-
Ο ορισμός της αγκαλίτσας με το τράμ
-
Έπρεπε να φτάσουμε στο 2004 να γίνουν οι ΟΑ για να αποκτήσει η Αθήνα... το αυτονόητο, κάποιας μορφής μεταμεσονύκτιες συγκοινωνίες!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Το τραμ δε θα σπάσει νέα ρεκόρ ταχύτητας με τα 10 λεπτά που θα κερδίσει
μετρό και πάλι μετρό
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Αμάν ρε παιδιά!Αφήστε να περάσει ένας μήνας λειτουργίας και μετά κρίνετε.Στην ουσία το τράμ λειτουργεί ακόμα δοκιμαστικάΠέρασε, ποια η γνώμη σου τώρα. Μάλλον η ίδια.
-
Ναι, διότι ακόμα δεν έχουν εγκατασταθεί τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας του τράμ
-
Προσέξτε τι λέτε μην πέσει φωτιά να μας κάψει....
Το τράμ δεν είχε προτεραιότητα στα φανάρια την οποία και θα απόκτησει καθώς θα αρχίσει τις προσεχείς ημέρες η ρύθμιση στα φανάρια.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό....
'Ήταν κάτι αμάξια που έβλεπαν τα τρένα να περνούν. 'Γενικώς μετά και τους Ολυμπιακούς τα ΜΜΜ θα βγούν στο προσκήνιο και εμάς τους ΙΧήδες θα μας τσακίσουν...
-
Αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό. Θα ήθελα να παίρνω συγκοινωνία για να πηγαίνω στη δουλειά μου, αλλά τόσο αργά που πάνε τα ΜΜΜ δεν με συμφέρει καθόλου. Και μην περιμένετε σημαντικές διαφορές στην ταχύτητα των ΙΧ, αν τα ΜΜΜ πηγαίνουν γρήγορα, περισσότεροι θα τα προτιμούν και λιγότερα ΙΧ θα κυκλοφορούν στους δρόμους, άρα πάλι το ίδιο θα έρχεται.
-
Αυτό που βλέπω είναι πως, με το που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έπηξαν οι δρόμοι. ΟΚ, πολλοί έλειπαν σε διακοπές και γύρισαν. Βέβαια όχι και τόσο πολλοί όπως συνήθως τον Αύγουστο (φέτος η γειτονιά μου είχε τον Αύγουστο τα πιο πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα από κάθε Αύγουστο) αλλά σίγουρα αρκετοί. Δικαιολογείται από αυτό και μόνο το πήξιμο ή μήπως όλο τον Αύγουστο, παρά τις Ολυμπιακές λωρίδες, υπήρχε λιγότερο πήξιμο διότι έπαιρναν πολλοί ΜΜΜ (και η πόλη λειτουργούσε σωστά, παρά τις χειρότερες συνθήκες για τα ΙΧ, λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας) και μόλις τελείωσαν οι Ολυμπιακοί ξαναγύρισαν στο ΙΧ ?
Εν ολίγοις, μήπως έπρεπε να παραμείνουν τα Ολυμπιακά μέτρα ? Μήπως το τι έγινε στους Ολυμπιακούς είναι ένδειξη του τι πρέπει να γίνεται γενικότερα ('ζήτω τα ΜΜΜ, τα ΙΧ στην πυρά') στις πόλεις ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μήπως το τι έγινε στους Ολυμπιακούς είναι ένδειξη του τι πρέπει να γίνεται γενικότερα ('ζήτω τα ΜΜΜ, τα ΙΧ στην πυρά') στις πόλεις ?
Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι αδιαμφισβήτητο.Το θέμα είναι να επιτευχθεί
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που βλέπω είναι πως, με το που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έπηξαν οι δρόμοι. ΟΚ, πολλοί έλειπαν σε διακοπές και γύρισαν. Βέβαια όχι και τόσο πολλοί όπως συνήθως τον Αύγουστο (φέτος η γειτονιά μου είχε τον Αύγουστο τα πιο πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα από κάθε Αύγουστο) αλλά σίγουρα αρκετοί. Δικαιολογείται από αυτό και μόνο το πήξιμο ή μήπως όλο τον Αύγουστο, παρά τις Ολυμπιακές λωρίδες, υπήρχε λιγότερο πήξιμο διότι έπαιρναν πολλοί ΜΜΜ (και η πόλη λειτουργούσε σωστά, παρά τις χειρότερες συνθήκες για τα ΙΧ, λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας) και μόλις τελείωσαν οι Ολυμπιακοί ξαναγύρισαν στο ΙΧ ?Εν ολίγοις, μήπως έπρεπε να παραμείνουν τα Ολυμπιακά μέτρα ? Μήπως το τι έγινε στους Ολυμπιακούς είναι ένδειξη του τι πρέπει να γίνεται γενικότερα ('ζήτω τα ΜΜΜ, τα ΙΧ στην πυρά') στις πόλεις ?
΄
Σίγουρα έλειπαν πολλοί τον Αύγουστο, λιγότεροι όμως από άλλες χρονιές, όπως κι εγώ που αναγκάστηκα να πάω διακοπές Αύγουστο μετά από πάρα πολλά χρόνια για να φύγω από το ολυμπιακό πάρτι.
Ακόμα δεν έχουν επιστρέψει όλοι και δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία. Το πως θα είναι η κατάσταση μετά από τόσα έργα και τόσα νέα ΜΜΜ θα φανεί από Οκτώβριο που θα έχουν τελειώσει και οι παραολυμπιακοί.
Αν βολεύουν τα ΜΜΜ και είναι ταχύτερα από το ΙΧ ναι, ίσως προτιμηθούν, αλλά κάτι λύσεις τύπου τρόλει και τραμ και κάτι πανάρχαια λεωφορεία δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστικές
-
Το βρίσκω απίστευτα ειρωνικό αυτό που γίνεται με τη σηματοδότηση του τραμ.
Δουλεύουν τα φανάρια από τα οποία οι συρμοί του τραμ ΔΕΝ διέρχονται προς το παρόν, π.χ. Καλλιρόης.
ΔΕΝ δουλεύουν τα φανάρια σε περιοχές όπου ΠΕΡΝΑΕΙ.
Φοβερό...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το βρίσκω απίστευτα ειρωνικό αυτό που γίνεται με τη σηματοδότηση του τραμ.Δουλεύουν τα φανάρια από τα οποία οι συρμοί του τραμ ΔΕΝ διέρχονται προς το παρόν, π.χ. Καλλιρόης.
ΔΕΝ δουλεύουν τα φανάρια σε περιοχές όπου ΠΕΡΝΑΕΙ.
Φοβερό...
Μην ξεχνάς ότι είναι ακόμα σε δοκιμαστική λειτουργία (πότε τελειώνει άραγε; )
-
Να καταθεσω και τη δικη μου αποψη
Νομιζω οτι με ολα αυτα τα εργα δεν χρειαζομαστε πλεον αυτοκινητα.
Εμεις πηγαιναμε ΑΣΟΕΕ - Ελληνικο σε 35 λεπτα για να δουμε τους αγωνες.Επισης με ολες αυτες τις προεκτασεις του μετρο καθως και τον προαστιακο μπορεις επιτελους να υπολογισεις τον χρονο που χρειαζεσαι για να πας καπου!
Εχω μπει στον προαστιακο και ειλικρινα ειναι το καλυτερο μεσο απ'ολα! Εχει την ακριβεια του οσε, την ταχυτητα του μετρο και την χλιδη της mercedes 270cdi (ταξι) εχω κανει την αποσταση αεροδρομιο - βικτωρια 3 φορες την τελευταια βδομαδα και ολα τα μεσα ηταν στην ωρα τους και ειλικρινα με τον προαστιακο απο Σταθμο Λαρισσης εκανα 42λεπτα για αεροδρομιο!
Ηταν να παρω αυτοκινητο αλλα λεω στον πατερα μου, ρε πατερα δεν τα βαζουμε στην ακρη ετσι ωστε οταν τελειωσω με το καλο να βαλω λιγο και εγω απο τη δουλεια μου να παρω ενα καλο αμαξι? (καλο ε?) προς το παρον η 'βενζινη' μου ειναι 19ευρω το μηνα. Οσο κοστιζει δηλαδη η φοιτητικη μηνιαια καρτα διαδρομων για λεοφορεια-μετρο-ηλεκτρικο-τραμ!
Η αθηνα οντως αλλαξε..
-
Να δούμε πότε θα φτιαχτεί...
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=25688
μα καλά δεν είχαν γίνει μελέτες;
-
Δεν είναι μόνο τα φανάρια στις διασταυρώσεις με το τραμ. Όλα τα φανάρια τηε παραλιακής από τη Γλυφάδα μέχρι το Παλαιό Φάληρο είναι αρρύθμιστα. Έχει τύχει να γυρίζω αργά το βράδυ από έξοδο και να με πιάσουν ΟΛΑ τα φανάρια από λίγο μετά τη Γλυφάδα έως και την Αλίμου. Δεν προλάβαινα να επιλέξω τρίτη σχέση ξεκινώντας (χαλαρά) από το κάθε φανάρι και έβλεπα το επόμενο φανάρι στο βάθος να ανάβει προτοκαλί και κόκκινο. Και δε δέχομαι ως δικαιολογία την αποτροπή υπερβολικών ταχυτήτων γιατί τα φανάρια είναι ρυθμισμένα ώστε να σε πιάνουν όσο αργά και να πηγαίνεις.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν είναι μόνο τα φανάρια στις διασταυρώσεις με το τραμ. Όλα τα φανάρια τηε παραλιακής από τη Γλυφάδα μέχρι το Παλαιό Φάληρο είναι αρρύθμιστα. Έχει τύχει να γυρίζω αργά το βράδυ από έξοδο και να με πιάσουν ΟΛΑ τα φανάρια από λίγο μετά τη Γλυφάδα έως και την Αλίμου. Δεν προλάβαινα να επιλέξω τρίτη σχέση ξεκινώντας (χαλαρά) από το κάθε φανάρι και έβλεπα το επόμενο φανάρι στο βάθος να ανάβει προτοκαλί και κόκκινο. Και δε δέχομαι ως δικαιολογία την αποτροπή υπερβολικών ταχυτήτων γιατί τα φανάρια είναι ρυθμισμένα ώστε να σε πιάνουν όσο αργά και να πηγαίνεις.Κι όμως αυτή είναι η δικαιολογία. Έχουν μειωθεί όμως σημαντικά οι τσαλακωμένες μπαριέρες στις στροφές του τροκαντερό, (ήθελαν πολύ συχνά αλλαγή) γιατί τα δύο φανάρια πριν είναι 'αρύθμιστα'.
Ή το ένα ή το άλλο θα σε πιάσει. Εκτός αυτών έχουν αυξηθεί και τα πεζοφάναρα που ναι μεν υπάρχουν, αλλά τις περισσότερες φορές ο πεζός έχει ήδη περάσει με κόκκινο γι' αυτόν και περιμένεις στο κόκκινο χωρίς να υπάρχει ψυχή στον ορίζοντα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κι όμως αυτή είναι η δικαιολογία. Έχουν μειωθεί όμως σημαντικά οι τσαλακωμένες μπαριέρες στις στροφές του τροκαντερό, (ήθελαν πολύ συχνά αλλαγή) γιατί τα δύο φανάρια πριν είναι 'αρύθμιστα'.
Πώς το ξέρεις αυτό;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Κι όμως αυτή είναι η δικαιολογία. Έχουν μειωθεί όμως σημαντικά οι τσαλακωμένες μπαριέρες στις στροφές του τροκαντερό, (ήθελαν πολύ συχνά αλλαγή) γιατί τα δύο φανάρια πριν είναι 'αρύθμιστα'.
Πώς το ξέρεις αυτό;
Αφού περνάω κάθε μέρα από εκεί. Μέχρι το Πάσχα αν δεν κάνω λάθος, τα πρωινά έβλεπα πολύ συχνά τα απομεινάρια της προηγούμενης νύχτας, (μάσκες, φανάρια, τζάμια κλπ). Από κει και μετά άλλαξε η ρύθμιση των φαναριών και το ένα από τα δύο (προς Αθήνα) θα σε πιάσει.
Ακόμα και ξημερώματα που έχω περάσει έχω πολύ χαμηλότερη ταχύτητα από ότι παλαιότερα (ας μην αναφέρω νούμερα )
-
Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τα φανάρια 'απορυθμισμένα' για τον λόγο που αναφέρεις. Όταν μια αρτηρία είναι 'ρυθμισμένη' αυτό μελετάται με μία συγκεκριμένη ταχύτητα, δηλαδή αν έχουν μελετηθεί με ταχύτητα πχ 60χλμ, τότε αν πηγαίνεις με 40 ή 80χλμ δεν πρόκειται να τα περάσεις με πράσινο
-
Στο σημείο εκείνο έχει δύο φανάρια με απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Παλιότερα όταν ήσουν πρώτος στο πρώτο φανάρι με κόκκινο, (κάτι που είχα κάνει πολλές φορές ) μόλις άναβε πράσινο το επόμενο ήταν κι αυτό πράσινο κι η επιτάχυνση συνεχής μέχρι τα... όσα πήγαινε .
Τώρα μόλις ανάψει πράσινο στο πρώτο φανάρι δεν συμβαίνει τίποτα αφού το δεύτερο παραμένει κόκκινο και εν τω μεταξύ έχουν στρίψει και τα αυτοκίνητα απο το Τροκαντερό και έχουμε γίνει πολλές
Το δεύτερο φανάρι -από το οποίο έτσι και δεις αυτοκίνητο να περνάει προς παραλιακή, ρίχνεις τζόκερ μετά- διαρκεί αρκετά περισσότερο πλέον μαζεύοντας περισσότερα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Αθήνα και συνολικά μειωμένη ταχύτητα.
Το πως και γιατί έγινε δεν ξέρω, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι τα μειωμένα ως μηδαμινά ατυχήματα (ορισμένα και πολύ σοβαρά) και ας κόπηκαν τα στις στροφές.
-
Πάντως το τελευταίο ΠΣΚ που χρησιμοποίησα το τραμ, βρίσκω οτι έχει βελτιωθεί αρκετά.
Επικίνδυνες στροφές - αναστροφές πάνω στις γραμμές του Τραμ