also κ.ο.κ.
Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει matlab, το μόνο είναι ότι κάτσε στην αρχή να κοιτάξεις τους διαφόρους τρόπους που μπορείς να κάνεις πράξεις με πίνακες [όλη η ουσία κάθε τι υπολογιστικού εκεί είναι]. Μετά λίγο με το πως ορίζονται functions και procedures, και παρουσίαση αποτελεσμάτων [τις συναρτήσεις γραφημάτων δλδ]. Μετά ψάξε τα ιδιαίτερα των πακέτων που θα χρειαστείς.
Στην αρχή είναι λίγο σπαζαρχίδικο, αλλά μόλις πιάσεις τη λογική του είναι κορυφή.
-
Δεν είναι κακό το να θέλουν όλοι να σπουδάσουν, αλίμονο.
Κακό είναι το:
--> Να δημιουργεί το κράτος άπειρες σχολές ΠΑΝΤΟΥ
--> Το να μην καταλαβαίνεις ότι το να τελειώσεις Θεολογία ή ΤΕΙ Άνω Τραχανομαγούλας δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα διοριστείς και κάπουΔηλαδή είναι ΣΑΦΕΣ ότι αν υπάρχουν ΤΟΣΟ πολλοί πτυχιούχοι, κάποιοι από αυτούς θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να ρίξουν κάτω τα μούτρα τους και να δουλέψουν σε 'κατώτερες' δουλειές.
-
Κακοι (ή μαλλον αβασιμοι) ειναι οι λογοι που οδηγουν στην λυση-πανακεια της 3βαθμιας.
Με επιφυλαξη θα πω οτι 7 στους 10 απο τους φοιτητες του τμηματος μου δεν ειχαν/εχουν την θεληση να ερθουν/ασχοληθουν. Απλα ετυχε να περασουν εδω.
Αυτο ποικιλει φυσικα αναλογα το τμημα απλα μεταφερω τα trends.
Το φταιξιμο αμοιβαιο, τα αποτελεσματα αρνητικα για το τμημα.
Περί Σπουδών